Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

STUDIU. Ce caută internauții pe Google și Youtube

Publicat

pe

De la începutul anului, românii au căutat cel mai des, pe Google, informații despre: “Game of Thrones”, Facebook, Simona Halep, Dragnea, cum se calculează șomajul sau chiar despre cazul de la Caracal, potrivit unui nou studiu realizat de agenția SEO TargetWeb.

Analiza se referă la cuvintele pe care le-au căutat românii pe Google.ro în perioada ianuarie 2019 –  noiembrie 2019. TargetWeb a identificat astfel unele pattern-uri interesante despre comportamentul pe care îl au românii în mediul online, care sunt cele mai folosite rețele sociale, ce au întrebat, care sunt cele mai căutate evenimente, filme, vedete sau festivaluri.

Din punct de vedere al cuvintelor, volumul mediu lunar al celor mai căutate cuvinte pe Google este:
1. Facebook – 16.600.000
2. Youtube – 9.140.000
3. Meteo – 7.480.000
4. Google – 4.090.000
5. Emag – 3.350.000
6. OLX – 3.350.000
7. Traduceri – 1.220.000
8. Vremea – 1.000.000
9. Mail – 823.000
10. Porn – 823.000

“Dinamica trendurilor în ceea ce privește căutările fluctuează foarte mult și în funcție de perioada anului. Un exemplu foarte bun în acest sens este reprezentat de luna iulie, când în general mulți utilizatori caută rezultatele examenului de Bacalaureat, astfel că este de așteptat că volumul de căutări să crească substanțial, după care să scadă repede. Există însă și o serie de căutări mai generaliste, pentru care volumul de căutări se păstrează ridicat pe întreg parcursul anului. Tot mai mulți internauți folosesc telefoanele mobile și mulți dintre aceștia adresează întrebări pe Google direct prin căutare vocală. Am reusit să identificăm care sunt întrebările realizate prin tastare dar și prin căutare vocală, pentru a ajunge la cele mai concludente rezultate”, explică Iulian Ghișoiu, directorul agentiei SEO care coordonează site-ul www.targetweb.ro .

Cele mai frecvente întrebări pe Internet în 2019
1. Ce zi e azi?
2. Cum să faci bani?
3. Cine este Alexandru Cumpanasu?
4. Când începe școală?
5. Când se schimbă ora?
6. Când e black friday?
7. Cine a inventat becul?
8. Cum să slăbești?
9. Ce este Revolut?
10. Cum se calculează șomajul?

Celebritățile, evenimentele de mare anvergură, filmele dar și anumite emisiuni rămân de asemenea în topul căutărilor ca de fiecare dată. Iată așadar care sunt cele mai populare căutări în materie de celebrități, emisiuni, filme și evenimente.

Persoane/celebrități/filme/evenimente:
1. Game of Thrones
2. Puterea dragostei
3. Simona Halep
4. Dragnea
5. Trump
6. Cazul Caracal
7. Avengers
8. Joker
9. Untold
10. Captain Marvel

YouTube rămâne și în acest an platforma numărul 1 în materie de streaming și video sharing din lume, astfel că este utilizată zilnic de milioane de oameni de pretutindeni pentru a accesa videoclipuri din diverse domenii sau pur și simplu pentru a ascultă muzică. Iată așadar cum arată un clasamant al cuvintelor cu cea mai mare creștere pe Youtube.

Cuvintele cu cea mai mare creștere pe Youtube:
1. Brawl Stars
2. Puterea dragostei
3. Povestea noastră
4. TikTok
5. SOS
6. Billie Eilish
7. Ferma
8. Game of Thrones
9. Dragostea din tei
10. În căutarea adevărului

Din dorința de a fi mereu la curent cu noutățile care se petrec în comunitățile din care fac parte și nu numai, foarte mulți români aleg să obțină aceste informații prin intermediul site-urilor de știri online, care le pot furniza informații importante, aproape în timp real. Iată așadar care au fost cele mai accesate subiecte în 2019.

Subiectele cu cel mai mare interes de cautare despre știrile online
1.Cazul Caracal
2.Alegeri europarlamentare
3.Notre-Dame
4.Alegeri prezidențiale
5.Urzeala Tronurilor
6.Mihai Constantinescu
7.Ordonanța Uber
8.Răzvan Ciobanu
9.Puterea dragostei
10.Brexit

Studiul complet se poate vizualiza la pagina https://www.targetweb.ro/infografic-ce-au-cautat-romanii-pe-google-in-2019/

Din țară

ATENȚIE! Escrocherie prin WhatsApp. Recomandările polițiștilor

Publicat

pe

O nouă metodă de înșelătorie este activă, prin WhatsApp, transmit reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care recomandă vigilență maximă din partea utilizatorilor aplicației.

„Această metodă de înşelătorie implică persoane cu intenţii rău voitoare care vă contactează, pretinzând că sunt prieteni, membri ai familiei sau chiar reprezentanţi ai unor instituţii. Ele vor solicita un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS, invocând diverse motive (precum o «eroare tehnică» sau «necesitatea urgentă de ajutor»). După ce le furnizaţi codul, aceştia pot prelua controlul asupra contului dumneavoastră de WhatsApp şi îl pot utiliza pentru a înşela alte persoane sau pentru alte scopuri”, a precizat IPJ Timiş, luni, într-un comunicat de presă.

IPJ Timiş a transmis unele recomandări:

„- Fiţi precauţi la mesajele primite de la numere necunoscute sau chiar de la contacte salvate. În această schemă, infractorii se prezintă ca fiind persoane cunoscute sau oficiali şi vă cer să trimiteţi un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS.

– ⁠Nu divulgaţi niciodată coduri de verificare WhatsApp. Acestea sunt folosite pentru a securiza contul dvs., iar furnizarea lor poate permite infractorilor să preia controlul contului.

– ⁠Verificaţi întotdeauna identitatea persoanei care vă contactează. Dacă primiţi cereri neobişnuite sau urgente, apelaţi direct persoana respectivă pentru a confirma autenticitatea mesajului.

– ⁠Activaţi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp. Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate şi previne accesul neautorizat la contul dvs., chiar dacă cineva obţine codul de verificare.

– ⁠Nu daţi curs cererilor financiare sau promisiunilor suspecte. Escrocii pot încerca să vă convingă să faceţi plăţi rapide sau să trimiteţi bani sub pretexte false.

– ⁠Educaţi-vă familia şi prietenii. Informaţi-i despre această metodă de fraudă pentru a preveni alte incidente”.

Citeste mai mult

Din țară

SOLDĂRI DE IARNĂ. Recomandări de la Protecția Consumatorului pentru cumpărături

Publicat

pe

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă şi să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze și asupra seriozității comercianților care propun produsele dorite spre vânzare.

„În perioada reducerilor de iarnă este recomandat să verificaţi preţurile prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele online”, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

Consumatorii mai sunt sfătuiți să verifice stocul existent, dacă prețul afișat conține sau nu TVA sau dacă include și costul de livrare.

„Dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul răspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii lui”, a explicat reprezentantul ANPC.

Potrivit acestuia, comerciantul este obligat să informeze corect şi complet consumatorii, oferind, printre altele, informaţii despre datele de identificare ale firmei, caracteristicile produsului, preţul cu toate taxele incluse, cheltuieli de livrare şi modalităţi de plată, perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului.

Anghel recomandă, de asemenea, consumatorilor să citească recenziile privind produsele vândute online, care pot oferi indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului.

Citeste mai mult

Din țară

Când nu se fac nunți în anul 2025

Publicat

pe

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în posturi, în ajunul și în zilele praznicelor împărătești, precum și în perioada dintre Crăciun și Bobotează, să nu se facă nunți.

Vă punem la dispoziție lista zilelor în care nu se fac nunți în anul 2025, conform calendarului editat de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Română.

În toate zilele de post şi în posturile de peste an: în toate miercurile şi vinerile;

de luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sf. Paşti, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (vineri, 24 februarie – duminică, 27 aprilie);

în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (duminică, 16 iunie – marți, 18 iunie);

în Postul Adormirii Maicii Domnului (vineri, 1 august – joi, 14 august);

la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (vineri, 29 august);

în Postul Naşterii Domnului (sâmbătă, 15 noiembrie – miercuri, 24 decembrie);

în perioada cuprinsă între Praznicul Nașterii Domnului și Bobotează (joi, 25 decembrie – marți, 6 ianuarie);

În ajunul şi în zilele Praznicelor împărăteşti (1-2 februarie; 28-29 mai; 7-9 iunie; 15 august, 13-14 septembrie).

Sursa: basilica.ro

Sursa foto: Restaurant Colosseum Ballroom Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite