Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Timișoara. Programul complet al evenimentelor

Publicat

pe

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a pregătit un program atractiv, pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru părinți și bunici, între 31 mai și 2 iunie.

Astfel, Parcul Copiilor va găzdui spectacole de teatru, dans și muzică, parada costumelor populare, ateliere de gătit, grădinărit, reparații de biciclete, de reciclare, împletituri din nuiele, meșterit din lemn, coronițe și aranjamente florale, de confecționat păpuși din linguri de lemn școala de circ, activități sportive și multe alte activități educative și distractive.

Pentru că Bega e la doi pași, copiii se pot bucura și de curse cu vaporetto, ghidate de Breasla Ghizilor și de curse muzicale, cu plecare din stația Vasile Pârvan.

De asemenea, în Parcul Rozelor, duminică seara, este programat un concert extraordinar cu piese din producții Disney.

Ziua Copilului va fi celebrată în întregul oraș cu foarte multe evenimente.

Pe Malul Begăi, proaspăt reabilitat, este programat un turneu de baschet 3X3, care se va desfășura pe noul teren amenajat aici. Pe spațiul verde de pe mal va avea loc o nouă ediție de Picnic atipic.

În Parcul Tom și Jerry, de pe Splaiul Griviței, care a beneficiat și el recent de reabilitare, vor avea loc ateliere de arte plastice, pictură pe față, colaje și competiții de ping-pong, care vor asigura distracție pentru întreaga familie.

La Muzeul Apei va fi organizat Festivalul de joacă „Cocolosh”, cu câte ceva pentru fiecare: teatru de păpuși, ateliere de pictură, atelier floral, atelier cu ciocolată, jocuri de logică, atelier de stupărit, regatul calculelor rapide, joacă senzorială, atelier robotică, observații solare prin telescop și altele.

Parcul Copiilor, administrat de Primăria Municipiului Timișoara, se pregătește să îi întâmpine pe micii sărbătoriți. Suprafețele de tartan de la locurile de joacă au fost înlocuite și a fost montată o piramidă de cățărare pentru copiii cu vârste între 3 și 4 ani. Corabia naufragiată a beneficiat de reparații la podeaua din lemn, la fel ca și zona în care se află bărcuțele. Patinoarul a fost demontat, pentru a asigura mai mult spațiu, iar căsuța de la tiroliană a fost reparată.

Cei mici vor mai avea parte de o surpriză plăcută, descoperind cele cinci instrumente muzicale de exterior – clopote și tobe – instalate recent în Parcul Copiilor.

Aceste noi elemente vor îmbogăți peisajul vesel  și colorat al parcului. Instrumentele muzicale au fost donate de Asociația Clubul Lions Timișoara Bastion.

Programul complet:

CIREȘAR. MARE CONCERT DISNEY ÎN PARCUL ROZELOR

PARCUL COPIILOR, 31 mai-2 iunie 2024


Vineri, 31 mai 2024 | SCENĂ | Pentru adolescenți, cu dragoste
14:00-16:00 Carnavalul bucuriei și speranței
Centrul de Resurse și asistență educațională „Speranța”
16:00 Program cu și pentru adolescenți, Incubatorul de Arte & Florica Munteanu
17:30 Battle streetdance și concert MCs United

20:30 Banchetu’ mic. Invitat: Maximilian

Vineri, 31 mai 2024 | BARCA PIRAȚILOR | Un strop de copilărie

16:00 „Rățușca cea urâtă”, Magic Oz

17:00 „Oskar erou salvează lumea poveștilor”, Școala Phantasia & Piti Show

Sâmbătă, 1 iunie 2024 | SCENĂ | Copilărim, copilărim…

10:30 CIREȘAR POPULAR, PARADA COSTUMELOR POPULARE PURTATE DE COPII
(plecare de la Amfiteatrul din Parcul Copiilor, spre Parcul Rozelor)
11:00 Program artistic cu școli de dans și muzică din comunitate: Image Kids, by Kristin Dorseea, Extrem dance, Dancing Stars Team, Alydance, Școala de Balet și Dans Denisse ș.a.
13:00 Spuma Light Party

13:30-19:00 Program artistic cu școli de dans și muzică din comunitate: Liceul de Arte „Ion Vidu”, Active Dance Studio, Mini Mini Reflex – „Vrăjitorul din Oz”, MRB School, Asociația Culturală „Artistul de mâine”, Facultatea de Muzică, „Să cânte chitarele!”- Beg’ Art ș.a.

Sâmbătă, 1 iunie 2024 | ACVARIU | Festivalul veseliei, cu Casa Calfelor

11:00-13:00 și 15:00-17:00 Jocuri de echipă, dansuri, pictură pe față, ateliere de creație, ateliere de plantat flori

Duminică, 2 iunie 2024 | SCENĂ | Copilărim, copilărim…

11:00 ALINA SORESCU & PICII LU’ SOREASCA
Intro: Ramona Iatan School
13:40 Program artistic cu școli de dans și muzică din comunitate: Top Dance, Choarda Liberă
15:00 MAGICIANUL LORENZO
16:00 „Hansel și Gretel”, Magic Oz
17:00 „Prâslea cel voinic și merele de aur”, Școala Phantasia & Piti Show
18:00 „Călătorie în timp”, Teatru pentru Tine

18:45 PARADA FLORILOR, FACULTATEA DE MUZICĂ ȘI TEATRU

1-2 iunie 2024 | AMFITEATRU | Pui de Codru

Partenerii noștri de la CODRU împrospătează amfiteatrul din Parcul Copiilor, prin decorarea lui cu elemente vegetale.
Ne dau o mână de ajutor să îl pregătim studenții Facultății de Arte și Design din Timișoara, apoi îl decorăm în mod interactiv, alături de comunitate, cu șabloane tip ștampilă, în formă de elemente vegetale, pregătite în prealabil de artiști locali, încercând o „împădurire” simbolică a spațiului urban.

Tot în Amfiteatru va fi amplasat și un cort african, unde vor avea loc activități preferate de copii: face painting, ateliere, workshopuri de board games, hârtie reciclată ș.a.

1-2 iunie 2024 | Ne jucăm și ne distrăm | Alte activități

• Școala de circ, ateliere de meșterit, povești, activități sportive, ateliere creative, ateliere de meșteșuguri ș.a.
• Prezentarea echipamentelor și tehnicilor de intervenție Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Agenția Națională Antidrog, Seviciul de Ambulanță Timiș, Societatea de Transport Public Timișoara, Poliția Locală Timișoara
• Exerciții demonstrative cu câini și expuneri de tehnică de intervenție, cu Formațiunea de intervenție rapidă pe bază de voluntariat „Salvo”, din cadrul Biroul Situații de Urgență
• Curse culturale tematice pentru copii (pornire din Parcul Copiilor): curse ghidate (16:00, 17:00), curse muzicale (14:00, 15:00)
• Plimbări de agrement (plecări din oră în oră, stația Vasile Pârvan)
• CURSA RĂȚUȘTELOR PE BEGA, ediția a XVI-a, ora 17:00, Podul Mitropolit Andrei Șaguna Organizator: Rotaract Club Timișoara. Cu fondurile strânse în cadrul ediției de anul acesta se va achiziționa un tonometru portabil cu tehnologie de ultimă generație, utilizat pentru consultarea oftalmologică gratuită a elevilor din mediul rural al județului Timiș.

PARCUL ROZELOR, 1-2 iunie 2024

1-2 iunie 2024, 11:00-17:00 | Flori și copii 

ATELIERE de plantat trandafiri, de confecționat coronițe și obiecte decorative din flori, de plante medicinale, de „semințele vieții”, despre cum transformăm hârtia în plante ș.a.

ORA DE ISTORIE CU BREASLA GHIZILOR | 12:00; 13:00

Wilhelm & Arpad Műhle. La povești, cu copiii, despre trandafiri, grădini, parcuri și grădinarii prințeselor

Sâmbătă, 1 iunie 2024

11:00 SPECTACOL DE FOLCLOR CU ANSAMBLUL „TIMIȘUL” TINERET ȘI ANSAMBLURI PARTENERE

17:00 Veselie la cutie & Dragonul Dino, cu Teatrul pe Roți

Duminică, 2 iunie 2024

18:45, PARADA FLORILOR, Facultatea de Muzică și Teatru (plecare de la Amfiteatrul din Parcul Copiilor, spre Parcul Rozelor)

20:00, DISNEY ÎN CONCERT

Pe 2 iunie, dăruim copiilor un concert de sărbătoare, ÎN PREMIERĂ la Timișoara!
Hituri Disney, distinse cu premii Oscar, Golden Globe şi Grammy, vor răsuna la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor în interpretarea unor voci celebre: Alina Sorescu, Vlad Miriță, Julie Mayaya, Dalma Kovacs, Florin Ristei și Adrian Nour. Cei șase soliști vor fi ajutați să aducă, prin muzică, magia din poveştile fără vârstă, de orchestra simfonică „Lira”, formată din mai bine de 70 de instrumentiști, coordonați de dirijorul Radu Popa.

Locale

Pregătiri pentru recepția finală pe Calea Bogdăneștilor. Constructorul face remedieri

Publicat

pe

Cu linii noi de tramvai, șosea lărgită la patru benzi, trotuare, piste de biciclete, spațiu verde și sistem de iluminat public modern, proiectul Primăriei Municipiului Timișoara de modernizare a Căii Bogdăneștilor va intra în faza de pregătire a recepției.

Neconformitățile identificate anterior au fost remediate punctual, însă constructorul va trebui să refacă porțiuni mai largi ale ultimului strat de asfalt.

Săptămâna viitoare, echipele Primăriei vor face o inspecție majoră a lucrărilor în cadrul procesului de recepție pentru a stabili exact care vor fi aceste porțiuni. Orice remediere va fi realizată pe cheltuiala constructorului.

„Așa cum am fost exigenți pe Cetății, așa suntem și pe Bogdăneștilor. Nu vom permite ca după o ploaie să rămână apă pe un bulevard major, proaspăt reabilitat. Vrem ca la acest proiect să recepționăm lucrarea doar după ce atinge standardul de calitate cerut. De asemenea, excludem peticirile. Acolo unde va interveni constructorul, va reface un sector întreg de drum, pe cheltuiala proprie. Luni vom avea o nouă inspecție majoră cu acest scop, să facem remedierile în urma unui proces concret”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Săptămâna trecută, constructorul contractat pentru reabilitarea liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor a efectuat remedieri punctuale cerute de dirigintele de șantier și de responsabilii din primărie.

Au fost remediate problemele constatate la căminele de canalizare. Urmează ca echipele municipalității să realizeze o inventariere completă a deficiențelor de pe bulevard, pentru ca acestea să fie rezolvate, iar locuitorii din cartierele Ronaț și Blașcovici să beneficieze de un bulevard de calitate. Sunt vizate în particular locurile în care apa băltește.

Pentru a se asigura de calitatea bulevardului final, Primăria Timișoara va efectua un test de capacitate portantă.

De asemenea, executantul lucrărilor va reface suprafețe mai ample de asfalt și nu va efectua peticiri, acolo unde sunt cerute refacerile în urma inspecției.

Odată cu finalizarea și recepția lucrărilor, administrația locală va începe repararea străzilor laterale, care au fost afectate de investiție.

Valoarea totală a investiției este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Contractul de execuție este încheiat cu SYLC CON TRANS SRL.

Citeste mai mult

Locale

56 de cerșetori, ridicați de Polițiștii locali. NU le mai dați bani pentru că refuză să muncească

Publicat

pe

Polițiștii locali au continuat, în aceste zile, acțiunea demarată joi, cu efective mărite, pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei, care a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă.

Astfel, după ce în cursul zilei de joi 20 de persoane au fost ridicate  din marile intersecții din oraș, zona centrală, proximitatea centrelor comerciale și a piețelor agroalimentare, alte 36 de persoane au fost depistate, preluate din stradă și predate Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului în intervalul 28 – 30 iunie.

Dintre acestea, cele mai multe au fost preluate din intersecții – 17 persoane, alte 11 din zona Gării de Nord, cinci din zona centrală, iar 3 de lângă piețele agroalimentare și din parcuri.

Poliția Locală Timișoara acționează pe această linie ca urmare a constatărilor din teren, dar și ca urmare a sesizărilor unor cetățeni care au reclamat faptul că persoanele care apelează la mila publică le creează disconfort prin faptul că sunt foarte insistente, uneori agresive ori stau printre autovehicule, în intersecții, punând în pericol participanții la trafic.

Din păcate, există însă și cetățeni care continuă să le ofere bani, menținându-i astfel pe străzi, încurajând lenea și lipsa de respect pentru cei care își asigură traiul zilnic din muncă cinstită, cerșetorii și oamenii străzii sfidându-i practic pe ceilalți cetățeni spunând de nenumărate ori că este mai ușor să câștigi din cerșit decât având un loc de muncă.

Deși centrul de asistență socială al DAS Timișoara de pe Str. Telegrafului le dă posibilitatea să rămână acolo până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă, independent, ei refuză să rămână în centru și se întorc în stradă în aceeași zi. De aceea, cetățenii trebuie să conștientizeze cu toții că nu îi ajutăm oferindu-le bani, din contră, îi menținem pe străzi făcând rău atât lor cât și celorlalți cetățeni.

Foto: Poliția Locală Timișoara

CAMPANIE: „Nu dați bani cerșetorilor!“, la Timișoara

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE! Deținerea și creșterea animalelor de fermă pe raza Timișoarei este interzisă!

Publicat

pe

Mai multe persoane au fost depistate și amendate de polițiștii locali pentru că au crescut ponei, găini și rațe, vaci și oi în oraș.

Potrivit HCL 117/2024, constituie contravenție deținerea și creșterea animalelor și păsărilor de fermă, precum și a animalelor din categoria cailor, poneilor, păsărilor ornamentale, care produc disconfort prin zgomot și miros, pe raza municipiului Timișoara, cu excepția grădinilor zoologice și a manejurilor autorizate.

Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 1.000 și 2.500 lei.

Ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, polițiștii locali au efectuat verificări pe Str. Zefirului și pe Str. Ariadna, unde s-a semnalat că proprietarii creșteau ponei, pe care îi lăsau liberi, la păscut, pe terenurile din apropiere și păsări de curte, precum găini și rațe.

În ambele situații proprietarii au fost sancționați prin avertisment scris, cu somație ca în termen de cinci zile să mute animalele în altă locație.

De altfel, acestea nu sunt singurele cazuri de acest gen, zilele trecute un alt cetățean care creștea 10 vaci pe Str. Maria Dogaru a fost sancționat și somat să ducă animalele în altă parte, la fel și un bărbat care deține un număr de 100 oi, pe Str. Gh. Azap, în zona Mehala, pe care le păștea pe terenurile din apropiere, creând astfel disconfort locuitorilor din cartier, a fost sancționat cu 2.000 de lei pentru această faptă.

Foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite