Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Ionuț Popa a murit din cauza unei tumori la creier. Mesajul Clubului Poli Timișoara

Publicat

pe

Antrenorul Ionuț Popa a pierdut în cele din urmă lupta cu boala care îl măcina de multă vreme, suferind joi, 25 iunie, un nou stop cardio respirator, care i s-a dovedit a fi fatal, cu toate eforurile făcute de medicii de la ATI la Spitalul Județean Arad.

Suferința fostului antrenor a fost provocată de apariția unei tumori maligne la creier pe care medicii au declarat-o inoperabilă. Multă vreme situația sănătății sale a fost ținută cât de cât sub control, tumoarea nemaicrescând, însă după ultimul tratament medicamentos luat de cel alintat Popică, situația s-a înrăutățit brusc și a evoluat galopant în decurs de câteva luni de zile.

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul anului 2019. Antrenorul arădean a început să se simtă rău de pe la mijlocul lunii ianuarie și a trecut pe la mai mulți medici din Arad, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și mai apoi Viena.

S-a vorbit despre o semipareză facială, dar la începutul lunii martie 2019, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus lui Popa să iasă din fotbal, pentru a se îngriji de sănătate.

Născut pe 17 aprilie 1953 în județul Arad, la Pesac, Ionuț Popa și-a început aventura în fotbalul românesc mai întâi pe gazon, fără însă a deveni un nume sonor. A evoluat pentru Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu.

Începând cu anul 1990 s-a orientat spre cariera de antrenor, iar prima echipă condusă a fost Victoria Ineu. Mai apoi a antrenat la Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. Ionuț Popa a promovat UTA în Liga 1, în 2012, fiind ultimul tehnician care a reușit acest lucru. Apoi a mai antrenat FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

Drum lin, Ionuț Popa – mesajul Clubului Poli Timișoara

Poli Timișoara își ia rămas bun de la unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timișorean. Ionuţ Popa ne-a părăsit astăzi, după o lungă suferinţă.

Născut la Săvârșin, pe 17 aprilie 1953, Popică a început fotbalul chiar la Poli, dar n-a jucat pentru alb-violeți. De-a lungul carierei de jucător, a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, Unirea Brăila, Tricotaje Ineu sau Aurul Brad, înainte de a trece la antrenorat. Pe banca tehnică a avut un impact semnificativ asupra cluburilor UTA Arad și Politehnica Iași, mai antrenând FC Bihor Oradea, Jiul Petroșani, CS Mioveni sau Șoimii Pâncota. În 2018 a fost forțat să se retragă din poziția de antrenor principal al celor de la UTA, datorită problemelor de sănătate.

Din anii petrecuți la Timișoara, sezonul 2016-2017 a fost unul de referință pentru fotbalul românesc. Atunci a salvat echipa de la retrogradare, deși alb-violeții au început competiția de la -14 puncte, a ajuns în finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României. Au fost multe rezultate memorabile obținute sub conducerea sa, dar dincolo de acestea, Popică a fost unul dintre oamenii care dădeau culoare fotbalului nostru, prin carisma și pasiunea pe care le avea pentru sport.

Va fi mereu în sufletele noastre. Odihnească-se în pace.

Fotbal

Corespondenta de la trimisul nostru la Milano, Mircea Petroman: Derby della Madonnina: Un spectacol cu suflet și intensitate pe Stadio Giuseppe Meazza

Publicat

pe

Derby della Madonnina: Un Spectacol cu Suflet și Intensitate pe Stadio Giuseppe Meazza

Milano, 2 aprilie 2025 – Orașul Milano a vibrat din nou sub tensiunea unuia dintre cele mai pasionale derby-uri ale fotbalului mondial. Inter Milano și AC Milan s-au înfruntat într-un nou episod din eternul Derby della Madonnina, de această dată în semifinala Cupei Italiei, oferind celor peste 75.000 de spectatori de pe Stadio Giuseppe Meazza un meci electrizant, plin de emoții, intensitate și ocazii spectaculoase.

Atmosfera dinaintea meciului – O metropolă în două culori

Cu ore bune înainte de fluierul de start, orașul Milano s-a împărțit, ca de fiecare dată, în două tabere: rossoneri și nerazzurri. Străzile răsunau de scandările suporterilor, iar drapelele cu emblemele celor două echipe fluturau pe fiecare colț de bulevard. Fiecare întâlnire între Inter și Milan este mai mult decât un simplu meci – este o confruntare a orgoliilor, a istoriei și a tradiției, o luptă pentru supremația orașului.

Istoricul confruntărilor – rivalitate centenară

Acest derby nu este doar un meci, ci o veritabilă poveste de rivalitate care datează din 1909. Înaintea acestui meci, cele două formații se întâlniseră de 239 de ori în toate competițiile oficiale. Inter conducea la general cu 88 de victorii, în timp ce AC Milan avea 79 de succese, iar 72 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Întâlnirile din Cupa Italiei au fost întotdeauna încărcate de dramatism, iar semifinala din acest sezon nu a făcut excepție.

Cronica meciului – Ritm, faze și emoție până la final

Prima repriză a fost una alertă, ambele echipe intrând hotărâte să tranșeze meciul încă din start. Lautaro Martínez a avut o oportunitate uriașă în minutul 14, însă Mike Maignan a fost imperial între buturi. De cealaltă parte, Rafael Leão a semnat cea mai mare șansă a Milanului, cu un șut din afara careului care a trecut milimetric pe lângă bară.

După pauză, jocul s-a animat și mai mult. În minutul 54, Inter a deschis scorul prin Nicolo Barella, care a finalizat spectaculos o combinație rapidă cu Mkhitaryan. Bucuria nerazzurrilor a fost însă de scurtă durată – în minutul 68, Olivier Giroud a restabilit egalitatea după o fază creată de Pulisic și finalizată cu sânge rece.

Ultimul sfert de oră a fost sufocant. Ambele formații au avut șanse uriașe să dea lovitura decisivă – Thuram a ratat incredibil singur cu portarul, iar Theo Hernandez a lovit bara transversală din lovitură liberă. Fluierul final a consemnat o remiză echitabilă: Inter Milano – AC Milan 1-1.

Eroi și momente-cheie

Mike Maignan și Yann Sommer au fost coloanele de rezistență ale celor două echipe, oprind șanse clare de gol. În atac, Giroud și Barella au fost oamenii decisive, în timp ce Ruben Loftus-Cheek și Çalhanoğlu au dominat centrul terenului. Meciul a fost lipsit de controverse majore, dar a abundat în tensiune și dueluri spectaculoase.

Ce urmează?

Manșa retur, programată pe 23 aprilie, se anunță a fi o adevărată finală înainte de finală. Cu un rezultat deschis, totul se va decide în următoarea confruntare de pe Meazza, iar miza este uriașă: un loc în finala Cupei Italiei și, mai important, onoarea de a învinge marea rivală.
Derby della Madonnina rămâne o sărbătoare a fotbalului pur, un duel în care fiecare pas, fiecare duel și fiecare gol contează. Și, dincolo de scor, câștigătorul real este publicul milanez și iubitorii fotbalului din întreaga lume.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

FCSB s-a calificat în optimile Europa League

Publicat

pe

După o dublă manșă excepțională contra grecilor de la PAOK Salonic, echipa patronată de Gigi Becali a reușit o calificare în optimile Europa League.

Meciul de joi seara a fost unul fără istoric, bucureștenii dominând autoritar și învingând cu 2 la 0 pe Național Arena în fața a peste 50.000 de spectatori.

Această calificare va umple vistieria clubului bucureștean cu 20 de milioane de euro până acum din primele de la UEFA și banii din vânzarea biletelor.

În turul următor, FCSB va întâlni în dublă manșă, pe 6 și 12 martie, pe Lyon din Franța.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

FCSB s-a impus la Salonic

Publicat

pe

Echipa bucureșteană continuă parcursul bun din Europa League și a reușit să se impună la Salonic în fața echipei PAOK.

Chiar dacă gazdele au condus la pauză cu scorul de 1 la 0, în repriza secundă roș-albaștrii au revenit uimitor și s-au impus cu 2 la 1, grație unui meci foarte reușit.

Manșa secundă se va juca săptămâna viitoare, în 20 februarie 2025 de la ora 19.45 pe Național Arena, în fața unui stadion arhiplin.

Mircea Petroman

Foto: Facebook/FCSB

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite