Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Suporterii din Timișoara colindă pentru copiii răniți în accidentul de la Petroșani

Publicat

pe

Suporterii echipei de fotbal din Timişoara au anunţat, pe o rețea de socializare, că vor colinda în faţa Catedralei mitropolitane pentru a aduna bani pe care îi vor dona familiilor copiilor implicaţi în accidentul de la Petroşani, în care şase băieţi au fost loviţi de o maşină pe o trecere de pietoni.

Cei şase copii loviţi de maşină sunt legitimaţi la clubul Jiul Petroşani.

„Pornim în Centru să colindăm pentru a strânge bani pe care să îi donăm familiilor copiilor, cu care suntem în contact. Orice sprijin este necesar în această perioadă grea”, anunţă suporterii de fotbal pe Facebook.

Ei au deschis şi conturi pentru donaţii.

Donaţii se pot face şi în conturile AST Druckeria, deschise la Raiffeisen Bank:

LEI – RO76 RZBR 0000 0600 1231 2108

EUR – RO29 RZBR 0000 0600 1231 2954 (Swift RZBRROBU)

GBP – RO96 RZBR 0000 0600 1779 2830 (Swift RZBRROBU)

Revolut – @seretasv1h – +40723951775 – Adrian Sereţan (secretar Druckeria)

Cei care vor dona sunt rugaţi să menţioneze „JIUL” la descrierea tranzacţiei pentru a ajuta organizatorii să ţină evidenţa donaţiilor.

Şase copii au fost loviţi de o maşină pe o trecere de pietoni din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara. La volanul maşinii se afla un tânăr de 19 ani care nu avea permis de conducere şi care consumase alcool, iar după accident, acesta a fugit, dar a fost prins la scurtă vreme de poliţişti, iar acum este arestat preventiv pentru 30 de zile.

Unul dintre copii, un băiat de 11 ani, a murit a doua zi la Spitalul din Petroşani. Alţi trei au fost transferaţi la Timişoara, iar doi dintre ei sunt încă internaţi la Petroşani.

Din țară

COD PORTOCALIU de caniculă în județul Timiș

Publicat

pe

Meteorologii au emis Cod portocaliu de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, miercuri, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolt, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi în municipiul Bucureşti.

„Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum şi în sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au transmis meteorologii.

Potrivit ANM, în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Citeste mai mult

Din țară

REZULTATE PARȚIALE. Alianța PSD-PNL trimite 19 europarlamentari la Bruxelles

Publicat

pe

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat marți dimineață rezultatele provizorii la europarlamentare, după centralizarea a 19.761 secţii de votare din totalul de 19.870.

Astfel Alianţa PSD-PNL a obţinut­ 48,67%­ din voturile la europarlamentare, AUR – 14,95%, Alianţa Dreapta ­U­nită (ADU) – 8,63%, UDMR – 6,53%, Partidul SOS – 5,04%, REPER –  3,69% (sub pragul electoral de 5% necesar partidelor) şi independentul Nicolae Ştefănuţă – 3,05% (peste pragul de 3% necesar candidaților independenți).

Conform calculelor preliminare, Alianţa PSD-PNL ar urma să obțină 19 mandate în Parlamentul European, care ar reveni primilor 19 candidați de pe lista sa (Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Gabriela Firea, Dan Motreanu, Claudiu Man­da, Adina Vălean, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Daniel Buda, Maria Grapini, Gheorghe Cârciu, Ziegfried Mureșan, Dragoș Benea, Mircea Hava, Dan Nica, Gheorghe Falcă, Ștefan Mușoiu, Roxana Mânzatu, Virgil Popescu),

AUR – 6 mandate (Cristian Terheș, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Georgiana Teodorescu, Adrian George Axinia, Șerban Dimitrie Sturdza), ADU – 3 mandate (Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac),

UDMR – 2 mandate (Iuliu Winkler, Lorant Vincze),

SOS – 2 mandate (Diana Șoșoacă, Luis Lazarus), plus independentul Nicu Ștefănuță.

Citeste mai mult

Din țară

Granița deschisă către Serbia pe pista de biciclete și pe apă. Când se pot organiza excursii

Publicat

pe

La inițiativa Consiliului Județean Timiș, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, a aprobat trecerea graniței către Republica Serbia, atât pe pista de biciclete, cât și pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni.

Weekend-urile preconizate în care trecerea graniței va fi posibilă sunt următoarele:

  • 24 – 25 – 26 mai, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete);
  • 1 – 2 iunie, pietonal (biciclete);
  • 29 – 30 iunie, pietonal (biciclete);
  • 26 – 27 – 28 iulie, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete),
  • 24 – 25 august, pietonal (biciclete);
  • 20 – 21 – 22 septembrie, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete);
  • 28 – 29 septembrie, pietonal (biciclete); 26 – 27 octombrie, pietonal (biciclete).

Trecerea frontierei de stat se va face între orele 8:00 – 20:00 pe baza cărții de identitate, cu respectarea reglementărilor în vigoare la condițiile de călătorie a cetățenilor.

În acest proiect, CJ Timiș a fost partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite