Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Este noua Dacia Logan mașina care bate Passatul second hand?

Publicat

pe

Răspunsul poate fi pentru prima dată da! E bine-cunoscut faptul că piața auto din România este sufocată de mașini la mâna a doua, preferat fiind numele, dotările și prestanța pe care ți-o dă o mașină cu nume nemțesc. „De ce să îmi cumpăr o mașină nouă când pot să cumpăr un Passat de 6 ani, cu dotări bune, tot cu același buget… chiar dacă are 300 de mii de km la bord?” Da, cam asta e gândirea românului. Dar…

Lansată în România în decembrie 2020, odată cu modelul Sandero, Dacia Logan, emblema producătorului de la Mioveni, a făcut și face furori în toată lumea. Designul exterior îndrăzneț și contemporan, dotările care sunt prezente pentru prima dată pe gama Dacia, au făcut ca lumea să uite de pandemie și să privească cu interes noul Logan.

Cu un design exterior complet redesenat, cu blocuri optice noi, care fac gama Dacia recognoscibilă (faruri cu semnătura Led prezente pe Sandero și din vara 2021 și pe noul Duster), linii agresive laterale și o capotă impunătoare, Dacia Logan întoarce privirile tuturor.

Pentru prima dată, Dacia oferă sisteme de siguranță care se regăsesc la producătorii de autoturisme premium. Printre acestea amintim radarul de detectare a semnelor de circulație, senzor de unghi mort în oglindă, menținerea distanței față de autoturismul din față, sisteme de menținere a benzii de circulație sau frânare de urgență în caz de impact iminent.

Pe partea de confort, inginerii de la Dacia au colaborat cu firma mamă, Renault, de la care au împrumutat sașiul modelului Clio. Acest lucru oferă un confort sporit al călătoriei, mașina se simte foarte bine legată.

Interiorul este mult îmbunătățit față de modelul anterior, materiale folosite sunt net superioare. Plasticele de pe bord, uși și consola centrală sunt mai elegante și moi la atingere. Este disponibilă interfața multimedia de 8 inch (20,32 centimetri), care oferă toate informațiile de care avem nevoie. Există conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, scaune încălzite, computer de bord, etc.  Apropo! Android Auto este disponibil și în România din decembrie 2020. La partea de spațiu al pasagerilor, Loganul nu dezamăgește, ba din contra își păstrează renumele de cel mai spațios model din segment.

Pe partea de motorizări, la fel ca modelul Sandero, regăsim doar motoare pe benzina sau benzina + GPL. Compania Dacia a anunțat din toamna anului 2020 că renunță complet la motoarele diesel.  Sunt disponibile 3 variante de motor, toate cu cilindree de 0,9 cm³. Vârful de gama îl reprezintă motorul pe benzină + GPL, care oferă 100 CP dar și un discount considerabil la achiziționarea mașinii, datorita eco-bonusului pentru poluare.

Transmisia este una cu 6 viteze, dar se poate opta și pentru o cutie automata CVT (Continuously variable transmission), care e senzațională pe noul Logan.

Cea mai buna parte a noii Dacia Logan rămâne prețul imbatabil. Acesta pornește de la 8.600 euro și ajunge la puțin peste 13.000 euro pentru modelul de top. Cam același preț ca al unei mașini second-hand, gen VW Passat, cu mulți km la bord și a cărei întreținere este mult mai costisitoare.

Aflați mai multe despre noua Dacia Logan în videoclipul realizat de Claudiu Heg pe https://youtu.be/2Mg5QWzBlK0.

Sursa foto: @ClaudiuHeg

Din țară

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”. Dotări pentru unitățile educaționale din comuna Peciu Nou

Publicat

pe

privind începerea proiectului cu titlul „DOTAREA CU MOBILIER,ECHIPAMENTE DIDACTICE SI TIC A UNITĂȚILOR EDUCAȚIONALE DIN U.A.T. COMUNA PECIU NOU”, cod F-PNRR-Dotari-2023-0760,

Finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ – Pilonul VI. Politici pentru noua generație – Componenta C15: Educație

Numele beneficiarului: COMUNA PECIU NOU

Obiectivele proiectului

„DOTAREA CU MOBILIER,ECHIPAMENTE DIDACTICE SI TIC A UNITĂȚILOR EDUCAȚIONALE DIN U.A.T. COMUNA PECIU NOU” va contribui la atingerea obiectivelor priorității de investiție PNRR prin dotarea:

Liceului Teoretic PECIU NOU cu echipamente TIC a 1 laborator de informatica (nou creat la nivel gimnazial), a 33 Sali de clasa (7 grădinița, 18 scoală 0-VIII si 8 liceu) si a 1 laborator de științe (chimie) (nou creat la nivel gimnazial) si dotarea cu mobilier si materiale didactice a 1 laborator de informatica (nou creat la nivel gimnazial), a 33 Sali de clasa (7 grădinița, 18 scoală 0-VIII si 8 liceu), a 1 laborator de științe (chimie) (nou creat la nivel gimnazial), a 1  cabinet școlar (nou creat la nivel gimnazial), a 1 cabinet psihopedagogic (nou creat la nivel gimnazial) si a 1 sala de sport (nou creata la nivel gimnazial).

Valoarea totala a proiectului este 2.083.257,45 lei, din care finanțarea nerambursabila este 2.083.257,45 lei

Data începerii proiectului este 04.08.2023

Data finalizării proiectului este 30.09.2025

Codul proiectului F-PNRR-Dotari-2023-0760

Contact: DRAGAN GABRIEL RAZVAN – Primar, tel/fax +40256414500 / +40256414826, e-mail: contact@primariapeciunou.ro

Citeste mai mult

Din țară

Arsenal Aventura & Aqua Park din Orăștie deschide un sezon, din 4 aprilie

Publicat

pe

La Orăștie, Arsenal Aventura & Aqua Park – cel mai mare parc tematic din România, se redeschide pe 4 aprilie, pentru un nou sezon.

Sunt peste 20 de atracții spectaculoase.

Printre atracțiile de aici amintim cel mai mare panou artificial de escaladă din România, de 35 de metri, o tiroliană impresionantă de 607 metri lungime, dintr-un singur segment, un turn de apă transformat în locație pentru powerfun jump (de pe care se fac sărituri în gol de la 30 de metri înălțime, adică de la înălțimea unui bloc cu 10 etaje), trasee suspendate cu grad de dificultate progresivă în „aventura park”, airsoft și multe altele.

Iar când ziua se liniștește, focurile de tabără, zona SPA și cazările confortabile completează experiența, și asta chiar în inima pădurii. Programul complet și detaliile despre acces sunt disponibile pe www.arsenalpark.ro.

De Paști, în perioada 18 – 21 aprilie, minivacanța combină tradiția cu distracția în aer liber.

Oferta specială include 3 nopți de cazare, mese festive cu preparate autentice și activități distractive pentru întreaga familie..

Arsenal Aventura & Aqua Park este cel mai mare parc tematic din România. Cele 88 de hectare de pădure au fost transformate dintr-un depozit militar de armament într-o zonă vibrantă de aventură și distracție, și, în egală măsură, de relaxare. Nu în ultimul rând, unitățile de cazare (inclusiv camere cu tematică militară, în care se poate dormi în TAB-uri), care pot găzdui până la 200 de persoane, și experiențele culinare autentice fac Arsenal Aventura & Aqua Park o destinație potrivită vacanțelor prelungite.

Adresă: Strada Codrului, Orăștie 335700, Contact: 0799 108 391

Citeste mai mult

Din țară

Pita bănățeană cu făină integrală și cartofi și pâinea cu secară – Pâinile Anului 2025

Publicat

pe

A doua zi a celei de-a 16-a ediții a expoziției internaționale GastroPan, cea mai mare expoziție pentru industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa din România, a adus noi inovații și soluții revoluționare.

În acest an, evenimentul continuă să fie locul unde schimbările din industrie devin vizibile pentru specialiștii din domeniu. Expozanții au prezentat produse de top, tehnologii și soluții pentru fiecare specialist din industrie, iar vizitatorii, vechi și noi, au avut ocazia să cunoască diferențele dintre procesele tehnologice prin discuțiile cu expozanții din țară și nu numai.

Pâinea Anului 2025 realizată artizanal: pita bănățeană cu făină integrală și cartofi

Mult așteptatul concurs al expoziției, Pâinea Anului 2025 realizată artizanal, a adus brutari artizani din toată țara cu produse simple, naturale, gustoase care au fost apreciate de membrii juriului. Printre produse s-au numărat caracteristici precum combinarea făinii de secară cu alune de pădure, folosirea de batata sau a cașului de oaie, însă, pâinea care a impresionat cel mai mult a fost Pita bănățeană cu făină integrală și cartofi care a reprezentat aniversarea de 30 ani a brutăriei. Aceasta a fost realizată din făină integrală măcinată lent, cartofi bănățeni, maia naturală fiind o pâine fără aditivi.

Premianții Pâinea Anului 2025 realizată artizanal:

Locul I: Brutăria Moara Maria, sat Chizatu, jud. Timișoara

Locul II: Brutăria Bocskor, sat Sânmartin, jud. Harghita

Locul III: Brutăria Simplu, Brașov, jud. Brașov

Premiul special: Raema SRL, Mediaș, jud. Sibiu

Pâinea Anului 2025 realizată industrial: pâinea cu făină de secară

La categoria Pâinea Anului 2025 realizată industrial, participanții au venit cu produse care se realizează într-o cantitate minimă de 500 kg/zi, ceea ce înseamnă că ingredientele naturale, continuitatea, calitatea sunt constante tot timpul. Au fost pâini simple, cu cartofi, realizate într-o lungime de un metru, însă cea care a fost considerată a fi pâinea cea mai bună obținută industrial a fost pâinea cu făină de secară caracterizată prin folosirea maielei sălbatice, făină opărită la 80oC și alte ingrediente naturale.

Premianții Pâinea Anului 2025 realizată industrial:

Locul I: Brutăria Bocskor, sat Sânmartin, jud. Harghita

Locul II: Brutăria CEN, sat Axente Sever, jud. Sibiu

Locul III: Brutăria Harmopan, Miercurea-Ciuc, jud. Harghita

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite