Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Evaluarea Națională, la start. Calendarul examenelor și regulile impuse de minister

Publicat

pe

Evaluarea Naţională începe, marţi, cu proba de Limba şi literatura română. Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine probele, iar aceştia vor intra în săli începând cu ora 08.00. Primele rezultate ale examenului sunt aşteptate în 23 iunie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestaţiilor, în 30 iunie.

Ministerul Educaţiei anunţă, într-un comunicat, că 155.820 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii Evaluării Naţionale.

Examenul începe marţi, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 16 iunie, se va desfăşura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie.

Accesul candidaţilor în unităţile de învăţământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise.

Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Probele încep la ora 9:00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2022, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Asistenţii vor verifica datele înscrise de candidaţi şi vor secretiza caseta.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 25.464/11.02.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare care susţin examenele naţionale în anul 2022.

Minsterul anunţă, de asemenea , că probele sunt monitorizate audio-video.

Instituţia precizează că este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.

Nu sunt acceptaţi în examen candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (14 şi 16 iunie, între orele 8:00 – 16:00, respectiv vineri, 17 iunie, între orele 8:00 -14:00).

Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale absolvenţilor de clasa a VIII-a din judeţul Dâmboviţa vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an (pentru examenul de bacalaureat această pilotare se va desfăşura în judeţul Călăraşi).

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Fotbal

S.C MARTIN ELECTRICITY S.R.L anunţă elaborarea planului urbanistic „P.U.Z – REALIZARE CENTRALĂ ELECTRICĂ FOTOVOLTAICĂ 11 MW PE SOL TIMIȘOARA NORD“

Publicat

pe

S.C MARTIN ELECTRICITY S.R.L, cu sediul social în județul Timiș, Municipiul Timișoara, strada Salcâmilor, nr. 8, parter, camera 2, anunţă elaborarea planului urbanistic „P.U.Z – REALIZARE CENTRALĂ ELECTRICĂ FOTOVOLTAICĂ 11 MW PE SOL TIMIȘOARA NORD“, amplasat în extravilanul Municipiului Timișoara,  nr. Cad. 419911, nr. Cad. 403717, jud. Timis și declanşarea etapei de încadrare pentru obţinerea avizului de mediu pentru intocmire PUZ.

Consultarea planului urbanistic – PUZ, se poate realiza la adresa: localitatea Timișoara, str. Piata Mocioni, nr. 2,  jud. Timiș, în zilele de luni – joi, între orele 10:30 – 17.30; tel: 0737508899

Comentariile şi sugestiile se vor transmite în scris la sediul APM Timiş, str. B-dul Liviu Rebreanu, nr. 18-18 A, jud. Timiș, în termen de 18 zile calendaristice de la data prezentului anunţ.

Citeste mai mult

Fotbal

Dan Alexa va fi antrenorul echipei Politehnica Timișoara cu obiectiv să promoveze în Liga 2

Publicat

pe

Dan Alexa va fi noul antrenor al echipei de fotbal Politehnica Timişoara, a anunțat președintele Consiliului Judeţean Timiş, Alfred Simonis, într-o conferințp de presă care a avut loc miercuri.

Obiectivul noului antrenor va fi promovarea în Liga 2 de fotbal.

„Am constituit noul club de fotbal, am obţinut certificatul sportiv, am depus documentele pentru înscrierea în campionat. E o chestiune de câteva zile până când FRF va aproba înscrierea noii structuri sportive în campionat. Antrenorul echipei de fotbal Politehnica Timişoara va fi Dan Alexa, săptămâna aceasta va parafa documentele. Îi mulţumesc cu această ocazie lui Dan. A fost o provocare, puţini au avut încredere că Dan Alexa, după ce a promovat cu Tunari, o echipă bună, cu o administraţie locală ce se implică în tot ce înseamnă infrastructura sportivă şi echipa de fotbal, că va accepta să lase locul în Liga a II-a şi va veni în Liga a III-a să o ia de la capăt cu Poli Timişoara. E un proiect de suflet şi pentru Dan Alexa şi probabil că a contat noul proiect de aici, faptul că vine acasă şi ataşamenmtul pe care îl are pentru clubul alb-violet”, a declarat Alfred Simonis, preşedintele CJ Timiş, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Alfred Simonis a mai spus că că salariile jucătorilor şi antrenorului vor fi plătite din sponsorizări şi nu din bani publici, iar contractul antrenorului va fi pe perioadă determinată.

Primăria Timișoara se alătură structurii care pune bazele Asociației Club Sportiv Știința Poli Timișoara

Citeste mai mult

Fotbal

„Povești din vecini“. Activități diverse în zona Calea Lipovei

Publicat

pe

Duminică, 20 iulie 2025, Scuarul Thomas Edison va găzdui un nou eveniment marca „Povești din Vecini”, organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Începând de la ora 11:00, până spre seară, timișorenii din zona Calea Lipovei sunt invitați să petreacă o zi dedicată oamenilor și poveștilor care leagă comunități. Atmosfera va fi animată de activități pentru toate vârstele, de la spectacole și ateliere creative pentru copii și adolescenți, până la momente artistice, muzică live, zone de relaxare și spații de întâlnire pentru vecini, prieteni și familii.

Seara va fi animată de trupele Momento și 2Normal, a căror energie va completa perfect spiritul cald și prietenos al acestui eveniment.

„Povești din Vecini” este un proiect care își propune să aducă arta și cultura mai aproape de oameni, activând spațiile publice din cartierele orașului și consolidând legăturile dintre membrii comunității.

Prin acest demers, administrația locală își dorește să transforme cartierele Timișoarei în spații vii, pline de viață și creativitate.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite