Ne găsiți și pe:

Fotbal

Violeții au remizat cu Ripensia în ultimul amical

Publicat

pe

Poli a remizat astăzi cu Ripensia pe arena „Ştiinţa”, scor 2-2 (1-0),  în ceea ce poate fi ultima partidă de verificare a celor două formaţii înaintea primei etape de Liga 2. Alb-violeţii au condus cu 1-0 şi 2-1, prin golurile lui Alin Manea şi Mircea Axente, dar roş-galbenii au restabilit de fiecare dată egalitatea, ultima reuşită venind cu mai puţin de două minute înaintea fluierului final.

Violeții au lovit primii în jocul desfăşurat pe o vreme foarte călduroasă. Era minutul 11 când Alin Manea a concretizat din careu cu piciorul centrarea venită din banda dreaptă, de la Munteanu. Primul marcator al întâlnirii a resimţit o problemă medicală câteva minute mai târziu şi a fost înlocuit în minutul 18 de Claudiu Pamfile, noua achiziţie a Politehnicii.

Oaspeţii au avut mai multă posesie în finalul primei reprize şi în startul celei de-a doua părţi iar în minutul 56 A. Macriţchii a egalat cu un şut la colţul lung după o respingere greşită a defensivei alb-violete.

Mircea Axente, atacantul polist care a înscris în toate testele, a readus Politehnica în avantaj cu 20 de minute înainte de final cu un şut pe jos la colţul lung. Ripensia a restabilit egalitatea în minutul 89, când Vasluian a reluat cu capul la colţul lung.

Politehnica: Borbei – Sofran, Mera, Scutaru, S. Popovici – D. Codrea, Coadă – Munteanu, Ignea, Manea – Axente.      Au mai intrat: Murariu – Pamfile, Jurj, B. Vasile, D. Andrei, Trip şi Lolea.

 Antrenor: Octavian Benga.

Ripensia: Şt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Neacșu, Gladun – T. Călin, V. Macrițchii, Neagu – Urvanțev, Al. Popovici, Sârbu.

Au mai intrat: Păduraru, Mociu – Marić, Burdeț, Tenlep, Fridrich, Stoi, Tudorache, M. Ene, Vasluian, Soković şi Golda.

 Antrenor: Cosmin Petruescu

MIRCEA PETROMAN 

Fotbal

Barcelona nu scapă de probleme

Publicat

pe

Gavi a semnat prelungirea cu Barcelona în septembrie, dar contractul nu poate fi înregistrat din cauza faptului că trupa „blaugrana” ar încălca și mai mult fair-play-ul financiar.   Astfel, Gavi va juca cel puțin până în vară pe baza contractului semnat în 2020, pe vremea când era junior, potrivit Mundo Deportivo.

Sursele sport.es susțin însă că oficialii catalani sunt încrezători că ar putea rezolva situația până pe 31 ianuarie.

Conform jurnaliștilor catalani, plafonul salarial la Barcelona este cu 200 de milioane peste limita fair-play-ului financiar.

Noul contract al lui Gavi prevedea o clauză de reziliere de 1 miliard de euro și era valabil până în vara lui 2026. Actuala sa înțelegere, semnată în 2020, are data de expirare în 2024. În contractul actual, Gavi are o clauză de 50 de milioane de euro.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Fotbal

IPS Ioan și-a sărbătorit onomastica alături de oamenii nevoiași

Publicat

pe

Mitropolitul Banatului și-a serbat onomastica sâmbătă, 7 ianuarie, de sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, și a luat masa de prânz cu beneficiarii Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost, de pe strada Telegrafului.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan este un sprijinitor important al instituției sociale timișorene, pentru care oferă periodic cantități însemnate de alimente.

De asemenea, Părintele Mitropolit Ioan a împărțit pachete cu mâncare persoanelor fără adăpost, care locuiesc în cele 11 containere racordate la utilități din cadrul Centrului de Suport pentru Situații de Urgență și Criză de la Pădurea Verde, Timișoara.

Oamenii străzii s-au bucurat de prezența Chiriarhului Banatului în mijlocul lor și de grija constantă a Înaltpreasfinției Sale față de problemele lor. Aceste persoane nevoiașe au beneficiat și de consultanță medicală din partea monahiei doctor Anastasia de la Centrul eparhial.

La solicitarea beneficiarilor centrului Părintele Mitropolit a promis și altora tot sprijinul pentru un consult medical amănunțit.

La gestul caritabil al Înaltpreasfințitului Părinte Ioan a participat și Marius Cosmin Murariu, directorul general adjunct al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, care s-a bucurat de prezența Părintelui Mitropolit în mijlocul oamenilor străzii, chiar de onomastica Sa, și i-a adresat Părintelui Mitropolit Ioan urarea de La mulți ani!

Citeste mai mult

Fotbal

Fostul internațional brazilian Pele, răpus de un cancer la colon

Publicat

pe

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani, la spital.

Pele era internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo din data de 29 noiembrie din cauza unui de cancer de colon. Recent, medicii anunţau că Pele are insuficienţă cardiacă şi renală şi cancerul progresează.

Anunţul decesului a fost făcut de fiica brazilianului, Kely Nascimento, pe Instagram.

„Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele, postând şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale coopiilor şi nepoţilor, unite.

Pe pagina de Facebook a legendei braziliene a fost postat un mesaj în care se precizează că moştenirea lui Pele pentru generaţiile viitoare este „iubire, iubire şi iubire”.

Inspiraţia şi iubirea au marcat călătoria Regelui Pele, care a trecut astăzi în nefiinţă în linişte. În periplul său, Edson a încântat lumea cu geniul său în sport, a oprit un război, a avut acţiuni sociale în întreaga lume şi a răspândit ce a crezut cel mai mult că este soluţia tuturor problemelor: iubire.

Mesajul lui astăzi devine moştenire pentru generaţiile viitoare.

Iubire, iubire şi iubire, pentru totdeauna”.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite