Ne găsiți și pe:

Fotbal

Rangers merge mai departe în Europa League

Publicat

pe

Rangers cu Ianis Hagi titular, a câștigat duelul cu belgienii de la Antwerp și s-a calificat mai departe unde se va duela cu Slavia Praga, echipa lui Nicușor Stanciu.

Meciul de aseară a fost unul fascinant, cu șapte goluri marcate și cu o sumedenie de alte ocazii.

Chiar dacă Ianis nu a reușit să înscrie în victoria cu 5 la 2 împotriva belgienilor, el a fost foarte lăudat de către presa engleză pentru prestația sa.

La general Rangers s-a calificat cu scorul de 9 la 5.

Rangers: McGregor – Balogun, Goldson, Helander, Barisic, Davis, Kamara, Aribo, Kent, Hagi, Morelos

Rezerve: McLaughlin, Bassey, Patterson, Simpson, Zungu, Wright, Stewart, Arfield, King, Itten

Antrenor: Steven Gerrard

Antwerp: De Wolf – De Laet, Gelin, Le Marchand – Buta, Gerkens, Verstraete, Hongla, Lukaku – Rafaelov, Lamkel Ze.

MIRCEA PETROMAN

Fotbal

Două echipe din campionatul englez, în Finala Champions League 2021

Publicat

pe

Anul acesta finala Ligii Campionilor 2021 va avea loc la Istanbul în data de 29 mai de la ora 22.00.

Meciul va fi unul care va aduce față în față două echipe din campionatul englez de fotbal, Chelsea Londra și Manchester City.
Pentru cei de la Manchester City va fi prima lor finală, iar pentru londonezi cea dea patra.
În semifinale, Chelsea a trecut de Real Madrid în timp ce Manchester City a trecut de PSG.
Singurul lucru care încă nu este cert dacă se va juca sau nu cu spectatori.
 MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Fotbal

Legenda fotbalului bănățean, Octavian Foale, a murit

Publicat

pe

Unul dintre cei mai respectați antrenori din fotbalul bănățean, Octavian Foale, a decedat, luni, la vârsta de 83 de ani, din cauza unei comoții cerebrale.

Înmormântarea va avea loc marți, 4 mai 2021, în cimitirul de pe Calea Sagului.

Octavian Foale s-a născut la 20 ianuarie 1938 la Reșița, unde a și început fotbalul. În perioada stagiului militar, a jucat la Sibiu și Iași, iar apoi s-a întors ca fotbalist la FCM Reșița.

De la mijlocul anilor 70, a antrenat formații precum FCM Reșița, Gloria Reșița, Minerul Moldova Nouă, Minerul Anina, Poli Timișoara, CFR Timișoara, UMT, Electrica Timișoara, Auto Timișoara.

A avut și nenumărate stagii la formații din fotbalul județean.

În ultimii ani, s-a ocupat de școala sa de fotbal, Luceafărul, pe care a fondat-o în Fratelia, alături de fiii săi, Angelo și Manu.

Cel de-al treilea fiu al său, Antonio, este antrenor secund la ASU Politehnica.

Citeste mai mult

Fotbal

LEGE. Se prelungește scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii din HORECA

Publicat

pe

Guvernul a adoptat joi scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici care desfăşoară activitate în domeniul HORECA, pentru încă o perioadă de 90 de zile, calculată începând cu data de 1 aprilie 2021, informează un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Contribuabilii care datorează acest impozit pentru anul 2021 recalculează impozitul specific datorat, în mod corespunzător, prin scăderea suplimentară din numărul de 365 de zile calendaristice a numărului de 90 zile aferent perioadei care începe cu 1 aprilie 2021, în condiţiile în care aceştia au beneficiat deja de scăderea unui număr de 90 de zile calendaristice de la 1 ianuarie 2021.

MF precizează că măsurile adoptate joi prevăd prorogarea termenul pentru depunerea cererii de restructurare de la data de 30 iunie 2021 la data de 31 ianuarie 2022.

De asemenea, se prorogă termenul pentru care contribuabilii pot beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adăugată cu efectuarea, ulterior, a inspecţiei fiscale, de la data de 31 martie 2021 la data de 31 ianuarie 2022.

Potrivit MF, se continuă aplicarea acestor măsuri fiscale prin prorogarea termenului de depunere a cererii de anulare de la data de 31 martie 2021 la data de 31 ianuarie 2022. Contribuabilii pot beneficia de ştergerea accesoriilor fiscale (cum ar fi dobânzile şi penalităţile), cu condiţia plăţii debitelor principale şi a îndeplinirii celorlalte criterii menţionate în legislaţie.

Pe lângă acestea, MF menţionează eşalonarea la plată, în formă simplificată, a obligaţiilor bugetare datorate după data declarării stării de urgenţă, administrate de organul fiscal central.

Astfel, se prorogă termenul de acordare a acestei facilităţi de la data de 31 martie 2021 la 30 septembrie 2021. Contribuabilii pot beneficia de eşalonarea obligaţiilor bugetare datorate după data declarării stării de urgenţă, administrate de organul fiscal central, în condiţii de accesare simplificate şi în procedură accelerată.

Foto: Restaurant Colosseum Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite