Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

ATENȚIE! Amenzi pentru gălăgie pe un șantier de construire a unui bloc, la Timișoara

Publicat

pe

Polițiștii locali au intervenit, zilele trecute, la o sesizare telefonică din partea cetățenilor exasperați de zgomotul produs într-o clădire în construcții de pe Str. Grigore T. Popa nr. 28.

Locuitorii din zonă au solicitat sprijinul Poliției Locale în jurul orei 00.00.

Deși inițial au încercat să păcălească echipajul sosit la fața locului, oprind utilajele, imediat cum s-au îndepărtat polițiștii locali au început să facă din nou o gălăgie infernală.

Polițiștii locali au revenit imediat și au depistat persoanele care executau lucrări în interiorul blocului în construcție folosind utilaje de finisat betoane care produceau zgomote foarte mari ce se auzeau în toată zona.

Cei în cauză au fost sancționați fiecare cu sancțiuni maxime de câte 1.000 de lei la Legea 61/1991 republicată pentru că au tulburat liniștea locuitorilor pe timp de noapte.

De menționat că firmele care construiesc în locația respectivă, Noua Casa Locuințe și Panoramic Greencity, au mai fost sancționate anul acesta cu amenzi de 5.000 de lei conform HCL 320/2022, pentru că nu au luat măsuri de curățare a roților utilajelor care părăsesc organizarea de șantier, producând praf, și pentru necolectarea în containere speciale a deșeurilor provenite de la lucrările de construcții.

Poliția Locală atrage atenția că astfel de fapte nu sunt tolerate și sfătuiește cetățenii să solicite sprijin telefonic pentru a interveni cât mai rapid posibil în luarea de măsuri împotriva celor care nu respectă legislația și nici pe locuitorii orașului.

Foto: DGPL Timișoara

Locale

Program de stropire a străzilor pentru prevenirea efectelor caniculei, la Timișoara

Publicat

pe

După finalizarea operațiunilor de spălare derulată pe 104 de străzi, dintre care pe 25 a fost curățat carosabilul până la bordură, cu parcarea alternativă a mașinilor, Primăria Timișoara demarează programul de stropire a străzilor.

Deoarece temperaturile sunt în creștere, se va interveni pe principalele străzi și bulevarde, pentru a reduce disconfortul termic, începând de luni, 1 iulie 2024. Sunt vizate arterele unde se înregistrează un trafic mai intens, care determină și un nivel mai ridicat al temperaturilor.

 Campania de stropire a străzilor se va derula în lunile iulie-august. Activitățile de stropire vor fi efectuate în prima jumătate a zilei, pentru a maximiza eficiența și a evita aglomerarea traficului la orele prânzului.

 Intervențiile vor fi programate ținând cont de perioadele de caniculă și/sau temperaturi ridicate, fără precipitații.

Citeste mai mult

Locale

AMENZI pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public, la Timișoara

Publicat

pe

Mai multe persoane au fost amendate după ce au fost prinse de polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului că au abandonat deșeuri pe domeniul public, în locuri nepermise.

Două persoane care au abandonat, la începutul lunii iunie, pe timp de noapte, mai mulți saci cu moloz și alte resturi din construcții provenite de la amenajările interioare efectuate la un imobil de pe Strada Preyer din Timișoara au fost sancționate cu câte 30.000 de lei fiecare, conform OUG 92/2021, cu măsura complementară de a ridica deșeurile depozitate la intersecția Străzilor Mangalia cu Platanilor.

O a treia persoană care a abandonat deșeuri, tot pe timp de noapte, la intersecția Străzilor Grofșoreanu cu Romulus, a fost identificată de polițiștii locali și sancționată cu 30.000 de lei.

O altă persoană care a fost depistată zilele trecute abandonând resturi la o rampă de sub podul din Calea Șagului a fost sancționată cu 1000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că va acționa în continuare pentru eradicarea acestui fenomen și că va aplica sancțiuni drastice celor care încalcă legislația în vigoare.

Doar în luna iunie, polițiștii locali au aplicat pe linie de mediu un număr de 55 de sancțiuni în valoare de 221.400 lei.

Totodată, polițiștii locali îi atenționează pe cei care intenționează să se ocupe cu astfel de îndeletniciri că beneficiază, în activitatea desfășurată, și de sprijinul locuitorilor, care pun la dispoziție informațiile pe care le au pentru a se lua măsuri împotriva celor care nu îi respectă prin murdărirea domeniului public.

Foto: DGPL Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Tratamente de deratizare și dezinsecție terestră, la Timișoara. Informații utile pentru cetățeni

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara anunță demararea unor noi campanii de deratizare și dezinsecție pe suprafețele de pe domeniul public al orașului, în luna iulie. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu sănătos și sigur pentru toți cetățenii orașului.

Deratizare

În perioada 1-14 iulie 2024, între orele 09:00 și 17:00, se vor efectua servicii de deratizare pe domeniul public. Produsul utilizat este Colbrom Pastă, cu o norma de consum de 100 gr/stație de intoxicare, substanță activă Bromadiolone. Acesta este avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, făcând parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 14 (rodenticide). Măsura are scopul de a controla și reduce populația de rozătoare, prevenind astfel răspândirea bolilor și menținerea unui mediu urban curat.

Dezinsecție terestră

Între 1-7 iulie 2024, în intervalul orar 22:00 – 06:00, se va desfășura acțiunea de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsele folosite sunt Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin) pentru combaterea țânțarilor adulți, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent, și VECTOBAC WG (substanță activă Bacillus thuringiensis subsp. israelensis) pentru combaterea larvelor, cu o concentrație a soluției de lucru de 1 kg produs în 10 L/apă.

Dezinsecție aeriană

În perioada 1-7 iulie 2024, între orele 05:30 și 09:30, se vor efectua servicii de dezinsecție aeriană, pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsul utilizat este Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin), cu o concentrație a soluției de 50 ml produs în 1 litru de apă.

Substanțele folosite pentru dezinsecția aeriană şi terestră fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Aceasta este a patra campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon.

Recomandări pentru cetățeni

Cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cei cu afecțiuni cardiace, astmatice sau alergice sunt sfătuiți să evite zonele în care se desfășoară aceste operațiuni. Crescătorii de albine sunt sfătuiți să își protejeze stupii prin scoaterea acestora în afara ariei de stropire.

În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, perioadele de desfășurare a serviciilor de deratizare și dezinsecție vor fi decalate.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite