Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Robu face sondaj pe Facebook despre sala polivalentă: să fie la Giroc sau în zona Stadion?

Publicat

pe

1. Dați Like și Share dacă susțineți realizarea Sălii Polivalente de 16 000 de locuri a Timișoarei, ÎN TIMIȘOARA (!!!), în campusul sportiv din vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”, unde ea are teren rezervat prin masterplanul Timișoarei

2. Postați textul „Dislike. Vreau ca Sala Polivalentă de 16 000 de locuri a Timișoarei să fie… în comuna Giroc!”, a scris primarul pe pagina sa de socializare.

 

Nicolae Robu își continuă pledoaria astfel:

”Stimați timișoreni, știți bine că încă de la începutul primului meu mandat de primar, am făcut diligențe pentru ca Timișoara să ajungă să aibă o mare sală polivalentă. Pe parcurs, v-am ținut la curent cu progresele făcute -progrese mici, dar… progrese: acceptarea obiectivului pe lista sinteză de investiții a Companiei Naționale de Investiții, planificarea execuției obiectivului în 2017-2018, cu asigurarea finanțării guvernamentale în cadrul unui program pilot cuprinzând orașele Timișoara și Iași-. Vă recomand să revedeți postarea mea din 25.11.2016, de la link-ul: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1315660805145117&id=172674319443777&substory_index=0

Ei bine, lucrurile erau intrate în linie dreaptă, anul 2017 a sosit și ar trebui să se treacă la treabă. Nu se trece, însă, pentru că PSD, prin liderii săi -precizez asta pentru că sunt convins că membrii simpli și simpatizanții gândesc altfel și îmi sunt alături, iubind Timișoara, ca și mine!- vor să schimbe amplasamentul, spulberând tot conceptul de dezvoltare a infrastructurii pentru sport a Timișoarei, concept elaborat de mari specialiști români și germani -aceștia din urmă sunt proiectanții, printre altele, a celebrului stadion Allianz Arena din Munchen și a stadioanelor ce tocmai se construiesc în Quatar pt. Campionatul Mondial din 2022!-. Concret: în loc ca sala să fie construită în Timișoara, în uriașul spațiu liber rezervat de Primărie sportului în vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”, cuprins între Baza Sportivă nr. 2 a Politehnicii, fosta linie de cale ferată uzinală, Bd. Liviu Rebreanu și Clubul Heaven, unde există utilități, artere cu 4 benzi de jur împrejur (Podeanu, Vidrighin, Rebreanu, Arieș, Cluj, FC Ripensia), transport în comun (multiple linii de tramvai, autobuz și troleibuz), etc., etc., PSD dorește ca sala să fie construită în comuna Giroc (!!!). Sau poate nu vrea, poate de fapt nu vrea să fie construită deloc și doar creează diversiunea amplasamentului, știind că eu și noi toți cei ce iubim Timișoara nu vom accepta o asemenea inepție și-atunci se are o scuză! Mă opresc aici, deși, pe speță există muniție grea, chiar foarte grea…”

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Pregătiri pentru Târgul de Paști. Cum pot să se înscrie comercianții

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 23 martie – 23 aprilie 2025, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Paști.

În vederea derulării activităților comerciale, cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr. 2), în perioada 12-18 februarie 2025, între orele 10:00-13:00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail: boe@ccmt.ro.

Pot participa:

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific pascal

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kürtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.)

Artiști plastici meșteșugari (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI)

Activități recreative

Formularul-tip de înscriere și regulamentul târgului se pot descărca de pe site-ul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (www.casadeculturatm.ro), precum și de pe pagina noastră de Facebook, începând de miercuri, 12 februarie 2025.

Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0711 056 054.

Citeste mai mult

Administrație

13 localități din estul județului Timiș vor avea rețele de gaz

Publicat

pe

Localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Distribuție Gaz Timiș Est”  orașul Făget și comunele Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă și Traian Vuia vor avea rețele de gaz.

Lider de proiect pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în partea estică a județului Timiș este localitatea Dumbrava.

„Accesul timișenilor la rețeaua de gaz reprezintă un obiectiv de interes major pentru mine. Nu concep calitatea vieții la standarde europene fără a avea utilități esențiale – apă, canalizare, gaz – în fiecare casă. Extinderea rețelei de gaz nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate și chiar de protecție a mediului. Voi continua atragerea unor astfel de investiții, alături de cele în infrastructura rutieră și, bineînțeles, în domeniul sănătății”, a declarat Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană va aloca 6,4 milioane de lei, diferența de fonduri necesară implementării proiectului urmând a fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeste mai mult

Administrație

Începe proiectarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest

Publicat

pe

Nurol Insaat Ve Ticaret AS va construit Varianta de Ocolire Timișoara Vest în lungime de 13,90 km, cu 2 benzi de circulație pe fiecare sens.

Durata de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni, dintre care 6 luni este perioada de proiectare și 24 de luni va fi execuția lucrărilor.

Traseul Variantei de Ocolire Timișoara Vest traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În cadrul proiectului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

Pasaj peste DN 59A (Timişoara – Jimbolia) + Pasaj peste CFR 100 în lungime de 750 m;

Pasaj peste DN 6 și CFR 133 în lungime de 450 m;

Pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de 450 m.

De asemenea se vor amenaja 4 noduri rutiere:

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (Timișoara – Arad) și VTM Nord;

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6 (Timișoara – Cenad);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A (Timișoara – Săcălaz);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30, proiect al Primăriei Timișoara).

Investiția va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite