Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

ACTUALIZARE. Din iunie ar putea să fie permisă organizarea nunţilor

Publicat

pe

Se va găsi o soluţie pentru ca de la 1 iunie să reînceapă organizarea de evenimente de tipul nunţilor şi botezurilor, în condiţiile în care, la nivel naţional, circa 250.000 de astfel de evenimente au fost amânate din cauza pandemiei, a declarat premierul Florin Cîţu, zilele trecute, la Satu Mare.

„Este clar că de la 1 iunie vor exista mai multe măsuri care vor da înapoi unele măsuri luate anul trecut. (…) Bineînţeles că ştiu problema cu evenimentele private şi cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie şi acestea”, a afirmat premierul Florin Cîţu.

Data de 1 iunie este propusă și de reprezentanții din HoReCa ca fiind data începând cu care activitatea în restaurante să se reia fără restricții, mai ales că angajații din acest sector s-au mobilizat și s-au vaccinat în proporție de 80%, potrivit declarațiilor lui Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, într-o conferință de presă.

Mischie a adăugat că patronatele din HORA au iniţiat un ghid de bune practici pentru operatorii din sectorul ospitalității, astfel încât activitatea acestora să se desfă­șoare în condiții de siguranță sanitară.

știrea inițială

AFIN: Repornirea industriei nunților ar genera 10 milioane de persoane vaccinate

Daca s-ar vaccina toti participantii la nuntile din 2021, am putea vorbi despre 10 milioane de romani vaccinati in urmatoarele 5 luni. Stim ca este greu de crezut, dar repornirea industriei nuntilor in Romania ar insemna ca aproape 10 milioane de romani sa fie vaccinati, conchid reprezentanții Asociației Furnizorilor din Industria Nunților.

Pare greu de crezut, dar cum tot spunem autoritatilor, cand vorbim despre nunti nu vorbim doar despre distractie si voie buna, ci de o industrie la nivel national.

CE ZICETI DE ACEST CALCUL?

In mod normal in Romania au loc 150.000 de nunti anual, dar pentru ca in 2020 nu s-au putut organiza nunti, sunt programate anul acesta 250.000 de nunti. Ar fi putut fi chiar 300.000 de nunti, insa unele au fost reprogramate pentru 2022, iar in unele cazuri mirii au renuntat cu totul la idea de a isi mai organiza nunta.

Conform studiului AFIN, la o nunta participa in medie 80 de invitati.

Catre acestia sunt trimise practic 20 de milioane de invitatii (80×250.000) catre romani din absolut toate categoriile demografice, sociale, de toate varstele si de pe intreg cuprinsul tarii.

Deja cifra este foarte mare raportata la cati romani s-au vaccinat efectiv pana in acest moment.

Dintre acestia, 10 milioane de romani chiar dau curs invitatiei, fiind prezenti efectiv la nunta, iar asta se traduce in 10 milioane de oameni vaccinati.

Practic este targetul autoritatilor pentru a obtine imunitatea de turma mult dorita si doar in urma participarii oamenilor la nunti si intr-un timp mult mai scurt.

Este unul dintre cele mai relevante calculi, menite sa demonstreze cat de importanta este aceasta industrie si cum poate ea efectiv contribui la campania nationala de vaccinare.

Ceea ce ne dorim este ca aceste cifre sa ajunga pe masa autoritatilor, atunci cand vor lua decizii pentru redeschiderea unui sector profund afectat.

10 milioane de romani vaccinati doar la nunti!

Din țară

RESTRICȚII de circulaţie în Ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice

Publicat

pe

CNAIR informează participanții la trafic care derulează operațiuni de transport rutier internațional de marfă prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, că în perioada: 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00 și 30 martie (sâmbătă), ora 22 – 01 aprilie (luni), ora 22:00, circulaţia tuturor vehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată.

Restricţiile nu se referă la mijloacele de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori celor supuse unui anumit regim de temperatură.

Măsura întreprinsă de autoritățile ungare pentru celebrarea Sărbătorilor Pascale Catolice vizează perioada mai sus menționată.

„Recomandăm conducătorilor auto ca la ridicarea restricţiilor să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei existente la granița cu Ungaria, în vederea evitării blocajelor cauzate de afluxul mare de trafic“, explică CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

 

Citeste mai mult

Din țară

Șoferii pot cumpăra rovigneta de o zi

Publicat

pe

Ca urmare a intrării în vigoare, ieri, a Ordonanţei nr. 14/2024 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 15/2002, perioadele de valabilitate şi prețurile rovinietelor au fost schimbate.

Noile perioade de valabilitate sunt o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile și 12 luni, în loc de o săptămână, o lună, trei luni și un an.

Pentru autoturisme, prețul rovinietei de o zi este de 12,43 lei, o rovinietă pe 10 zile costă 16,40 lei, pe 30 de zile – 26,34 lei, pe 60 de zile – 41,75 lei, iar pe 12 luni – 139,16 lei.

Citeste mai mult

Din țară

OPORTUNITATE. Posturi de agent de poliție și conductor de câini la IPJ Timiș

Publicat

pe

Poliţia Română scoate la concurs 60 de posturi de agent şi conductor de câini, în Bucureşti şi în mai multe inspectorate din ţară, printre care și Inspectoratul Județean de Poliție Timiș.

Una dintre condiţiile „esenţiale” pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească este aceea de a-şi iubi, îngriji şi dresa partenerul patruped. Dosarele se pot depune până la 3 aprilie.

Conform unui anunţ postat de Poliţia Română pe reţelele sociale, dragostea pentru animale este primul criteriu „nescris” pe care trebuie să îl îndeplinească cei care vor să candideze pentru unul dintre cele 60 de posturi de agent de poliţie şi conductor câini scoase la concurs.

Posturile scoase la concurs se regăsesc în toată ţara.

Opt dintre posturi sunt la Poliţia canină din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, patru posturi sunt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Constanţa, în timp ce câte unu-două posturi sunt scoase la concurs în judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin. Călăraşi, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea. Concursul este organizat la nivel central cu comisii de recrutare la nivel teritorial.

Pentru a participa la concursul cu recrutare prin încadrare directă, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit;  să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi; îndeplinesc condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului; să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist; să nu aibă antecedente penale cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

Nu sunt acceptaţi laa concurs candidaţii care au tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară. De asemenea, candidaţii care au promovat concursul şi urmează să ocupe funcţie de poliţist nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic, potrivit statutului aplicabil.

Candidaţii angajaţi prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate, nu vor dobândi un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deţinut în rezervă.

Data limită pentru depunerea dosarului este 3 aprilie la ora 16:00.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite