Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Uncategorised

Mitropolitul Banatului a vizitat adăpostul de noapte din Timişoara pentru oamenii străzii

Publicat

pe

În seara praznicului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a cercetat persoanele de la adăpostul de noapte pentru  oamenii străzii de pe strada Învățătorului din Timișoara.

Înaltpreasfinția Sa  le-a făcut o bucurie celor 40 de nevoiași găzduiți aici în nopțile friguroase și le-a oferit o masă caldă şi articole noi de îmbrăcăminte.

Cu prilejul sărbătoririi patronului spiritual, Mitropolitul Banatului a participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Românești, iar spre seară, Înaltpreasfinția Sa a dorit să fie prezent în mijlocul mai multor oameni necăjiți și părăsiți, ce-și găsesc adăpost în zilele friguroase de iarnă într-un imobil special amenajat din oraș. Chiriarhul le-a împărțit celor de aici alimente și îmbrăcăminte și totodată, le-a adresat un cuvânt părintesc de mângâiere, încredițându-i de sprijinul și purtarea de grijă a Bisericii pe mai departe.

„Maicile la mitropolie au pregătit hrană caldă pentru aceşti oameni care sunt adăpostiţi în această centrală termică unde au pat, au căldură, au un pic de apă caldă. Iar noi astăzi, în mod deosebit pentru că este sărbătoare creştinească, Sfântul Ioan Botezătorul, am considerat să aducem un plus de alimente pentru ei şi, de asemenea, câte un pulover, câte o haină curată pentru fiecare. Am cunoscut mai bine situaţia de aici şi dacă Dumnezeu ne va ajuta, o să încercăm să mai cercetăm seara să mai aducem hrană caldă pentru ei, pentru că sunt într-o situaţie destul de delicată şi e multă durere. Vom încerca să-i ajutăm cât se poate de mult ca să-i scoatem din această iarnă, că apoi vine primăvara şi săracii îşi găsesc mai uşor de lucru pentru a-şi trăi şi ei zilele”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.

Începând cu luna noiembrie, când la Parohia Timișoara-Iosefin a fost sfințită cantina socială pentru credincioșii cu situații materiale și sociale speciale, Mitropolitul Banatului a subliniat atenția pe care instituția Bisericii trebuie să o aibe față de oamenii nevoiași, mai ales pe timp de iarnă, când la nevoile de ordin material se adaugă frigul și lipsa hranei. În acest sens, în predicile și cuvintele adresate cu prilejul slujirilor chiriarhului pe la mănăstirile și bisericile din cuprinsul eparhiei, preoții și credincioșii au fost îndemnați să nu rămână indiferenți la astfel de cazuri, ci, să ajute pe cât este posibil ca niciunul din frații noștri în Hristos să nu sufere de frig sau de foame.

sursa: mitropolia-banatului.ro
(foto: Adrian Pîclișan)

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorised

S-au pus în vânzare biletele de tratament pentru asigurați și pensionari la Casa de Pensii Timiș

Publicat

pe

În zilele de luni, marţi, miercuri între orele 08.30 -16.00, joi între orele 08.30 -18.00 şi vineri între orele 8.30 – 13.30, Casa Judeţeană de Pensii Timiş cu sediul în Timişoara, str. Andrei Şaguna Nr. 5 A, distribuie prin solicitare directă la ghişeul nr. 5 bilete de tratament pentru pensionarii şi asiguraţii bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru staţiunile:

 

 

Sovata (reumatismal)    Hotel Faget**                       2 bilete din 29.11.2016

                                    Hotel Faget**   1 bilet din 30.11.2016

                                    Hotel Hefaistos 1 bilet din 29.11.2016

 

Bala (reumatismal)    Hotel Ceres**                  3 bilete din 29.11.2016

 

Buzias (cardiologic)    Hotel Parc**                   4 bilete din 29.11.2016

                                 Hotel Parc**         14 bilete din 30.11.2016

                                 Hotel Parc**         24 bilete din 01.12.2016

                                 Hotel Silvana**   2 bilete din 01.12.2016

                                 Hotel Silvana**   31 bilete din 02.12.2016

 

Covasna (cardiologic)     Hotel Hefaistos**               2 bilet din 29.11.2016

                                     Hotel Cerbul***        3 bilete din 01.12.2016

                                     Hotel Bradul** 3 bilete din 29.11.2016

                                     Hotel Cerbul***        3 bilete din 29.11.2016

 

Moneasa (nevroza)         Hotel Codru Moma**      1 bilet din 30.11.2016

                                    Hotel Codru Moma**        4 bilete din 01.12.2016               

 

 

Calacea (reumatismal)  Vile***                14 bilete din 29.11.2016

 

 

1 Mai(reumatismal)   Hotel Ceres***               6 bilete din 01.12.2016

 

Caciulata (digestiv)         Hotel Traian***                  3 bilete din 29.11.2016

                                      Hotel Traian***       1 bilet din 30.11.2016

           Complex Cozia*** 4 bilete din 30.11.2016

                                      Complex Cozia          3 bilete din 29.11.2016

 

Geoagiu(reumatismal)          Hotel Vacanta***                 1 bilet din 29.11.2016

                                            Hotel Ceres**                1 bilet din 30.11.2016

                                            Hotel Ceres**     1 bilet din 01.12.2016

                                            Hotel Ceres**     3 bilete din 02.12.2016

 

Olanesti (digestiv)                Hotel Select***               1bilet din 29.11.2016

              Hotel Olanesti** 10 bilete din 29.11.2016

         

 

 

Vatra Dornei(cardiologic)      Hotel Bradul***                   1 bilet din 29.11.2016

              Hotel Bradul***  4 bilet din 01.12.2016

                                            Pensiunea Aristel        2 bilete din 29.11.2016

 

 

Actele necesare eliberării biletelor de tratament sunt: cerere, copie trimitere medicală, cupon pensie din ultima lună şi/sau adeverinţă cu venitul brut din ultima lună, buletin identitate (original + copie xerox).

 

Citeste mai mult

Uncategorised

Timișoreanul care a luat premiul Nobel va deveni Cetățean de Onoare

Publicat

pe

Vineri, 27 mai, de la ora 12 în sala de consiliu a Primăriei Timişoara, în cadrul şedinţei Consiliului Local, îi va fi înmânat titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei laureatului premiului Nobel, Stefan Hell. Acesta  va fi prezent la festivitate, împreună cu invitaţii săi: Hartmut Koschyk-împuternicitul guvernului federal german pentru problemele imigranţilor de origine germană şi minorităţi naţionale din cadrul Ministerului Federal de Interne şi  Rolf Maruhn,  consulul  Germaniei la Timişoara.

Consiliul Local îi acordă acest titlul având în vedere faptul că, prin câştigarea Premiului Nobel pentru Chimie, Stefan Walter Hell a contribuit la promovarea imaginii municipiului Timişoara în ţară şi în străinătate.

Stefan Walter Hell s-a născut la data de  3 decembrie 1962 în Arad într-o familie de șvabi bănățeni. A urmat cursurile Liceului Nikolaus Lenau din Timișoara între anii 1977 şi 1978. A emigrat cu familia în Republica Federală Germania, iar între 1991 și 1993 a lucrat la European Molecular Biology Laboratory, în cadrul laboratorului principal din Heidelberg, unde a reușit să demonstreze practic principiul microscopiei 4Pi și să îmbunătățească considerabil rezoluția în profunzime. Din 1993 a deținut un post la Universitatea Turku din Finlanda, unde a fost șef de echipă în departamentul de fizică medicală, unde a dezvoltat principiul microscopului STED, un microscop de fluorescență. În paralel, între 1993 și 1994, a activat timp de 6 luni ca Visiting Scientist, în departamentul Engineering Science de la Universitatea Oxford.  

În 1996 a obținut calificarea postdoctorală care permite în Germania obținerea poziției de profesor universitar (în germană Habilitation). Anul următor s-a angajat la Institutul Max Planck pentru Chimie Biofizică din Göttingen, unde s-a axat pe cercetări în domeniul microscopiei optice. La 15 octombrie 2002 a ajuns directorul institutului. În 2003 a obținut o poziție de conducător al secției de microscopie optică de mare rezoluție din cadrul DKFZ, pentru ca în 2004 să fie numit profesor la Universitate. Activitatea  sa științifică s-a concretizat prin scrierea a aproape 250 de articole în publicațiile de specialitate și a peste 30 de cărți. Este membru de onoare al Academia Română din 2012. Este director în Institutul Max Planck de Chimie Biofizică (Karl-Friedrich-Bonhoeffer-Institut) din Göttingen. În cariera sa, a primit nenumărate premii şi distinctii, iar în 2014 i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Chimie.

Citeste mai mult

Uncategorised

Timișeni prinși băuți la volan. Ce au pățit șoferii

Publicat

pe

Doi bărbați de 37 și 40 de ani au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testărilor cu aparatul etilotest, au rezultat valori de 1,32 și 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Unul dintre șoferi conducea un autoturism radiat din circulație.

Marți seara, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control un autoturism care circula pe D.N. 59, în localitatea Pădureni, condus de un bărbat de 37 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că autoturismul este radiat din circulație. Totodată, polițiștii au stabilit că aceasta a fost încredințat șoferului cu bună știință de către proprietar.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibație peste limita legală, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influența băuturilor alcoolice.

În cursul nopții, polițiștii Secției 2 Rurale Săcălaz au oprit pentru control un autoturism care circula pe D.N. 59 B, în localitatea Pustiniș, condus de un bărbat de 40 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibație peste limita legală.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite