Ne găsiți și pe:

Din țară

Pâinea anului 2019 este din secară și cartofi și nu are drojdie

Publicat

pe

Pâinea cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe, realizată de GNF Bakery din Constanța a câștigat vineri, 29 martie, trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal, la Concursurile de Panificație-Patiserie din cadrul expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare eveniment dedicat sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa.

În cadrul aceleiași competiții, Brutăria Bocskor din Harghita a câștigat Trofeul Pâinea Anului 2019 produsă industrial, cu o pâine de secară fără drojdie, cu cartofi.

La fel ca și în anii precedenți, atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine au avut șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2019, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale.

Pe lângă cele 2 trofee Pâinea Anului 2019, au fost decernate premiile pentru cele mai inovatoare pâini și produse de patiserie, dar și pentru cele mai impresionante piese artistice realizate din aluat de panificație. În acest an s-a mai acordat un premiu internațional pentru inovație (Innovative Bread of the Year), reprezentantului brutăriei Pedró din Ungaria, Takó Zoltán, pentru pâinea artizanală numită ”Geanta norocului”.

Cea mai bună pâine industrială nu are drojdie și conține cartofi și secară

Pâinea de secară cu cartofi, fără drojdie, realizată de Bocskor István de la Brutăria Bocskor a fost cea mai bună pâine fabricată pe cale industrială în viziunea juriului de specialitate format din specialiști și maeștri brutari din țară și din străinătate. O maia specială, ingredientele naturale și timpii de dospire și pre-dospire sunt principalele secrete care asigură gustul, structura și consistența acestei pâini, după spusele brutarului care a dezvoltat produsul.

Pâinea artizanală a anului are 10 tipuri de semințe și făinuri

Trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal i-a revenit reprezentantului firmei GNF Bakery Products, Geambazu Domnica, pentru o pâine specială cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe: Pâinea 10-10 cu făină de teff. Pâinea este obținută dintr-un amestec de 10 tipuri de făină cu proprietăți nutritive și conține o gamă variată de semințe care contribuie la alimentația sănătoasă: in, dovleac, mac, susan, chimen, quinoa, cânepă, floarea soarelui, chia, psyllium.

Iată lista câștigătorilor:

Pâinea Anului 2019 fabricată industrial

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces industrial care se produce într-o cantitate de cel puțin 500 kg/zi. Premiații categoriei:
Locul I: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul II: Roșu Gabriela – Vel Pitar, București
Locul III: Chioreani Florin – Ardelean Adrian Company, Lugoj
Premiu special: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Pâinea Anului 2019 realizată artizanal
La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces artizanal care se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi. Tematica categoriei a fost Tradiție și provocări în secolul 21.

Premiații categoriei:
Locul I: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța
Locul II: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul III: Diamantis Papapanagis – Rawoil Import srl, Mărăcineni
Premiu special: Beldiman Samson Giorgian (Adriana Bolgiu SNC, Urlați), Gál Rozália (Brutăria Bocskor, Sânmartin), Geambazu Nicolae Florin (Megasimitis, Constanța)

Artă din aluat de panificație
La secțiunea Panificație a fost premiată și cea mai impresionantă creație artistică din aluat de panificație. Tematica creațiilor a fost Veșnicia s-a născut la sat. Câștigătorul  categoriei a fost Tarr György de la brutăria Pedró din Ungaria, cu creația artistică inspirată de credința creștină.

Premiații categoriei:
Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria
Locul II: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis, Constanța

Produse de patiserie pentru generația Millenials
La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie pe care-l consideră vandabil generației de adulți tineri din mediul urban. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul de patiserie umplut cu spanac, usturoi și piept de pui realizat de către Tarr György de la Brutăria Pedró, Ungaria.

Premiații categoriei Produse de Patiserie:
Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria
Locul II: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul III: Anca Mihaela Matei – Matei Anca Mihaela II
Premiu special: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din țară

Meseriile viitorului. Copiii trebuie orientați către robotică și informatică

Publicat

pe

Meseriile tradiţionale vor fi de domeniul trecutului peste câţiva ani, elevii de astăzi urmând să aibă joburi care nici nu s-au inventat. Majoritatea meseriilor viitorului vor fi în domeniul roboticii sau al informaticii. Școala trebuie să anticipeze cerințele pieței și să pregătească tinerii pentru ceea ce societatea va cere pe viitor.

Roboţii şi utilajele automate ne „fură” tot mai multe locuri de muncă, iar pe viitor se vor ocupa doar mașinăriile de cele mai multe dintre meseriile tradiţionale. În momentul de faţă, aproape 30% din joburi sunt deja realizate de diferite maşinării, iar peste 3-4 ani vor fi disponibilizaţi peste 75 de milioane de lucrători. Un studiu Dell Tehnologies arată că 85% din meseriile care vor exista în 2030 nici nu au fost inventate încă.

Un sondaj realizat de INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate – arată că doi din trei elevi consideră că noile meserii ale viitorului vin din domeniile roboticii, inteligenţei artificiale, calculatoarelor şi imprimării 3D.

Potrivit „Ghidului meseriilor viitorului”, realizat de INACO, în cea mai mare fabrică de aer condiţionat din China, de exemplu, 24.000 de angajaţi au fost înlocuiţi cu 800 de roboţi. În agricultură, la fel, au fost introduse tractoare şi alte utilaje agricole autonome, fără şofer, care sunt comandate din faţa unui calculator de către un singur operator. Iar asemenea utilaje există şi la noi în ţară. De asemenea, există utilaje care culeg fructe sau legume fără probleme. Același studiu INACO arată că vor exista drone care vor supraveghea, dar şi ierbicida, stropi cu îngrăşăminte chimice culturile şi chiar se vor autoalimenta.

Nici domeniul juridic nu scapă de „ameninţarea” roboţilor. Acelaşi studiu arată că avocaţii vor putea fi înlocuiţi de roboţi, şi deja există softuri care reduc timpul de documentare cu 60%.

În medicină există deja numeroşi roboţi care analizează sau operează cu o deosebită precizie, iar în unele restaurante există chelneri sau bucătari care se ocupă de prepararea şi servitul mâncării. În domeniul transporturilor, la fel, există autoturisme, mijloace de transport în comun sau autotrenuri pentru marfă care circulă fără șofer. De asemenea, tehnologia printării 3D permite crearea diferitelor obiecte de uz cotidian, dar şi organe vitale funcţionării unui organism.

Pentru a face față schimbărilor și pentru a fi pregătiți pentru noile cerințe de pe piața muncii, specialiştii chestionaţi de INACO recomandă să luăm măsuri cât mai rapid pentru a „prinde trenul” schimbărilor.

„Indiferent de vârstă sau gen, capacitatea de adaptare la schimbare trebuie să fie maximă și permanentă. Problema actuală nu este dispa­riția locurilor de muncă, ci apariția de locuri de muncă necompletate din cauza lipsei de abilități necesare. Tinerii, la început de drum, trebuie să fie ajutați să pornească spre o direcție care să aibă ea însăși viitor”, se arată în studiu.

Care vor fi joburile viitorului

Specialiștii au întocmit o listă de posibile meserii ale viitorului pentru următorii 10 ani și acestea se referă la asistarea persoanelor în vârstă; asistarea roboţilor din domeniul medical; analiza datelor primite prin Internet; gestionarea datelor complexe din oraşele inteligente; detectivul de date; brokerul de date personale.

În domeniul sănătății va fi nevoie mereu de medici, asistente medicale, terapeuți, farmaciști. Calculatoarele și smartphone-urile au schimbat felul în care comunicăm. Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, profesioniștii în IT precum programatorii, specia­liș­tii în securitate cibernetică, administratorii de infrastructură IT vor fi din ce în ce mai solicitați.

Petrolul și gazul nu vor dispărea prea curând, dar afacerile dezvoltate în jurul energiilor alternative deja creează mii de locuri de muncă precum mecanici, specialiști în știință, ingineri, specialiști în vânzări și marketing.

Există, de asemenea, o mare cerere în piață pentru editori de conținut, care să scrie articole în online, pe bloguri sau publicații tipărite.

Competiția tot mai accentuată dintre jucătorii din piață și dorința lor de a dezvolta produse și servicii cât mai originale fac ca nevoia de specialiști în marketing să fie tot mai mare.

Pe măsură ce viitorul financiar va fi tot mai puțin predictibil, cererea în piață pentru analiști financiari va exista mereu.

sursa: ziarullumina.ro

Citeste mai mult

Din țară

„România reciclează“. Predai un aparat electrocasnic vechi și poți să câștigi premii

Publicat

pe

O nouă ediţie a campaniei „România Reciclează!” a demarat luni, la nivel naţional, sub sloganul „DEEEgeaba păstrezi deşeurile de echipamente electrice şi electronice.

Reciclează-le şi câştigi premii pe loc!”, au anunţat două asociaţii care au iniţiat acţiunea.

Campania se derulează în 65 de localităţi din toate judeţele ţării, iar românii sunt încurajaţi să predea spre reciclare, în perioada 30 septembrie – 30 noiembrie 2019, aparatura electrică veche sau defectă şi bateriile consumate.

Primăriile care doresc să se alăture programului pot face asta printr-o solicitare către Environ.

Pentru electrocasnice mari, cetăţenii pot solicita ridicarea de la domiciliu la numărul 031.827.0000 sau la email logistica@environ.ro.

Citeste mai mult

Din țară

Valoarea nominală a tichetelor de masă a crescut la 20 de lei

Publicat

pe

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede majorarea valorii nominale pentru tichetele de masă la 20 de lei.

Prevederile ar urma să intre în vigoare în data de 1 a lunii următoare celei în care se publică legea în Monitorul Oficial.

Potrivit modificării aduse articolului 14 din lege, „valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor prezentei legi”.

În prezent un tichet de masă are o valoare maximă de 15 lei.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite