Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Cel mai căutat hoț din Vestul țării a fost prins

Publicat

pe

Poliţiştii din Timiş au reuşit capturarea unui bărbat urmărit naţional pentru furt calificat şi constituire de grup infracţional organizat.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale cu sprijinul Direcţiei de Opetaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Timişoara, Brigada de Operaţiuni Speciale Cluj, Brigada de Operaţiuni Speciala Alba Iulia şi Secţiei 9 Rurale Jebel sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi comune de localizare şi prindere a unui bărbat de 40 de ani, care este condamnat la  o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani si 4 luni.

Adrian Bondar era unul dintre cei mai căutaţi hoţi din vestul ţării și a fost prins în zona localităţii Voiteg din judeţul Timiş.

Pe numele acestuia, Tribunalul Timiş, a emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârşirea furt calificat şi constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua de spărgători s-a constituit în anul 2013, iar de atunci s-a tot mărit. O parte dintre membrii reţelei au fost implicaţi şi în alte dosare de furt ori violenţe.

Printre cele mai spectaculoase lovituri pe care atacatorii le-au dat se număra jaful de la locuinţa unui pictor austriac, de la care au furat dintr-un seif 1.200.000 de euro, iar
în 2014 au furat o casetă cu valori de la o firmă de lângă Timişoara, în care se aflau câteva mii de euro, iar un an mai târziu au furat dintr-o comună din Timiş un fişet metalic cu 100.000 de lei şi aparatură electronică.

În 2015 au dat patru lovituri la societăţi comerciale din Timiş şi Hunedoara. 70.000 de euro a fost cea mai mare sumă furată atunci de la o societate IT din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Tot de acolo au mai luat şi componente de calculatoare.

În 2016, hoţii s-au axat pe vile. Prima lovitură au dat-o la o vilă din Arad. Au demontat sistemul de alarmă şi au reuşit să fure un dulap metalic în care se găseau patru arme de vânătoare, un pistol, bijuterii şi ceasuri în valoare de 40.000 de euro.

A doua lovitură a fost la vila unui fost consilier local din Timişoara, pe când acesta era în vacanţă, hoţii au furat un seif în care se găseau aproape 400.000 de euro.

În 2017 au au acționat la o societate din comuna Giarmata din judeţul Timiş, unde intraseră să fure o cutie metalică cu 40.000 de lei și într-una din Recaș, unde au reușit să fure un seif cu 12.000 de lei.

Gruparea a mai dat spargeri în judeţele Arad şi Bihor, la Lipova, Salonta, Ineu, Pâncota şi Şiria, la case de pariuri, de unde au sustras case de bani.

Anul trecut, hoţii au au spart un magazin de bijuterii din Timișoara, de unde au plecat cu lingouri în valoare de 400.000 de euro.

Cultură

Zilele Județului Timiș, regal de spectacole și evenimente artistice. PROGRAMUL complet

Publicat

pe

Banatul folcloric la superlativ, dansuri, cântece autentice, costume tradiționale, invitați speciali, spectacol de gală și horă timișeană în Piața Victoriei cu ocazia celebrării Zilelor Județului Timiș.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, au pregătit un program cultural pe parcursul a 3 zile dedicate celebrării Zilelor Județului Timiș.

Sărbătorită anual pe 28 iulie, Ziua Județului Timiș marchează un moment de reflecție și recunoștință față de trecutul istoric al regiunii și față de contribuția sa la construcția identității naționale, dar și o panoramă culturală a momentului actual. Data se referă la anul 1919, când administrația românească a fost instaurată oficial în Banat, reprezentând un pas esențial în unificarea teritorială a României.

În 24 iulie 2025, la ora 19:00, la Timișoara Convention Center se desfășoară un concert extraordinar de folclor autentic și simțire românească: Paul Surugiu Fuego – Drag de Timiș, drag de România noastră.  Invitați în recital, alături de cunoscutul interpret Fuego, sunt Nicoleta Voica, Liliana Laichici, Ciprian Pop, Florin Boita, Dorinel Gavriluț, Andreea Chisăliță, Oana Stanca și Luminița Safta. Acompaniază orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, coregrafia poartă semnătura cuplului Grigore și Floarea Munteanu. Invitațiile sunt disponibile pe siteul www.eventim.ro începând cu 14 iulie. Evenimentul este prezentat de Felicia Stoian și este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

În 25 iulie 2025, la ora 18:00 Sărbătorim Ziua Județului Timiș în Piața Victoriei din Timișoara printr-o horă timișeană, la care participă 10 ansambluri și formații folclorice din județul Timiș, laureate ale Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre”, ediția a XVIII-a.

Iubitorii de folclor sunt invitați la ora 18:30 la Bastionul Theresia la Spectacolul de Gală al Festivalului – Concurs „Lada cu Zestre”, ediția a XVIII-a. Localitățile câștigătoare sunt invitate în recital, alături de invitați surpriză. Festivalul – Concurs „Lada cu Zestre” din 2025 a fost un adevărat turnir al tradițiilor bănățene, reunind în județul Timiș peste 1500 de artiști și 56 de localități înscrise în competiție. Sânnicolau Mare și Deta au izbutit, etalându-și cu iscusință atuurile culturale, performanța de a obține punctaje egale în revendicarea trofeului competiției. Evenimentul s-a desfășurat între 22 martie și 12 aprilie 2025, în șapte centre zonale, sub organizarea Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al primăriilor locale. Accesul la spectacolul de gală este liber.

În 28 iulie 2025, de la ora 18:00, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, sărbătorim Ziua Județului Timiș prin literatură în grai bănățean, cu un eveniment deosebit, sub titlul „Visăm la fel”. Alături de partenerii noștri de la Fundația de Abilitare „Speranța” din Timișoara, vom lansa volumul „20 de trăiri, 20 de visuri” semnat de Alexandru Murgoi – un tânăr care transformă graiul bănățean într-o sursă autentică de inspirație, emoție și speranță.

Citeste mai mult

Locale

Primele insule ecologice vor fi puse în funcțiune, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara anunță că, începând cu data de 10 iulie, vor fi puse în funcțiune primele insule ecologice din oraș.

Astfel, 19 insule din cartierele Aradului și Torontalului vor deveni operaționale în cadrul unui program pilot. În funcție de observațiile și sesizările venite din partea cetățenilor în perioada de testare, sistemul va fi ajustat și îmbunătățit până la operaționalizarea tuturor celor 100 de insule, în toamna acestui an.

Insulele au fost achiziționate direct de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și fac parte dintr-un program mai amplu derulat de municipalitate, dedicat modernizării sistemului de colectare a deșeurilor. În total, au fost instalate 100 de insule, care vor deservi aproximativ 9.000 de apartamente și 27.000 de locuitori din zonele cu cea mai mare densitate din oraș.

Aceste sisteme moderne de colectare a deșeurilor vor fi gestionate de RETIM și ADID, partenerii responsabili cu operarea, monitorizarea și întreținerea lor. Fiecare insulă este dotată cu cinci containere pentru colectarea separată a deșeurilor: biodegradabil, rezidual, plastic/metal, hârtie/carton și sticlă. Accesul se va face pe bază de cartelă, iar insulele sunt dotate cu senzori digitali care monitorizează nivelul de umplere și trimit alerte în cazul în care nu sunt folosite corespunzător.

Proiectul municipalității are o valoare de 6.887.300 lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene nerambursabile, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C3 – Managementul Deșeurilor.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Cod portocaliu de caniculă în județul Timiș

Publicat

pe

Meteorologii au emis un cod  portocaliu de caniculă pentru județul Timiș, valabil în perioada 4 iulie 2025, ora 10:00 – 5 iulie 2025, ora 10:00.

Pentru a nu deveni victime ale caniculei, salvatorii de la ISU Timiș recomandă respectarea următoarelor măsuri:

Evitați aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare!

Evitați expunerea prelungită la soare!

Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!

Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!

Consumați fructe și legume proaspete!

Evitați deplasările la orele de vârf. Dacă totuși este necesar, deplasați-vă prin locuri umbrite și faceți repaus.

Creșterea temperaturilor favorizează producerea și propagarea incendiilor de vegetație uscată, punând în pericol culturile și utilajele agricole, animalele și chiar locuințele.

Arderea vegetației uscate și/sau a miriștilor este strict interzisă.

În caz de nevoie, apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență puteți afla accesând https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU.

Cod galben de caniculă, la Timișoara. Unde sunt cele 5 puncte de prim ajutor din oraș

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite