Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Noul stadion de fotbal din Timișoara va avea 32.000 de locuri

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că este finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion care va fi construit de Compania Naţională de Investiţii la Timişoara, pe locul actualului Stadion „Dan Păltinişanu“, care este închis din cauza degradării avansate.

Conform lui Nica, noul stadion va avea 32.000 de locuri şi va fi cel mai scump şi cel mai mare stadion construit în România, după Arena Naţională.

„Stadionul care ţine de Consiliul Judeţean, vreau să vă spun în premieră că se află în stadiul de finalizare a studiului de fezabilitate. S-a predat din partea proiectantului către Compania Naţională de Investiţii studiul de fezabilitate adaptat la cerinţele avizatorilor, cu toate avizele obţinute din plan local. La ISU s-a respins de trei ori în aceste cinci luni de zile de când am început demersurile pentru colectarea avizelor. Dar până la urmă am reuşit să obţinem toate avizele şi acum suntem în faza în care comisiile tehnico-economice din Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice trebuie să îşi dea acordul pe soluţia tehnică propusă de proiectant şi mai apoi să intre cu avizul Ministerului de Finanţe în şedinţa de Guvern pentru aprobarea efectivă a finanţării şi a demarării acestui proiect în teren şi în acelaşi timp permisiunea pentru noi, Consiliul Judeţean, să demolăm stadionul existent“, a informat Alin Nica.

Preşedintele CJ Timiş a adăugat că speră ca Guvernul să emită hotărârea pentru demolarea actualei arene şi cea pentru construirea noului stadion în această vară. „Eu sper că acum, fiind pe ultima sută de metri înaintea aprobării efective a investiţiei, să obţinem aceste hotărâri de Guvern pe parcursul verii, dar după experienţa pe care am avut-o în trecut, când noi ne-am stabilit din 2021 un calendar în care să facem toate aceste demersuri administrative, au existat întârzieri şi nu ascund acest fapt, că mă nemulţumeşte că avem aproape un an de zile de întârzieri, 10 luni, faţă de calendarul pe care ni l-a asumat. Vorbeam anul trecut că până la începutul toamnei avem aceste hotărâri de Guvern. Ei bine, acum ne bucurăm dacă le vom avea în această vară. Şi anul trecut am avut bani în buget pentru demolarea stadionului, dar nu i-am putut cheltui pentru că Legea Sportului prevede că nu avem voie să demolăm stadionul până nu se aproba investiţia nouă ce va fi făcută în loc“, mai declară Alin Nica.

Noul stadion nu va avea pistă pentru atletism.

Valoarea de proiectare a noului stadion a crescut faţă de calculul din studiul de prefezabilitate, de la 124 de milioane de euro la peste 137 de milioane de euro, fiind al doilea cel mai costisitor stadion care va fi construit în România după Arena Naţională, dar şi al doilea că mărime din ţară.

Stadionul „Dan Păltinişanu“ din Timişoara este nefuncţional din februarie 2022, din cauza stării avansate de degradare.

Fotbal

Finalele cupelor europene: Inter vs. PSG, Manchester United vs. Totenham Londra și Chelsea Londra și Betis Sevilla

Publicat

pe

Marți, miercuri și joi s-a derulat un adevărat regal fotbalistic în cupele europene.

Săptămâna a început cu un adevărat „thriller“ între Inter Milano și Barcelona. Scorul după 90 de minute a fost 3 la 3 și s-a intrat în prelungiri, acolo unde Inter a mai punctat o dată și s-a calificat în finala de la Munchen din 31 mai.

În a doua semifinală, PSG a câștigat contra celor de la Arsenal Londra și astfel se pregătesc și ei de marea finală.

În Europa League au ajuns în finala din 21 mai de la Bilbao, Manchester United, care a trecut de Bilbao cu scorul general de 7 la 1 și Totenham Londra, care a trecut de Bodo Glint cu scorul de 5 la 1 la general.

În Conference League se vor duela pe 28 mai, la Wroclaw, Chelsea Londra și Betis Sevilla.

Luna mai se anunță plină de evenimente fotbalistice de mare valoare.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Cărți Electronice de Identitate, la Timișoara. Ce acte sunt necesare

Publicat

pe

Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara preia, începând de joi, cereri pentru Cartea Electronică de Identitate, ca urmare a deciziei Ministerului Afacerilor Interne de extindere a serviciilor în orașele Timișoara, Oradea, Brașov, Constanța, Ploiești și Constanța.

Programările vor fi făcute exclusiv online, prin intermediul portalului HUB Servicii MAI https://hub.mai.gov.ro/cei/programari/.

CEI este eliberat gratuit, în limita fondurilor disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru cetățenii români cu domiciliul în România, începând de la vârsta de 14 ani.

Documentul poate fi solicitat în următoarele situații:

  • eliberarea primului act de identitate (la împlinirea vârstei de 14 ani);
  • expirarea, pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea actului de identitate;
  • preschimbarea actului de identitate.

Actele necesare pentru eliberarea Cărții Electronice de Identitate sunt identice cu cele necesare pentru eliberarea cărții de identitate clasice. CEI permite titularului să facă dovada identității, cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau reședinței din România. Documentul conține elemente avansate de securitate, care reduc semnificativ riscul de falsificare sau de uzurpare a identității. Se poate călători folosind Cartea Electronică de Identitate în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în statele terțe care o recunosc ca document de călătorie. De asemenea, documentul (C.E.I) permite titularului utilizarea semnăturii electronice, precum și autentificarea în sistemele informatice ale instituțiilor publice sau ale persoanelor juridice de drept privat. Dimensiune este standardizată, similară cardurilor bancare, conform normelor europene.

Proiectul CEI este finanțat prin PNRR, Componenta 7 – Transformare digitală, Investiția 8 – „Cartea de identitate electronică și semnătura digitală calificată”.

Citeste mai mult

Fotbal

Meciuri „de vis“ în semifinalele Champions League

Publicat

pe

În prima semifinală, jucată la Londra pe Emirates Stadium, PSG a reușit să obțină o victorie uriașă asupra celor de la Arsenal, care parcă nu au mai reușit acel joc minunat cu care au eliminat pe Real Madrid.

Scorul final a fost 0 la 1 și astfel echipa pariziană ia un avânt uriaș spre marea finală din 31 Mai de la Munchen de pe Alianz Arena.

În cea de a doua semifinală s-au întâlnit Barcelona și Inter Milano.

Meciul a fost unul demn de această fază a competiției, cele două echipe reușind sa delecteze publicul prin numărul de goluri , dar și prin frumusețea golurilor.

La final a fost un 3 la 3 care ne lasă să visăm până la returul de săptămâna viitoare de la Milano.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite