Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Călăuze şi migranţi din Bangladesh, reţinuţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Publicat

pe

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au depistat trei cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în România, pe jos, prin zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa-rutier.Aceştia au fost călăuziţi de către un conaţional, rezident în Grecia, faţă de care a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În cadrul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale, desfăşurată în cursul nopţii de 12.05.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta – I.T.P.F. Timişoara au oprit pentru control, pe comunicaţia Moraviţa –Timişoara, un autoturism marca Fiat înmatriculat în Serbia, condus de  cetăţeanul sârb D. Miko.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturism călătoreau, ca pasageri, patru persoane de sex masculin, un cetăţean din Bangladesh, B. Islam, în vârstă de 19 ani, posesor al unui permis de rezidenţă în Grecia si alţi trei bărbaţi, cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Având suspiciuni cu privire la prezenţa lor în zona de frontieră, aceştia au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta pentru cercetări.

Astfel, în urma verificărilor s-a stabilit ca cei trei bărbaţi sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 30 şi 33 de ani şi au intrat în România din Serbia, pe jos, prin zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa-rutier.

Aceştia au fost sprijiniţi de către conaţionalul lor, B. Islam, care în schimbul sumei de 200 de euro de persoană a organizat trecerea ilegală a frontierei din Serbia în România a celor trei, cu scopul de a-i transporta ulterior într-o ţară din vestul Europei.

După ce au intrat legal în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa-rutier, B. Islam şi şoferul sârb D. Miko i-au preluat pe cei trei migranţi, ulterior fiind depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră.

Având în vedere că unul dintre migranţi acuza dureri la un picior, poliţiştii de frontieră timişeni au luat măsura transportării acestuia la Spitalul Judeţean Timişoara pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Ca urmare a celor constatate, cei trei migranţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat,  B. Islam pentru  trafic de migranţi, iar cetăţeanul sârb pentru complicitate la trafic cu migranţi.

În acelaşi timp, faţă de B. Islam, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru  o perioadă de 30 de zile.

Cetăţenii Bangladesh au fost predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două state.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Tratamente de deratizare și dezinsecție terestră, la Timișoara. Informații utile pentru cetățeni

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara anunță demararea unor noi campanii de deratizare și dezinsecție pe suprafețele de pe domeniul public al orașului, în luna iulie. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu sănătos și sigur pentru toți cetățenii orașului.

Deratizare

În perioada 1-14 iulie 2024, între orele 09:00 și 17:00, se vor efectua servicii de deratizare pe domeniul public. Produsul utilizat este Colbrom Pastă, cu o norma de consum de 100 gr/stație de intoxicare, substanță activă Bromadiolone. Acesta este avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, făcând parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 14 (rodenticide). Măsura are scopul de a controla și reduce populația de rozătoare, prevenind astfel răspândirea bolilor și menținerea unui mediu urban curat.

Dezinsecție terestră

Între 1-7 iulie 2024, în intervalul orar 22:00 – 06:00, se va desfășura acțiunea de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsele folosite sunt Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin) pentru combaterea țânțarilor adulți, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent, și VECTOBAC WG (substanță activă Bacillus thuringiensis subsp. israelensis) pentru combaterea larvelor, cu o concentrație a soluției de lucru de 1 kg produs în 10 L/apă.

Dezinsecție aeriană

În perioada 1-7 iulie 2024, între orele 05:30 și 09:30, se vor efectua servicii de dezinsecție aeriană, pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsul utilizat este Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin), cu o concentrație a soluției de 50 ml produs în 1 litru de apă.

Substanțele folosite pentru dezinsecția aeriană şi terestră fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Aceasta este a patra campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon.

Recomandări pentru cetățeni

Cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cei cu afecțiuni cardiace, astmatice sau alergice sunt sfătuiți să evite zonele în care se desfășoară aceste operațiuni. Crescătorii de albine sunt sfătuiți să își protejeze stupii prin scoaterea acestora în afara ariei de stropire.

În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, perioadele de desfășurare a serviciilor de deratizare și dezinsecție vor fi decalate.

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE șoferi! Restricții de circulație în mai multe zone din Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă lucrările de întreținere și reparare a  drumurilor precum și a rețelelor de apă și canalizare din oraș și pe parcursul verii, astfel încât vor surveni închideri de circulație rutieră în mai multe zone din oraș.

La solicitarea Aquatim, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier, în vederea executării lucrărilor la obiectivul „CL13 : Execuție rețele de apă și canalizare, Timișoara Sud Lot 1”.

Închiderea circulației rutiere se va face etapizat, începând cu data de 23 iunie 2024, după cum urmează:

etapa I, în perioada 23 iunie 2024 – 6 iulie 2024, pe strada Lămâiței, tronsonul cuprins între strada Nicolae Andreescu și strada Eugen Cuteanu;

etapa II, în perioada 15 iulie 2024 – 10 august 2024, pe strada Eugen Cuteanu, tronsonul cuprins între imobilul cu nr. 21 și strada Lămâiței (pe o distanță de 117 m) și respectiv între imobilul cu nr. 21 și strada Nicolae Andreescu (pe o distanță de 85 m);

etapa III, în perioada 6 iulie 2024 – 13 iulie 2024, pe strada Lămâiței, tronsonul cuprins între strada Ardealului și strada Ioan Slavici.

De asemenea, la solicitarea Societății Drumuri Municipale Timișoara, traficul rutier va fi închis din data de 25 iunie 2024, în vederea realizării lucrărilor de așternere a covorului asfaltic, după cum urmează:

în perioada 25 iunie 2024 – 5 iulie 2024, în intervalul orar 07:00-18:00, pe strada Evlia Celebi;

în perioada 25 iunie 2024 – 11 iulue 2024, în intervalul orar 07:00-18:00, pe strada Palmierilor, tronsonul cuprins între strada Mătăsarilor și calea Dorobanților;

în perioada 6 iulie 2024 – 16 iulie 2024, în intervalul orar 07:00-18:00, pe strada Protopop George Dragomir, tronsonul cuprins între Piața Crucii și bulevardul Mihai Viteazul.

Autoritățile recomandă șoferilor să folosească rute alternative pe perioada desfășurării lucrărilor.

Citeste mai mult

Internațional

SOLSTIȚIU DE VARĂ. Începe vara astronomică

Publicat

pe

Solstițiul de vară din acest an va avea loc pe 20 iunie, mai devreme decât de obicei, marcând cea mai timpurie dată de la acest fenomen din ultimii 228 de ani.

În mod tradițional, solstițiul de vară are loc pe 21 iunie, dar în 2024, fenomenul astronomic va fi observat pe 20 iunie.

Această schimbare se datorează alinierii specifice a calendarului cu ciclurile orbitale ale Pământului și va continua să fie mai devreme la fiecare patru ani până în 2096, când se așteaptă să se producă cel mai timpuriu solstițiu al secolului.

Solstițiul de vară este cel mai lungă zi a anului, moment în care Soarele atinge cel mai înalt punct pe cer, iar emisfera nordică primește cea mai mare cantitate de lumină solară. Fenomenul marchează începutul verii din punct de vedere astronomic și este un moment de tranziție spre zile mai scurte, care vor continua să scadă treptat până la solstițiul de iarnă.

Solstițiul de vară apare atunci când Pământul ajunge în punctul său de orbită unde axa sa înclinată de 23,5 grade permite emisferei nordice să primească maximul de lumină solară, în timp ce emisfera sudică primește cea mai mică proporție de lumină.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite