Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Cinema City a inaugurat, la Timişoara, un multiplex unic în Europa Centrală şi de Est

Publicat

pe

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinema din Europa, a inaugurat cel de-al 23-lea multiplex al companiei, localizat în centrul comercial Shopping City Timişoara.

Noul multiplex este unic în Europa Centrală şi de Est, fiind al doilea din reţeaua Cineworld şi unul dintre puţinele din lume ce reuneşte sub acelaşi acoperiş cele mai inovatoare şi impresionante tehnologii cinematografice actuale: IMAX şi 4DX. Mai mult, noua sală T IMAX din Vestul ţării include acum cel mai mare ecran din România. Valoarea investiţiei realizate de către Cinema City România împreună cu dezvoltatorii centrului comercial se ridică la aproximativ 8 milioane de euro.

Odată cu noua locaţie – după aproape 10 ani de la prima deschidere de multiplex din Timişoara – Cinema City continuă să le aducă timişorenilor cea mai bună experienţă cinematografică, mai multe filme şi cele mai cool tehnologii, oferindu-le spectatorilor varietate şi permiţându-le să aleagă nu doar filmul, ci şi modul în care să se bucure de acesta.

Cinematograful din Shopping City Timişoara dispune de 13 săli complet digitalizate, care însumează un număr total de 2.531 de locuri. Noul cinematograf Cinema City este al doilea din Timişoara, după cel din Iulius Mall, se întinde pe o suprafaţă de 4.300 de metri pătraţi şi îmbină perfect tehnologia cu designul, pentru ca timişorenii să trăiască din plin cele mai aşteptate filme.

„Ne-am dorit să facem mai mult pentru Timişoara – un oraş care a dovedit de-a lungul timpului un apetit crescut pentru filme – reunind cele mai noi şi mai sofisticate tehnologii cinematografice în noua locaţie, totodată oferindu-le iubitorilor de cinema o diversitate importantă de producţii, de la blockbustere hollywoodiene la filme de artă. Spre exemplu, în prima săptămână de deschidere a multiplex-ului avem nu mai puţin de 17 filme în program”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager al Cinema City România.

Experienţa cinematografică la superlativ este disponibilă acum şi în Timişoara, odată cu lansarea celei de-a doua săli IMAX din ţară, în cadrul noului multiplex din centrul comercial Shopping City Timişoara. La şapte ani după cea din Bucureşti, deschisă în toamna anului 2009, în AFI Palace Cotroceni, Cinema City le oferă acum şi timişorenilor experienţa cinematografică totală, într-o sală care dispune de 409 locuri.

La IMAX în Timişoara, filmul este proiectat pe cel mai mare ecran din ţară, care are o suprafaţă de 336 de metri pătraţi. Astfel, trăirea realităţii reprezintă o experienţă cinematografică unică în România, susţinută prin cele mai înalte standarde calitative şi inovaţii tehnologice. Acestea sunt transpuse într-o combinaţie armonioasă dintre imaginea strălucitoare, sunetul clar care te înconjoară de pretutindeni şi arhitectura specială a sălii de cinema.

În noul multiplex se găseşte şi cea de-a treia sală 4DX din România, având un număr de 144 de locuri şi oferind o vizionare de film revoluţionară, care activează toate cele cinci simţuri. În 2015, Cinema City a deschis două săli 4DX, prima fiind lansată în mai, în centrul comercial Mega Mall din Bucureşti, iar cea de-a doua în iulie, la Constanţa. Sala 4DX este specială datorită combinaţiei dintre tehnologia de ultimă oră şi designul revoluţionar – include scaune high-tech mobile, dar şi efecte speciale. Astfel, spectatorii simt din plin tot ce se întâmplă pe ecran – mişcare, apă, vânt, lumină, miros – având parte de o experienţă totală.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, precum şi online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi găsite pe website-ul www.cinemacity.ro.

 

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Consiliul Județean Timiș dă undă verde pentru construcția noului Pod al Turcului în Parța

Publicat

pe

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Timiș, a fost aprobată documentația tehnico-economică aferentă investiției publice privind execuția unui nou pod pe DJ 593B, în dreptul localității Parța, la kilometrul 5+000. Proiectul vizează înlocuirea actualului „Pod al Turcului”, o construcție istorică realizată din zidărie de piatră în anul 1955, care se află într-o stare avansată de degradare.

Podul existent, construit pe piloni de lemn, a fost grav afectat de trecerea timpului și de condițiile climatice extreme, fiind considerat în prezent impropriu pentru circulația rutieră. De altfel, traficul pe pod a fost suspendat încă din luna octombrie 2022, din motive de siguranță, măsura fiind una necesară pentru prevenirea oricăror incidente. În trecut, podul a fost închis temporar doar în situații excepționale, precum creșterea nivelului râului Timiș, care ajungea să acopere în totalitate structura.

Studiul de fezabilitate pentru noul pod a fost elaborat de societatea S.C. IRICONSTRUCT S.R.L., iar investiția se ridică la valoarea de 31,2 milioane de lei – echivalentul a peste 6 milioane de euro. Noua construcție va înlocui definitiv vechiul pod și va asigura reluarea în condiții optime a circulației pe DJ 593B, arteră importantă pentru locuitorii din zona Parța și pentru traficul regional.

Durata estimată pentru realizarea lucrărilor este de șase luni de la momentul demarării execuției, ceea ce înseamnă că, în cel mai optimist scenariu, locuitorii ar putea beneficia de noul pod înainte de finalul acestui an.

„Este un proiect vital pentru comunitatea noastră. Închiderea Podului Turcului a creat un disconfort major pentru locuitori și a afectat mobilitatea în zonă. Ne bucurăm că, în sfârșit, acest obiectiv intră în linie dreaptă”, a declarat primarul comunei Parța, Daniel Drăgan.

Prin această investiție, Consiliul Județean Timiș își reafirmă angajamentul față de modernizarea infrastructurii rutiere și față de siguranța cetățenilor. Noul pod de la Parța promite nu doar o circulație fluidizată, ci și un standard crescut de durabilitate și securitate pentru următoarele decenii.

Citeste mai mult

Locale

Grădiniță nouă – un proiect european de succes la Peciu Nou

Publicat

pe

Într-o perioadă în care educația timpurie devine tot mai importantă, comuna Peciu Nou din județul Timiș oferă un exemplu de dezvoltare durabilă și investiție inteligentă în viitorul copiilor.

O nouă grădiniță, realizată la cele mai înalte standarde europene, a fost finalizată în această localitate prin accesarea fondurilor europene – un proiect de suflet dus la bun sfârșit de către Primăria Peciu Nou.

Noua unitate de învățământ preșcolar nu este doar o clădire modernă, ci o expresie clară a seriozității cu care echipa Primăriei Peciu Nou tratează educația și dezvoltarea comunității. De la inițierea proiectului și până la finalizarea lucrărilor, primarul Gabriel DRĂGAN s-a implicat activ, asigurând o coordonare eficientă între toate părțile implicate: echipa de implementare din primărie, consultantul de proiect, executantul lucrărilor și, nu în ultimul rând, dirigintele de șantier titular – inginerul Daniel RUSU, alături de partenerii săi.

Dotări la standarde europene pentru un viitor mai bun

După finalizarea tuturor procedurilor de recepție și autorizare, grădinița își va deschide porțile în decursul acestui an pentru copiii din Peciu Nou. Noua instituție este dotată cu toate facilitățile necesare pentru desfășurarea unui act educațional de calitate: sisteme moderne de supraveghere video, instalații anti-incendiu de ultimă generație, încălzire în pardoseală, săli de clasă spațioase și luminoase, grupuri sanitare moderne și un spațiu de joacă generos.

„Este o unitate de învățământ la cele mai înalte standarde, începând de la supraveghere video, anti-incendiu, până la încălzire în pardoseală şi toate facilitățile necesare”, a declarat primarul Gabriel DRĂGAN, subliniind grija față de condițiile oferite micilor locuitori ai comunei.

Un viitor construit cu viziune și muncă

Succesul acestui proiect reflectă nu doar o bună capacitate de atragere și gestionare a fondurilor europene, ci și o mentalitate modernă în administrația locală – o abordare care pune accent pe sustenabilitate, calitate și binele comunității.

Această grădiniță nu este doar o clădire, ci o investiție în viitorul comunei Peciu Nou. Un exemplu elocvent că, prin seriozitate și muncă susținută, se pot realiza lucruri deosebite chiar și în mediul rural din România.

Citeste mai mult

Administrație

Bugetul municipiului Timișoara pe anul 2025, aprobat

Publicat

pe

Bugetul orașului propus de primarul Dominic Fritz pentru anul 2025 a fost aprobat astăzi de Consiliul Local, cu o singură abținere. Bugetul are o valoare totală de 2,65 de miliarde de lei, cu o majorare de peste 100 milioane lei față de 2024 – o ajustare realistă, menită să asigure stabilitatea financiară și continuitatea investițiilor.

“Este un buget echilibrat și onest, care reflectă atât dinamica economică pozitivă a Timișoarei, cât și stabilitatea financiară pe care am reușit să o construim. Prioritizăm investițiile în mobilitate, educație și sănătate și canalizăm banii spre îmbunătățirea calității vieții în cartiere. Timișoara are un buget realist, bine fundamentat, cu care valorificăm eficient resursele reale și prioritizăm proiectele cu adevărat relevante pentru comunitate”, spune primarul Dominic Fritz.

Municipalitatea își menține angajamentul de a accelera dezvoltarea orașului, astfel că secțiunea de dezvoltare are prevăzută suma de 1,35 miliarde lei, din care 35% reprezintă fonduri pentru infrastructura de mobilitate.

Printre altele, pentru a stimula dezvoltarea unor zone și a atrage investiții private, Primăria Timișoara va continua și va demara investiții precum: construcție pasaj Solventul, construcție podul Solventul, refacere pasajul Slavici Polonă, reconstrucție Pasarela Îndrăgostiților, reconstrucție podul Iuliu Maniu.

Totodată, pentru a continua procesul de eficientizare a transportului public, secțiunea dezvoltare include achiziția a 33 de troleibuze noi și a 30 de autobuze electrice. Alte investiții incluse în programul de dezvoltare sunt: retehnologizarea magistralei care pleacă de la CET Sud și care distribuie agent termic în tot orașul, stadionul Arena Eroii Timișoarei, reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale 1, clădirii de gimnazială a Liceului J.L Calderon, a Liceului Ana Aslan, a Colegiului Tehnic Henri Coandă, a Liceului Alimentar, amenajarea Traseului Revoluției, Regenerarea Urbană a zonei Traian, dotarea noilor spitale de ORL și Balneologie.

Secțiunea de funcționare pentru 2025 are alocată suma de 1,3 miliarde de lei și acoperă finanțarea serviciilor publice esențiale, precum transportul și iluminatul public, termoficarea, curățenia, întreținerea spațiilor verzi, ordinea publică, asistența socială, cultura și sportul.

În programul de reparații străzi și trotuare, în valoare de 90 de milioane de lei, sunt incluse amenajări de parcări pe locul fostelor garaje, lucrări de modernizare a zonei Gara de Nord, precum și reparații pe artere majore – Rebreanu, Ana Ipătescu sau Alexandrescu. De asemenea, bugetul pentru întreținerea și reparațiile din școli și grădinițe crește cu 35%, ajungând la 85 de milioane de lei.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite