Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

CJ Timiș va achiziționa aparatură medicală de peste 300.000 de euro pentru spitalele din județ

Publicat

pe

Aparatură nouă pentru spitalele din județ cu bani nerambursabili de la Consiliul Județean Timiș. Șase unități sanitare, orășenești și municipale, vor primi în total 317.000 euro pentru achiziția de echipamente medicale noi. Este vorba  despre spitalele din Jimbolia, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Timișoara și Deta.

De exemplu, acestea au solicitat finanțare pentru achiziționarea unui ecograf obstetrică-ginecologie, a unei instalații de radiologie mobilă full digitală (pentru neonatologie), sau a unei mese electrice de operație. De asemenea, unitățile sanitare au propus cumpărarea unor citoscoape flexibile, electrocardiografe, defibrilatoare sau electrocautere.

Sumele alocate în cadrul schemei de minimis sunt după cum urmează:

– Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia” – 233.000 lei

– Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj – 275.000 lei

– Spitalul Orășenesc Făget – 233.906

– Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 327.045 lei

– Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – 275.055 lei

– Spitalul Orășenesc Deta – 198.940 lei

„Venim și în acest an în sprijinul spitalelor din județ, având în vedere că achiziția de aparatură medicală nouă este o povară financiară greu de dus de autoritățile locale. Calitatea actului medical va crește, iar timișenii nu vor trebui să se deplaseze pentru orice investigație la Timișoara. Toată lumea are de câștigat. Serviciile medicale de calitate sunt esențiale pentru orice comunitate. Mai sunt multe de făcut în această direcție, dar suntem pe drumul cel bun. Dacă luăm în calcul toate investițiile derulate de Consiliul Județean în prezent, vom avea parte de un salt calitativ major în sectorul serviciilor medicale în doar câțiva ani”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Derularea schemei de minimis a început în anul 2019, când a fost acordat un sprijin de 1.428.412 lei. În 2020 s-au acordat finanțări în valoare de 2.804.261 lei, urmând ca în acest an să se acorde pentru toate cele șase spitale publice locale suma de 1.542.946 lei, peste 317.000 euro.

Trebuie menționat că suma totală a ajutoarelor de minimis acordate pe parcursul unei perioade de trei ani fiscali, inclusiv cel în curs, fie din surse ale statului sau ale autorităților locale, fie din surse comunitare, nu poate depăși pragul de 200.000 euro pentru fiecare solicitant.

Spitalele publice vor înainta Consiliului Județean Timiș documente justificative, conform Ghidului aprobat, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate, iar decontarea se va realiza pe bază de acte doveditoare. Termenul limită de decont este 30.11.2021. În situația în care se constată că banii nu au fost utilizați conform scopului pentru care au fost acordați sau/și conform prevederile legale, aceștia vor fi recuperați de către finanțator.

Schema de minimis este singura modalitate legală prin care Consiliul Județean poate finanța unitățile sanitare municipale și orășenești, în grija directă a acestuia aflându-se doar Spitalul Județean din Timișoara.

Administrație

Pregătiri pentru Târgul de Paști. Cum pot să se înscrie comercianții

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 23 martie – 23 aprilie 2025, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Paști.

În vederea derulării activităților comerciale, cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr. 2), în perioada 12-18 februarie 2025, între orele 10:00-13:00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail: boe@ccmt.ro.

Pot participa:

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific pascal

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kürtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.)

Artiști plastici meșteșugari (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI)

Activități recreative

Formularul-tip de înscriere și regulamentul târgului se pot descărca de pe site-ul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (www.casadeculturatm.ro), precum și de pe pagina noastră de Facebook, începând de miercuri, 12 februarie 2025.

Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0711 056 054.

Citeste mai mult

Administrație

13 localități din estul județului Timiș vor avea rețele de gaz

Publicat

pe

Localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Distribuție Gaz Timiș Est”  orașul Făget și comunele Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă și Traian Vuia vor avea rețele de gaz.

Lider de proiect pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în partea estică a județului Timiș este localitatea Dumbrava.

„Accesul timișenilor la rețeaua de gaz reprezintă un obiectiv de interes major pentru mine. Nu concep calitatea vieții la standarde europene fără a avea utilități esențiale – apă, canalizare, gaz – în fiecare casă. Extinderea rețelei de gaz nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate și chiar de protecție a mediului. Voi continua atragerea unor astfel de investiții, alături de cele în infrastructura rutieră și, bineînțeles, în domeniul sănătății”, a declarat Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană va aloca 6,4 milioane de lei, diferența de fonduri necesară implementării proiectului urmând a fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeste mai mult

Administrație

Începe proiectarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest

Publicat

pe

Nurol Insaat Ve Ticaret AS va construit Varianta de Ocolire Timișoara Vest în lungime de 13,90 km, cu 2 benzi de circulație pe fiecare sens.

Durata de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni, dintre care 6 luni este perioada de proiectare și 24 de luni va fi execuția lucrărilor.

Traseul Variantei de Ocolire Timișoara Vest traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În cadrul proiectului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

Pasaj peste DN 59A (Timişoara – Jimbolia) + Pasaj peste CFR 100 în lungime de 750 m;

Pasaj peste DN 6 și CFR 133 în lungime de 450 m;

Pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de 450 m.

De asemenea se vor amenaja 4 noduri rutiere:

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (Timișoara – Arad) și VTM Nord;

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6 (Timișoara – Cenad);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A (Timișoara – Săcălaz);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30, proiect al Primăriei Timișoara).

Investiția va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite