Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Comercializarea mărțișoarelor și altor obiecte de 1 Martie, în condiții speciale, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara anunță că, începând cu data de 22 februarie 2021, comercianții de mărțișoare, artiștii și alți vânzători de produse specifice de 1 Martie pot depune cererile pentru emiterea avizului de comerț stradal.

Comercializarea mărțișoarelor se va face în acest an între 27 februarie și 2 martie.  Pentru a veni în sprijinul artiștilor, artizanilor și vânzătorilor locali în această perioadă dificilă, Primăria Timișoara a decis să le ofere acestora posibilitatea de a comercializa produse specifice de 1 Martie, în condiții de siguranță.

Cererile se vor înregistra la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghișeele 8 și 9, în zilele de 22 februarie și 23 februarie 2021, în intervalul orar 8-18, actele necesare fiind:

Cerere tip ce poate fi obținută online de la ghișeul 8 sau 9, camera 12, sau online, pe portalul www.primariatm.ro, atașată acestui anunț.

Copie buletin de identitate, carte de identitate sau copie act firmă (copie Certificat Unic de Înregistrare).

Taxele vor fi următoarele: taxa de autorizare de 69 de lei, taxa de imprimat – 6 lei și taxa de ocupare a domeniului public – 0,10 lei/mp/zi. Toate aceste taxe se vor achita anticipat pentru toată perioada aprobată la casieria camerei 12.

Pentru a respecta reglementările naționale în privința combaterii pandemiei, în acest an comercializarea mărțișoarelor se va desfășura în mod diferit față de alți ani.

Astfel, au fost aprobate următoarele locații, fiecare amplasament de 2 mp urmând să fie marcat special de către reprezentanții Primăriei Timișoara pentru a respecta distanțarea impusă de prevederile naționale în privința combaterii pandemiei:

  • Piața Victoriei (maximum 30 de amplasamente dedicate exclusiv artiștilor)
  • Piața Libertății (maximum 20 de amplasamente dedicate exclusiv artiștilor)
  • Ceas Floral – Bd. Proclamația de la Timișoara platou – 10 amplasamente
  • Str. Mărășești (de la str. Brediceanu spre str. Gh. Dima) – 20 de amplasamente
  • Parcul Copiilor – platou 15 amplasamente
  • Piața A. Mocioni – platou 10 amplasamente
  • Bd. Regele Carol I (de la str.I.Văcărescu până la str.Gen.I.Dragalina) – 10 amplasamente
  • Piața Nicolae Bălcescu – 15 amplasamente
  • Dâmbovița – platou 20 de amplasamente
  • Piața Doina – platou 5 amplasamente
  • Piața zona Soarelui – platou Școala Generală nr. 30 – 20 de amplasamente
  • Calea Buziașului – platou 15 amplasamente
  • Zona Spitalului Județean (str. Arieș) – 10 amplasamente
  • Str. Daliei (între str. Al. V. Voievod și L. Catargiu) – 10 amplasamente
  • Str. S. Bărnuțiu – Calea Dorobanților (zona Modern) – 10 amplasamente
  • Piața Traian – 25 de amplasamente
  • Str. Sf. Ap. Petru și Pavel, vis-a-vis de piață – 10 amplasamente
  • Calea Aradului (zona UTT) – 10 amplasamente
  • Calea Torontalului – platou 15 amplasamente
  • Bd. Circumvalațiunii – platou 10 amplasamente
  • Zona Dacia (parc) – 15 amplasamente.

Numărul total de amplasamente este de 305.

Pentru locațiile din Piața Victoriei și Piața Libertății, solicitanții au obligația de a prezenta un document doveditor privind statutul de artist, memoriu privind modalitatea de producere a mărțișoarelor, o simulare fotografică a exponatelor prezentate spre vânzare pe panouri tip șevalet.

Pentru o bună organizare

-Operatorii economici au obligația de a deține la locul de vânzare  Avizul pentru desfășurarea comerțului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activități Comerciale și Gestiune Spații  Publicitare, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menționate în aviz. Încălcarea prevederilor legislației în vigoare atrage sancționarea contravențională a  persoanei sau reprezentantului firmei, de către agenții constatatori, precum și retragerea avizului de către emitent.

-Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea Avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timișoara.

-Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului ocupat în zonele menționate de către deținătorul avizului altei persoane, duce la retragerea Avizului și la sancționarea contravențională a faptei.

– Comercianții trebuie să respecte toate celelalte prevederi legale, naționale și locale, în domeniul combaterii pandemiei.

Locale

Un tânăr de 26 de ani a provocat un accident fiind și băut și drogat. Ce au mai descoperit polițiștii

Publicat

pe

Un tânăr de 26 de ani din județul Caraș-Severin a fost reținut de polițiștii din Timișoara după ce a provocat un accident de circulație și a părăsit locul faptei deoarece era băut, drogat și conducea cu permisul suspendat.

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, duminică, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului din municipiul Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului constatând faptul că un bărbat a condus un autoturism pe strada Ardealului din municipiul Timișoara, iar la un moment dat a intrat în coliziune față – spate cu un autoturism, condus de către o femeie în vârstă de 31 de ani, după impact conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei.

Totodată, în urma impactului a rezultat rănirea a două femei, respectiv a femeii de 31 de ani și a unei pasagere din autoturismul condus de către aceasta, având aceeași vârstă.

În urma investigațiilor efectuate, la scurt timp polițiștii Biroului Rutier au identificat și depistat conducătorul auto, respectiv un tânăr de 26 de ani, acesta fiind condus la sediul poliției pentru audieri.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că tânărul figurează având permisul de conducere anulat.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare a tânărului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere anulat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș – Severin.

Citeste mai mult

Locale

OPORTUNITATE. Înscrieri pentru admiterea la cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române

Publicat

pe

Începând cu 24 aprilie 2024, a fost dat startul sesiunii de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române, din Cluj-Napoca și Câmpina.

– 1.640 de locuri sunt pregătite astfel:

1.340 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, Câmpina

300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan, Cluj-Napoca.

Detalii privind organizarea și desfășurarea concursurilor:

În perioada 24 aprilie – 14 mai 2024 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), candidații pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurseumane@tm.politiaromana.ro;

Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare – până la data de 21 mai 2024;

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează și se finalizează până la data de 21 mai 2024, conform planificării care va fi comunicată în timp util, pe site-ul IPJ Timiș, la secțiunea Carieră – Admitere instituții de învățământ.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice – în perioada 25 – 31 mai 2024;

Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor – 15 iunie 2024;

Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024.

Detalii privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor găsiți aici:

https://tm.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-de-invatamant/concurs-de-admitere-in-unitatile-de-invatamant-postliceal-ale-ministerului-afacerilor-interne-sesiunea-aprilie-iulie-2024

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE la tâlhari. Bărbat arestat după ce a vrut să-și însușească un telefon mobil prin violență

Publicat

pe

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Timișoara după ce a tâlhărit cu violență o persoană de la care urma să cumpere un telefon mobil.

Conform anchetatorilor, bărbatul s-a întâlnit, serile trecute, cu o persoană de sex masculin în zona unui centru comercial de pe bulevardul Antenei din Timișoara, cu intentia de a-și vinde telefonul mobil, iar acesta din urmă dupa ce l-a rugat să-l însoțească la un bancomat pentru a-și scoate bani, i-a pulverizat cu un spray iritant lacrimogen în zona ochilor, l-a lovit, apoi profitând de situația creată i-a smuls telefonul mobil din mână și a fugit.

În cauză, s-a dispus încăperea urmăririi penale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiștii efectuând cercetări în Timișoara,  Orțișoara și Vinga pentru depistarea autorului faptei.

Îm urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana bănuită, în încercarea de a se ascunde s-a deplasat în municipiul Arad, în proximitatea Gării, astfel că s-a luat legătura cu lucratorii din cadrul SRPT Arad, care au fost dirijați spre locul unde aceasta se află.

Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, din Orțișoara, a fost depistat și condus la sediul Politiei Municipiului Timişoara în baza unui mandat de aducere.

În urma audierii și probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru tâlhărie calificată.

Telefonul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite