Ne găsiți și pe:

Fotbal

Ionuț Popa a murit din cauza unei tumori la creier. Mesajul Clubului Poli Timișoara

Publicat

pe

Antrenorul Ionuț Popa a pierdut în cele din urmă lupta cu boala care îl măcina de multă vreme, suferind joi, 25 iunie, un nou stop cardio respirator, care i s-a dovedit a fi fatal, cu toate eforurile făcute de medicii de la ATI la Spitalul Județean Arad.

Suferința fostului antrenor a fost provocată de apariția unei tumori maligne la creier pe care medicii au declarat-o inoperabilă. Multă vreme situația sănătății sale a fost ținută cât de cât sub control, tumoarea nemaicrescând, însă după ultimul tratament medicamentos luat de cel alintat Popică, situația s-a înrăutățit brusc și a evoluat galopant în decurs de câteva luni de zile.

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul anului 2019. Antrenorul arădean a început să se simtă rău de pe la mijlocul lunii ianuarie și a trecut pe la mai mulți medici din Arad, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și mai apoi Viena.

S-a vorbit despre o semipareză facială, dar la începutul lunii martie 2019, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus lui Popa să iasă din fotbal, pentru a se îngriji de sănătate.

Născut pe 17 aprilie 1953 în județul Arad, la Pesac, Ionuț Popa și-a început aventura în fotbalul românesc mai întâi pe gazon, fără însă a deveni un nume sonor. A evoluat pentru Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu.

Începând cu anul 1990 s-a orientat spre cariera de antrenor, iar prima echipă condusă a fost Victoria Ineu. Mai apoi a antrenat la Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. Ionuț Popa a promovat UTA în Liga 1, în 2012, fiind ultimul tehnician care a reușit acest lucru. Apoi a mai antrenat FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

Drum lin, Ionuț Popa – mesajul Clubului Poli Timișoara

Poli Timișoara își ia rămas bun de la unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timișorean. Ionuţ Popa ne-a părăsit astăzi, după o lungă suferinţă.

Născut la Săvârșin, pe 17 aprilie 1953, Popică a început fotbalul chiar la Poli, dar n-a jucat pentru alb-violeți. De-a lungul carierei de jucător, a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, Unirea Brăila, Tricotaje Ineu sau Aurul Brad, înainte de a trece la antrenorat. Pe banca tehnică a avut un impact semnificativ asupra cluburilor UTA Arad și Politehnica Iași, mai antrenând FC Bihor Oradea, Jiul Petroșani, CS Mioveni sau Șoimii Pâncota. În 2018 a fost forțat să se retragă din poziția de antrenor principal al celor de la UTA, datorită problemelor de sănătate.

Din anii petrecuți la Timișoara, sezonul 2016-2017 a fost unul de referință pentru fotbalul românesc. Atunci a salvat echipa de la retrogradare, deși alb-violeții au început competiția de la -14 puncte, a ajuns în finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României. Au fost multe rezultate memorabile obținute sub conducerea sa, dar dincolo de acestea, Popică a fost unul dintre oamenii care dădeau culoare fotbalului nostru, prin carisma și pasiunea pe care le avea pentru sport.

Va fi mereu în sufletele noastre. Odihnească-se în pace.

Fotbal

Fonduri europene pentru sectorul pomicol. Cine poate obține finanțare

Publicat

pe

Prima sesiune de depunere a Cererilor de finanţare din 2020 pentru submăsura referitoare la înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol, din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), s-a deschis în 30 iunie, iar fondurile disponibile se ridică la 1.985.644 euro.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pot obţine finanţare grupurile de producători din sectorul pomicol constituite conform legislaţiei specifice în vigoare, care au ca scop principal valorificarea în comun a produselor agricole şi care deservesc interesele membrilor prin investiţiile prevăzute în proiect.

De asemenea, grupurile de producători trebuie să se încadreze în definiţia IMM-urilor şi să fie recunoscute oficial de către autoritatea competentă după 1 ianuarie 2014.

Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători din sectorul pomicol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% şi nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaştere. Suma maximă acordată este de 100.000 euro/an.

Depunerea Cererilor de finanţare pentru submăsura 9.1a – Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol se va face on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul solicitantului, începând din data de 30 iunie 2020. Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferentă sM 9.1a este 30 septembrie 2020.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii de fonduri nerambursabile au la dispoziţie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, www.afir.info., la secţiunea „Investiţii PNDR” – Sectorul pomicol, în pagina dedicată submăsurii 9.1a.

Citeste mai mult

Fotbal

Workshop Experiențial ONLINE – Explorarea și Vindecarea Veților Anterioare

Publicat

pe

Mă întreb dacă ești unul dintre acei oameni care au simțit, au știut dintotdeauna că sufletul are multiple experiențe umane. Sau poate faci parte dintre aceia pentru care acest subiect nici nu a existat până de curând, când ceva, cineva te-a făcut să fii curios și să te întrebi.

Personal mereu am simțit că trebuie să fie mai mult decât viața aceasta. Chiar și așa, pentru perioade lungi de viața, am ales să mă focalizez pe planul fizic și să ignor subiecte legate de spiritualitate. Din fericire, sufletul meu nu a renunțat și m-a adus înapoi.

 • Este adevărată teoria vieților anterioare?
 • De ce uitam experiențele altor vieți?
 • Care este beneficiul meu în a-mi aminti?
 • Îmi este permis să-mi amintesc?
 • Cum îmi poate îmbunătăți viața amintirea unei experiențe de acum 400 ani?
 • Cum funcționează procesul regresiei în vieți anterioare?
 • Mi-am mai întâlnit și altă dată soțul/copilul/mama?
 • De unde vin anumite tipare care se repetă în viața mea?
 • De ce mă simt atras de o anumita țară/cultură?
 • Care este sursa unei anumite trăiri pe care o simt și care nu-și are explicația în experiența vieții actuale?

Toate aceste întrebări altele asemănătoare pot să își găsească răspuns prin regresia în viețile anterioare. Probabil n-o să te surprindă că nu este prima dată când trăiești aici, pe Pământ. Ar putea ca aceasta să nu fie prima existență în care manifești un anumit talent natural sau abilitate; nici prima în care urmărești o anumită carieră sau ești interesat de un subiect anume și probabil nu este prima dată când oamenii apropiați, familie sau prieteni, au avut un rol important în viața ta într-un anumit mod.

Călătoria în Vieti Anterioare te ajută să găsești informații și adesea prin ea poți elimina anumite blocaje care te țin pe loc. Prin regresia în vieți anterioare poți afla ce rol a avut o anumită persoană pentru tine într-o altă existență. Este, de asemenea, posibil ca anumite conștientizări să te ajute în clarificarea anumitor decizii pe care le ai de luat în aceasta viată.

Poți afla de ce te simți atras de anumite țări (precum Anglia, Egipt, China etc.) sau de anumite culturi. Poți afla mai multe despre amintirile spontane care îți apar în stare de veghe sau de somn. Poți afla care este sursa anumitor temeri. Poți verifica dacă ai trăit vreo experiență ca și vindecător spiritual sau energetic.

Cum se desfășoară acest workshop?

Exista 3 părți majore:

 1. Pregătirea pentru călătoria în timp– aici discutăm despre ce înseamnă această călătorie, ce informații putem primi și care este modalitatea în care ele vin spre noi. Vorbim și facem exerciții pentru a ne deschide mai mult spre această cunoaștere și rezolvam eventualele rețineri și temeri legate de acest proces.
 2. Regresia în vieți anterioare– această parte are cea mai mare pondere în cadrul workshopului. Facem o regresie de grup, dedicată unui subiect care pe tine te interesează. În cadrul acestei regresii fiecare participant își definește de la început întrebarea la care își dorește răspuns; terapeutul conduce procesul cu voce tare, în timp ce fiecare dintre cei prezenți trăiește la nivel interior experiența proprie conform ghidajului. La sfârșitul regresiei, cei care vor și simt pot împărtăși cu grupul informația pe care au accesat-o.
 3. Vindecare și integrare– ultima parte a workshopului este considerata de mulți participanți poate cea mai valoroasa; ea este dedicată procesului de vindecare și integrare. Astfel lucrăm pe iertarea celorlalți (din viața prezentă sau vieți trecute), iertarea de sine, curățarea corpului energetic, eliberarea de regrete, jurăminte, blesteme, legături care nu mai sunt benefice, recuperarea de părți de suflet, curățarea convingerilor limitative și alte lucruri care mai apar în proces.

Vei putea parcurge acest workshop în intimitatea casei tale știind că ai alături un grup care trece prin aceleași procese ca și tine și care te susține.

Recomandarea este să fii prezent la orele de desfășurare deoarece energia care se creează este una cu totul specială.

Totuși înregistrarea acestui workshop îți va fi disponibilă 10 zile după aceea.

Detalii despre înscrieri AICI

Citeste mai mult

Fotbal

ANAF anunță! Declarația unică se depune până la 30 iunie 2020

Publicat

pe

Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, termenul de depunere a formularului ”Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice” a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv.

Prin același act normativ, s-a stabilit că, dacă Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă următoarele bonificaţii:

 1. a) pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;
 2. b) pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Bonificația prevăzută la lit.b) se acordă numai dacă este îndeplinită condiția de acordare a bonificației prevăzută la lit.a), caz în care se aplică ambele bonificații.

Declarația unicã se utilizeazã atât pentru declararea venitului realizat și definitivarea impozitului anual pe venit și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.

Declarația unicã se depune de cãtre persoanele fizice care realizeazã, individual sau într-o formã de asociere, venituri/pierderi din: activitãți independente, drepturi de proprietate intelectualã, cu excepția contribuabililor pentru care impozitul se reține la sursã, cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendă, activitãți agricole, pisciculturã și/sau silviculturã, transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din alte surse (de exemplu: câștiguri din transferul de monedã virtualã sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanțã).

Declarația unicã se depune și de cãtre persoanele fizice rezidente care realizeazã venituri din strãinãtate, supuse impozitãrii în România (de exemplu: venituri din activitãți independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectualã, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activitãți agricole, pisciculturã, silviculturã, venituri sub formã de dividende, venituri sub formã de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, câștiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).

În condițiile actuale, când este foarte importantă respectarea distanțării sociale, Agenția Națională de Administrare Fiscală amintește contribuabililor că pot depune Declarația unică prin mijloace electronice de transmitere la distanță astfel:

– prin intermediul serviciului „Spaţiul Privat Virtual” (SPV);

– pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru îndrumare și asistență la completarea declarației, persoanele fizice  pot apela numărul 031.403.91.60 sau pot vizualiza, pe site-ul ANAF, la secțiunea ”Toate formularele cu explicații” Instrucțiunile de completare a declarației, precum și tutorialul video postat in secțiunea Asistență Contribuabili/Ghiduri Curente, la acest link.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite