Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Medicamentele expirate pot fi predate la Spitalul Clinic CF din Timișoara

Publicat

pe

Medicamentele expirate pot fi predate la punctul de colectare a medicamentelor de la populaţie, deschis, recent, la Spitalul Clinic CF din Timişoara.

Aici sunt colectate medicamente cu termenul de valabilitate depăşit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente cu recipiente deteriorate, medicamente retrase de pe piaţă.

Medicii atrag atenţia că medicamentele aruncate necorespunzător sunt un adevărat pericol, întrucât pot contamina sursele de apă şi pot afecta sănătatea.

„Deşeurile de medicamente aruncate necorespunzător pot contamina sursele de apă şi afecta sănătatea noastră. Poluarea mediului este o problemă serioasă şi, de aceea, eliminarea corectă a medicamentelor este esenţială”, a transmis dr. Veronica Popa, medic primar epidemiologie la Spitalul Clinic CF Timişoara.

Spaţiul de colectare special amenajat se găseşte în curtea spitalului, unde se pot depune aceste deşeuri în mod controlat.

Colectarea deşeurilor de medicamente se face marţea şi joia, între orele 10:00 – 12:00.

Locale

Pregătiri pentru recepția finală pe Calea Bogdăneștilor. Constructorul face remedieri

Publicat

pe

Cu linii noi de tramvai, șosea lărgită la patru benzi, trotuare, piste de biciclete, spațiu verde și sistem de iluminat public modern, proiectul Primăriei Municipiului Timișoara de modernizare a Căii Bogdăneștilor va intra în faza de pregătire a recepției.

Neconformitățile identificate anterior au fost remediate punctual, însă constructorul va trebui să refacă porțiuni mai largi ale ultimului strat de asfalt.

Săptămâna viitoare, echipele Primăriei vor face o inspecție majoră a lucrărilor în cadrul procesului de recepție pentru a stabili exact care vor fi aceste porțiuni. Orice remediere va fi realizată pe cheltuiala constructorului.

„Așa cum am fost exigenți pe Cetății, așa suntem și pe Bogdăneștilor. Nu vom permite ca după o ploaie să rămână apă pe un bulevard major, proaspăt reabilitat. Vrem ca la acest proiect să recepționăm lucrarea doar după ce atinge standardul de calitate cerut. De asemenea, excludem peticirile. Acolo unde va interveni constructorul, va reface un sector întreg de drum, pe cheltuiala proprie. Luni vom avea o nouă inspecție majoră cu acest scop, să facem remedierile în urma unui proces concret”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Săptămâna trecută, constructorul contractat pentru reabilitarea liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor a efectuat remedieri punctuale cerute de dirigintele de șantier și de responsabilii din primărie.

Au fost remediate problemele constatate la căminele de canalizare. Urmează ca echipele municipalității să realizeze o inventariere completă a deficiențelor de pe bulevard, pentru ca acestea să fie rezolvate, iar locuitorii din cartierele Ronaț și Blașcovici să beneficieze de un bulevard de calitate. Sunt vizate în particular locurile în care apa băltește.

Pentru a se asigura de calitatea bulevardului final, Primăria Timișoara va efectua un test de capacitate portantă.

De asemenea, executantul lucrărilor va reface suprafețe mai ample de asfalt și nu va efectua peticiri, acolo unde sunt cerute refacerile în urma inspecției.

Odată cu finalizarea și recepția lucrărilor, administrația locală va începe repararea străzilor laterale, care au fost afectate de investiție.

Valoarea totală a investiției este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Contractul de execuție este încheiat cu SYLC CON TRANS SRL.

Citeste mai mult

Locale

56 de cerșetori, ridicați de Polițiștii locali. NU le mai dați bani pentru că refuză să muncească

Publicat

pe

Polițiștii locali au continuat, în aceste zile, acțiunea demarată joi, cu efective mărite, pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei, care a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă.

Astfel, după ce în cursul zilei de joi 20 de persoane au fost ridicate  din marile intersecții din oraș, zona centrală, proximitatea centrelor comerciale și a piețelor agroalimentare, alte 36 de persoane au fost depistate, preluate din stradă și predate Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului în intervalul 28 – 30 iunie.

Dintre acestea, cele mai multe au fost preluate din intersecții – 17 persoane, alte 11 din zona Gării de Nord, cinci din zona centrală, iar 3 de lângă piețele agroalimentare și din parcuri.

Poliția Locală Timișoara acționează pe această linie ca urmare a constatărilor din teren, dar și ca urmare a sesizărilor unor cetățeni care au reclamat faptul că persoanele care apelează la mila publică le creează disconfort prin faptul că sunt foarte insistente, uneori agresive ori stau printre autovehicule, în intersecții, punând în pericol participanții la trafic.

Din păcate, există însă și cetățeni care continuă să le ofere bani, menținându-i astfel pe străzi, încurajând lenea și lipsa de respect pentru cei care își asigură traiul zilnic din muncă cinstită, cerșetorii și oamenii străzii sfidându-i practic pe ceilalți cetățeni spunând de nenumărate ori că este mai ușor să câștigi din cerșit decât având un loc de muncă.

Deși centrul de asistență socială al DAS Timișoara de pe Str. Telegrafului le dă posibilitatea să rămână acolo până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă, independent, ei refuză să rămână în centru și se întorc în stradă în aceeași zi. De aceea, cetățenii trebuie să conștientizeze cu toții că nu îi ajutăm oferindu-le bani, din contră, îi menținem pe străzi făcând rău atât lor cât și celorlalți cetățeni.

Foto: Poliția Locală Timișoara

CAMPANIE: „Nu dați bani cerșetorilor!“, la Timișoara

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE! Deținerea și creșterea animalelor de fermă pe raza Timișoarei este interzisă!

Publicat

pe

Mai multe persoane au fost depistate și amendate de polițiștii locali pentru că au crescut ponei, găini și rațe, vaci și oi în oraș.

Potrivit HCL 117/2024, constituie contravenție deținerea și creșterea animalelor și păsărilor de fermă, precum și a animalelor din categoria cailor, poneilor, păsărilor ornamentale, care produc disconfort prin zgomot și miros, pe raza municipiului Timișoara, cu excepția grădinilor zoologice și a manejurilor autorizate.

Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 1.000 și 2.500 lei.

Ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, polițiștii locali au efectuat verificări pe Str. Zefirului și pe Str. Ariadna, unde s-a semnalat că proprietarii creșteau ponei, pe care îi lăsau liberi, la păscut, pe terenurile din apropiere și păsări de curte, precum găini și rațe.

În ambele situații proprietarii au fost sancționați prin avertisment scris, cu somație ca în termen de cinci zile să mute animalele în altă locație.

De altfel, acestea nu sunt singurele cazuri de acest gen, zilele trecute un alt cetățean care creștea 10 vaci pe Str. Maria Dogaru a fost sancționat și somat să ducă animalele în altă parte, la fel și un bărbat care deține un număr de 100 oi, pe Str. Gh. Azap, în zona Mehala, pe care le păștea pe terenurile din apropiere, creând astfel disconfort locuitorilor din cartier, a fost sancționat cu 2.000 de lei pentru această faptă.

Foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite