Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Ce sesizări au făcut timișorenii pe platforma stopabuz.primariatm.ro

Publicat

pe

Noi cazuri de terorizare și intimidare a proprietarilor, de extindere a unor construcții pe domeniul public fără autorizație sau de mutilare a clădirilor istorice au fost transmise Primăriei, prin intermediul platformei stopabuz.primariatm.ro.

Echipa primarului Dominic Fritz analizează 37 de cazuri de terenuri ocupate abuziv, 14 apartamente/case ocupate abuziv, 27 de cazuri unde s-au executat lucrări fără autorizație, 10 situații de terorizare/intimidare și 26 de situații care se află sub categoria „Altele”, fiind prezente mai multe tipuri de abuz într-o singură sesizare. Un element comun al sesizărilor este legat de pasivitatea altor instituții ale statului în rezolvarea problemelor.

„Este copleșitor numărul mare de persoane care ni s-au adresat în doar câteva zile pe platforma stopabuz. E o dovadă că timișorenii își recapătă încrederea în instituțiile statului, care ani de zile au stat pasive în multe cazuri de abuz evident. Noi luăm dosar cu dosar, acolo unde deja avem dosare deschise în primărie vom corela informațiile primite de la cetățeni cu datele pe care le avem. În funcție de competențele pe care legea ni le dă, fie intervenim noi direct, fie sesizăm alte instituții ale statului. Vreau să fiu foarte clar: aceste abuzuri pot fi stopate doar dacă toate instituțiile cu rol de control cooperează și își fac treaba. Voi invita pentru analiză și soluții mai multe instituții din oraș ca să accelerăm ritmul de soluționare a celor sesizate de timișoreni”, anunță primarul Dominic Fritz.

„În baza sesizărilor de pe platformă, administrația locală va dispune măsuri administrative interne și externe, va face demersuri în instanță și va sesiza instituțiile abilitate. Dacă vă aflați într-o situație de pericol, sunați la 112“, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Deja au fost dispuse primele măsuri pentru cazuri sesizate, primul fiind situația de la imobilul din Piața Corneliu Micloși.

La începutul săptămânii trecute, Primăria Timișoara împreună cu echipele Poliției Locale și ale Direcției de Asistență Socială au demarat verificări și anchete privind hărțuirea și distrugerea proprietății familiei Dragoș de către vecini.

Direcția de Asistență Socială are în atenție copiii implicați în actele de violență/distrugere din data de 17 mai 2024. Specialiștii apreciază că părinții nu respectă anumite drepturi ale copilului, așa cum sunt ele prevăzute în Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Astfel, actele de violență/distrugere săvârșite în prezența copiilor și cu participarea lor sunt de natură să pună în pericol siguranța, securitatea și dezvoltarea morală, socială, spirituală și mentală a copiilor.

În plus, au fost făcuți pașii necesari pentru a identifica domiciliul din Germania al familiei, cu scopul de a informa autoritățile germane despre abuzul la care sunt supuși copiii și pentru a veni în sprijinul minorilor.

Administrație

Pregătiri pentru Târgul de Paști. Cum pot să se înscrie comercianții

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 23 martie – 23 aprilie 2025, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Paști.

În vederea derulării activităților comerciale, cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr. 2), în perioada 12-18 februarie 2025, între orele 10:00-13:00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail: boe@ccmt.ro.

Pot participa:

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific pascal

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kürtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.)

Artiști plastici meșteșugari (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI)

Activități recreative

Formularul-tip de înscriere și regulamentul târgului se pot descărca de pe site-ul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (www.casadeculturatm.ro), precum și de pe pagina noastră de Facebook, începând de miercuri, 12 februarie 2025.

Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0711 056 054.

Citeste mai mult

Administrație

13 localități din estul județului Timiș vor avea rețele de gaz

Publicat

pe

Localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Distribuție Gaz Timiș Est”  orașul Făget și comunele Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă și Traian Vuia vor avea rețele de gaz.

Lider de proiect pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în partea estică a județului Timiș este localitatea Dumbrava.

„Accesul timișenilor la rețeaua de gaz reprezintă un obiectiv de interes major pentru mine. Nu concep calitatea vieții la standarde europene fără a avea utilități esențiale – apă, canalizare, gaz – în fiecare casă. Extinderea rețelei de gaz nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate și chiar de protecție a mediului. Voi continua atragerea unor astfel de investiții, alături de cele în infrastructura rutieră și, bineînțeles, în domeniul sănătății”, a declarat Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană va aloca 6,4 milioane de lei, diferența de fonduri necesară implementării proiectului urmând a fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeste mai mult

Administrație

Începe proiectarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest

Publicat

pe

Nurol Insaat Ve Ticaret AS va construit Varianta de Ocolire Timișoara Vest în lungime de 13,90 km, cu 2 benzi de circulație pe fiecare sens.

Durata de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni, dintre care 6 luni este perioada de proiectare și 24 de luni va fi execuția lucrărilor.

Traseul Variantei de Ocolire Timișoara Vest traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În cadrul proiectului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

Pasaj peste DN 59A (Timişoara – Jimbolia) + Pasaj peste CFR 100 în lungime de 750 m;

Pasaj peste DN 6 și CFR 133 în lungime de 450 m;

Pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de 450 m.

De asemenea se vor amenaja 4 noduri rutiere:

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (Timișoara – Arad) și VTM Nord;

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6 (Timișoara – Cenad);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A (Timișoara – Săcălaz);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30, proiect al Primăriei Timișoara).

Investiția va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite