Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că „Timişoara a ajuns ruşinea României”, deoarece mai multe şcoli din oraș au fost închise din cauza frigului din clase iar temperaturile sunt scăzute în apartamentele abonaţilor Colterm.
„Preţul plătit de oraşul nostru şi de fiecare dintre noi în parte pentru marşarea la intoxicarea şi manipularea promovate de dl Fritz şi de grupurile oculte din spatele său este enorm. Ştiu că pe unii vă şochez vorbind de grupuri oculte, dar vă întreb: îşi poate imagina cineva că un simplu cetăţean al Germaniei, aşa, pur şi simplu, nereuşind el să aibă un job cât de cât acătării în ţara lui până la vârsta de 37 de ani îşi zice: «ce-ar fi să merg eu în România şi să mă fac Primar, de exemplu, la Timişoara, că-i oraş frumos»?! Poate fi cineva atât de naiv, încât şi acum, la rece, cu fierbinţeala alegerilor deja departe, să creadă aşa ceva?!”, scrie Nicolae Robu, pe Facebook.
Fostul primar scrie, în încheierea mesajului, că Timişoara a ajuns ruşinea României.
„Tocmai aflu că în Timişoara, la temperaturi exterioare de -1 grad ziua, se închid şcolile, că se îmbolnăvesc copiii în sălile de clasă! Am avut, cât am fost Primar, şi temperaturi exterioare de -10 grade, dar n-am ţinut copiii în frig niciodată! Timişoara a ajuns ruşinea României, singurul oraş în care se întâmplă ce se întâmplă la noi!”, susţine Robu.
Fostul edil Nicolae Robu îşi continuă atacul la actualul primar al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi menţionează că, până la 37 de ani, Fritz a reuşit să fie şomer şi activist ONG.
De mai bine de o săptămână, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale temperatura ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară.
Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.
În acest sezon rece, Guvernul a alocat municipiului Timişoara, pentru termoficare, 54 de milioane de lei în luna noiembrie 2021 şi alte 15,4 milioane de lei în luna ianuarie.
Reprezentanţii Primăriei municipiului Timişoara solicită, din nou, sprijin financiar de la Guvernul României, pentru termoficarea din oraş, după ce mai multe şcoli au anunţat că vor trece în online, din cauza frigului din clase.
Într-un comunicat de presă, de marţi, reprezentanţii Primăriei Timişoara prezintă situaţia unităţilor de învăţământ din oraş care au intrat în online din cauza frigului din clase, dar şi din cauza COVID-19.
„Din cele 96 de unităţi de învăţământ din Timişoara, în momentul de faţă au trecut la cursurile online din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, două licee integral – Colegiul H. Coandă şi Liceul de Artă – şi încă unul parţial, Liceul Grigore Moisil. În aceste cazuri, clădirile în care îşi desfăşoară activitatea aceste licee au instalaţii vechi, unele montate chiar în anii ‘60”, se arată în comunicat.