Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

„Make it! Race it! Recycle it!”, la Timișoara. 15 ambarcațiuni s-au înscris în competiție

Publicat

pe

Un număr de 15 ambarcaţiuni confecţionate din materiale recuperate şi reciclabile s-au înscris în competiţia „Make it! Race it! Recycle it!”, care va avea loc la Timişoara, pe canalul Bega, sâmbătă, 10 iunie.

„Sâmbătă, 10 Iunie, începând cu ora 09:00, vom celebra Ziua Internaţională a Mediului cu puţină întârziere şi prin intrecerea a 15 ambarcaţiuni confecţionate din materiale recuperate şi reciclabile, pe Bega, în zona Parcului Alpinet.

Două licee (Liceul tehnologic energetic „Ferdinand I” Timişoara şi Liceul Waldorf) şi 11 companii (DS Smith Packaging Romania, Hella Romania, Valeo Timişoara România, Nokia Networks, ZF Group, Draexlmaier Timişoara, EPS Romania, Hexagon OA, Litens Automotive Eastern Europe, NR Instal Systems, Compania de Coca-Cola HBC) vor concura pentru trofeele puse în joc de organizatori: Cea mai rapidă ambarcaţiune, Cea mai faină temă, Saved by the bell, Popularitate, Premiul special EcoStuff, Titanic Award, People’s Choice Award.

De la ţestoase la piramide şi faraoni, de la Dracula la Brâncuşi şi la Dragon Ball, toate vor anima malul Begăi şi-i vor încânta cu siguranţă pe spectatori”, transmit organizatorii, joi, într-un comunicat de presă.

Spectatorii vor decide şi premiul People’s Choice, prin vot pe pagina de Facebook EcoStuff Romania sau pe cea a evenimentului Make it! Race it! Recycle it! 2023 pe toată durata competiţiei.

Reprezentanţii Retim Ecologic Service şi ADID Timiş vor fi prezenţi la eveniment şi vor informa publicul despre importanţa colectării selective a deşeurilor.

După curse, fiecare echipaj îşi va demonta ambarcaţiunea şi va recupera sau va preda spre reciclat deşeurile din care a fost construită.

Fotbal

Femeie din Pișchia amendată pentru că a abandonat un cățel la marginea comunei

Publicat

pe

O femeie din Pișchia, județul Timiș, a fost amendată de polițiștii locali după ce a abandonat un cățel la marginea comunei.

Conform Inspectoratului de Poliție Timiș, în  4 septembrie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Timiș au  identificat o femeie în vârstă de 61 de ani, din comuna Pișchia, județul Timiș, care în urma cu câteva zile a abandonat un exemplar canin la marginea comunei.

„Față de aceasta a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3000 de lei potrivit  art. 26, din Legea 205/ 2004 privind protecția animalelor, republicată“, transmit polițiștii.

În prezent, exemplarul canin în cauză se află în afara oricărui pericol, urmând a fi încredințat spre adopție unei familii iubitoare de animale.

Citeste mai mult

Fotbal

Primul meci pe Giulești Arena pentru Dinamo

Publicat

pe

Primul derby între Rapid și Dinamo pe noua arenă din Giulești s-a jucat în fața a 12.494 de spectatori.

Coregrafia din tribune a fost una pe măsură, galeria rapidistă fiind din nou la înalțime, deoarece galeria oaspete a părăsit tribuna chiar înainte de începutul meciului în semn de protest.

Pe teren a fost practic o singură echipă tot meciul, iar diferența de 4 goluri pentru Rapid este una meritată.

Au marcat Rrahmani din penalty în minutul 35, Oaida în minutul 56, Petrila în minutul 61 și același Rrahmani în minutul 82.

Scor final 4 la 0 pentru giuleșteni.

Rapid: Moldovan, Braun, Săpunaru, Iacob, Borza, Oaidă, Emmers, Petrila, Bamgboye, Borja Valle, Rrahmani.

Dinamo: Golubovic, Patriche, Bena, Homawoo, De Moura, Larrucea, Ilic, Amzar, Costin, De Almeida, Politic.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Fotbal

Manchester City a câștigat Super Cupa Europei 2023

Publicat

pe

Manchester City a venit la Pireu pentru a pune mâna pentru prima dată pe Super Cupa Europei.

De partea cealaltă, Sevilla este o echipă obișnuită cu aceste meciuri, ei având în palmares acest trofeu.

Meciul a început cu dominarea englezilor, care au și avut 2 mari ocazii de gol în primele 20 de minute prin Ake și Grealish.

Contrar cursului jocului și al ocaziilor de gol, Sevilla deschide scorul în minutul 25 prin En Nesyri.

Până la pauză tabela a rămas nemodificată.

Partea secundă a început cu o ratare imensă a lui En Nesyri.

Apoi englezii au preluat din nou controlul mingii, spaniolii preferând să iasă doar pe contraatac.

În minutul 63 a venit și egalarea, adusă de către puștiul Cole Palmer.

Cetățenii au continuat să atace în valuri dar nu au mai reușit să marcheze și astfel s-a ajuns la loviturile de departajare, în această competiție se trece peste cele două reprize de prelungiri.

La penaty-uri a câștigat Manchester City, care câștigă pentru prima dată acest trofeu.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite