Ne găsiți și pe:

Fotbal

Traninguri online pentru managerii și angajații hotelurilor și restaurantelor

Publicat

pe

Grupul educaţional elveţian winsedswiss, cu filiale în România, Elveţia şi Serbia, lansează traininguri online dedicate managerilor şi angajaţilor din industria HoReCa, puternic afectată de pandemia de coronavirus care a dus la scăderea drastică a veniturilor şi la un procentaj mare de persoane intrate în şomaj tehnic.

Diplomele profesionale şi universitare obţinute de cursanţii winsedswiss vor fi oferite cu licenţă, sub egida Ecole hoteliere de Lausanne (EHL), Business School Lausanne şi Luxury School of Paris, au anunțat reprezentanții grupului, într-un comunicat de presă.

Grupul a fost înfiinţat de Dusan Wilms, fost director general al Metro Cash&Carry Romania, şi de către profesorul Ray F. Iunius de la Ecole hoteliere de Lausanne, cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ în domeniul ospitalităţii din lume.

Profesorul Ray F. Iunius estimează că, după această criză, numărul locurilor de muncă din domeniu va scădea, iar cei care lucrează în hoteluri şi restaurante vor concura cu forţa de muncă adusă din străinătate, dar şi cu românii din diaspora întorşi în ţară în timpul pandemiei, situaţie în care vor avea de câştigat persoanele cu o mai bună pregătire profesională.

În acest context, grupul educaţional elveţian winsedswiss lansează traininguri online destinate managerilor şi angajaţilor din hoteluri şi restaurante, denumite Hospitality Resilience Talks şi Hospitality Resilience Journey.

În luna aprilie, acestea vor fi susţinute de specialişti de renume internaţional, în limba engleză. Luna mai va continua cu o nouă serie de webinare, prezentate şi în limba română.

Sub denumirea de Hospitality Resilience Talks se vor desfăşura în mediul online interviuri cu lideri din industria internaţională a ospitalităţii şi din lumea afacerilor.

„Aceştia vor prezenta modul în care s-au adaptat organizaţiile pe care le conduc la situaţii de blocaj economic, soluţiile identificate pentru relansarea afacerilor şi cele propuse pentru depăşirea impactului acestei perioade asupra industriei hoteliere şi cea a serviciilor conexe. Primul interviu va fi transmis în data de 10 aprilie, ora 18:00, fiind realizat cu Jean-Claude Biver, director executiv TAG Heuer. În data de 17 aprilie, de la aceeaşi oră, va putea fi urmărit interviul cu Elie Vannier, preşedinte Hovione Holding Ltd. şi partener responsabil cu biroul european la Chevrillon & Associes SCA”, se arată în comunicatul grupului.

Fiecare interviu va fi urmat, la trei zile de la publicarea sa, de o discuţie online găzduită de profesorul Ray F. Iunius şi de invitaţii săi. Participarea la discuţiile create în jurul acestor interviuri se poate face prin înscrierea pe site-ul https://winsed.swiss/hospitality-resilience-talks.

De asemenea, cea de-a doua componentă a Hospitality Resilience Program, Hospitality Resilience Journey, constă într-o serie de traininguri, derulate sub forma unor webinare, destinate middle şi executive managerilor din industria ospitalităţii, care vor fi susţinute de traineri de prestigiu din întreaga lume, pe teme precum managementul riscului, repoziţionarea brandurilor, regândirea strategiilor de marketing.

Primul webinar va avea loc în data de 21 aprilie, ora 17:00, avându-l ca invitat pe Paul Dubrule, fondatorul lanţului hotelier ACCOR şi membru al Consiliului Consultativ al winsedswiss. Persoanele interesate să participe la webinarele winsedswiss se pot înscrie pe site-ul oficial al companiei, începând cu data de 14 aprilie, prin accesarea link-ului: https://winsed.swiss/.

„Credem că industria ospitalităţii are mare nevoie de ajutor în aceste momente, iar noi, ca instituţie de învăţământ, dorim să contribuim prin facilitarea accesului la know-how relevant în acest domeniu. Prin urmare, facem două lucruri în această perioadă: formăm angajaţii care stau acasă şi le oferim din experienţa unor specialişti de talie mondială, aşa cum sunt cei de la Ecole hoteliere de Lausanne (EHL). Dorim să acordăm angajaţilor cel mai înalt nivel de educaţie, iar industriei – consultanţă, în acest sens stabilind un parteneriat cu Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi Asociaţia Patronală a Restaurantelor din România (HORA)”, a explicat Ray F. Iunius.

Grupul educaţional elveţian winsedswiss va oferi cursuri de scurtă şi lungă durată, în domeniul ospitalităţii şi cel al serviciilor conexe, la toate nivelurile de învăţământ: de la grădiniţă la universitate şi cursuri de formare continuă. Diplomele profesionale şi universitare sunt oferite cu licenţă, sub egida Ecole hoteliere de Lausanne (EHL), Business School Lausanne şi Luxury School of Paris.

foto: Restaurant Colosseum Timișoara

Fotbal

Barcelona nu scapă de probleme

Publicat

pe

Gavi a semnat prelungirea cu Barcelona în septembrie, dar contractul nu poate fi înregistrat din cauza faptului că trupa „blaugrana” ar încălca și mai mult fair-play-ul financiar.   Astfel, Gavi va juca cel puțin până în vară pe baza contractului semnat în 2020, pe vremea când era junior, potrivit Mundo Deportivo.

Sursele sport.es susțin însă că oficialii catalani sunt încrezători că ar putea rezolva situația până pe 31 ianuarie.

Conform jurnaliștilor catalani, plafonul salarial la Barcelona este cu 200 de milioane peste limita fair-play-ului financiar.

Noul contract al lui Gavi prevedea o clauză de reziliere de 1 miliard de euro și era valabil până în vara lui 2026. Actuala sa înțelegere, semnată în 2020, are data de expirare în 2024. În contractul actual, Gavi are o clauză de 50 de milioane de euro.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Fotbal

IPS Ioan și-a sărbătorit onomastica alături de oamenii nevoiași

Publicat

pe

Mitropolitul Banatului și-a serbat onomastica sâmbătă, 7 ianuarie, de sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, și a luat masa de prânz cu beneficiarii Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost, de pe strada Telegrafului.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan este un sprijinitor important al instituției sociale timișorene, pentru care oferă periodic cantități însemnate de alimente.

De asemenea, Părintele Mitropolit Ioan a împărțit pachete cu mâncare persoanelor fără adăpost, care locuiesc în cele 11 containere racordate la utilități din cadrul Centrului de Suport pentru Situații de Urgență și Criză de la Pădurea Verde, Timișoara.

Oamenii străzii s-au bucurat de prezența Chiriarhului Banatului în mijlocul lor și de grija constantă a Înaltpreasfinției Sale față de problemele lor. Aceste persoane nevoiașe au beneficiat și de consultanță medicală din partea monahiei doctor Anastasia de la Centrul eparhial.

La solicitarea beneficiarilor centrului Părintele Mitropolit a promis și altora tot sprijinul pentru un consult medical amănunțit.

La gestul caritabil al Înaltpreasfințitului Părinte Ioan a participat și Marius Cosmin Murariu, directorul general adjunct al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, care s-a bucurat de prezența Părintelui Mitropolit în mijlocul oamenilor străzii, chiar de onomastica Sa, și i-a adresat Părintelui Mitropolit Ioan urarea de La mulți ani!

Citeste mai mult

Fotbal

Fostul internațional brazilian Pele, răpus de un cancer la colon

Publicat

pe

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani, la spital.

Pele era internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo din data de 29 noiembrie din cauza unui de cancer de colon. Recent, medicii anunţau că Pele are insuficienţă cardiacă şi renală şi cancerul progresează.

Anunţul decesului a fost făcut de fiica brazilianului, Kely Nascimento, pe Instagram.

„Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele, postând şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale coopiilor şi nepoţilor, unite.

Pe pagina de Facebook a legendei braziliene a fost postat un mesaj în care se precizează că moştenirea lui Pele pentru generaţiile viitoare este „iubire, iubire şi iubire”.

Inspiraţia şi iubirea au marcat călătoria Regelui Pele, care a trecut astăzi în nefiinţă în linişte. În periplul său, Edson a încântat lumea cu geniul său în sport, a oprit un război, a avut acţiuni sociale în întreaga lume şi a răspândit ce a crezut cel mai mult că este soluţia tuturor problemelor: iubire.

Mesajul lui astăzi devine moştenire pentru generaţiile viitoare.

Iubire, iubire şi iubire, pentru totdeauna”.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite