Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Percheziții în județul Timiș pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

Publicat

pe

Peste 100 de percheziţii au avut loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în 36 de judeţe, printre care și județul Timiș, într-un dosar de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată, vizată fiind o firmă din Ungaria, care vindea online arme unor persoane fizice de pe teritoriul României, fără respectarea legislaţiei.

Activităţile s-au desfăşurat în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

„În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IGPR, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 Bucureşti, efectuează 103 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi 36 de judeţe, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată. Acţiunea vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte şi lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid”, a anunţat IGPR.

În perioada iulie – noiembrie 2021, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au documentat activitatea infracţională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu.

După introducerea pe teritoriul României a armelor şi a muniţiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.

În activităţi sunt angrenaţi peste 300 de poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor şi al muniţiilor din cadrul structurilor arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi criminalişti şi luptători de intervenţie şi acţiuni speciale.

Citeste mai mult

Fotbal

Bărbat de 65 de ani prins în timp ce fura bulbi de lalele. Dorea să le planteze în propria grădină

Publicat

pe

Polițiștii locali, aflați în patrulare în zona centrală a orașului, au fost direcționați de dispeceratul instituției, în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 19.00, către Parcul Justiției unde s-a semnalat faptul că o persoană sustrage material dendrofloricol.

La fața locului au depistat un bărbat în vârstă de 65 de ani, cu domiciliul în Timișoara, care, dotat cu ustensile de grădinărit, scotea bulbi de lalele din parc.

De altfel, acesta avea într-o plasă un număr de 25 de bulbi deja scoși.

Bărbatul a declarat că intenționa să îi folosească în scop personal, cel mai probabil să-i planteze în grădină.

Cel în cauză a fost predat polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârțirii infracțiunii de furt.

Acesta nu este singurul caz de acest gen. De-a lungul timpului polițiștii locali au mai depistat persoane care sustrăgeau flori din zona centrală și din parcuri, din locuri publice precum Piața Victoriei, Filarmonică, Parcul Camen Sylva, Parcul Poporului.

Foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Fotbal

Încep Play-off-ul și Play-out-ul din Liga 1

Publicat

pe

De săptămâna viitoare încep play-off-ul și play-out-ul din Liga Națională de fotbal.

Primele șase echipe calificate în play-off sunt, FCSB – 32 puncte, Rapid – 28 puncte, CFR Cluj – 27 puncte, U Craiova – 23 puncte, Farul – 22 puncte și Sepsi  – 22 puncte.

Anul acesta câștigătoarea titlului va avea de trecut de 8 meciuri pentru a ajunge în grupele Champions League.

Câștigătoarea Cupei României va participa din Turul 2 preliminar din Europa League iar locul 2 și locul 7 vor participa în preliminariile Conference League din Turul 2.

Și în play-out lupta va fi una foarte crâncenă si pentru locul 7 care duce în Conference League dar și pentru salvarea de la retrogradare.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Lupta pentru titlu se joacă până la final în Superliga

Publicat

pe

Cu două etape rămase din sezonul regulat al Ligii Naționale de fotbal, lupta la titlu se va juca până la final între FCSB, Rapid și CFR Cluj.

Aceasta și datorită faptului că punctele se vor înjumatăți și diferența între ele va fi de 3, 4 puncte.

Chiar și lupta pentru celelalte trei echipe care intră în play-off este de asemenea strânsă, pe aceste locuri bătându-se șase echipe cu șanse reale.

La retrogradare se vor bate până la final Voluntari, Dinamo și Botoșani, fiecare din ele încercând să prindă locul de baraj, deoarece doar două echipe retrogradează direct în liga a doua.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite