Ne găsiți și pe:

Fotbal

Încep meciurile în Champions League

Publicat

pe

De marți începe primăvara europeană în Champions League, cu adevărate meciuri de șoc.

Astfel, în 14 februarie avem PSG vs BAYERN și MILAN vs TOTENHAM, iar miercuri, 15 februarie, BRUGGE vs BENFICA și DORTMUND vs CHELSEA.

Săptămâna viitoare tot marți și miercuri avem LIVERPOOL vs REAL MADRID , FRANKFURT vs NAPOLI, respectiv LEIPZIG vs CITY, INTER vs PORTO.

În Europa League șocul este meciul dintre MANCHESTER UNITED vs BARCELONA, meci care putea fi, de departe, finala competiției.

Singura reprezentantă a României rămasă în competițiile europene este CFR CLUJ, care va juca joi seara de la ora 22.00 pe terenul celor de la LAZIO ROMA.

MIRCEA PETROMAN

 

Fotbal

Premiera spectacolului SLOW DOWN!/MAI ÎNCET!, la Teatrul Național din Timișoara

Publicat

pe

Ca un preambul al primului eveniment teatral european major al Capitalei Europene a Culturii – BROS de Romeo Castellucci – Naționalul timișorean iese din cadrul convenției teatrale consacrate și deschide un drum nou, în lucrul cu oameni din afara sferei sale profesionale, într-o formulă de implicare directă, nemediată.

SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! este un îndemn lansat unei lumi atât de grăbite, încât nu mai găsește timp să asculte. SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! este gândul transmis de la minte la minte, de la suflet la suflet, în acest ADN al umanității neîntrerupt, din care facem parte cu toții, indiferent de culoare, de gen, de vârstă, de abilități sau de neputințe, sau de ceea ce numim „nevoi speciale”.

SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! de Mihaela Michailov, în regia lui Horia Suru, este titlul spectacolului care închide proiectul Viitorul copiilor, parte din traseul Vocile orașului, traseu pe care Teatrul Național l-a început în urmă cu patru ani din dorința de a oferi grupurilor vulnerabile un spațiu care să le integreze în fluxul cultural și civic al comunității. Traseul Vocile orașului este inclus în programul cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Atelierul la care au participat în vara anului trecut șapte copii înscriși la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul lung” a fost urmat de o piesă de teatru scrisă de Mihaela Michailov, una dintre cele mai puternice voci ale teatrului contemporan românesc, în urma participării la atelier și a cercetării. Spectacolul-eveniment SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! este povestea prea rar și prea puțin auzită a normalității, așa cum arată ea pentru acești copii și pentru familiile lor, spusă pentru prima dată de actori și copii, împreună.

Premiera spectacolului SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! va avea loc miercuri, 15 martie, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Național.

Distribuția reunește o pleiadă de actori consacrați ai Teatrului Național – Claudia Ieremia, Matei Chioariu, Alina Ilea, Cătălin Ursu, Mirela Puia, Andrei Chifu, Bogdan Spiridon, Laura Avarvari, Cristina König, Roberta Popa, Ana Maria Pandele Andone, Ana Maria Cojocaru și Paula Maria Frunzetti, alături de care vor apărea copiii Roland Ambruș, Rona Ambruș, Anamaria Hodoșan, Alexandra Nedelyov, Roxana Fleischer de la Centrul de zi „Podul Lung” și Maria Lupoian. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu. Decorurile sunt semnate de Bianca Veșteman, costumele aparțin Gabrielei Strugaru-Popa, iar spațiul video este conceput de Răzvan Dima. Spectacolul este semnat de regizorul Horia Suru.

Biletele s-au pus în vânzare pe www.tntm.ro și la Agenția de bilete „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19, tel. 0256 201 117.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Citeste mai mult

Fotbal

Napoli a „răpus“ Frankfurt în Champions League

Publicat

pe

Stadionul din Frankfurt a devenit neîncăpator pentru puhoiul de lume care a venit să își susțină echipa favorită în duelul din optimile Champions League împotriva celor de la Napoli.

La meci au asistat 47.500 spectatori.

Ambele echipe sunt pe val în campionatele lor și astfel meciul cu siguranță se va ridica la standarde de clasă.

Prima repriza a fost una echilibrată, cu atacuri la ambele porți, dar cu intervenții bune ale celor doi portari.

Mai mult, Napoli a ratat și o lovitură de pedeapsă în minutul 35 prin Kvaratskhelia, șutul său fiimd respins în corner de catre portarul gazdelor.

Totuși în minutul 39,  Osimhen deschide scorul pentru oaspeți, grazie unui contraatac foarte bine regizat de Lozano.

La pauză scorul a fost 0 la 1.

Repriza secundă a fost una controlată autoritar de italieni, ei reușind sa majoreze scorul în minutul 65 prin DiLorenzo.

Anterior golului, gazdele au ramas fără Kolo Muani care a primit direct cartonașul roșu după consultarea VAR.

Scorul final a rămas 0 la 2 și astfel Napoli ia o obțiune serioasă la calificare.

Frankfurt:  Trapp – Tuta, Jakic, Ndicka, Melo – Buta, Kamada, Max, Sow – Lindstroem, Muani, Goetze .

Napoli: Meret – Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera – Anguissa, Lobotka, Zielinski – Lozano, Osimeh, Kvaratskhelia.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Fotbal

Barcelona nu scapă de probleme

Publicat

pe

Gavi a semnat prelungirea cu Barcelona în septembrie, dar contractul nu poate fi înregistrat din cauza faptului că trupa „blaugrana” ar încălca și mai mult fair-play-ul financiar.   Astfel, Gavi va juca cel puțin până în vară pe baza contractului semnat în 2020, pe vremea când era junior, potrivit Mundo Deportivo.

Sursele sport.es susțin însă că oficialii catalani sunt încrezători că ar putea rezolva situația până pe 31 ianuarie.

Conform jurnaliștilor catalani, plafonul salarial la Barcelona este cu 200 de milioane peste limita fair-play-ului financiar.

Noul contract al lui Gavi prevedea o clauză de reziliere de 1 miliard de euro și era valabil până în vara lui 2026. Actuala sa înțelegere, semnată în 2020, are data de expirare în 2024. În contractul actual, Gavi are o clauză de 50 de milioane de euro.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite