Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

SCRISOARE DESCHISĂ. Patronii hotelurilor și restaurantelor, în pragul falimentului, cer relaxarea restricțiilor

Publicat

pe

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a transmis o scrisoare deschisă Guvernulului României, Ministerului Sănătăţii şi Prefecturii Municipiului Bucureşti, în care face un apel la rectificarea restricţiilor şi adaptarea acestora de urgenţă. HORA arată că industria HORECA a fost grav şi constant afectată încă de la momentul instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, iar peste 30% dintre afacerile din domeniu au închis permanent.

„Stimaţi Domni Miniştri, Stimată doamnă Prefect, În contextul scăderii continue a ratei de incidenţă la nivel naţional şi a lipsei unei comunicări coerente şi deschise din partea autorităţilor, organizaţia HORA face un apel imperativ la rectificarea restricţiilor şi adaptarea acestora de urgenţă. Aşadar, în contextul actual, având în vedere că:

1. La acest moment se înregistrează un trend descendent al cazurilor Covid înregistrate la nivel naţional, de exemplu, incidenţa cazurilor Covid cumulate la 14 zile la nivelul Municipiului Bucureşti fiind la data de 5.12.2021 de 1,38 cazuri/ 1.000 de locuitori, conform informaţiilor publicate de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti;

2. Industria HORECA a fost grav şi constant afectată încă de la momentul instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României; Reprezentăm industria care avut cele mai mari pierderi financiare, între 30% – 70%. Peste 30% dintre afacerile din domeniu au închis permanent, iar restul celor care încă supravieţuiesc, nu mai pot rezista cu un program scurt, care nu permite desfăşurarea unui interval orar critic pentru un business din ospitalitate, respective intervalul orar pentru cină”, arată HORA.

Organizaţia cere autorităţilor să dispună de urgenţă funcţionarea cu restricţii adaptate situaţiei actuale, astfel: eliminarea restrictiilor privind programul (05:00 – 21:00) şi permiterea funcţionării în intervalul 05.00 – 02.00, respectând aceleaşi măsuri de acces pe baza certificatului verde, precum şi funcţionarea cu până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dar şi permiterea în mod excepţional a funcţionării cu program nelimitat în noaptea de Revelion.

„Este vital pentru industria noastră revizuirea de urgenţă a restricţiilor întrucât luna decembrie este cea mai bună lună pentru antreprenorii din acest domeniu, iar aceasta va fi urmată de 2-3 luni foarte slabe ca activitate, raportându-ne la anii precedenţi. Adaptarea restricţiilor ar reprezenta o gură de aer pentru industria cea mai încercată şi afectată financiar. Precizăm faptul că solicitarea noastră este fundamentată inclusiv pe faptul deosebit de relevant că la nivelul operatorilor din industria HORECA accesul este condiţionat de certificatul verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, iar categoriei de persoane vizată nu i se aplică restricţii de circulaţie. Astfel, persoanele cu certificat verde pot circula libere de restricţii, la orice oră şi sunt singurii care au acces în restaurante, baruri şi cafenele”, mai arată HORA.

Un alt punct se referă la compensaţiile promise operatorilor din industria HORECA, industria fiind şi în prezent afectată, înregistrând un declin brusc care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% în anul 2020, respectiv cu 50% în 2021 comparatic cu 2019 şi a determinat suspendarea activităţii în cazul a peste 30% dintre operatori.

„Solicităm respectarea şi prelungirea unor măsuri de sprijin esenţiale pentru revenirea industriei, astfel: plata aferentă măsurii 20% pe anul 2020; prelungirea măsurii 20% pentru 2021”, mai arată HORA.

Foto: Restaurant Colosseum Timișoara

Din țară

TOP. Rețetele de ciorbă de perișoare și tiramisu, cele mai căutate, pe Internet, în 2023

Publicat

pe

În 2023, românii care au navigat pe Internet au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agentia SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Politicienii cei mai căutați în 2023:

Klaus Iohannis: Președintele României a rămas o figură centrală în căutările online, cu atenție sporită asupra poziției sale în cadrul crizei energetice și a relațiilor internaționale. Volumul mediu de căutare lunar al numelui “Klaus Iohannis” în cel mai popular motor de căutare este de 60500 de căutări.

George Simion: Liderul partidului AUR, cunoscut pentru abordările sale controversate și discursurile “pasionale”, a captivat atenția publicului, reflectând interesul crescut pentru politica națională. Volumul mediu de căutare lunar al expresiei “George Simion” a fost în 2023 de 33000 căutări lunare, urmat de Marcel Ciolacu cu 27100 căutări lunar, Mircea Geoana cu 18000 căutări lunare, Alina Gorghiu la egalitate cu Diana Șoșoacă cu 8100 căutări lunare, Raluca Turcan cu 5400 căutări lunare la egalitate cu Ludovic Orban, Nicolae Ciucă cu 3600 căutări lunare la egalitate cu Alexandru Rafila.

Destinații de cazare preferate în România:

Eforie Nord: Acest oraș de pe litoralul Mării Negre a fost în topul preferințelor pentru vacanțe de vară, atras atât familiile cât și tinerii prin plajele sale largi. Numarul mediu de căutări lunare în 2023 dupa expresia “Cazare Eforie Nord” a fost de 49500 căutări.

Brașov: Orașul istoric din inima Transilvaniei continuă să fie un magnet pentru turiști, datorită peisajelor montane, a amplasării sale geografice și a patrimoniului cultural bogat.

Rețete populare în 2023:

Ciorbă de Perișoare: Această rețetă tradițională românească a fost extrem de căutată în 2023, reflectând dorința oamenilor de a redescoperi și prepara mâncăruri autentice acasă. Românii au căutat în medie in fiecare luna din 2023 de 60500 de ori expresia “ciorba de perisoare”.

Tiramisu: Popularitatea acestei deserturi clasice italiene denotă interesul în creștere pentru gastronomia internațională și experimentarea cu rețete noi în bucătăria proprie.

Top brand-uri căutate în 2023 pe Internet:

Google

Facebook

Youtube

Yahoo

Google Translate

Chat Gpt

Olx

Whatsapp

Dedeman

Emag

Top filme căutate în 2023 pe Internet:

Romina, VTM

Barbie

Furios și iute X

Elemental

Taximetristi

Haita de acțiune

Oppenheimer

Motanul încălțat

Ramon

Nuntă pe bani

Top aplicații Descărcate în 2023 din App Store și Google Play:

Temu: Shop Like a Billionaire: Această aplicație de shopping, nou apărută pe piața românească, a câștigat rapid popularitate datorită ofertelor sale variate și prețurilor competitive.

Chat GPT: Această aplicație inovatoare bazată pe inteligența artificială a atras atenția publicului prin capabilitățile sale de a genera texte, răspunde la întrebări și asista în diferite sarcini, devenind rapid un instrument indispensabil pentru mulți utilizatori.

Top Melodii căutate în 2023 pe Internet:

Rares & Bogdan DLP – La tine și la bani

VESCAN & Eva Timush – Colegi de apartament

Alina Eremia & Mario Fresh – Ai Fost

JADOR – Skinny

Connect-R & RalukaOfficial – Lasa-ma Sa Te…

Andia – La nevedere

Andra & Andrei Banuta – Nu m-am gândit La despărțire

Leo de la Rosiori – Am tras draperiile

Smiley – Aia e

PUYA & IraidaOfficial – Opriți Planeta

Această analiză realizată de către agenția SEO TargetWeb a fost posibilă prin examinarea diverselor surse online, inclusiv Google, iOS App Store, Google Play, Bing, YouTube, ChatGPT, TikTok, Facebook și Instagram. Astfel, cei de la TargetWeb au reusit să ofere o imagine completă a preferințelor utilizatorilor români de Internet în 2023.

Citeste mai mult

Din țară

1 Decembrie – Ziua Națională a României

Publicat

pe

Patrioți sau nu, cu toții știm ce sarbatorim de 1 decembrie. Această dată specială a fost aleasă ca zi de sărbătoare în anul 1990, fiind declarată Ziua Națională a României. Ziua de 1 decembrie marchează un moment important din istoria românilor. La 1 decembrie 1918, a avut loc Marea Unire a Transilvaniei cu România în Marea Adunare de la Alba Iulia.

În data de 31 iulie 1990, președintele Ion Iliescu a promulgat legea prin care data de 1 decembrie a fost consemnată ca zi națională și sărbătoare publică. Ziua Națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 Mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 August.

Pe 1 decembrie 1918 a avut loc Marea Unire dintre Transilvania și România la Alba Iulia, dar cu păstrarea unei autonomii locale, pe baze democratice, cu egalitate între naţionalităţi şi religii.

„Adunarea Naţională a poporului român din Transilvania, Banat şi părţile ungurene a primit rezoluţiunea prezentată prin Vasile Goldiş în întregimea ei şi astfel unirea acestei provincii româneşti cu ţara mamă este pentru toate veacurile decisă”, anunţa Gheorghe Pop de Băseşti, preşedintele Marii Adunări.

La Alba Iulia s-a costituit Marele Consiliu Naţional Român, care era format din 200 de membri aleşi şi încă 50 cooptaţi. După formarea acestuia, Consiliul numeşte un guvern provizoriu, numit Consiliul Dirigent al Transilvaniei, care îl are în frunte pe Iuliu Maniu. În data de 11 decembrie se ratifică Marea Unire, iar declarația de la Alba Iulia este înmânată regelui Ferdinand. Un an mai târziu, pe 29 decembrie 1919, Parlamentul României votează legile de ratificare a unirii Transilvaniei, Crişanei, Maramureşului, Banatului, Bucovinei şi Basarabiei cu România. Recunoaşterea Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România s-a făcut prin Tratatul de pace de la Trianon, încheiat la 4 iunie 1920, de Puterile Aliate şi Asociate şi Ungaria.

În contextual actual provocat de pandemia de coronavirus, Ziua Națională a României nu se va mai celebra cu fast.

Citeste mai mult

Din țară

Actrița Rona Hartner a pierdut lupta cu boala, la 50 de ani

Publicat

pe

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar și metastaze la creier.

Rona Hartner s-a stins din viață joi, 23 noiembrie 2023, la spital. Anunțul decesului a fost făcut chiar de sora actriței, Rinda, care a publicat pe Facebook o fotografie cu o lumânare aprinsă. Deși fanii și apropiații acesteia sperau la un miracol, artista a pierdut lupta cu cancerul.

Rona Hartner, diagnosticată inițial cu cancer pulmonar în stadiul IV, reușise să învingă, în primă fază, cumplita boala. În ultimele luni, însă, actrița fusese diagnosticată cu metastaze la creier, iar una dintre ele crescuse foarte mult, ceea ce i-a agravat starea de sănătate.

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el’, este anunțul trist postat de sora Ronei, chiar pe pagina oficială de Facebook a Ronei Hartner.

Rona Hartner a fost o actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană, stabilită în Franța.

A activat ca actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră.

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite