Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Unde se vor comercializa flori pentru ziua de 1 noiembrie. Primăria Timișoara preia cererile comercianților

Publicat

pe

Solicitanții care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse specifice comemorărilor din data de 1 noiembrie pot depune cereri în intervalul 25 – 26 octombrie, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghiseele 8 – 9.

Actele necesare sunt:

Cerere tip (se obține de la ghișeu);

Copie act de identitate, act de identitate în original, copie certificat unic de înregistrare (pentru firme);

Costurile pentru ocuparea domeniului public sunt:

Taxa de autorizare 73 de lei;

Cost imprimat – 6 lei;

Taxa ocupare domeniu public – 2 lei/mp/zi.

Taxele se achită la momentul înregistrării cererilor și nu pot fi restituite. Taxele se achită pentru perioada 30.10.2023 – 1.11.2023. Se acordă o singură locație pentru fiecare solicitant (persoană fizică sau juridică), pe o suprafață de 2 mp.

Locațiile propuse pentru desfășurarea acestor activități sunt perimetrele cimitirelor de pe raza municipiului Timișoara (trotuarele din fața cimitirelor), respectiv:

Cimitir Calea Șagului;

Cimitir Calea Buziașului;

Cimitir Rusu Șirianu;

Cimitir Stuparilor;

Cimitir Calea Lipovei;

Cimitir str. Ovidiu Balea;

Cimitir Fabric/ str. Mătăsarilor;

Cimitir Ghiroda/ str. Cometei.

Comercianții au obligația de a deține, la locul de vânzare, următoarele documente:

Avizul pentru desfășurarea activității de comerț stradal, eliberat de Compartimentul Autorizare activități comerciale și publicitate;

Dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public, în original;

Actul de identitate, care să coincidă cu identitatea persoanei menționate în avizul solicitat.

Vânzătorii au obligația să mențină permanent curățenia în locul unde își desfășoară activitatea, în caz contrar, li se va retrage avizul. Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului către o altă persoană se sancționează contravențional și duce la retragerea avizului.

Locale

ATENȚIE! Mașinile parcate neregulamentar sunt ridicate

Publicat

pe

De la începutul anului și până în prezent, au fost ridicate de polițiștii locali un număr de 1.458 de autovehicule din zone precum străzile special amenajate pentru pietoni din centrul orașului, din zonele în care se blochează intrarea în curți, parcări, de pe trotuare, din intersecții, unde se obstrucționează vizibilitatea celorlalți participanți la trafic, de pe pistele de biciclete și spații verzi, de pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, din apropierea căilor de rulare a tramvaielor, unde se blochează circulația mijloacelor de transport în comun, ori din zone în care se află obiective de interes precum spitale, unități medicale etc.

Potrivit OUG 195/2002, astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi între 660 și 825 lei și trei puncte penalizare la permis, iar potrivit HCL 117/2024, sancțiunile sunt între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Încălcarea în mod flagrant a legislației prin blocarea circulației altor mijloace de deplasare sau a pietonilor poate atrage după sine, pe lângă sancțiuni, și ridicarea autovehiculelor, cu sprijinul societății Timpark.

Polițiștii locali acționează permanent pe această linie cu atât mai mult cu cât un număr semnificativ de timișoreni reclamă tocmai aceste aspecte și atrage, din nou, atenția conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de verificarea a modului în care se respectă legislația pe linie de oprire și staționare a autovehiculelor în zonele în care acest lucru este interzis, luând măsurile legale de sancționare și chiar ridicare a acestora, acolo unde se încalcă flagrant prevederile actelor normative în vigoare.

Foto: Poliția locală

Citeste mai mult

Locale

Căldură în apartamentele din Timișoara. Sfaturi pentru beneficiari

Publicat

pe

Primăria Timișoara și Colterm au dat luni startul noului sezon de încălzire.

Stocurile de 75.000 de tone de cărbune și 68.500 Mw gaz acoperă aproximativ 2 luni.

„Preocuparea noastră e ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, astfel că aprovizionarea continuă“, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara.

Câteva sfaturi pentru beneficiari:

Verificați cu administratorul blocului: Asigurați-vă că robinetul din subsol este deschis.

Stabilizarea sistemului: Este posibil să dureze câteva ore până când agentul termic ajunge uniform în toate zonele orașului.

Raportați problemele la numerele 0256.494.133 și 0752.309.800, pe e-mail la relatii@colterm.ro sau printr-un mesaj privat pe Facebook Colterm, menționând adresa completă, numărul de telefon și o scurtă descriere a problemei.

Citeste mai mult

Locale

Dezinsecție terestră la Timișoara. Sfaturi pentru cetățeni și crescătorii de albine

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara va efectua noi tratamente de dezinsecție pe suprafețele de pe domeniul public.

Intervențiile vor fi terestre și se vor desfășura în perioada 10 octombrie – 15 octombrie, între orele 22.00 – 6.00.

Pe lângă aliniamentele stradale, dezinsecția va viza atât parcurile, locurile de joacă, cât și bălțile și perdeaua forestieră.

Cetățenii sunt rugați să evite utilajele de stropire, iar crescătorii de albine să mute stupii în afara ariei de acoperire.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite