Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Dominic Fritz, discuție telefonică cu Ursula von der Leyen. Oficialul european a acceptat invitația de a vizita Timișoara

Publicat

pe

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat pe profilul său de Facebook că a invitat-o la Timișoara pe Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene și că aceasta a acceptat invitația, vizita urmând să aibă loc în anul 2023.

Am avut în această după-amiază (n.r. joi) o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei. Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România“, a anunțat primarul Timișoarei pe profilul său de Facebook.

Dominic Fritz a mai dezvăluit că „prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România?“

„I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19. Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate (revin mâine cu mai multe informații despre campania de vaccinare în Timișoara).

Am găsit în această conversație interes și deschidere pentru Timișoara. Avem un partener direct și solid în doamna von der Leyen și în Comisia Europeană“.

Edilul-șef al orașului a mai scris că „O să prezint la sfârșitul lunii o propunere pentru cum să ieșim din amorțeală actuală“.

Reacțiile timișorenilor la anunțul primarului au fost diverse, haioase și, așa cum se poartă de Facebook, pline de ură.

Ce spun timișorenii

„Dominic, pina la vaccinari, ce facem cu bolnavii de Covid care trebuie sa astepte 2 zile sa vina acasa Salvarea pentru a fi testati? Mama mea are 80 ani si se pare ca are Covid. A vorbit azi cu medicul ei de familie si a gasit o Salvare pentru miine (i s-a spus ca a avut noroc) sa vina acasa sa o testeze si apoi eventual sa o duca la spital avind in vedere situatia ei. Se pare ca Timisoara este printre putinele orase mari unde trebuie sa astepti citeva zile sa vina Salvarea“, a întrebat Daniela Demeter într-un comentariu.

„Oare i-a spus si de bataia de joc la adresa pensionarilor care sunt pusi pe drumuri, pentru gratuitati? D-le Primar, sper sa nu va bateti joc, de parinții si bunicii nostrii, care v-au votat!“, a scris Rozalia Berta.

„Aoleu ce onoare. Fosta Ministru al Apararii al Germaniei care a virat Milioane din impozite platite de cetateni in Firma la care era angajat fiul ei pentru consultanta si cind au vrut sa faca o ancheta sia sters datele de pe telefonul mobil ca sa nu i se poata dovedi ceva si cind in Germania nu a mai fost portabila prietenii ei Merkel so Macron au ridicato in postura de comisar al Uniunii Europene. Toti ratatii primesc posturi in Dictatura Uniunii Europene. Cu asa ceva va rog sa nu va laudati. Eu va vad in rindul necoruptiilor“, a scris Richard Reb.

„Dominic Fritz, lumea e sătulă de povesti, spune-ne cu bugetul, da-ne un draft, zi-ne cât e procentul pentru bugetul participativ, arată-ne organigrama a tot ce înseamnă și tine de primărie cu numele șefilor, cu specificarea posturilor vacante, a interimatelor.

Zi-ne cu “managerii de cartier”, sunt probleme in cartiere, cui ne adresam, cum rezolvam problemele?

Nu o mai lălăi, Dominic fă ceva!“, a scris Cristian Popovici.

„Si eu am vorbit azi cu mama, presedinta familiei. M-a felicitat pentru intrarea in noul an acum o saptamana. Iar eu i-am povestit cum am facut o crema de zahar ars si cum m-a cucerit definitiv gustul fin si textura cremoasa si de ce a meritat sa-i fie acordat titlul de cel mai bun dulce din lume. In timp ce scriu comentariul asta, stau si eu cu mana pe inima“, a scris Ada Ioniță.

 

Locale

O nouă pizzerie deschisă în sudul Timișoarei promite să cucerească iubitorii de arome italiene: Pizza-ColosseumTimisoara

Publicat

pe

Sudul Timișoarei are un nou motiv de bucurie culinară: recent s-a deschis Pizza-ColosseumTimisoara, un loc care îmbină tradiția italiană autentică cu ingrediente proaspete și servicii rapide.

Situată într-o zonă accesibilă pentru locuitorii din Giroc, Chișoda, Calea Șagului, Calea Girocului și Bălcescu-Braitim, pizzeria promite să devină rapid una dintre favoritele din oraș.

La cârma bucătăriei se află nimeni altul decât Giuseppe Tizzani, cunoscut sub numele de „Pipo”, un bucătar italian cu renume, care aduce cu el pasiunea și măiestria tradițională din inima Italiei.

Sub semnătura sa, fiecare pizza este o experiență – de la clasicul Margherita (29 de lei) până la specialitatea casei, Pizza Colosseum, un deliciu care pornește de la 36 de lei și promite o explozie de gusturi.

Pizza-ColosseumTimisoara oferă momentan doar livrare sau ridicare de la locație, între orele 12:00 și 21:45, de luni până sâmbătă. Clienții pot comanda pizza medie începând cu 29 de lei, iar gama variată acoperă atât preferințele clasice, cât și combinații inovative.

Și veștile bune nu se opresc aici: în curând, meniul se va extinde cu paste proaspete, preparate cu rețete tradiționale italiene, dar și cu specialități românești reinterpretate în stilul unic al lui Pipo.

Dacă ești în căutarea unei pizza autentice, cu blat perfect rumenit, sos de roșii aromat și toppinguri de calitate, Pizza-ColosseumTimisoara e locul de unde trebuie să comanzi.

Gustul Italiei e acum mai aproape ca niciodată – la doar un telefon distanță (0775.11.28.11)

Pentru comenzi rapide și delicioase, sudul Timișoarei are un nou reper: Pizza-ColosseumTimisoara.

Meniul poate fi vazut pe www.pizza-colosseumtimisoara.ro

Citeste mai mult

Locale

Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele vor circula în noaptea de Înviere, la Timișoara

Publicat

pe

Municipiul Timișoara, prin Societatea de Transport Public Timișoara, asigură transportul în comun cu program extins în noaptea zilei de 19 aprilie 2025, cu ocazia oficierii slujbelor religioase de Paști.

Astfel, transportul public va fi prelungit până la ora 03:30, pentru a putea deservi numărul mare de credincioși, care vor participa la slujbele de Înviere.

Singura pauză va fi pe perioada slujbei religioase, în intervalul orar 24:00 – 01:30.

Drept urmare, graficele de transport vor fi prelungite pentru liniile de tramvai Tv 1, Tv 2, Tv 4, Tv 5, Tv 6, pentru liniile de troleibuz Tb 11, Tb 14, Tb 16, Tb 18, pentru liniile de expres E3 și E7 și pentru linia de autobuz 33.

Citeste mai mult

Locale

Biserica de lemn de la Topla, mistuită de flăcări, va fi restaurată

Publicat

pe

Biserica de lemn de la Topla, care a ars în curtea Muzeul Satului Bămăţean din Timişoara, va fi restaurată cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş.

Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, a anunțat că mai multe persoane s-au arătat dispuse să doneze bani pentru acest monument istoric, însă a făcut un apel public pentru sprijinirea cazurilor sociale.

„Biserica de la Topla, din incinta Muzeului Satului Bănăţean, a fost distrusă de flăcări şi mulţi timişeni s-au arătat dispuşi să contribuie la restaurarea monumentului istoric, ceea ce reprezintă un gest de mare nobleţe, unul firesc în zona noastră. Astfel de iniţiative ne arată cum comunitatea se uneşte în momente importante. Am fost contactat de o mulţime de oameni care şi-au manifestat dorinţa să participe cu bani la efortul de a readuce în lumină biserica. Nu vreau să sune a aroganţă, pentru că apreciez mult astfel de gesturi, dar, în cazul de faţă, nu este nevoie de sprijin financiar, pentru că bugetul Consiliului Judeţean Timiş poate suporta această cheltuială, indiferent de suma necesară”, a declarat, joi, Alfred Simonis.

Acesta a mai adăugat că cei care au intenţionat să doneze bani pentru restaurarea lăcaşului de cult ar trebui să îşi îndrepte atenţia și spre cazurile sociale.

„Îi îndemn pe toţi să ni se alăture să sprijinim cazuri sociale care sunt în nevoie, să identificăm oameni sau instituţii pentru care un ajutor financiar ar însemna enorm. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi dorit să ne ajutaţi să restaurăm biserica. Aţi arătat că vă pasă cu adevărat!”, a mai transmis Simonis.

Biserica de lemn de la Topla, din incinta Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara a fost mistuită de flăcări în noaptea de 25 spre 26 martie după ce un incendiu a izbucnit din cauză că un cablu de la instalaţia electrică s-a supraîncălzit.

Biserica din Topla a fost edificată în anul 1746, la Remetea Luncă, fiind apoi donată în 1807 credincioșilor din satul Topla. Lăcașul de cult a fost transportat pe tăvălugi, tras de 24 de perechi de boi și reasamblat și consolidat cu ajutorul credincioșilor.

Considerat cel mai valoros lăcaș de lemn din Banat, biserica se remarcă prin detalii arhitecturale unice, cum ar fi brâul median torsadat, brâul prelungit care înconjoară biserica și portalul apusean, acoperișul din șindrilă și clopotnița separată.

Foto: basilica.ro

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite