Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Nicolae Robu: „Timișoara a ajuns rușinea României“

Publicat

pe

Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că „Timişoara a ajuns ruşinea României”, deoarece mai multe şcoli din oraș au fost închise din cauza frigului din clase iar temperaturile sunt scăzute în apartamentele abonaţilor Colterm.

„Preţul plătit de oraşul nostru şi de fiecare dintre noi în parte pentru marşarea la intoxicarea şi manipularea promovate de dl Fritz şi de grupurile oculte din spatele său este enorm. Ştiu că pe unii vă şochez vorbind de grupuri oculte, dar vă întreb: îşi poate imagina cineva că un simplu cetăţean al Germaniei, aşa, pur şi simplu, nereuşind el să aibă un job cât de cât acătării în ţara lui până la vârsta de 37 de ani îşi zice: «ce-ar fi să merg eu în România şi să mă fac Primar, de exemplu, la Timişoara, că-i oraş frumos»?! Poate fi cineva atât de naiv, încât şi acum, la rece, cu fierbinţeala alegerilor deja departe, să creadă aşa ceva?!”, scrie Nicolae Robu, pe Facebook.
Fostul primar scrie, în încheierea mesajului, că Timişoara a ajuns ruşinea României.
„Tocmai aflu că în Timişoara, la temperaturi exterioare de -1 grad ziua, se închid şcolile, că se îmbolnăvesc copiii în sălile de clasă! Am avut, cât am fost Primar, şi temperaturi exterioare de -10 grade, dar n-am ţinut copiii în frig niciodată! Timişoara a ajuns ruşinea României, singurul oraş în care se întâmplă ce se întâmplă la noi!”, susţine Robu.
Fostul edil Nicolae Robu îşi continuă atacul la actualul primar al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi menţionează că, până la 37 de ani, Fritz a reuşit să fie şomer şi activist ONG.

De mai bine de o săptămână, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale temperatura ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară.
Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.
În acest sezon rece, Guvernul a alocat municipiului Timişoara, pentru termoficare, 54 de milioane de lei în luna noiembrie 2021 şi alte 15,4 milioane de lei în luna ianuarie.
Reprezentanţii Primăriei municipiului Timişoara solicită, din nou, sprijin financiar de la Guvernul României, pentru termoficarea din oraş, după ce mai multe şcoli au anunţat că vor trece în online, din cauza frigului din clase.
Într-un comunicat de presă, de marţi, reprezentanţii Primăriei Timişoara prezintă situaţia unităţilor de învăţământ din oraş care au intrat în online din cauza frigului din clase, dar şi din cauza COVID-19.

„Din cele 96 de unităţi de învăţământ din Timişoara, în momentul de faţă au trecut la cursurile online din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, două licee integral – Colegiul H. Coandă şi Liceul de Artă – şi încă unul parţial, Liceul Grigore Moisil. În aceste cazuri, clădirile în care îşi desfăşoară activitatea aceste licee au instalaţii vechi, unele montate chiar în anii ‘60”, se arată în comunicat.

Administrație

Pregătiri pentru Târgul de Paști. Cum pot să se înscrie comercianții

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 23 martie – 23 aprilie 2025, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Paști.

În vederea derulării activităților comerciale, cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr. 2), în perioada 12-18 februarie 2025, între orele 10:00-13:00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail: boe@ccmt.ro.

Pot participa:

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific pascal

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kürtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.)

Artiști plastici meșteșugari (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI)

Activități recreative

Formularul-tip de înscriere și regulamentul târgului se pot descărca de pe site-ul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (www.casadeculturatm.ro), precum și de pe pagina noastră de Facebook, începând de miercuri, 12 februarie 2025.

Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0711 056 054.

Citeste mai mult

Administrație

13 localități din estul județului Timiș vor avea rețele de gaz

Publicat

pe

Localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Distribuție Gaz Timiș Est”  orașul Făget și comunele Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă și Traian Vuia vor avea rețele de gaz.

Lider de proiect pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în partea estică a județului Timiș este localitatea Dumbrava.

„Accesul timișenilor la rețeaua de gaz reprezintă un obiectiv de interes major pentru mine. Nu concep calitatea vieții la standarde europene fără a avea utilități esențiale – apă, canalizare, gaz – în fiecare casă. Extinderea rețelei de gaz nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate și chiar de protecție a mediului. Voi continua atragerea unor astfel de investiții, alături de cele în infrastructura rutieră și, bineînțeles, în domeniul sănătății”, a declarat Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană va aloca 6,4 milioane de lei, diferența de fonduri necesară implementării proiectului urmând a fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeste mai mult

Administrație

Începe proiectarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest

Publicat

pe

Nurol Insaat Ve Ticaret AS va construit Varianta de Ocolire Timișoara Vest în lungime de 13,90 km, cu 2 benzi de circulație pe fiecare sens.

Durata de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni, dintre care 6 luni este perioada de proiectare și 24 de luni va fi execuția lucrărilor.

Traseul Variantei de Ocolire Timișoara Vest traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În cadrul proiectului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

Pasaj peste DN 59A (Timişoara – Jimbolia) + Pasaj peste CFR 100 în lungime de 750 m;

Pasaj peste DN 6 și CFR 133 în lungime de 450 m;

Pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de 450 m.

De asemenea se vor amenaja 4 noduri rutiere:

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (Timișoara – Arad) și VTM Nord;

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6 (Timișoara – Cenad);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A (Timișoara – Săcălaz);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30, proiect al Primăriei Timișoara).

Investiția va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite