Ne găsiți și pe:

Fotbal

Violeții au remizat cu Ripensia în ultimul amical

Publicat

pe

Poli a remizat astăzi cu Ripensia pe arena „Ştiinţa”, scor 2-2 (1-0),  în ceea ce poate fi ultima partidă de verificare a celor două formaţii înaintea primei etape de Liga 2. Alb-violeţii au condus cu 1-0 şi 2-1, prin golurile lui Alin Manea şi Mircea Axente, dar roş-galbenii au restabilit de fiecare dată egalitatea, ultima reuşită venind cu mai puţin de două minute înaintea fluierului final.

Violeții au lovit primii în jocul desfăşurat pe o vreme foarte călduroasă. Era minutul 11 când Alin Manea a concretizat din careu cu piciorul centrarea venită din banda dreaptă, de la Munteanu. Primul marcator al întâlnirii a resimţit o problemă medicală câteva minute mai târziu şi a fost înlocuit în minutul 18 de Claudiu Pamfile, noua achiziţie a Politehnicii.

Oaspeţii au avut mai multă posesie în finalul primei reprize şi în startul celei de-a doua părţi iar în minutul 56 A. Macriţchii a egalat cu un şut la colţul lung după o respingere greşită a defensivei alb-violete.

Mircea Axente, atacantul polist care a înscris în toate testele, a readus Politehnica în avantaj cu 20 de minute înainte de final cu un şut pe jos la colţul lung. Ripensia a restabilit egalitatea în minutul 89, când Vasluian a reluat cu capul la colţul lung.

Politehnica: Borbei – Sofran, Mera, Scutaru, S. Popovici – D. Codrea, Coadă – Munteanu, Ignea, Manea – Axente.      Au mai intrat: Murariu – Pamfile, Jurj, B. Vasile, D. Andrei, Trip şi Lolea.

 Antrenor: Octavian Benga.

Ripensia: Şt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Neacșu, Gladun – T. Călin, V. Macrițchii, Neagu – Urvanțev, Al. Popovici, Sârbu.

Au mai intrat: Păduraru, Mociu – Marić, Burdeț, Tenlep, Fridrich, Stoi, Tudorache, M. Ene, Vasluian, Soković şi Golda.

 Antrenor: Cosmin Petruescu

MIRCEA PETROMAN 

Fotbal

Covid-19 „lovește“ FCSB înainte de Europa League

Publicat

pe

Cu două zile înaintea meciului din turul 2 al Europa League, echipa FCSB a fost lovită de virusul Covid-19.

Testați ieri la laboratorul Synlab România, singurul acreditat de către UEFA, nu mai puțin de șapte membri din stafful tehnic au fost depistați pozitiv.

Aceștia sunt fundașul Andrei Miron, antrenorul Toni Petrea, preparatorii fizici Thomas Neubert și Horea Codorean, kinoterapeutul Sorin Cristof , Bogdan Stoica, analist video și team managerul Marius Ianuli. Aceștia sunt asimptomatici și au rămas în izolare 14 zile.

Pentru meciul de joi, pe banca tehnică va sta Mihai Pintili și Bogdan Vintilă, chemat de la echipa secundă.

Meciul din Serbia va avea loc la ora 22.00 pe Stadionul Gradski din Senta și va fi transmis de către Look Tv.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Fotbal

Victorie „violetă“ pe Dan Păltinișanu

Publicat

pe

Violeții au obținut o nouă victorie după cea de runda trecută de la Cluj.

De această dată „victima“ a fost Farul Constanța, echipa antrenată de unul din foștii idoli ai Politehnicii, Ianis Zicu.

Meciul a fost unul echilibrat, cu ocazii la ambele porți, doar că la final cei care au rămas cu punctele au fost bănățenii.

Aceștia au învins cu 2 – 1, grație golurilor lui Popovici, min. 28 si Plazonia, min. 64. Pentru oaspeți a redus din diferență în minutul 89, Greu.

După această etapă, Poli ocupă poziția a treia în clasament.

Poli: Borbei –  Sofran (’62, Jurj), Scutaru, Mera , Pamfile – Ignea (’46, Coadă), Codrea – Munteanu, Popescu (’54, Plazonja), Popovici – Axente (’81, Bogdan Vasile).

Antrenor: Octavian Benga.

 Farul : Udeanu – Leca,Lică, Ursu (’68, Gherghiceanu), Panait – Greu, Antoche (c.) – Pirciu (’77, Ciolacu), Cruceru (’46, Bîrnoi),Stoica –Măzărache (’77, Cărăruș).

Antrenor: Ianis Zicu.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Fotbal

Egal pentru Poli în prima etapă

Publicat

pe

 Astăzi pe Știința, Poli a debutat în noul sezon din Liga II împotriva celor din Mioveni, una dintre echipele care anul trecut au ratat promovarea la ultimul meci.

     Violeții au avut cea mai bună defensivă din primele două ligi în sezonul trecut și în acest meci a continuat să impresioneze la acest capitol, chiar dacă în poartă s-a aflat un copil care nu a ajuns la vârsta majoratului, Borbei, însă care este un junior cu multă calitate. De cealaltă parte, Mioveniul încă suferă după un final dramatic în sezonul precedent.

    A fost un meci bun spre foarte bun de ligă secundă. Faze cursive, acțiuni bune, dar și destui „timpi morți”. Mioveniul a avut două bare, pe final de reprize prin „liberele” lui Massaro, însă ocazii mai multe a avut Politehnica. Axente nu a avut pofta de gol din amicale, Sergiu Popovici și Plazonja au ratat din poziții foarte bune, Pamfile a avut un șut bun scos în extremis, iar Scutaru a fost și el periculos, arătând că apărarea este de bază și în acest sezon. Scorul final a fost unul alb, 0 la 0.

    ASU Poli: Borbei – Șofran, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Coadă, Codrea – Al. Munteanu, Ignea, Sg. Popovici – Axente
Rezerve: Murariu – C. Jurj, Bg. Vasile, Al. Popescu, Andr. Doru, Lolea, F. Trip, D. Radu, Plazonja
Antrenor: Octavian Benga

    CS Mioveni: I. Popescu – Rob. Gherghe, Al. Iacob, Burnea, F. Constantin – Vereș, D. Toma – Rădescu, Laur. Marinescu, Coșereanu (cpt.) – Massaro
Rezerve: Val. Sima – Tirică, A. Șerban, Trașcu, A. Călin, Seb. Ivan, Ișfan
Antrenor: Claudiu Niculescu.

  MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite