Ne găsiți și pe:

Din țară

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, din 13 mai. Beneficiarii s-ar putea confrunta cu lipsa mașinilor noi

Publicat

pe

O nouă sesiune de înscriere în cadrul programului Rabla Clasic şi Rabla Plus va începe în 13 mai 2022.

Dar, din cauza termenenelor de livrare foarte mari a mașinilor noi, Rabla se desfășoară cu dificultate.

„S-a ajuns în anumite situaţii absolut hilare: maşinile second-hand să fie mai scumpe decât cele noi, la anumite mărci şi modele”, a declarat ministrul mediului.

În timp ce Administraţia Fondului de Mediu (AFM) anunţa începerea unei noi sesiuni de înscriere în cadrul programelor Rabla, ministrul mediului, Barna Tanczos, recunoștea, într-o confe­rință de presă, că „pe piaţa auto sunt probleme foarte mari” și că sunt probleme și în privința con­dițiilor programului.

„Pe piaţa auto nu se mai asigură nici un termen de livrare. Maşinile noi se aduc din ce în ce mai greu. Avem probleme şi în ceea ce priveşte condiţiile din Rabla Clasic şi Rabla Plus. Aproape săptămânal au loc discuţii între producătorii şi dealerii auto, respectiv AFM, pentru a modela, pentru a opera schimbări în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, în interesul producătorilor autohtoni şi al dealerilor care aduc maşini noi pe piaţă. Din păcate, s-a ajuns în anumite situaţii absolut hilare: maşinile second-hand să fie mai scumpe decât cele noi, la anumite mărci şi modele, pentru că pur şi simplu industria nu mai face faţă şi nu mai poate să livreze maşini noi”, a susţinut Barna Tanczos.

Industria auto este în impas de mai mult de un an din cauza deficitului global de semiconductori, provocat de pandemie. Criza semiconductorilor a forţat marii producători auto să-şi reducă producţia și să livreze cu întârziere mașinile comandate. În plus, pentru a-și diminua pierderile, au fost nevoiți să crească preţurile autovehiculelor.

Pentru România, pericolul este să asistăm, din nou, la o creștere a numărului de mașini second-hand, poluante, aduse din străinătate, în condițiile în care parcul auto este deja foarte îmbătrânit.

„În 2009, vechimea medie a parcului auto din România era de aproximativ 8 ani, în 2022 aceasta a ajuns la 17 ani, cu perspective de a se menţine pe un trend ascendent. Acest lucru este foarte grav, arată cât de aproape suntem de un dezastru ecologic, în condiţiile în care dezastrul demografic a avut deja loc pe fondul siguranţei rutiere deficitare”, a precizat, marți, Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Din țară

Modificări la documentația pentru eliberarea cazierului judiciar, în cazul persoanelor juridice

Publicat

pe

În vederea aplicării unitare a prevederilor Legii nr.267/2021, pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.41/2016, privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, au fost modificate condițiile de eliberare a certificatului de cazier judiciar pentru persoane juridice.

În acest context, modificarea semnificativă intervine în cazul eliberării certificatului de cazier judiciar pentru persoane juridice de tip societate comercială, dovada calității de reprezentant legal realizându-se prin CERTIFICATUL DE ÎNREGISTRARE, în original.

De asemenea, în cazul persoanei juridice de tip ONG-uri (asociații, fundații, cluburi sportive, etc.) dovada calității de reprezentant legal se realizează prin intermediul actului de constituire/înființare și certificatului de înregistrare fiscală, în original.

Menționăm faptul că, în ambele situații amintite mai sus, este necesară completarea anexei nr.38 din H.G. nr.345/2010, de către solicitant (reprezentant legal/împuternicit), disponibilă pe pagina de internet indicată mai jos.

Mai multe informații despre locațiile din județ, programul cu publicul și orice alte date utile despre procedura eliberării certificatului de cazier judiciar și a certificatului de integritate comportamentală, se găsesc la adresa  https://tm.politiaromana.ro/utile/documente-eliberări-acte/cazier judiciar.

Citeste mai mult

Din țară

APIA a început plățile ajutoarelor de stat în sectorul creșterii animalelor

Publicat

pe

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a anunţat luni că efectuează prin Centrele Judeţene, plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2022, suma autorizată la plată fiind de 1,39 milioane lei.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), efectuează prin Centrele Judeţene, plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2022”, anunţă APIA.

Suma autorizată la plată este în valoare de 1.397.896,79 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Citeste mai mult

Din țară

ATENȚIE! Emailuri false în numele ANAF!

Publicat

pe

ANAF atenționează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt înștiințați că au plăți fiscale restante.

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut“, transmit reprezentanții ANAF.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite