Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Cinema City a inaugurat, la Timişoara, un multiplex unic în Europa Centrală şi de Est

Publicat

pe

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinema din Europa, a inaugurat cel de-al 23-lea multiplex al companiei, localizat în centrul comercial Shopping City Timişoara.

Noul multiplex este unic în Europa Centrală şi de Est, fiind al doilea din reţeaua Cineworld şi unul dintre puţinele din lume ce reuneşte sub acelaşi acoperiş cele mai inovatoare şi impresionante tehnologii cinematografice actuale: IMAX şi 4DX. Mai mult, noua sală T IMAX din Vestul ţării include acum cel mai mare ecran din România. Valoarea investiţiei realizate de către Cinema City România împreună cu dezvoltatorii centrului comercial se ridică la aproximativ 8 milioane de euro.

Odată cu noua locaţie – după aproape 10 ani de la prima deschidere de multiplex din Timişoara – Cinema City continuă să le aducă timişorenilor cea mai bună experienţă cinematografică, mai multe filme şi cele mai cool tehnologii, oferindu-le spectatorilor varietate şi permiţându-le să aleagă nu doar filmul, ci şi modul în care să se bucure de acesta.

Cinematograful din Shopping City Timişoara dispune de 13 săli complet digitalizate, care însumează un număr total de 2.531 de locuri. Noul cinematograf Cinema City este al doilea din Timişoara, după cel din Iulius Mall, se întinde pe o suprafaţă de 4.300 de metri pătraţi şi îmbină perfect tehnologia cu designul, pentru ca timişorenii să trăiască din plin cele mai aşteptate filme.

„Ne-am dorit să facem mai mult pentru Timişoara – un oraş care a dovedit de-a lungul timpului un apetit crescut pentru filme – reunind cele mai noi şi mai sofisticate tehnologii cinematografice în noua locaţie, totodată oferindu-le iubitorilor de cinema o diversitate importantă de producţii, de la blockbustere hollywoodiene la filme de artă. Spre exemplu, în prima săptămână de deschidere a multiplex-ului avem nu mai puţin de 17 filme în program”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager al Cinema City România.

Experienţa cinematografică la superlativ este disponibilă acum şi în Timişoara, odată cu lansarea celei de-a doua săli IMAX din ţară, în cadrul noului multiplex din centrul comercial Shopping City Timişoara. La şapte ani după cea din Bucureşti, deschisă în toamna anului 2009, în AFI Palace Cotroceni, Cinema City le oferă acum şi timişorenilor experienţa cinematografică totală, într-o sală care dispune de 409 locuri.

La IMAX în Timişoara, filmul este proiectat pe cel mai mare ecran din ţară, care are o suprafaţă de 336 de metri pătraţi. Astfel, trăirea realităţii reprezintă o experienţă cinematografică unică în România, susţinută prin cele mai înalte standarde calitative şi inovaţii tehnologice. Acestea sunt transpuse într-o combinaţie armonioasă dintre imaginea strălucitoare, sunetul clar care te înconjoară de pretutindeni şi arhitectura specială a sălii de cinema.

În noul multiplex se găseşte şi cea de-a treia sală 4DX din România, având un număr de 144 de locuri şi oferind o vizionare de film revoluţionară, care activează toate cele cinci simţuri. În 2015, Cinema City a deschis două săli 4DX, prima fiind lansată în mai, în centrul comercial Mega Mall din Bucureşti, iar cea de-a doua în iulie, la Constanţa. Sala 4DX este specială datorită combinaţiei dintre tehnologia de ultimă oră şi designul revoluţionar – include scaune high-tech mobile, dar şi efecte speciale. Astfel, spectatorii simt din plin tot ce se întâmplă pe ecran – mişcare, apă, vânt, lumină, miros – având parte de o experienţă totală.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, precum şi online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi găsite pe website-ul www.cinemacity.ro.

 

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Inelul inteligent Galaxy Ring lansat de Samsung

Publicat

pe

Săptămâna trecută compania Samsung a lansat la Paris așteptatul inel inteligent Galaxy Ring. Este primul astfel de inel lansat de Samsung pe o piață cu puține astfel de dispozitive, cel mai cunoscut fiind Oura Ring. Inelul Samsung, cu platforma de inteligență artificială Galaxy AI la bord vă poate urmări mai multe date de sănătate prin intermediul platformei Samsung Health. În acest fel inelul te poate ajuta să ai mai multă grijă de corpul tău când lucrurile nu merg bine.

Samsung se laudă că și-a încorporat unii dintre senzorii săi din telefoane și ceasurile inteligente în spațiul mult mai mic pe care îl oferă Galaxy Ring. Ineul are un accelerometru, senzor PPG / ritm cardiac și senzor de temperatură a pielii, care va transmite date către Samsung Health pentru a construi un portret al corpului tău. Tot prin aplicația Samsung Health, prin datele trimise de inel, vă puteți verifica scorul de somn, cât de mult vă mișcați în timpul somnului, ritmul cardiac și respirator, iar femeile își pot urmări ciclul menstrual. Un scor energetic global va urmări cât de bine vă simțiți în fiecare zi și va oferi sugestii despre ce să schimbați, potrivit Engadget.

Veți beneficia, de asemenea, de alerte de ritm cardiac dacă tic-tacul inimii este prea lent sau prea rapid și vă va avertiza pentru a evita orice probleme. Mai sunt și chestiile legate de fitness, cum ar fi detectarea automată a antrenamentului, dar și alerte atunci când inelul observă că nu te-ai mișcat suficient în ultimul timp. Ca să nu mai vorbim că inelul poate fi folosit ca declanșator de la distanță pentru camera telefonului tău, de exemplu Galaxy Z Flip 6.

Galaxy Ring are un design concav unic și are o carcasă (exterior) din titan de gradul 5, iar interiorul este din plastic. Durata de viață a bateriei durează până la 7 zile cu o singură încărcare, pentru dimensiunile mai mari ale inelului. Durata de viață a bateriei variază în funcție de dimensiunea inelului.

Galaxy Ring include o carcasă de încărcare și un cablu USB. Samsung oferă o carcasă de încărcare multifuncțională care este transparentă și are lumini LED pentru Galaxy Ring. Dimensiunea carcasei de încărcare variază în funcție de dimensiunea Galaxy Ring. Încărcătorul wireless este vândut separat.

Samsung spune că degetul ideal pentru inel este degetul arătător, așa că trebuie să cumpărați un inel în funcție de dimensiunea degetului arătător. Compania vă trimite un kit de testare a grosimii degetului, kit format din mai multe inele din plastic de diferite dimensiuni. Dimensiunile Galaxy Ring se bazează pe dimensiunile standard din SUA (Mărimea 5 – Mărimea 13). Greutatea inelului Galaxy variază în funcție de dimensiune și este de 2,3 grame cel mai mic și 3 grame cel mai mare.

Galaxy Ring rezistă la adâncimi de apă de până la 100 de metri, fiind certificat IP68 pentru pătrunderea apei și a prafului. Inelul este compatibil cu dispozitivele Samsung cu Android 11.0 sau o versiune superioară și minim 1,5 GB de memorie. Galaxy Ring este disponibil în culorile Titanium Black, Titanium Silver, Titanium Gold și va costa 400 de euro.

Foto: Sam Rutherford/Engadget

Citeste mai mult

Administrație

Firobuze noi, la Timișoara. Achiziția, din fonduri europene

Publicat

pe

Pentru prima dată în ultimii 15 ani, pe străzile din Timișoara vor circula troleibuze noi, după ce Primăria Municipiului Timișoara a atribuit prin licitație două loturi de firobuze.

Lotul I, care include 8 troleibuze de 12 m cu baterii și lotul II, cu 25 de troleibuze articulate de 18 m, beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar câștigătoarea licitației este compania BOZANKAYA.

„Este încă o etapă din strategia noastră de a crește atractivitatea transportului în comun din Timișoara și de a le oferi călătorilor condiții decente de deplasare. De altfel, în ultimii ani am reușit să modernizăm flota cu 70 de tramvaie și autobuze electrice noi, și această modernizare continuă. Mai avem de lucru până când transportul public va deveni principala opțiune de călătorie a timișorenilor, dar este încurajator să vedem că în mai puțin de 3 ani, am înregistrat o creștere a utilizării transportului public de la 31% la 51%. Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun”,  a declarat primarul Dominic Fritz.

Contractele pentru noile troleibuze vor fi semnate în perioada imediat următoare, când va fi stabilit și graficul pentru livrarea fiecărui mijloc de transport. Valoarea celor 8 troleibuze din lotul I este de 20.292.000 (fără TVA), iar cele 25 de troleibuze din lotul II costă 78.300.000 lei (fără TVA).

Proiectul cu finanțarea atrasă de Primăria Timișoara prin Planul Național de Redresare și Reziliență vizează achiziționarea de troleibuze, mijloace de transport mai puțin poluante, pentru îmbunătățirea transportului public de călători. Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al Investiției 1 Mobilitatea urbană durabilă, care include îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi și sporirea siguranței rutiere în zonele urbane prin soluții digitale și ecologice de transport.

Primăria Timișoara a atras finanțări europene pentru 150 de autobuze, tramvaie și troleibuze moderne și nepoluante, care vor fi în circulație până în 2026.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Internațional

Se deschide frontiera româno-sârbă de la Otelec pentru bicicliști și pasionații de navigație

Publicat

pe

În weekendul 26 – 28 iulie, frontiera româno-sârbă va fi redeschisă pentru pasionații de ciclism, la punctul de trecere de la Otelec.

Cicliștii vor putea traversa granița pe bicicletă pe un traseu de 37 de kilometri, care pornește din Timișoara și urmărește cursul râului Bega până la frontiera cu Serbia. Pista de biciclete va fi accesibilă între orele 8:00 și 20:00, iar pentru traversare este necesar doar un act de identitate.

Tot în această perioadă, frontiera va putea fi tranzitată și pe cale navigabilă.

Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara să deschidă un punct de frontieră în fiecare ultim weekend al lunii, din martie până în octombrie 2024. Acesta va fi operabil atât pentru pista de biciclete amenajată de-a lungul canalului Bega, cât și pentru traficul cu ambarcațiuni între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno-sârbă.

Datele privind tranzitarea frontierei arată că în martie au trecut 679 de persoane, în aprilie 647, în mai 524, iar în iunie 447 de persoane, însumând, până acum, un total de 2.297 de persoane.

Următoarele weekend-uri preconizate pentru posibila trecere a graniței sunt:

24-25 august: traversare pietonală (biciclete);

20-21-22 septembrie: traversare navală/portuară pentru ambarcațiuni și pietonală (biciclete);

28-29 septembrie: traversare pietonală (biciclete);

26-27 octombrie: traversare pietonală (biciclete).

„Inițiativa lansată de Consiliul Județean Timiș în colaborare cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș susține transportul sustenabil și promovează zona Canalului Bega ca o destinație verde, deschisă turiștilor și recunoscută internațional”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Timiș colaborează cu Administrația Bazinală de Apă Banat și cu Primăria Zrenjanin. Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locuri unde pot lua masa pe site-ul oficial: www.visitzrenjanin.com .

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite