Ne găsiți și pe:

Administrație

Se întrerupe furnizarea apei reci pe trei străzi din Timișoara

Publicat

pe

Vineri, 14 iunie 2019, între orele 9.00 – 14.00 va fi oprită furnizarea apei reci pe străzile Mureș, Victor Gaga și Florin Medeleț.

Se va lucra la legătura străzilor Mureș cu Victor Gaga, proiect finanțat din fonduri Aquatim.

La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure.

Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm clienților să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă.

Rugăm, de asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciudandu, condamnat cu suspendare

Publicat

pe

Fostul primar al municipiului Timişoara Gheorghe Ciuhandu a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la trei ani cu suspendare pentru abuz în serviciu, în dosarul finanţării echipei de fotbal Politehnica Timişoara.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au admis în parte apelul DNA în acest dosar şi au decis condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a lui Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, a Smarandei Haracicu, fost director economic în Primăria Timişoara, şi a Violetei Mihalache, fost director al Direcţiei de Comunicare.

În plus, Ciuhandu are patru ani de supraveghere şi 120 de ore de muncă în folosul comunităţii, iar Haracicu şi Mihalache – trei ani sub supraveghere şi câte 90 de ore de muncă în folosul comunităţii.

În ceea ce îl priveşte pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, acesta va trebui să lucreze în folosul comunităţii fie la Horticultura, fie la Direcţia de Sănătate Publică.

Cei trei condamnaţi au de platit, în solidar cu clubul de fotbal, 27 de milioane de lei, prejudiciul stabilit de instanţă.

Fostul secretar al Primăriei Timişoara Ioan Cojocari a rămas cu condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare, în acelaşi dosar, iar în plus i-au fost interzise mai multe drepturi.

Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

Datele dosarului

În  anul 2008, Gheorghe Ciuhandu, la acea dată primar al municipiului Timişoara, şi Ioan Cojocari, secretar al Consiliului Local Timişoara, au încălcat normele legale în vigoare ce reglementează posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul Consiliului Local Timişoara în contul S.C. Politehnica Timişoara S.A. (fosta S.C. Fotbal Club Timişoara S.A., fosta S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A.)”.

Potrivit DNA, Gheorghe Ciuhandu, împreună cu Delia Ileana Dumitru, Smaranda Haracicu şi Violeta Mihalache, au  semnat un „contract de asociere”, în baza căruia a fost alocată anual, pe o perioadă de trei ani, suma de 9.000.000 lei, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Ştiinţa Timişoara”, iar secretarul Consiliului Local Timişoara a avizat pentru legalitate H.C.L. nr. 127/2008 în baza căreia era alocată anual suma menţionată mai sus.

Citeste mai mult

Administrație

Șosea cu patru benzi de circulație spre Sânandrei

Publicat

pe

Consiliul Județean a contractat, prin licitație, serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate pentru lărgirea la patru benzi a drumului județean 692, sectorul dintre DN 69 și Sânandrei. Totodată, ținând cont de faptul că investiția presupune o extindere față de limita de proprietate a beneficiarului, prestatorul va elabora și documentațiile privind exproprierea terenurilor, necesare executării lucrărilor.

Consiliul Județean a alocat 75 de zile pentru realizarea SF-ului și 100 de zile pentru obținerea terenului, în acest caz nefiind incluse în calculul duratei termenele aferente avizărilor și emiterilor de hotărâri/decizii de către beneficiar și OCPI.

Prin documentația dată în lucru, CJ Timiș dorește să știe care sunt cele mai bune opțiuni tehnico-economice posibile pentru realizarea obiectivului de investiții. Pe lângă modernizarea drumului, se are în vedere refacerea/completarea dispozitivelor de colectare și scurgere a apelor, cât și corelarea soluției proiectate cu PUZ-urile aprobate.

„Creștem capacitatea drumului, viteza de deplasare, cât și siguranța și confortul utilizatorilor. Ne-am asigurat că prin serviciile contractate vom avea o bună parte din documentație finalizată. Mă refer aici și la exproprierea terenurilor pentru cauză de utilitate publică. După ce primim aceste documente, vom putea licita proiectarea și execuția lucrării, în cursul acestui an. Ne-am propus să lărgim toate drumurile județene care fac legătura dintre Timișoara și comunele periurbane. Așa se face că vor intra în lucru și drumurile către Moșnița Nouă și Dumbrăvița”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Principalii beneficiari ai investiției sunt cei aproape 6000 de locuitori din Sânandrei, la care se adaugă cei care utilizează traseul în scopuri comerciale sau cei în tranzit spre alte localități.

Citeste mai mult

Administrație

Centru de recuperare pentru copiii și adolescenții cu dizabilități, în județul Timiș

Publicat

pe

Consiliul Județean alocă aproape 13 milioane de lei pentru construirea unui centru de recuperare destinat persoanelor cu dizabilități. Instituția a semnat deja contractul pentru serviciile de proiectare.

Câștigătorul licitației are la dispoziție 120 de zile pentru a realiza atât studiul de fezabilitate, cât și proiectul tehnic. Valoarea totală a investiției publice a fost estimată la aproape 13.000.000 lei, TVA inclus, din bugetul județului.

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități va funcționa în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, o unitate de învățământ aflată sub finanțarea CJ Timiș.

Această nouă investiție își propune asigurarea accesului unui număr și mai mare de copii/adolescenți cu nevoi speciale la servicii recuperativ-terapeutice. De asemenea, va fi extinsă paleta de servicii pentru aceștia, cât și pentru familiile lor.

Noua construcție prevede un bazin de înot, șase săli de grădiniță, două cabinete medicale, șase cabinete psihologice și 27 cabinete pentru terapii specific (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin în învățare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială). De asemenea, au fost prevăzute spații de cazare pentru părinți și copii, cât și o sală pentru luat masa. Toate acestea vor fi realizate la standarde europene.

„Pentru copiii cu deficiențe, centrul de recuperare poate însemna diferența între o viață autonomă și una dependentă de alții. Astfel de servicii sunt o normalitate pentru o țară europeană, pentru o comunitate construită pe respect și sprijin reciproc. Condițiile create vor fi complexe și la standarde înalte, pentru a oferi cele mai bune șanse de recuperare. În plus, facem viața mai ușoară și pentru părinții acestor copii”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Capacitatea noului centru de recuperare va fi de 300 de copii și adolescenți cu deficiențe, cu vârsta între 3 luni și 18 ani. Suprafață construită desfășurată estimată a noului centru este de 3200 m2, pe patru nivele – demisol, parter, etaj și mansardă. Investiția este propusă a se realiza în Timișoara, pe str. Cornelia Sălceanu nr. 11, pe un teren cu o suprafață de 2360 m2.

Serviciul de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic a fost achiziționat, prin licitație, cu suma de 195 000 de lei + TVA.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite