Ne găsiți și pe:

Administrație

Incidență mai mare de 7,5 la mie la Jebel. Prefectura a stabilit măsuri

Publicat

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, duminică, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile HG 432/2021.

Conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitatea administrativ teritorială Jebel a depășit în ultimele 48 de ore incidența de 7,5/1000 de locuitori, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021 pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 7,5/1000 de locuitori, adică măsuri de protecție suplimentare pe toată durata săptămânii.

UAT Jebel a depășit incidența de 7,5/1000 de locuitori vineri 16 aprilie 2021, iar astăzi CJSU a constatat atingerea acestui prag în ultimele 48 de ore conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile, chiar dacă astăzi 18 aprilie 2021 incidența este sub 7,5/1000 de locuitori.

Conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitățile administrativ-teritoriale Biled și Dudeștii Vechi, intră pe anexa cu lista UAT-urilor în care incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, urmând să se aplice măsurile stabilite de HG 432/2021, adică măsuri de protecție suplimentare pentru zilele de vineri – duminică.

Totodată, pe lista unităților administrativ teritoriale care au depășit pragul de 3/1000 de locuitori au intrat unitățile administrative-teritoriale Coșteiu, Dudeștii Noi și Otelec.

Pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat Cenad, Cenei, Liebling, Satchinez și Variaș.

UAT Tomești la reevaluarea la 14 zile a fost menținut pe Anexa 4 pentru încă 14 zile, sub rezerva creșterii incidenței peste alt prag în această perioadă.

Localitățile Ohaba Lungă, Beba Veche și Jamu Mare urmare a scăderii ratei de infectare, la reevaluare nu au mai fost cuprinse pe niciuna dintre cele 4 anexe.

Măsurile adoptate duminică se vor aplica începând de luni, 19 aprilie 2021.

Hotărârea va fi publicată pe site-urile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului Județul Timiș.

INCIDENTA IN FIECARE LOCALITATE AICI

Administrație

Primăria Timișoara caută voluntari specialiști în IT. Cum puteți să aplicați

Publicat

pe

Primăria Timișoara caută IT-iști care să ajute în calitate de voluntari în administrația locală timișoreană, participând la crearea conceptului câtorva soluții de IT pentru informarea cetățeanilor și pentru o relație cât mai transparentă cu ei.

Este vorba despre conceptele: covid19.primariatm.ro, transparenta.primariatm.ro,buget.primariatm.ro, data.primariatm.ro

Aceste concepte trebuie permanentizate operational si trebuie conectate functional in concepte care sa permanentizeze digital relatia cetatean-primarie si sa o realizeze intr-un mod cat mai intuitiv.

Profilul de voluntar căutat de PMT este:

 • absolvent bacalaureat
 • experienta de lucru minim 3 ani cu aplicatii si sisteme informatice
 • experienta cu sisteme care comunica prin API
 • experienta de prototipare si implementare sisteme complexe
 • abilitati bune de comunicare si lucru in echipa (la distanta)

Rolurile disponibile pentru urmatoarele tipuri de proiecte:

Sistem prototip de relaționare cu cetățeanul

Se doreste implementarea unui prototip, care sa regandeasca interfata intre cetateni si PMT. Pe aceasta platforma, cetatenii vor putea depune si gestiona solicitarile lor, care se trimit automat la o platforma low-code / no-code care faciliteaza intreaga “viata” a solicitarilor, prin diversele departamente din primarie. Trebuie evaluate diverse solutii low-code / no-code, investigata posibila lor conectare cu sistemele actuale ale PMT. Este nevoie si de evaluarea sistemelor de licentiere, pentru a gasi o solutie buna dpdv al costurilor.

 • React JS/NextJS
 • GraphQL
 • AWS / Azure
 • Integrare si configurare de formulare de date
 • Interfatare cu Lotus Notes si solutii low-code

Portalul de date deschise al Timișoarei

Se doreste oferirea a cat mai multe seturi de date pe portalul de date deschise. Sunt necesare discutii cu institutiile care detin astfel de date, stabilite modalitati prin care datele respective sa ajunga (periodic sau in timp real) pe platforma. Datele obtinute trebuie verificate si importate in portal.

 • procesare de date ( Python + Pandas)
 • vizualizare de date (Tableau)
 • Full stack developer (Django, Celery, Docker)
 • Standardizare date deschise
 • Metode statistice pentru analiza de date
 • GIS aplicat în analiza calității vieții urbane
 • GIS aplicat în geografie socială
 • GIS aplicat în planificare urbană

Perioada de derulare a activității de voluntariat, în conformitate cu prezentul anunț:

 • 6 (șase) luni, ca perioadă de probă, cu începere de la data semnării contractului de voluntariat de către ambele părți
 • la expirarea celor 6 luni de probă, contractul se prelungește automat cu 6 luni, însă doar în cazul în care niciuna dintre părți nu anunță în scris, în condițiile legii, rezilierea acestuia.

Programul/orarul:

 • 2 ore/zi, în cursul zilelor lucrătoare ale săptămânii

Data limită de depunere a solicitărilor de voluntariat:

 • 21 iunie 2021

Formularul de solicitare, în format editabil.

Formularul completat se transmite prin e-mail, pe adresa primariatm@primariatm.ro cu subiectul „pentru call-ul de voluntariat pe IT” sau la cam.12 (PMT, C.D. Loga nr.1)

Citeste mai mult

Administrație

Evenimentul „Timotion – Timișoara se mișcă“ modifică traseele mai multor mijloace de transport în comun

Publicat

pe

Traseele mai multor mijloace de transport în comun vor fi deviate, în zilele de 5 și 6 iunie 2021, ca urmare a evenimentului sportiv „Timotion – Timișoara se mișcă”.

În 5 iunie se va închide circulația rutieră pe splaiul Nicolae Titulescu, pe sectorul strada Jiul – bulevardul 16 Decembrie 1989, și pe splaiul Nistrului, pe sectorul strada J.H. Pestalozzi – bulevardul 2 August 1919, în intervalul orar 08:00 – 19:00.

În aceste condiții, autobuzele care circulă pe linia Expres 3 vor circula deviat pe traseul bulevardul 16 Decembrie – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul Republicii – strada Jiul, după care revin pe traseul normal; pe sensul Gara de Nord – strada Apicultorilor, autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula pe traseul consacrat.

În data de 6 iunie 2021, în intervalul orar 08:00 – 12:00, se vor închide și bulevardul Vasile Pârvan, bulevardul Corneliu Coposu și strada J.H. Pestalozzi. În aceste condiții, autobuzele care circulă pe linia Expres 8 între Prințul Turcesc și Piața Bălcescu vor avea următorul traseu tur-retur: strada Baba Dochia – strada Iepurelui – strada Ștefan cel Mare – bulevardul Eroilor de la Tisa – bulevardul Victor Babeș – bulevardul Mihai Viteazul – Piața Bălcescu.

Autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula normal pe sensul strada Apicultorilor – Gara de Nord, până pe aleea FC Ripensia, după care vor intra pe bulevardul Eroilor de la Tisa – Bulevardul Victor Babeș – bulevardul Mihai Viteazul – splaiul Tudor Vladimirescu – bulevardul 16 Decembrie 1989 – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul Republicii – strada Jiul, mai departe circulând pe traseul normal. Pe sensul Gara de Nord – Apicultorilor, autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula pe traseul consacrat, până pe bulevardul Regele Ferdinand I (Catedrala Mitropolitană), apoi pe bulevardul Mihai Viteazul – bulevardul Victor Babeș – strada Cluj, de unde revin pe traseul normal.

Troleibuzele de pe linia 16 vor circula pe traseul liniei 15 troleibuze, pe tronsonul Complexul Studențesc – strada Traian Grozăvescu (Poșta Mare).

Citeste mai mult

Administrație

Au fost alocate 12 milioane de lei pentru anul 2021 și un milion de lei pentru plata burselor restante

Publicat

pe

Consiliul local a aprobat, în ședința din 25 mai 2021, acordarea de burse pentru elevii din unitățile școlare din Timișoara, pentru anul 2021, conform propunerilor primite din partea unităților de învățământ.

Cuantumurile burselor pentru cele patru categorii (performanță, merit, studiu și sociale) au fost stabilite la valoarea de câte o sută de lei pe lună pentru performanță, merit și studiu și 140 de lei pe lună pentru bursele sociale. Bursele sunt acordate pe perioada anului școlar – adică 9 luni – cu excepția categoriei de burse sociale, care se acordă pe toată perioada anului calendaristic și anume pe 12 luni.

Criteriile generale de acordare a burselor se stabilesc de către Ministerul Educației și Cercetării. Criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, de merit, a burselor de studiu și a celor de ajutor social se stabilesc anual în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare. Bursele de ajutor social se acordă tuturor elevilor care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

Pentru burse, consiliul local a alocat suma de 13.769.500 lei, din care suma de1.209.000 lei a fost utilizată pentru plata burselor restante din anul 2020. Rezultă așadar, suma de 12.106.500 lei pentru bursele școlare pentru anul 2021, repartizată din sume defalcate din TVA și suma de 454.000 aprobată de consiliul local, în vederea majorării cuantumului burselor sociale acordate elevilor cu suma de 40 lei/bursã.

Dat fiind faptul că suma alocată în buget este suficientă pentru acoperirea necesarului de burse solicitate, s-a votat acordarea integrală a burselor sociale (bolnavi, orfani și pentru cei cu venituri foarte mici), a burselor de studiu, a burselor de performanță și a burselor de merit pentru fiecare unitate de învățământ. Acordarea integrală înseamnă că, spre deosebire de anii trecuți când suma totală era insuficientă, vor primi burse toți elevii care au acest drept, conform listelor transmise de unitățile de învățământ.

Astfel, vor fi acordate în acest an 13.137 de burse, în sumă totală de 12.106.500 lei.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite