Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Unde se vor vinde flori cu ocazia zilei de 8 Martie, la Timișoara. Reguli pentru comercianți

Publicat

pe

Ca în fiecare an, în apropierea zilei de 8 martie, toţi cei interesaţi de activităţi comerciale ocazionale specifice zilei de 8 martie (flori de sezon, aranjamente florale) trebuie să transmită o solicitare la Primăria Municipiului Timișoara, în vederea obţinerii avizului de comercializare.  Înregistrarea cererilor se va face în perioada 26 februarie 2024 – 28 februarie 2024 în sistem online.

Pentru înscriere, solicitanții trebuie să își creeze un cont cu numărul de telefon, pe cont.primariatm.ro , completând corect toate datele personale. Pentru cei interesați, care au nevoie de îndrumări în vederea înregistrării, la camera 12 se oferă servicii de consiliere.  

Toate informațiile necesare legate procedura de depunere (inclusiv formular de înscriere și acte necesare) se regăsesc la următorul link: https://servicii.primariatm.ro/aviz-8-martie

Comercializarea produselor se va face în perioada 5 martie 2024 – 8 martie 2024, în următoarele locaţii: 

  • Piaţa Libertăţii
  • Str. Mărăşeşti (de la str. Brediceanu spre Str. Gheorghe Dima)
  • Ceas Floral-Bdul Proclamația de la Timișoara – platou
  • Piaţa A.Mocioni – platou Profi
  • B-dul. Regele Carol I ( de la str. Gen.I.Dragalina până la I.Vacarescu, partea dreaptă)
  • Piaţa Nicolae Bălcescu ( platou Profi-cofetăria Verona)
  • B-dul. Dâmboviţa – platou (vis-à-vis de restaurant Nora)
  • Calea Sagului colţ cu Str. Ana Ipătescu
  • Platou Şcoala Generală Nr. 30
  • Calea Buziaşului – platou Profi
  • Str. S. Bărnuţiu – Calea Dorobanţilor (zona Modern)
  • Str. Sf. Ap.Petru şi Pavel colț cu Str. Sever Bocu
  • Calea Torontalului – platou
  • Str. Circumvalaţiunii colţ cu Ghe. Lazar (platou Lensa)
  • Str. Gheorghe Lazăr colţ cu B-dul Cetăţii – platou Profi
  • Calea Martirilor nr.60 (platou Kaola)

Același sistem de înscriere a fost folosit și în cazul solicitărilor sosite pentru comercializarea produselor specifice zilei de 1 martie, până în prezent fiind înregistrate 456 de cereri.

Achitarea taxei de autorizare pentru spațiul de 2mp, în valoare de 83 lei și taxa de ocupare a domeniului public – 3 lei mp/zi pentru Piaţa Libertăţii, Ceas Floral, Str. Mărăşeşti, respectiv 2 lei/mp/zi pentru restul orașului, se va face anticipat pe toată perioada de autorizare aprobată, la momentul înregistrării cererii on-line, fără posibilitatea restituirii acestor taxe. respectând pașii solicitați de operatorul de plăţi, cu condiția prezentării unui card valabil. Plata locului rezervat va putea fi efectuată timp de 4 ore din momentul rezervării, după expirarea termenului rezervarea fiind anulată automat. 

Operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare, avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Serviciul Autorizare Activități Comerciale și Publicitate, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în aviz. 

Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională şi retragerea avizului. Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului. Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului de către deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea avizului şi sancţionarea contravenţională a faptei.  

Operatorii economici au obligaţia de a nu comercializa alte produse decât cele menţionate în aviz și de a respecta toate măsurile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare. 

Fotbal

Semifinalele Champions League

Publicat

pe

Săptămâna aceasta s-au decis semifinalele din Champions League.

PSG a reușit o remontada la Barcelona și s-a calificat în semifinală, unde o va întâlni pe Borusia Dortmund, care a revenit și ea în meciul cu Atletico Madrid.

În a doua semifinală se vor întâlni Bayern Munchen, care a reușit sa treacă de Arsenal Londra și Real Madrid, care a trecut la loviturile de departajare de Manchester City, câștigătoarea din sezonul trecut.

Meciurile tur vor avea loc în 30 aprilie și 1 mai, iar returul în 7 și 8 mai.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

„Poli“, remiză cu Buziașul, pe Electrica

Publicat

pe

Sâmbătă, pe terenul de pe Electrica, echipa alb-violetă a remizat, 2 la 2, cu echipa Phoenix Buziaș.

Împinși de la spate de frumoasa galerie, timișorenii nu au reușit să treacă de cei de la Buziaș si s-au îndepărtat la nouă puncte de Bihor, care a învins prin scor de neprezentare la Peciu Nou.

Este cea de-a treia dispută între cele două echipe în sezonul acesta și timișorenii nu au reușit să-i învingă pe cei de la Buziaș.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (83, Adamcsik), Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile – Olariu, Pamfile, M. Oprea (78, I. L. Rotariu) – Curescu, D. Popa (70, Istratie), V. Prună (78, V. Prună). Antrenor: Paul Codrea.

Phoenix Buziaş: Flont a – Sturzu, Nicolescu (cpt.), Bîrlovean, Angheli – Românu, Pefoura (85, Velcan), Ferţu, Bobocea (46, Mitre) – Savu (45, Chistrugă), Grancea. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Poli Timișoara a remizat la Bihor

Publicat

pe

Derby-ul de tradiție din vestul țării între Bihor Oradea și Politehnica Timișoara s-a jucat, sâmbătă, la Oradea.

Partida este pentru play-off-ul ligii a treia.

Meciul a fost unul echilibrat până în minutul 17 când juniorul Vlaicu a „încasat“ cartonașul roșu.

În inferioritate numerică, violeții au reușit până la final să nu primească gol, chiar dacă gazdele de la Oradea au avut o sumedenie de ocazii și scorul final a fost 0 la 0.

De amintit că tot la egalitate s-au încheiat și celelalte două partide din sezonul regulat.

La timișoreni a debutat și Bărbuț, care a venit doar de câteva zile la echipă.

Politehnica: Murariu – Haloş, Bocşan (c), Vlaicu, R. Ciurel – Pureca, Olariu (90+3, I. L. Rotariu) – Bărbuţ (30, Istratie), Pamfile, Curescu (75, Marincu) – D. Popa. Rezerve: Miklos – Roșu, D. Ciurel, Adamcsik, Oprea, Sfichi. Antrenor: Paul Codrea.

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Băican, Ioviţa (56, Gagyi) – R. Farcaş (c; 75, B. Vasile), Gunie (46, Gîdea) – Vînău, Moga (56, Ciocan), Chitaş (64, Tincău) – S. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite