Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Anul Nou în lume. Locuitorii din Kiribati și Noua Zeelandă au intrat în 2017

Publicat

pe

Locuitorii arhipelagului Kiribati din oceanul Pacific au intrat primii în noul an. Sunt aproximativ 100.000 de oameni pe cele 34 de insule vulcanice sau de corali, răspândite pe o suprafaţă de peste 800 de kilometri pătraţi.

La ora 13, anul 2017 a fost întâmpinat în Noua Zeelandă cu un impresionant foc de artificii chiar în aceste momente la Auckland, cel mai mare oraş al ţării. Artificiile au fost lansate de pe Sky Tower, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică, care măsoară nu mai puţin de 328 de metri. Mii de oameni au venit să asiste la spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile şi bărcile ancorate în rada portului din Auckland.

Mai sunt câteva ore până când ne vom despărți de 2016 și vom intra într-un an nou. După cât de multe evenimente a adus 2016 – și e suficient să aruncăm o privire retrospectivă fie și numai pe titlurile știrilor – speranțele într-un an mai bun și mai liniștit sunt îndreptățite. Ca de obicei, motorul de căutare GOOGLE și-a schimbat logo-ul cu ocazia Ajunului Anului Nou. Animația pare să exprime tocmai această nerăbdare de a da pagina și de a trece la un nou capitol, în speranța că vor veni vremuri mai bune.

GOOGLE DOODLE. Anul acesta, „doodle”-ul de la Google ia forma unui joc interactiv și înfățișează o plasă cu baloane însuflețite, care privesc nerăbdătoare la un ceas aflat pe punctul de a bate miezul nopții. Baloanele colorate sar în plasa în care sunt strânse – și din care vor fi eliberate la miezul nopții – ca pentru a ruga timpul să se miște mai repede.

„La mulți ani! În această seară, în toată lumea, împărtășim nerăbdarea de a porni numărătoarea inversă la miezul nopții: 5, 4, 3, 2, 1…” – așa explică „doodle”-ul cei care l-au conceput.  (Doodle-urile sunt acele schimbări distractive, surprinzătoare și uneori spontane ale siglei Google pentru a marca zile de sărbătoare, aniversări, precum și pentru a comemora viața unor artiști, deschizători de drumuri sau a unor oameni de știință celebri).

Spectacole impresionante de lumini sunt așteptate și în Hong Kong, China sau Taiwan.

Cu o oră înaintea Hong Kongului, în 2017 intră Coreea de Sud şi Coreea de Nord. De obicei, conducerea comunistă de la Phenian întâmpină Noul An cu un fastuos foc de artificii. Intrarea în Noul An este unul dintre puţinele momente de bucurie şi poate de speranță pentru locuitorii Coreei de Nord.

Tone de artificii sunt folosite şi în Taiwan. Jerbele strălucitoare sunt lansate din celebrul turn Taipei 101 şi luminează minute în şir capitala statului asiatic.

După artificiile din Sydney, cel mai așteptat spectacol este la Dubai, care a reușit deja de doi ani să intre în Cartea Recordurilor.

 La Moscova, focul de artificii are loc în Piața Roșie. Cu o lungime de 330 de metri și 70 de metri lățime, este cea mai cunoscută din Moscova. Separă Kremlinul, sediul Președinției ruse, de zona comercială şi este locul din care pornesc marile străzi ale capitalei Rusiei. Este, de altfel, locul tradiţional în care se întâlnesc moscoviţii cu ocazia Revelionului. Şi fiindcă temperaturile sunt coborâte, oamenii se încălzesc cu ceai cald, cu tradiţionala votcă sau, după caz, dansând.

După Moscova, anul 2017 va ajunge și la Chișinău, București, Sofia, Istanbul. Când Europa de Est va fi deja de o oră în noul an, uralele de întâmpinare se vor auzi în Europa de Vest.

Germania întâmpină noul an cu măsuri drastice de securitate. Focul de artificii are loc de obicei la Poarta Brandenburg. Şi nu doar artificiile îi ţin în stradă pe cei care se adună în centrul Berlinului pentru a sărbători trecerea în noul an. Artiști şi DJ faimoşi asigură distracţia cu concerte live, proiecţii de lumini şi efecte speciale. Nu lipsesc nici tarabele cu mâncare tradiţională şi vin fiert, întinse pe doi kilometri de bulevard. Gongul de la miezul nopții dă startul unei petreceri care ţine până în zori. Locul ales pentru petrecerea dintre ani nu este întâmplător. Poarta Brandenburg, construită între anii 1788-1791, este un simbol al capitalei germane, de care sunt legate multe evenimente importante din istoria ţării.

Celebrarea lui 2017 va culmina spre dimineață cu New York -ul, unde în Time Square ritualul întâmpinării anului nou va fi ca de fiecare dată plin de culoare, muzică, veselie și fast.

La mulți ani!

 

Sursa: DIGI24.ro

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Honor Magic 7 și Honor Magic 7 Pro lansate cu cip cu Snapdragon 8 Elite

Publicat

pe

Compania chineză Honor a lansat zilele trecute seria Honor 7, compusă din Honor Magic 7 și Honor Magic 7 Pro. Noile telefoane emblematice au fost lansate în China și au la bord cel mai nou procesor Qualcomm, Snapdragon 8 Elite. Seria Honor Magic 7 rulează sistemul de operare MagicOS 9 bazat pe Android 15 din cutie. Ambele modele au sticlă de protecție Honor Rhino Glass și certificare pentru praf și apă IP69+IP68.

Honor Magic 7 are un afișaj OLED LTPO plat cu diagonala 6,78 inch (17,22 cm) cu o rată de refresh de 120 Hz și luminozitate maximă de până la 5.000 de niți, ceva ne mai întâlnit pe cele mai recente telefoane mobile. Potrivit Honor, nu lipsește nici Dolby Vision. Fratele său mai mare, Honor Magic 7 Pro are un afișaj OLED micro-quad-curbat cu cu diagonala de 6,8 inch (17,27 cm) cu specificații similare, potrivit MySmartPrice. Honor Magic 7 Pro are diagonala ecranului la fel ca Samsung Galaxy S24 Ultra.

Modelul Pro primește o insulă dinamică, în genul telefoanelor mai noi Apple iPhone. Acolo este plasată o a doua cameră frontală de adâncime 3D pentru deblocarea feței, spre deosebire de telefonul mai mic, care dispune de doar o cameră frontală.

Ambele telefoane din seria Honor 7 au procesorul emblematic Qualcomm Snapdragon 8 Elite asociat cu cu până la 16GB de memorie RAM și 1 TB de stocare internă.

Honor Magic 7 și Magic 7 Pro au camere principale identice de 50MP, o cameră ultrawide de 50MP și o cameră selfie de 50MP. Magic 7 Pro are o cameră cu teleobiectiv tip periscop de 200 MP cu zoom optic de 2,5x și zoom digital de 100x. În schimb, modelul mai mic, Magic 7 are o cameră cu teleobiectiv de 50 MP cu zoom optic de 3x și zoom digital de 50x.

Sunt diferențe și la baterie între cele două telefoane din seria Honor magic 7. Modelul mai mic are o baterie de 5.650 mAh, cu încărcare SuperCharge cu fir de 100W și fără fir de 80W. Honor Magic 7 Pro are o baterie de 5.850 mAh și aceleași viteze de încărcare.

Honor Magic 7 are dimensiunile și greutatea de 162,1 x 75,8 x 7,95 mm și 199 grame, în timp ce Honor Magic 7 Pro are 162,7 x 77,71 x 8,8 mm și o greutate de 223 grame. Ambele telefoane au scaner de amprentă în afișaj, deblocare facial și difuzoare stereo. Cele două telefoane sunt certificate IP68+IP69 pentru rezistență la praf și apă.

Honor Magic 7 este disponibil în culorile Asaka Gold, Snow White, Moon Shadow Grey, Sky Blue, Velvet Black, în timp ce Honor Magic 7 Pro în Moon Shadow Grey, Snow White, Sky blue, Velvet black.

Honor Magic 7, modelul cu 12GB RAM + 256GB stocare costă în China 4.499 CNY, aproximativ 580 de euro sau 630 de dolari. Modele cu memorie RAM și stocare mai multă, de exemplu 16GB RAM + 1TB stocare, ajung până la 710 euro sau 770 de dolari.

HONOR Magic 7 Pro, modelul cu 12GB de memorie RAM + 256GB stocare costă 5.699 CNY, adică aproximativ 740 de euro sau 800 de dolari. Modelele cu memorie RAM și stocare mai multă, de exemplu 16GB de RAM + 1TB stocare costă 6.699 yuani chinezești, aproximativ 870 de euro sau 940 de dolari.

Honor nu a dezvăluit încă data lansării smartphone-urilor pentru piețele globale, dar ne așteptăm ca cele două modele să fie lansate cel puțin în India, similar cu seria precedentă.

Foto: honor.com

Citeste mai mult

Internațional

Vivo a lansat seria X200, cip puternic, cameră de 200MP și baterii mari

Publicat

pe

În cadrul unui eveniment care a avut loc în China, compania Vivo și-a prezentat noile telefoane Vivo X200, Vivo X200 Pro și Vivo X200 Pro mini. Toate cele trei smartphone-uri au procesoare Mediatek Dymensity 9400, iar memoria RAM poate ajunge la 16GB de RAM și stocarea până la 1TB. Nu știm momentan dacă aceste modele din seria Vivo X200 vor fi disponibile și în Europa.

Vivo X200 are un ecran de 6,67 inch (16,94 cm), în timp ce varianta X200 Pro are un ecran de 6,78 inch (17,22 cm). Ambele au ecrane OLED cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz și până la 4.500 niți luminozitate maximă, potrivit GSMArena. Vivo X200 Pro mini are un ecran cu diagonala de 6,3 inch (16 cm) de tip OLED LTPO cu rata de 120Hz.

Toate cele trei modele au procesorul emblematic MediaTek Dimensity 9400. Există diferențe în materie de RAM și stocare între cele trei modele în funcție de modul cum sunt cuplate memoria RAM și stocarea. Dar, toate 12/16GB de RAM și 256/512GB și până la 1TB stocare. Toate cele trei modele au sistemul de operare Origin OS 5. Cele trei telefoane vor fi concurenți redutabili pentru Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Vivo X200 și Vivo X200 Pro mini au trei camere de 50MP, una principală, una cu unghi ultra-larg și una cu teleobiectiv. În plus, varianta Pro are o cameră cu teleobiectiv de 200MP. Toate cele trei smartphone-uri au o cameră selfie de 32MP.

Vivo a reușit să împacheteze baterii uriașe în ambele telefoane X200 Pro datorită tehnologiei de baterie Silico Anode de a treia generație. X200 are o baterie de 5.800 mAh, modelul Pro are o baterie de 6.000 mAh, în timp ce X200 Pro mini are o unitate de 5.700 mAh. Toate cele trei modelele oferă încărcare cu fir de 90W și încărcare wireless de 50W.

În materie de senzori și conectivitate Vivo X200, Vivo X200 Pro și Vivo X200 Pro mini au tot ce oferă telefoanele emblematice. De asemenea, cele trei telefoane sunt certificare IP68+IP69, pentru rezistență la praf și apă.

Vivo X200 și Vivo X200 Pro sunt livrate în culorile Sapphire Blue, Titanium Grey, Moonlight White și Carbon Black, potrivit 91Mobiles. Prețurile sunt în funcție de RAM și stocare și pornesc de la 5.299 CNY sau 748 USD / 685 euro. Variantele cu mai mult RAM și stocare vor fi mai scumpe.

Vivo X200 Pro mini este disponibil în culorile Titanium Blue, Micro Powder (un fel de roz), Straight Forward (alb) și Simple Black. Telefonul pornește, pentru varianta de bază, de la 4.699 CNY (yuan chinezesc), adică aproximativ 663 de dolari / 610 euro. Toate cele trei telefoane sunt disponibile la vânzare din ziua lansării, 14 octombrie. Cum a scris mai sus, greu de crezut că vor fi disponibile în Europa.

Foto: Vivo

Citeste mai mult

Internațional

România îndeplinește condițiile pentru programul Visa Waiver. Când vom putea călători peste Ocean

Publicat

pe

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru a anunţat marţi că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

Astfel, primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor.

„Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, a spus Muraru, într-o înregistrare video.

Acesta a mai adăugat: „Astăzi este o zi mare, o zi pe care am aşteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută”, anunţă Muraru într-o înregistrare video postată mpe site-ul ambasadei.

Ambasadorul României în SUA a mai precizat că este necesară o confirmare din partea autorităţilor de la Washington în perioada următoare.

https://www.facebook.com/watch/?v=1230806568162765&t=15

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite