Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Pâinea anului 2019 este din secară și cartofi și nu are drojdie

Publicat

pe

Pâinea cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe, realizată de GNF Bakery din Constanța a câștigat vineri, 29 martie, trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal, la Concursurile de Panificație-Patiserie din cadrul expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare eveniment dedicat sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa.

În cadrul aceleiași competiții, Brutăria Bocskor din Harghita a câștigat Trofeul Pâinea Anului 2019 produsă industrial, cu o pâine de secară fără drojdie, cu cartofi.

La fel ca și în anii precedenți, atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine au avut șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2019, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale.

Pe lângă cele 2 trofee Pâinea Anului 2019, au fost decernate premiile pentru cele mai inovatoare pâini și produse de patiserie, dar și pentru cele mai impresionante piese artistice realizate din aluat de panificație. În acest an s-a mai acordat un premiu internațional pentru inovație (Innovative Bread of the Year), reprezentantului brutăriei Pedró din Ungaria, Takó Zoltán, pentru pâinea artizanală numită ”Geanta norocului”.

Cea mai bună pâine industrială nu are drojdie și conține cartofi și secară

Pâinea de secară cu cartofi, fără drojdie, realizată de Bocskor István de la Brutăria Bocskor a fost cea mai bună pâine fabricată pe cale industrială în viziunea juriului de specialitate format din specialiști și maeștri brutari din țară și din străinătate. O maia specială, ingredientele naturale și timpii de dospire și pre-dospire sunt principalele secrete care asigură gustul, structura și consistența acestei pâini, după spusele brutarului care a dezvoltat produsul.

Pâinea artizanală a anului are 10 tipuri de semințe și făinuri

Trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal i-a revenit reprezentantului firmei GNF Bakery Products, Geambazu Domnica, pentru o pâine specială cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe: Pâinea 10-10 cu făină de teff. Pâinea este obținută dintr-un amestec de 10 tipuri de făină cu proprietăți nutritive și conține o gamă variată de semințe care contribuie la alimentația sănătoasă: in, dovleac, mac, susan, chimen, quinoa, cânepă, floarea soarelui, chia, psyllium.

Iată lista câștigătorilor:

Pâinea Anului 2019 fabricată industrial

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces industrial care se produce într-o cantitate de cel puțin 500 kg/zi. Premiații categoriei:
Locul I: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul II: Roșu Gabriela – Vel Pitar, București
Locul III: Chioreani Florin – Ardelean Adrian Company, Lugoj
Premiu special: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Pâinea Anului 2019 realizată artizanal
La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces artizanal care se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi. Tematica categoriei a fost Tradiție și provocări în secolul 21.

Premiații categoriei:
Locul I: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța
Locul II: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul III: Diamantis Papapanagis – Rawoil Import srl, Mărăcineni
Premiu special: Beldiman Samson Giorgian (Adriana Bolgiu SNC, Urlați), Gál Rozália (Brutăria Bocskor, Sânmartin), Geambazu Nicolae Florin (Megasimitis, Constanța)

Artă din aluat de panificație
La secțiunea Panificație a fost premiată și cea mai impresionantă creație artistică din aluat de panificație. Tematica creațiilor a fost Veșnicia s-a născut la sat. Câștigătorul  categoriei a fost Tarr György de la brutăria Pedró din Ungaria, cu creația artistică inspirată de credința creștină.

Premiații categoriei:
Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria
Locul II: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis, Constanța

Produse de patiserie pentru generația Millenials
La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie pe care-l consideră vandabil generației de adulți tineri din mediul urban. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul de patiserie umplut cu spanac, usturoi și piept de pui realizat de către Tarr György de la Brutăria Pedró, Ungaria.

Premiații categoriei Produse de Patiserie:
Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria
Locul II: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul III: Anca Mihaela Matei – Matei Anca Mihaela II
Premiu special: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța

Din țară

Mihai Leu, campion mondial la box și campion la raliuri, a murit la spital

Publicat

pe

Mihai Leu, campionul mondial la box şi campion la raliuri a murit, marţi seară, la Spitalul Fundeni, la vârsta de 56 de ani.

El era internat în stare gravă, la terapie intensivă, cu insuficiență pulmonară și metastaze.

„Cu profundă durere, anunțăm trecerea în neființă a lui Mihai, în această seară. Un adevărat campion, atât în ringul de box, cât și pe circuitele de motorsport, Mihai a fost mult mai mult decât un sportiv excepțional, a fost un simbol de voință, curaj și pasiune.

Pentru fani, Mihai a fost și va rămâne un model. Un om care a inspirat prin fiecare luptă, prin fiecare cursă și prin demnitatea cu care și-a trăit viața. Pentru noi, pentru familie, un prieten, un soț și un tată minunat.

Moștenirea lui merge mai departe prin toți cei care l-am iubit, l-am susținut și am fost martori la parcursul său unic.

Nu te vom uita niciodată!“ – este mesajul transmis de familia lui Mihai Leu, marți seara, pe rețelele de socializare.

În 2014, Mihai Leu a fost diagnosticat cu cancer la colon.

Mihai Leu este campion absolut la raliuri şi deţine trei titluri naţionale la Viteză în Coastă.

De asemenea, Mihai Leu a cucerit titlul de campion mondial la box, versiunea WBO, în 1997.

ACTUALIZARE

Familia anunță: „Trupul lui Mihai va ajunge în această seară (miercuri) la Hunedoara, orașul pe care l-a iubit nespus, și va fi depus în Sala Teatrului din Piața Ferdinand. Astăzi și mâine vom fi alături de el la priveghi, iar înmormântarea va avea loc vineri la ora 12:00. Vă mulțumim tuturor care ne sunteți alături în această grea încercare!”

Citeste mai mult

Din țară

Plafonarea prețurilor la energia electrică, eliminată de la 1 iulie

Publicat

pe

Plafonarea preţurilor la energiei electrică se oprește de la 1 iulie, ceea ce înseamnă că preţul plătit pentru energia electrică va fi cel stabilit de consumator împreună cu furnizorul.

„Odată cu încheierea schemei de sprijin, începând cu 1 iulie 2025, veţi plăti preţul stabilit în contractul dumneavoastră cu furnizorul. Preţul nu mai este plafonat prin reglementare – el este cel agreat între părţi, la semnare sau prin actualizări contractuale”, explică ANRE.

Instituţia recomandă ca, pentru a afla exact ce tarif li se va aplica, consumatorii să: analizeze contractul semnat, să contacteze furnizorul pentru clarificări.

„Informaţia corectă vă permite să evaluaţi dacă actuala ofertă este în continuare avantajoasă sau dacă este cazul să căutaţi alternative”, precizează ANRE.

În POSF – https://posf.ro, după înregistrrea locului de consum, poate fi vizualizat contractul activ şi poate fi iniţiat, eventual, procesul de schimbare a furnizorului.

Persoanele vulnerabile vor primi vouchere de ajutor.

Voucherele se vor acorda pentru persoanele singure cu un venit net lunar de maximum 1.940 de lei şi pentru familiile cu un venit net lunar/membru de familie de maximum 1.784 de lei. Tichetele se folosesc doar pentru plata facturilor la energia electrică.

Voucherele se vor acorda la cererea beneficiarului.

Solicitarea beneficiarului poate fi depusă:

– online, prin aplicaţia EPIDS, care va fi dezvoltată şi administrată tehnic de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS);

– prin intermediul reprezentanţilor oficiului poştal sau ai primăriilor corespunzătoare locului de consum declarat de beneficiar.

Mecanismul de sprijin se va aplică în perioada 1 iulie 2025 – 31 martie 2026.

Citeste mai mult

Din țară

Guvernul României a fost investit

Publicat

pe

Membrii Guvernului condus de Ilie Bolojan au depus, luni seară, jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Nicușor Dan.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României a început la ora 20.00.

Primul care a depus jurământul a fost premierul Ilie Bolojan, urmat de vicepremierii Marian Neacşu, Tanczos Barna, Dragoş Anastasiu, Cătălin Predoiu şi Ionuţ Moşteanu.

Preşedintele României, Nicuşor Dan, a semnat luni, 23 iunie 2025, decretul pentru numirea Guvernului României, în următoarea componenţă:

Ilie-Gavril Bolojan – prim-ministru;

Marian Neacşu – viceprim-ministru;

Tánczos Barna – viceprim-ministru;

Michael-Dragoş Anastasiu – viceprim-ministru;

Marian-Cătălin Predoiu – viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne;

Liviu-Ionuţ Moşteanu – viceprim-ministru, ministrul apărării naţionale;

Ciprian-Constantin Şerban – ministrul transporturilor şi infrastructurii;

Alexandru Nazare – ministrul finanţelor;

Radu Marinescu – ministrul justiţiei;

Florin-Ionuţ Barbu – ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale;

Bogdan-Gruia Ivan – ministrul energiei;

Alexandru-Florin Rogobete – ministrul sănătăţii;

Dragoş-Nicolae Pîslaru – ministrul investiţiilor şi proiectelor europene;

Daniel-Ovidiu David – ministrul educaţiei şi cercetării;

Oana-Silvia Ţoiu – ministrul afacerilor externe;

Diana-Anda Buzoianu – ministrul mediului, apelor şi pădurilor;

Petre-Florin Manole – ministrul muncii, familiei, tineretului şi solidarităţii sociale;

Radu-Dinel Miruţă – ministrul economiei, digitalizării, antreprenoriatului şi turismului;

Cseke Attila-Zoltán – ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei;

Demeter András István – ministrul culturii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite