Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

HOTĂRÂRE. Restricțiile de noapte, doar în localitățile cu incidența peste 6 la mia de locuitori. Vaccinații, liberi peste tot

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi.

Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi.

Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

Joi seară, Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial.

Conform unei informări a Executivului, principalele modificări stabilite prin acest act normativ sunt:
„- Introducerea unei noi excepţii de la interdicţia deplasării în afara locuinţei la nivelul localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.
– Creşterea vârstei până la care copiii sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activităţi unde accesul este permis sub această condiţie, de la 6 ani la 12 ani.
– Creşterea pragului incidenţei cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
– Creşterea pragului incidenţei  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5:00-18:00, pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
– Delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate şi trecute prin boală”.

Din țară

Actrița Rona Hartner a pierdut lupta cu boala, la 50 de ani

Publicat

pe

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar și metastaze la creier.

Rona Hartner s-a stins din viață joi, 23 noiembrie 2023, la spital. Anunțul decesului a fost făcut chiar de sora actriței, Rinda, care a publicat pe Facebook o fotografie cu o lumânare aprinsă. Deși fanii și apropiații acesteia sperau la un miracol, artista a pierdut lupta cu cancerul.

Rona Hartner, diagnosticată inițial cu cancer pulmonar în stadiul IV, reușise să învingă, în primă fază, cumplita boala. În ultimele luni, însă, actrița fusese diagnosticată cu metastaze la creier, iar una dintre ele crescuse foarte mult, ceea ce i-a agravat starea de sănătate.

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el’, este anunțul trist postat de sora Ronei, chiar pe pagina oficială de Facebook a Ronei Hartner.

Rona Hartner a fost o actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană, stabilită în Franța.

A activat ca actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră.

 

Citeste mai mult

Din țară

Programul Rabla Plus, o nouă sesiune. Se pot cumpăra mașini electrice sau hybrid

Publicat

pe

Între 23 noiembrie și 8 decembrie 2023, se va derula o nouă sesiune Rabla Plus pentru persoanele fizice care vor să-și înlocuiască mașina veche cu una electrică sau plug-in hybrid.

Bugetul disponibil este de 72,6 milioane de lei, cu care vor putea fi finanțate aproximativ 1.500 de autoturisme electrice, potrivit ministrului mediului, Mircea Fechet.

Conform Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile – APIA, autoturismele „verzi” au ajuns să deţină, în România, la finele lunii octombrie a acestui an, o cotă de piaţă de 23,8%.

Citeste mai mult

Din țară

Mitropolia Banatului va primi 7 milioane de euro de la Guvern pentru dezvoltarea unui centru educațional

Publicat

pe

Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va acorda o finanţare de aproape 7 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a achiziţiona un ansamblu de clădiri din centrul oraşului Timişoara.

Deputatul PSD de Timiş Alfred Simonis, care ocupă şi funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, a făcut acest anunţ.

„Mai multe clădiri şi terenuri din centrul Timişoarei rămân în patrimoniul local cu ajutorul Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, care va acorda o finanţare de 6.8 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a le achiziţiona. Mai exact, este vorba despre fostul Liceu de Artă (Şcoala Israelită), dependinţele acestuia şi terenul aferent ansamblului, aflate în inima oraşului. Comunitatea Evreilor din Timişoara, prin Fundaţia Caritatea, a redobândit drepturile asupra acestor clădiri în 2005, iar ulterior aceasta le-a vândut către un investitor imobiliar, care nu a mai dezvoltat niciun proiect, iar Mitropolia Banatului a cumpărat în primă fază fostul Inspectorat Şcolar, pe care l-a şi renovat, valoarea investiţiei, de peste 3 milioane de euro, urmând a fi restituită Arhiepiscopiei Timişoara tot de către Guvern”, a anunţat Alfred Simonis, pe pagina sa de Facebook.

După ce vor fi achiziţionate, clădirile vor intra în circuitul şcolar, a afirmat deputatul.

„Acum, cu scopul de a fi reintrodus în circuitul şcolar, Mitropolia a solicitat Guvernului 6.8 milioane de euro pentru a achiziţiona tot ansamblul fostului Liceu de Artă, iar aici se va dezvolta un adevărat centru educaţional. Ideea achiziţionării a pornit de la Mitropolitul Ioan, cu care am avut numeroase discuţii pe acest subiect şi am putut milita la Bucureşti pentru ca aceste clădiri care fac parte din istoria Timişoarei să nu îşi schimbe destinaţia”, a mai scris Simonis pe Facebook.

În trecut, în aceste clădiri au funcţionat Liceul de Arte şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Imobilele se află în centrul oraşului Timişoara, aproape de Mitropolia Banatului şi Primăria Timişoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite