Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Noul stadion de fotbal din Timișoara va avea 32.000 de locuri

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că este finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion care va fi construit de Compania Naţională de Investiţii la Timişoara, pe locul actualului Stadion „Dan Păltinişanu“, care este închis din cauza degradării avansate.

Conform lui Nica, noul stadion va avea 32.000 de locuri şi va fi cel mai scump şi cel mai mare stadion construit în România, după Arena Naţională.

„Stadionul care ţine de Consiliul Judeţean, vreau să vă spun în premieră că se află în stadiul de finalizare a studiului de fezabilitate. S-a predat din partea proiectantului către Compania Naţională de Investiţii studiul de fezabilitate adaptat la cerinţele avizatorilor, cu toate avizele obţinute din plan local. La ISU s-a respins de trei ori în aceste cinci luni de zile de când am început demersurile pentru colectarea avizelor. Dar până la urmă am reuşit să obţinem toate avizele şi acum suntem în faza în care comisiile tehnico-economice din Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice trebuie să îşi dea acordul pe soluţia tehnică propusă de proiectant şi mai apoi să intre cu avizul Ministerului de Finanţe în şedinţa de Guvern pentru aprobarea efectivă a finanţării şi a demarării acestui proiect în teren şi în acelaşi timp permisiunea pentru noi, Consiliul Judeţean, să demolăm stadionul existent“, a informat Alin Nica.

Preşedintele CJ Timiş a adăugat că speră ca Guvernul să emită hotărârea pentru demolarea actualei arene şi cea pentru construirea noului stadion în această vară. „Eu sper că acum, fiind pe ultima sută de metri înaintea aprobării efective a investiţiei, să obţinem aceste hotărâri de Guvern pe parcursul verii, dar după experienţa pe care am avut-o în trecut, când noi ne-am stabilit din 2021 un calendar în care să facem toate aceste demersuri administrative, au existat întârzieri şi nu ascund acest fapt, că mă nemulţumeşte că avem aproape un an de zile de întârzieri, 10 luni, faţă de calendarul pe care ni l-a asumat. Vorbeam anul trecut că până la începutul toamnei avem aceste hotărâri de Guvern. Ei bine, acum ne bucurăm dacă le vom avea în această vară. Şi anul trecut am avut bani în buget pentru demolarea stadionului, dar nu i-am putut cheltui pentru că Legea Sportului prevede că nu avem voie să demolăm stadionul până nu se aproba investiţia nouă ce va fi făcută în loc“, mai declară Alin Nica.

Noul stadion nu va avea pistă pentru atletism.

Valoarea de proiectare a noului stadion a crescut faţă de calculul din studiul de prefezabilitate, de la 124 de milioane de euro la peste 137 de milioane de euro, fiind al doilea cel mai costisitor stadion care va fi construit în România după Arena Naţională, dar şi al doilea că mărime din ţară.

Stadionul „Dan Păltinişanu“ din Timişoara este nefuncţional din februarie 2022, din cauza stării avansate de degradare.

Fotbal

Semifinalele Champions League

Publicat

pe

Săptămâna aceasta s-au decis semifinalele din Champions League.

PSG a reușit o remontada la Barcelona și s-a calificat în semifinală, unde o va întâlni pe Borusia Dortmund, care a revenit și ea în meciul cu Atletico Madrid.

În a doua semifinală se vor întâlni Bayern Munchen, care a reușit sa treacă de Arsenal Londra și Real Madrid, care a trecut la loviturile de departajare de Manchester City, câștigătoarea din sezonul trecut.

Meciurile tur vor avea loc în 30 aprilie și 1 mai, iar returul în 7 și 8 mai.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

„Poli“, remiză cu Buziașul, pe Electrica

Publicat

pe

Sâmbătă, pe terenul de pe Electrica, echipa alb-violetă a remizat, 2 la 2, cu echipa Phoenix Buziaș.

Împinși de la spate de frumoasa galerie, timișorenii nu au reușit să treacă de cei de la Buziaș si s-au îndepărtat la nouă puncte de Bihor, care a învins prin scor de neprezentare la Peciu Nou.

Este cea de-a treia dispută între cele două echipe în sezonul acesta și timișorenii nu au reușit să-i învingă pe cei de la Buziaș.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (83, Adamcsik), Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile – Olariu, Pamfile, M. Oprea (78, I. L. Rotariu) – Curescu, D. Popa (70, Istratie), V. Prună (78, V. Prună). Antrenor: Paul Codrea.

Phoenix Buziaş: Flont a – Sturzu, Nicolescu (cpt.), Bîrlovean, Angheli – Românu, Pefoura (85, Velcan), Ferţu, Bobocea (46, Mitre) – Savu (45, Chistrugă), Grancea. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Poli Timișoara a remizat la Bihor

Publicat

pe

Derby-ul de tradiție din vestul țării între Bihor Oradea și Politehnica Timișoara s-a jucat, sâmbătă, la Oradea.

Partida este pentru play-off-ul ligii a treia.

Meciul a fost unul echilibrat până în minutul 17 când juniorul Vlaicu a „încasat“ cartonașul roșu.

În inferioritate numerică, violeții au reușit până la final să nu primească gol, chiar dacă gazdele de la Oradea au avut o sumedenie de ocazii și scorul final a fost 0 la 0.

De amintit că tot la egalitate s-au încheiat și celelalte două partide din sezonul regulat.

La timișoreni a debutat și Bărbuț, care a venit doar de câteva zile la echipă.

Politehnica: Murariu – Haloş, Bocşan (c), Vlaicu, R. Ciurel – Pureca, Olariu (90+3, I. L. Rotariu) – Bărbuţ (30, Istratie), Pamfile, Curescu (75, Marincu) – D. Popa. Rezerve: Miklos – Roșu, D. Ciurel, Adamcsik, Oprea, Sfichi. Antrenor: Paul Codrea.

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Băican, Ioviţa (56, Gagyi) – R. Farcaş (c; 75, B. Vasile), Gunie (46, Gîdea) – Vînău, Moga (56, Ciocan), Chitaş (64, Tincău) – S. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite