Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

PERCHEZIȚII. Polițiștii au destructurat o grupare care se ocupa cu traficul de droguri

Publicat

pe

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 14 percheziții în județele Caraş-Severin şi Timiş, la persoane suspectate că fac parte din trei grupări care se ocupă cu traficul de droguri în Reşiţa şi Caransebeş.

Substanţele erau vândute tinerilor, inclusiv minori, mulţi dintre aceştia ajungând la spital în urma consumului.

Suspecţii îi îndemnau pe consumatori să comită infracţiuni pentru a obţine bunuri pe care să le valorifice.

Optsprezece persoane vor fi audiate în acest caz.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin, au pus în executare, miercuri, 14 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a efecte psihoactive.
„În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2021-2023, în municipiile Reşiţa şi Caransebeş, au acţionat 3 grupări infracţionale, care ar fi colaborat între ele, în desfăşurarea activităţii infracţionale. Iniţial, membrii grupărilor ar fi distribuit substanţe psihoactive tinerilor din zonă, contra unor sume de 50 lei pentru 0,2 grame, în medie, ceea ce ar fi dus rapid la creşterea substanţială a veniturilor celor bănuiţi. În timp, aceştia şi-ar fi creat o vastă reţea de clienţi, extinzându-şi activitatea infracţională în sfera drogurilor de mare risc, şi, în repetate rânduri, ar fi amestecat substanţe psihoactive cu alte substanţe, cu scopul de a mări efectele produse în urma consumului, aceste substanţe provocând în mod rapid o stare de dependenţă”, arată Poliţia Română.
Poliţiştii afirmă că drogurile ar fi fost livrare către tineri, inclusiv minori, în urma consumului unii dintre ei ajungând în unităţile medicale, pentru a li acorda îngrijire de specialitate.
„Profitând de dependenţa de substanţe a consumatorilor, membrii grupărilor i-ar fi instigat pe aceştia, direct sau implicit, pentru asigurarea dozei zilnice, la comiterea de infracţiuni, iar bunurile provenite din infracţiuni ar fi fost primite de membrii grupărilor, în vederea valorificării. Substanţele ar fi fost procurate de cei bănuiţi de la diferiţi furnizori, din judeţul Timiş, şi distribuite en-detail către tineri care ar fi devenit ulterior, la rândul lor, furnizori pentru alţi tineri din mediul relaţional, ciclul aprovizionare-transport-distribuire efectuându-se aproape zilnic”, susţin anchetatorii.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Biroul Tehnic şi Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală.
Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Timişoara şi Arad, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin şi Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timişoara şi inspectorilor fiscali ai Direcţiei Regionale Vamale Timişoara.
Foto: Poliția Română

Din țară

COD PORTOCALIU de caniculă în județul Timiș

Publicat

pe

Meteorologii au emis Cod portocaliu de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, miercuri, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolt, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi în municipiul Bucureşti.

„Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum şi în sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au transmis meteorologii.

Potrivit ANM, în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Citeste mai mult

Din țară

REZULTATE PARȚIALE. Alianța PSD-PNL trimite 19 europarlamentari la Bruxelles

Publicat

pe

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat marți dimineață rezultatele provizorii la europarlamentare, după centralizarea a 19.761 secţii de votare din totalul de 19.870.

Astfel Alianţa PSD-PNL a obţinut­ 48,67%­ din voturile la europarlamentare, AUR – 14,95%, Alianţa Dreapta ­U­nită (ADU) – 8,63%, UDMR – 6,53%, Partidul SOS – 5,04%, REPER –  3,69% (sub pragul electoral de 5% necesar partidelor) şi independentul Nicolae Ştefănuţă – 3,05% (peste pragul de 3% necesar candidaților independenți).

Conform calculelor preliminare, Alianţa PSD-PNL ar urma să obțină 19 mandate în Parlamentul European, care ar reveni primilor 19 candidați de pe lista sa (Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Gabriela Firea, Dan Motreanu, Claudiu Man­da, Adina Vălean, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Daniel Buda, Maria Grapini, Gheorghe Cârciu, Ziegfried Mureșan, Dragoș Benea, Mircea Hava, Dan Nica, Gheorghe Falcă, Ștefan Mușoiu, Roxana Mânzatu, Virgil Popescu),

AUR – 6 mandate (Cristian Terheș, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Georgiana Teodorescu, Adrian George Axinia, Șerban Dimitrie Sturdza), ADU – 3 mandate (Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac),

UDMR – 2 mandate (Iuliu Winkler, Lorant Vincze),

SOS – 2 mandate (Diana Șoșoacă, Luis Lazarus), plus independentul Nicu Ștefănuță.

Citeste mai mult

Din țară

Granița deschisă către Serbia pe pista de biciclete și pe apă. Când se pot organiza excursii

Publicat

pe

La inițiativa Consiliului Județean Timiș, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, a aprobat trecerea graniței către Republica Serbia, atât pe pista de biciclete, cât și pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni.

Weekend-urile preconizate în care trecerea graniței va fi posibilă sunt următoarele:

  • 24 – 25 – 26 mai, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete);
  • 1 – 2 iunie, pietonal (biciclete);
  • 29 – 30 iunie, pietonal (biciclete);
  • 26 – 27 – 28 iulie, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete),
  • 24 – 25 august, pietonal (biciclete);
  • 20 – 21 – 22 septembrie, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete);
  • 28 – 29 septembrie, pietonal (biciclete); 26 – 27 octombrie, pietonal (biciclete).

Trecerea frontierei de stat se va face între orele 8:00 – 20:00 pe baza cărții de identitate, cu respectarea reglementărilor în vigoare la condițiile de călătorie a cetățenilor.

În acest proiect, CJ Timiș a fost partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite