Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sănătate

Cum să ai un creier sănătos. Zece sfaturi de la specialiști

Publicat

pe

Cum să ai și să menții creierul sănătos. Iată câteva sfaturi de la specialiști:

1. “Statul prelungit pe scaun este un supliciu pentru creier. Simplul fapt de a te ridica pret de 2 minute la fiecare jumatate de ora iti imbunatatesti circulatia la nivelul creierului si metabolismul, ajutand la generarea de noi neuroni si cai neuronale”. – Dr. Marie Pasinski, neurolog specializat la Harvard si autor al cartii “ Beautiful Brain, Beautiful You: Look Radiant from the Inside Out by Empowering Your Mind”

2. “Trebuie inteleasa importanta reducerii stresului asupra creierului! Daca oamenii ar putea face un singur lucru pe zi pentru a reduce stresul – incepand cu meditatie, recunostinta, plimbari in natura, un somn bun – ar fi minunat. Cercetarile au demonstrat ca aceste lucruri simple au beneficii pozitive asupra functionarii si sanatatii creierului. De asemenea, as incuraja oamenii sa incerce sa isi imbunatateasca abilitatile cognitive prin practica – este posibil – si cercetarile curente ne indica cat de important este sa ne stimulam creierele si sa le mentinem active de-a lungul vietii astfel incat sa reducem declinul cognitiv care ne poate afecta pe masura ce imbatranim.” – Barbara Arrowsmith Young, fondator si director al Programului Arrowsmith, un program cognitiv ce utilizeaza neuroplasticitatea pentru studentii cu dizabilitati de invatare.

3. “Turmericul este una dintre dintre cele mai remarcabile substante neuroprotectoare care au fost identificate pana acum. Nu doar ca atenueaza efectele metalelor grele si ale toxinelor, dar s-a demonstrat ca stimuleaza diviziunea celulara a celulelor stem neurale, avand in consecinta un efect regenerativ prin producerea de noi celule-fiice care inlocuiesc neuronii disfunctionali.” – Sayer Ji, cercetator, autor si fondator al GreenMedInfo.com

4. “Daca intestinele sunt inflamate, este inflamat si creierul. Multe probleme psihiatrice sunt cauzate de inflamatie asa ca evitati alimentele inflamatorii. Glutenul si lactatele sunt cele mai inflamatorii. Si asigurati-va ca aveti o dieta bogata in grasimi sanatoase precum omega 3 (se gaseste in pestele gras) sau in trigliceride cu lant mediu care se gasesc in uleiul de cocos extravirgin. De asemenea, evitati zaharul si carbohidratii in exces, caci pot induce rezistenta la insulina si inflamarea creierului. De fapt, boala Alzheimer este cunoscuta precum Diabetul de tip 3. Si nu in ultimul rand, consumati 5 portii de legume si fructe in fiecare zi caci antioxidantii din ele pot mentine sanatatea creierului.”- Dr. Hyla Cass, psihoterapeut integrativ, autor al cartilor „Natural Highs” si „Supplement Your Prescription”

5. “Ia cele mai bune decizii. Este cel mai important lucru pe care trebuie sa incepi sa il faci.” – Dr. Daniel Amen, psihiatru integrativ, expert in imagistica creierului, director al Amen Clinics si autor al „Change Your Brain, Change Your Life”

6. “Singurul meu sfat ar fi urmatorul: faceti exercitii. Dieta si somnul sunt si ele importante in mod vital, dar pentru creier nu exista nimic altceva mai bune decat miscarea fizica. Poate duce la dezvoltarea de noi neuroni, creste marimea centrului memoriei, stimuleaza sensibilitatea celulelor la insulina si chiar te face mai destept. Cine nu ar vrea asta?”- Max Lugavere, producator de film si director al documentarului Bread Head

7. “Cercetari ale doctorului Robert Sapolsky au dovedit ca dezechilibrul de cortizol duce la atrofierea creierului. Cortizolul este secretat cand te afli sub stres cronic. Iti poti imbunatati sanatatea creierului zilnic practicand managementul stresului cu lucruri precum respiratie profunda, meditatie, yoga si citit, dar si prin suficienta odihna, relaxare si recreare.” – Dr. Carri Drzyzga, practician medicina functionala, autor al cartii ” Reclaim Your Energy” si „Feel Normal Again”

8. “Este o intrebare dificila si ma gandesc la multe lucruri precum consumul de sardine sau alti pesti grasi datorita beneficiilor aduse de omega-3, consumul de seminte crude de dovleac datorita continutului de zinc si triptofan (amandoua minunate impotriva anxietatii si a depresiei), renuntarea la paine si la prajituri din cauza efectelor inflamatorii ale glutenului asupra creierului si asupra corpului, consumul de carne rosie provenind de la animale hranite cu iarba deoarece reprezinta o sursa grozava de zinc, omega-3 si fier, care sunt necesare pentru sanatatea creierului.

Dar daca ar trebui sa aleg un singur sfat, ar fi acela de a echilibra sanatatea intestinelor deoarece exista o legatura puternica intre creier si intestine. Asta inseamna sa vindecam intestinul permeabil cu un aminoacid precum glutamina, sa imbunatatim flora intestinala consumand alimente fermentate precum varza murata, sa imbunatatim digestia proteinelor cu enzime, sa gatim si sa consumam mancare de calitate preparata acasa, sa mestecam mancarea incet si sa rezolvam anumite probleme precum candidoza, paraziti, disbioza intestinala”. – Trudy Scott, nutritionist si fondator al Every Woman Over 29, autor al cartii The Antianxiety Food Solution

9. “Dupa ce inveti cum sa reduci inflamatia si iti sustii creierul si din punct de vedere nutritional, asigura-te ca il folosesti. Dezvolta-ti noi abilitati. A invata o noua limba este fara indoiala, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai bune metode de a-ti imbunatati si optimiza sanatatea creierului.” – Duane Law, fondator Natural Stress Care

10. “Deoarece vitaminele si mineralele servesc drept co-factori in aproape fiecare reactie enzimatica din creier, este imporant sa ne evaluam regulat nivelul nutrientilor pentru a ne asigura de o sanatate optima a creierului. Unul dintre cele mai importante mesaje pe care il impartasesc intotdeauna cu pacientii mei este acela ca nu beneficiem intotdeauna de o nutritie adecvata. Este important ca oamenii sa isi consulte periodic medicii pentru a verifica daca au deficiente nutritionale precum cea de vitamina D si vitamina B12, care au amandoua efecte profunde asupra functionarii creierului si a dispozitiei. S-a descoperit ca deficientele de aceste vitamine accentueaza simptomele depresiei, ale anxietatii si chiar contribuie la pierderea de memorie si la declinul cognitiv.” – Dr. James Greenblatt, psihoterapeut integrativ, autor al cartilor The Breakthrough Depression Solution si Answers to Anorexia

sursa: Garbo.ro

Sănătate

Conferința de Noua Medicină Germanică, ediția a doua. Evenimentul va avea loc online

Publicat

pe

Vrei să știi cu precizie laser ce activează un organ din corp și cum să interpretăm simptomele?

Orice afecțiune, simptom sau boală are o cauză internă, de natură psihică.

Stresul se descarcă la nivel celular și se transformă într-un Program Biologic Special cu sens.

Fiecărei boli o poți găsi în situații dramatice de viață, în stres, șocuri emoționale, traume nedepășite.

Vestea bună este că există soluții să te vindeci prin înțelegerea conflictelor biologice și prin încheierea lor.

Suntem încântați să anunțăm lansarea celei de-a doua ediții a Conferinței de Noua Medicină Germanică.

Conferință: Noua Medicină Germană În Memoriam Dr. Hamer

Într-o zi specială, pe 17 mai, între orele 17.30 – 21.00, vă invităm să vă alăturați nouă pentru un eveniment ce promite să fie memorabil.

Doctorul Hamer a spus că Noua Medicină Germanică este un dar dumnezeiesc, iar acum avem ocazia să explorăm această paradigmă revoluționară împreună.

Vom dezvălui secretele sistemului NMG, vom explora cele 5 Legi Biologice și vom înțelege mai profund legăturile și semnificația bolilor în organismul nostru.

În cadrul conferinței, vei avea oportunitatea unică să interacționezi cu experți recunoscuți în domeniu, precum Gabi Bădăluță, Andrés Pérez, Gabriela Urs, Mihaela Mîndreci și Paul Costea, – invitat special Dr. Gilbert Renaud.

Înregistrează-te acum pentru a beneficia de toate informațiile valoroase oferite la această conferință!

În cadrul acestor evenimente vom vorbi despre:

Conflictele biologice și emoționale ale bolilor și problemelor de sănătate.

Înțelegem de unde pornesc cancerele, endometrioza, infertilitatea, constipația, diareea, melanoame, limfoame, acneea, rupturi musculare și osoase, crize de fiere, dureri de cap, migrene, căderea parului, disfuncții ale rinichilor, metastaze, și multe alte tematici.

Învățăm să deosebim între simptomele biologice și pericolul biologic pentru a nu manifesta intensitate în boală.

Accesul este gratuit!

Citeste mai mult

Sănătate

Explozie de cazuri de tuse convulsivă la copii, la Timișoara

Publicat

pe

Medicii din Timişoara trag un semnal de alarmă în privinţa numeroaselor cazuri de tuse convulsivă sau tuse măgărească, aşa cum e cunoscută ea popular.

În Timişoara au fost diagnosticate 24 de cazuri, cele mai multe din ţară, medicii spunând că acest lucru este cauzat de lipsa vaccinului.

„Ieri cred că eram pe primul loc din ţară cu cele mai multe cazuri confirmate de tuse convulsivă. E vorba de copii, sigur, nevaccinaţi. Au fost ieri 24 de cazuri, dacă nu mă înşel. Acest lucru arată că copiii nu au fost vaccnaţi şi când rata de vaccinare este scăzută începe să crească numărul de cazuri”, a declarat conf. dr. Ovidiu Roşca, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, marţi seară, la Medika TV.

Întrebat cât de complicată afecţiunea acesta, medicul Ovidiu Roşca a explicat că poate exista mortalitate în cazul bebeluşilor.

„La copii sub 3 luni mortalitatea este între 1 şi 3 la sută. Cu cât creşte vârsta, cu atât scade riscul de a face forme severe, dar asta nu însemană că ei nu pot să facă. Cei mai expuşi să facă această boală sunt copii sub 3 luni şi cei până în 2 ani. Cel mai riscant e la copiii sub 3 luni, ei dezvoltă forme severe, complicaţii şi pot să rămână şi cu sechele, de la probleme la sistemul nervos la insuficienţe respiratorii”, a precizat Roşca.

Medicul mai spune că boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Citeste mai mult

Sănătate

Sănătatea mintală. Cum te poate ajuta Biblia?

Publicat

pe

„Aproape jumătate dintre europeni s-au confruntat cu dificultăți în materie de sănătate mintală”. Declarația de mai sus, făcută la începutul lunii octombrie 2023 de Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară, a avut la bază rezultatele unui sondaj Eurobarometru privind sănătatea mintală, efectuat în iunie 2023 în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Acesta a relevat că principalele probleme emoționale cu care s-au confruntat europenii în cele 12 luni precedente fuseseră stările de depresie și anxietatea.

La nivel global, Organizația Mondială a Sănătății a constatat că în 2019 aproape 1 miliard de persoane se luptau cu o tulburare mintală. Dar pandemia de Covid-19 a agravat problema, cauzând o creștere de peste 25% a cazurilor de anxietate și a tulburări depresive majore.

În contextul acestei crize mondiale a sănătății mintale, pe site-ul JW.ORG a fost publicată o revistă ce conține multe sfaturi practice și principii biblice utile care le pot aduce sprijin pe plan emoțional celor ce suferă de astfel de afecțiuni. Aceasta este intitulată „Sănătatea mintală – Biblia te poate ajuta” și poate fi accesată online sau descărcată gratuit de pe site în diverse formate.

„Nu oamenii sănătoși au nevoie de doctor, ci bolnavii” este primul principiu menționat în revistă. El a fost formulat de Isus Cristos și este consemnat în Evanghelia după Matei, capitolul 9, versetul 12. În armonie cu acest principiu, revista subliniază că o persoană care se confruntă cu o stare persistentă de îngrijorare, anxietate sau tristețe ar putea avea nevoie de „ajutor de specialitate pentru a identifica și a trata cauzele”, precum și că „multora le-a fost de mare folos să afle informații despre afecțiunea lor din surse sigure”.

Bineînțeles, Biblia nu este o carte de medicină, dar ea îi poate ajuta pe cei ce o citesc să facă față situațiilor stresante, gândurilor negative, emoțiilor dureroase și problemelor de sănătate fizică și mintală. Astfel că revista prezintă multe principii biblice deosebit de practice și încurajatoare. Totodată, ea conține exemple biblice ale unor bărbați și femei din trecut care au înfruntat diverse stări emoționale tulburătoare, relatări ale mai multor persoane care se luptă cu o formă de tulburare mintală și sugestii practice pentru cei care le oferă ajutor persoanelor suferinde.

Site-ul jw.org conține o multitudine de articole pe acest subiect, cum ar fi:

Ce ar trebui să știți despre tulburările mintale

Ce înseamnă să suferi de depresie?

Depresia la adolescenți – Cauze și ajutor

Cum să lupt împotriva depresiei?

Nu te lăsa pradă tristeții!

O caracteristică deosebit de apreciată este faptul că în partea de jos a fiecărei pagini pot fi găsite linkuri către alte articole asemănătoare. Totodată, cititorii au posibilitatea de a folosi funcția de căutare, din partea de sus a fiecărei pagini, pentru a găsi tot ce s-a publicat despre un subiect care îi interesează.

Toate materialele de pe JW.ORG, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova, sunt gratuite și pot fi accesate și descărcate fără să fie necesar un cont sau un abonament.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite