La realizarea imobilului United Business Center 2 (UBC 2), prima dintre cele şapte clădiri office clasa A din ansamblul urbanistic Openville, sunt folosite metode de proiectare care se ridică la cele mai înalte standarde din domeniu, unele dintre acestea fiind utilizate în premieră în România.
Proiectul structurii de rezistență a fost realizat de firma de proiectare „Edit Structural”, condusă de prof. dr. Tudor Postelnicu.
Soluţiile tehnice adoptate pentru UBC 2 au fost alese în urma unor analize avansate şi amănunţite, clădirea având o configurație unică în țară din punct de vedere al sinergiei structurii şi înălțimii. „Pentru infrastructură, au fost folosite profile metalice înglobate în beton, o metodă similară celor utilizate la ridicarea unor construcţii celebre, de exemplu Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, Shanghai Tower sau Taipei 101. Acest gen de structură conferă imobilelor o stabilitate sporită şi reprezintă o soluție modernă, de maximă siguranță.”, a explicat dr. ing. Eugen Morariu, Managing Partener la Edit Structural.
Construcțiile în cazul cărora s-au folosit metode similare celor utilizate pentru UBC 2 se află pe lista scurtă a celor mai impresionante clădiri din lume: Taipei 101 este un adevărat simbol arhitectural, care a deținut timp de 6 ani recordul mondial de înălțime, în timp ce Shanghai Tower se află pe locul doi în topul celor mai înalți zgârie-nori, Burj Khalifa din Dubai deţinând prima poziţie.
Lucrările la clădirea de birouri UBC 2 au început în septembrie 2015 şi urmează a fi finalizate în această toamnă. Pentru fundaţie a fost utilizată o altă soluţie performantă: 150 de piloţi de beton armat, care conferă stabilitate şi siguranţă structurii. Clădirea va avea 11 niveluri şi o suprafaţă închiriabilă de 18.000 mp, fiind proiectată conform normelor LEED. Printre chiriaşii imobilului se numără Ness Software Engineering Services, Autoliv şi policlinica REGINA MARIA. În luna iunie, au fost demarate lucrările la cea de-a doua clădire de birouri din ansamblul Openville, care va avea o suprafaţă de 13.000 mp închiraibili.
Datorită localizării într-un proiect multifuncţional, persoanele care vor lucra în spaţiile office vor avea acces la o gamă extinsă de servicii: de la restaurante, cafenele şi magazine, până la locuri de parcare, săli de conferinţă şi parc. În plus, vor beneficia de promoţii şi discount-uri speciale.
Ansamblul urbanistic Openville Timişoara va include aproximativ 130.000 mp de spaţii office, cea mai înaltă clădire de birouri din ţară, cel mai mare parc suspendat, cu o suprafaţă de 55.000 mp, peste 100 de noi branduri, 15 săli de cinema, restaurante şi cafenele tematice, 4 săli de evenimente cu o capacitate totală de 2.500 de locuri, locuri de joacă, o zonă de fresh market şi aproximativ 4.050 de locuri de parcare, subterane şi supraetajate.