Ne găsiți și pe:

Actualitate

Au trecut 28 de ani de la Revoluție. Programul manifestărilor de comemorare, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timişoara şi asociaţiile de revoluţionari au pregătit un program special dedicat marcării a 28 de ani de la Revoluţia Română.

16 decembrie
-ora 11, Primăria Municipiului Timişoara- şedinta Consiliului Local – comemorarea eroilor-martir
-ora 13, Opera Română – deschiderea expoziţiei de artă plastică cu tema “Revoluţie – Libertate” ; premierea participanţilor la concursul de istorie “Revoluţia Română din decembrie 1989 în viziunea elevilor timişoreni”(ALTAR 1989)
-ora 20, Piaţa Victoriei – Marşul Libertăţii – omagiu celor căzuţi pe traseul Operă- Catedrală-Operă;  aprinderea candelelor în memoria victimelor Revoluţiei Române din decembrie 1989 ; lansarea cărţii “ Bătălia adevărului”, autor Adrian Kali. (ALTAR 1989)
-ora 23:45, Biserica Martirilor – Liturghie  (Asociaţia “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revolutia 1989”)

 17 decembrie
-ora 7:30, Calea Şagului nr. 7 – primirea invitaţilor din ţară  (Asociaţia  “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Indoliate din Revolutia 1989 ”
-ora 10, Catedrala  Mitropolitană – depunere de coroane; slujbă de pomenire a eroilor-martiri. (Asociaţia  “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989”, ALTAR 1989, Asociaţia “Forumul Revoluţiei din Decembrie 1989”, Asociaţia “16 decembrie 1989”, Asociaţia ‘’Memorialul Revoluţiei“)
-ora 12- Biserica Martirilor – depunere de coroane; slujbă de pomenire a eroilor-martir (Asociaţia  “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989”, ALTAR 1989, Asociaţia “Forumul Revoluţiei din Decembrie 1989”, Asociaţia “16 decembrie 1989”, Asociaţia ‘’Memorialul Revoluţiei“)
-ora 13-14, Cimitirul Eroilor – depunere de coroane;  slujbă de pomenire a eroilor – martir, parastas. (Asociaţia  “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989”, ALTAR 1989, Asociaţia “Forumul Revoluţiei din Decembrie 1989”, Asociaţia “16 decembrie 1989”, Asociaţia ‘’Memorialul Revoluţiei“)
-ora 19 – Catedrala Mitropolitană – moment de reculegere cu lumănări personalizate cu chipurile eroilor – martir (Asociaţia “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989”)

1 – 17 decembrie
-Sala Olimpia – Cupa MEMORIALUL REVOLUŢIEI  la minifotbal, ed. a X –a (Asociaţia ‘’Memorialul Revoluţiei “)

18- 24 decembrie      
-Sala Olimpia- Supercupa Cupa MEMORIALUL REVOLUŢIEI  la minifotbal, ed. a VI –a (Asociaţia ‘’Memorialul Revoluţiei“)

19 decembrie
-ora 19, deplasare la Popeşti – Leordeni (Asociaţia  “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989”

20 decembrie –Bucureşti – Popeşti Leordeni
– Bucureşti – Popeşti Leordeni depuneri de coroane la troiţa crematoriului “Cenuşa”(ora 10) şi parastas şi slujbă de pomenire la Popeşti-Leordeni,  Monumentul Eroilor- Martir ucişi la Timisoara(ora 12) (Asociaţia  “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989″)
-Bucureşti – Pe urmele Cenuşii Eroilor – Martiri dispăruţi în Revoluţia din decembrie 1989 – Bucureşti (Piaţa Universităţii, Piaţa Revoluţiei, Cimitirul Eroilor Revoluţiei,crematoriul Cenuşa). Popeşti-Leordeni -AXA : Monument- Biserica Suspendată- Gura de Canal “Castaforum”, unde s-a aruncat cenuşa; depuneri de coroane, slujbe de pomenire, parastase (Asociaţia ‘’Memorialul Revoluţiei“)

20 decembrie -TIMIŞOARA
-ora 12 – sirenele vor marca, timp de 3 minute, momentul în care Timişoara a devenit, în 20 decembrie 1989, primul oraş liber de comunism din România.  
-orele 12-15, vizitarea locurilor istorice din Timişoara, în care au avut loc cele mai importante evenimente din 1989: Podul Decebal- CJT-Opera Naţională-Catedrala Mitropolitană-Piaţa Maria (Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989, Asociaţia “Victoria “ , Forumul Revoluţiei din Decembrie 1989”)
– ora 20, Piaţa Victoriei- ROCK PENTRU REVOLUŢIE – spectacol dedicat memoriei eroilor Revoluţiei, cu participarea trupelor PHOENIX, PRO MUSICA, VEST PHOENIX COVER.  

21 decembrie
-Pe urmele martirilor timişoreni, dispăruţi în Decembrie 1989- pelerinaj Slatina, parastas (Asociaţia ‘’Memorialul Revoluţiei“)
-ora 17, sala Arizona- Adunare festivă închinată aniversării a 28 de ani de la Revoluţie şi a 27 de ani ai FNRD 1989 şi lansarea cărţii “Timişoara, capitală europeană a culturii, oraşul  Revoluţiei din decembrie 1989”(Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989)
-ora 17- Adunare festivă închinată Aniversării a 28 de ani  de la Revoluţie şi a  27 de ani ai Asociaţiei “Victoria” (Asociaţia “Victoria“)

22 decembrie
-orele 12-14, Biserica Martirilor, Cimitirul Eroilor, Catedrala Mitropolitană- depuneri de coronae (Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989, Asociaţia “Victoria“)
-ora 18, Galeria de Artă a Primăriei Timişoara- vernisaj expozitie: “ 1 decembrie 2017- 1 decembrie 2018 , Anul Centenar al Marii Uniri din 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia” (Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989)
– ora 18, Biblioteca Academiei- “ 1 decembrie 1918 – 1 decembrie 2017 , 99 de ani de la Unirea Românilor şi Revoluţia din decembrie 1989”(Asociaţia “Victoria“)

23 decembrie      
-Sala Capitol- spectacol  comemorativ (Altar 1989)

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 septembrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 septembrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 septembrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Administrație

Heliport pe Aerodromul Cioca din Timișoara

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Timiş investeşte 1,6 milioane de lei pentru construirea unui heliport pe Aerodromul Cioca, aflat la ieşire din Timişoara, unde vor putea ateriza elecopterele SMURD, ambulanţe private şi chiar cel mai mare elicopter al Forţelor Aeriene Românie, Mi-17.

Consiliul Judeţean Timiş a anunțat joi că a fost semnat contractul de execuţie, iar în data de 10 octombrie vor începe lucrările.

„Serviciile achiziţionate prevăd şi asigurarea unor utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj (grup generator de avarie, lămpi balizaj, sistem luminos de aliniere la decolare, sistem APAPI, proiectoare, semnalizatoare, balizaje conice, etc.). Pe heliportul care urmează a fi construit va putea ateriza chiar şi cel mai mare elicopter din dotarea Forţelor Aeriene Române. Acesta va putea fi folosit şi pentru operaţiunile de salvare de tip Medevac şi SMURD. Noul heliport va spori gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului şi reducerea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă. De asemenea, obiectivul va putea genera venituri la bugetul judeţului prin utilizarea heliportului de către persoane private”, se arată în comunicat.

Suma investită în primă fază este de 1.6 milioane lei, iar în perioada imediat următoare, Direcţia de Prestări Servicii Timiş, din cadrul CJ Timiş, va lansa o nouă procedură de achiziţie, de această dată fiind vorba de dotările necesare operaţionalizării heliportului şi pistei de rulare din incinta aerodromului.
Odată cu recepţia lucrărilor de amenajare, vor fi depuse către Autoritatea Aeronautică Civilă toate documentele necesare în privinţa autorizării şi certificării celor două obiective.
La licitaţia organizată de Direcţia de Prestări Servicii din cadrul CJ Timiş, pentru amenajarea viitorului heliport de la aeroportul utilitar a fost înscrisă o singură ofertă, cea a T.T. & Co SOLARIA GRUP (Leader) în asociere cu ABC Development Aviation SRL.

Citeste mai mult

Locale

Polițist local reținut după ce a fost prins că falsifica amenzi

Publicat

pe

Un poliţist local din localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara a fost reținut pentru 24 de ore după ce în urma unei percheziţii făcută de IPJ Timiş, a fost acuzat că falsifica amenzi şi în acest fel aduna bani la bugetul local.

Bărbatul întocmea procesele verbale de amendă şi le semna, deşi oamenii nu au încălcat legea.

Agentul de Poliţie Locală Richard Meleşcanu a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, după ce a fost depistat că obişnuia să falsifice amenzi.

Agentul întocmea procese verbale de amendă şi le semna în locul celor pe care îi ”amenda”. La un moment dat, aceştia aflau că au de plătit amenzi. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local.
Poliţiştii de la IPJ Timiş au făcut, miercuri, o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa şi au ridicat mai multe documente, dar şi pe poliţistul local. Acesta a fost dus la audieri, apoi a fost reţinut.
Reprezentanţii Primăriei Dumbrăviţa au transmis un comunicat de presă, joi, în care au precizat  că instituţia colaborează cu anchetatorii.
„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, transmite Primăria Dumbrăviţa.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite