Ne găsiți și pe:

Din țară

Pâinea anului 2019 este din secară și cartofi și nu are drojdie

Publicat

pe

Pâinea cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe, realizată de GNF Bakery din Constanța a câștigat vineri, 29 martie, trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal, la Concursurile de Panificație-Patiserie din cadrul expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare eveniment dedicat sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa.

În cadrul aceleiași competiții, Brutăria Bocskor din Harghita a câștigat Trofeul Pâinea Anului 2019 produsă industrial, cu o pâine de secară fără drojdie, cu cartofi.

La fel ca și în anii precedenți, atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine au avut șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2019, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale.

Pe lângă cele 2 trofee Pâinea Anului 2019, au fost decernate premiile pentru cele mai inovatoare pâini și produse de patiserie, dar și pentru cele mai impresionante piese artistice realizate din aluat de panificație. În acest an s-a mai acordat un premiu internațional pentru inovație (Innovative Bread of the Year), reprezentantului brutăriei Pedró din Ungaria, Takó Zoltán, pentru pâinea artizanală numită ”Geanta norocului”.

Cea mai bună pâine industrială nu are drojdie și conține cartofi și secară

Pâinea de secară cu cartofi, fără drojdie, realizată de Bocskor István de la Brutăria Bocskor a fost cea mai bună pâine fabricată pe cale industrială în viziunea juriului de specialitate format din specialiști și maeștri brutari din țară și din străinătate. O maia specială, ingredientele naturale și timpii de dospire și pre-dospire sunt principalele secrete care asigură gustul, structura și consistența acestei pâini, după spusele brutarului care a dezvoltat produsul.

Pâinea artizanală a anului are 10 tipuri de semințe și făinuri

Trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal i-a revenit reprezentantului firmei GNF Bakery Products, Geambazu Domnica, pentru o pâine specială cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe: Pâinea 10-10 cu făină de teff. Pâinea este obținută dintr-un amestec de 10 tipuri de făină cu proprietăți nutritive și conține o gamă variată de semințe care contribuie la alimentația sănătoasă: in, dovleac, mac, susan, chimen, quinoa, cânepă, floarea soarelui, chia, psyllium.

Iată lista câștigătorilor:

Pâinea Anului 2019 fabricată industrial

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces industrial care se produce într-o cantitate de cel puțin 500 kg/zi. Premiații categoriei:
Locul I: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul II: Roșu Gabriela – Vel Pitar, București
Locul III: Chioreani Florin – Ardelean Adrian Company, Lugoj
Premiu special: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Pâinea Anului 2019 realizată artizanal
La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces artizanal care se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi. Tematica categoriei a fost Tradiție și provocări în secolul 21.

Premiații categoriei:
Locul I: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța
Locul II: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul III: Diamantis Papapanagis – Rawoil Import srl, Mărăcineni
Premiu special: Beldiman Samson Giorgian (Adriana Bolgiu SNC, Urlați), Gál Rozália (Brutăria Bocskor, Sânmartin), Geambazu Nicolae Florin (Megasimitis, Constanța)

Artă din aluat de panificație
La secțiunea Panificație a fost premiată și cea mai impresionantă creație artistică din aluat de panificație. Tematica creațiilor a fost Veșnicia s-a născut la sat. Câștigătorul  categoriei a fost Tarr György de la brutăria Pedró din Ungaria, cu creația artistică inspirată de credința creștină.

Premiații categoriei:
Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria
Locul II: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis, Constanța

Produse de patiserie pentru generația Millenials
La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie pe care-l consideră vandabil generației de adulți tineri din mediul urban. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul de patiserie umplut cu spanac, usturoi și piept de pui realizat de către Tarr György de la Brutăria Pedró, Ungaria.

Premiații categoriei Produse de Patiserie:
Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria
Locul II: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul III: Anca Mihaela Matei – Matei Anca Mihaela II
Premiu special: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din țară

Zile libere în 2020. Puteți să vă planificați mini-vacanțele

Publicat

pe

Angajatii romani s-ar putea bucura de o minivacanță chiar de la inceputul anului. Zilele de 1 si 2 ianuarie pica miercuri, respectiv joi, iar Guvernul ar putea lua decizia ca si ziua de vineri sa fie libera. 

În mod normal bugetarii vor reveni la serviciu vineri, pe 3 ianuarie, după vacanța de Revelion. Însă, cum în anul 2020, 3 ianuarie cade vineri, Guvernul ar putea decide să dea liber, iar ziua să fie recuperată. În acest caz există posibilitatea ca bugetarii să se întoarcă la serviciu luni, pe 6 ianuarie.

Calendar zile libere 2020

1 ianuarie – miercuri
2 ianuarie – joi
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane – vineri
17 aprilie – Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui – vineri
19 aprilie – prima zi de Pasti – duminică
20 aprilie – a doua zi de Pasti – luni
1 mai – vineri
7 iunie – prima zi de Rusalii – duminică
8 iunie – a doua zi de Rusalii – luni
15 august – Adormirea Maicii Domnului – sâmbătă
30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei, cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei – marți
1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei – marţi
25 decembrie – prima zi de Crăciun – vineri
26 decembrie – a doua zi de Crăciun – sâmbătă

Citeste mai mult

Din țară

Transport agabaritic pe Autostrada A1. Ce porțiuni de drum sunt vizate

Publicat

pe

În perioada 3 decembrie 2019 – 6 decembrie 2019, se va desfășura un transport cu depășiri pe traseul :

DN56 (Calafat Pod P.T.F) (județul Dolj) ÷ Maglavit ÷ DN56A ÷ Maglavit ÷ Vânju Mare ÷DN6 ÷ Centura Drobeta Turnu Severin ÷ DN6 ÷ Domașnea ÷ Varianta de ocolire Caransebeș ÷ DN6÷ Varianta de ocolire Lugoj ÷ A6 ÷ A1 ÷ Nădlac 2 P.T.F (județul Arad)

Vehiculul transportă un transformator pentru sistemul energetic național.

Lățimea maximă a vehiculului este 3,50 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm ca în conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

 Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Șituatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Citeste mai mult

Din țară

Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time, la un pas de eliminare

Publicat

pe

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a anunţat, după şedinţa Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, că supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate.

„Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor: Supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate. Urmează bătălia şi votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioşi şi acolo”, a scris Sighiartău, într-o postare pe o rețea de socializare.

Votul final va fi în plenul Camerei Deputaților.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite