Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Robu face sondaj pe Facebook despre sala polivalentă: să fie la Giroc sau în zona Stadion?

Publicat

pe

1. Dați Like și Share dacă susțineți realizarea Sălii Polivalente de 16 000 de locuri a Timișoarei, ÎN TIMIȘOARA (!!!), în campusul sportiv din vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”, unde ea are teren rezervat prin masterplanul Timișoarei

2. Postați textul „Dislike. Vreau ca Sala Polivalentă de 16 000 de locuri a Timișoarei să fie… în comuna Giroc!”, a scris primarul pe pagina sa de socializare.

 

Nicolae Robu își continuă pledoaria astfel:

”Stimați timișoreni, știți bine că încă de la începutul primului meu mandat de primar, am făcut diligențe pentru ca Timișoara să ajungă să aibă o mare sală polivalentă. Pe parcurs, v-am ținut la curent cu progresele făcute -progrese mici, dar… progrese: acceptarea obiectivului pe lista sinteză de investiții a Companiei Naționale de Investiții, planificarea execuției obiectivului în 2017-2018, cu asigurarea finanțării guvernamentale în cadrul unui program pilot cuprinzând orașele Timișoara și Iași-. Vă recomand să revedeți postarea mea din 25.11.2016, de la link-ul: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1315660805145117&id=172674319443777&substory_index=0

Ei bine, lucrurile erau intrate în linie dreaptă, anul 2017 a sosit și ar trebui să se treacă la treabă. Nu se trece, însă, pentru că PSD, prin liderii săi -precizez asta pentru că sunt convins că membrii simpli și simpatizanții gândesc altfel și îmi sunt alături, iubind Timișoara, ca și mine!- vor să schimbe amplasamentul, spulberând tot conceptul de dezvoltare a infrastructurii pentru sport a Timișoarei, concept elaborat de mari specialiști români și germani -aceștia din urmă sunt proiectanții, printre altele, a celebrului stadion Allianz Arena din Munchen și a stadioanelor ce tocmai se construiesc în Quatar pt. Campionatul Mondial din 2022!-. Concret: în loc ca sala să fie construită în Timișoara, în uriașul spațiu liber rezervat de Primărie sportului în vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”, cuprins între Baza Sportivă nr. 2 a Politehnicii, fosta linie de cale ferată uzinală, Bd. Liviu Rebreanu și Clubul Heaven, unde există utilități, artere cu 4 benzi de jur împrejur (Podeanu, Vidrighin, Rebreanu, Arieș, Cluj, FC Ripensia), transport în comun (multiple linii de tramvai, autobuz și troleibuz), etc., etc., PSD dorește ca sala să fie construită în comuna Giroc (!!!). Sau poate nu vrea, poate de fapt nu vrea să fie construită deloc și doar creează diversiunea amplasamentului, știind că eu și noi toți cei ce iubim Timișoara nu vom accepta o asemenea inepție și-atunci se are o scuză! Mă opresc aici, deși, pe speță există muniție grea, chiar foarte grea…”

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

AMENZI pentru operatorul de salubritate. Nu s-au respectat zilele de colectare a deșeurilor

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara lansează un nou apel către RETIM și ADID, responsabile de colectarea deșeurilor, să ia măsuri eficiente astfel încât echipele să respecte programul de colectare și să ajungă cât mai rapid în toate zonele orașului. În paralel, municipalitatea monitorizează situația generată de conflictul de muncă de la RETIM și aplică amenzi prin intermediul Poliției Locale.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în zilele de 10, 11 și 12 mai, Poliția Locală a aplicat 55 de sancțiuni contravenționale către RETIM, în valoare totală de 137.000 lei, în baza HCL393/2023.

„Nu pot să accept ca timișorenii să fie victimele unui conflict de muncă la RETIM. Sunt de două săptămâni în contact permanent cu conducerea Retim și le-am cerut să găsească soluții urgente pentru a relua colectarea gunoiului conform graficelor asumate. Amintesc că nu Primăria, ci Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri are contractul cu RETIM. Chiar dacă pârghiile Municipiului sunt limitate, ne folosim de ele cu aceste amenzi istorice pentru nerespectarea graficelor de colectare. Monitorizăm situația pe teren cu echipele Poliției Locale și mulțumim cetățenilor care ne sesizează unde RETIM nu respectă contractul”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Poliția Locală a aplicat amenzile pentru nerespectarea zilelor de colectare a deșeurilor, conform contractelor încheiate, pe străzile: Pop de Băsești, Vlădeasa, Piața Traian, Ion Mihalache, Grădinii, Norma, Cetății și Calea Aradului.

Cetățenii pot sesiza situațiile în care deșeurile nu au fost ridicate la dispeceratul Poliției Locale, la numărul 0256-246-112 și la Call Center-ul RETIM, la numărul 0374-885-692.

Citeste mai mult

Administrație

Amenzi usturătoare pentru șantierele care nu respectă regulile de colectare a deșeurilor, la Timișoara

Publicat

pe

Din păcate, unii dezvoltatori imobiliari nu respectă regulile de colectare a deșeurilor din șantiere, punând în pericol atât mediul înconjurător, cât și sănătatea locuitorilor orașului nostru.

În ultimele săptămâni, colegii noștri de la Poliția Locală au aplicat amenzi serioase unor șantiere care au încălcat legea:

Pe strada Augustin Coman, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier. Aceeași societate a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru aceeași faptă pe data de 28 martie 2024.

Pe strada Circumvalațiunii, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru predarea fracției reciclabile din lucrări unui operator neautorizat. Societatea a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier pe data de 09.04.2024.

Pe șantierul de la FC Ripensia a fost aplicată o sancțiune de 60.000 lei pentru nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse cu privire la predarea deșeurilor unui operator neautorizat, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Primăria Timișoara va continua să verifice șantierele și va aplica sancțiuni severe celor care nu respectă regulile.

Citeste mai mult

Administrație

Parcarea multietajată din zona Gării de Nord va avea 200 de locuri

Publicat

pe

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat.

Conform documentației, viitoarea parcare, cu demisol, două etaje și terasă circulabilă, va avea 197 de locuri de parcare, zone pentru încărcarea vehiculelor electrice și rastele de biciclete.

„Zona Gării de Nord este extrem de aglomerată, iar numărul locurilor de parcare este limitat, astfel că vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri, pentru a construi o parcare cu aproape 200 de locuri. Conceptul de arhitectură este gata și urmează obținerea avizelor necesare pentru etapa de proiectare. Această parcare multietajată rezolvă aglomerația de mașini parcate peste tot vis-a-vis de gară, iar un alt proiect este gândit pentru a schimba fața acestei zone care a fost neglijată ani de zile. Vom amenaja piațeta, vom repara trotuarele și vom amenaja locuri de parcare la nivel în spatele blocurilor, astfel încât să nu mai avem mașini pe trotuare”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Viitoarea parcare va fi construită în spatele blocurilor de pe bulevardul General Ion Dragalina și de pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, unde se află mai multe garaje dezafectate.

Investiția include și amenajări care să permită accesul la parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, accese facile către blocuri, rastele pentru biciclete și iluminat public.

Valoarea contractului de proiectare a parcării multietajate este de 192.547,95 lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din banii obținuți de Timpark din taxa de parcare. Serviciile de proiectare sunt realizate de ARCADIA AEN ARCHITECTURE & PM SRL.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite