Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Tortul Anului 2023 nu conține gluten și zahăr și are arome de ciocolată neagră și albă, zmeură și fistic

Publicat

pe

17 martie 2023 – prima zi a celei de a 14-a ediției expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare eveniment dedicat specialiștilor din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și gastronomie din România.

Oficialități, patronate, asociații, oameni de elită; standuri expoziționale pline de oameni interesați să își modernizeze și chiar să își deschidă primul lor business din domeniu; degustări ale produselor noi, inovative, interesante cu ingrediente nemaiîntâlnite; tehnologii și procese tehnologice noi, simplificate pentru fiecare ramură a industriilor; gusturi, arome aduse de expozanții străini și multe altele – sunt cuvintele care descriu începutul expoziției GastroPan.

O victorie mare pentru cofetăria Buttercup Sweets care triumfă cu Tortul Anului 2023 la secțiunea COFETĂRIE!

Cel mai așteptat moment al zilei a fost decernarea premiului Tortul Anului 2023 – care a purtat numele de Liberte, fraternite, souplesse creat de Sima Maria Adina de la cofetăria Buttercup Sweets SRL, București.

La categoria Tortul Anului 2023, au participat 10 cofetari din toată țară care au fost provocați să dezvolte un tort inovator în care să se folosească mult cunoscutul choux, tematica fiind semipreparat de bază choux – aluat opărit. Cel mai bun tort a fost creat de Sima Maria Adina care s-a caracterizat printr-un tort clasic ținând cont de sustenabilitate și cerințele consumatorului din zilele noastre, mai exact fără adaos de zahăr și fără gluten. În compoziția tortului, s-au folosit făinuri fără gluten, înlocuitori ai zahărului și materii prime de bază din cofetărie. Aromele combinate au fost cele de ciocolată neagră și albă, zmeură, fistic.

Premiații secțiunii COFETĂRIE, categoria TORTUL ANULUI 2023:

Locul I: Sima Maria Adina – Firma Buttercup Sweets, București

Locul II: – Sanduța Ariadna – Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Alimentație și Turism

-Topolog Doina – Topolog Mărioara Doina II, Sibiu

Locul III: Mihuț Rodica – Mihuț PFA, sat Monoroștia, comuna Bârzava, Arad

-Anton Ana Maria – Anton D Ana Maria PFA, Bârnova, Iași

Extravaganța prin creațiile de pastă de zahăr

La categoria Creație de pastă de zahăr, concurenții au avut provocarea de a prezenta o piesă artistică compusă din elemente structurale și decorative obținute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Cofetarii nu se mai limitează la tradiționalele torturi albe cu șapte niveluri, pe care le-am tot văzut la nunți de-a lungul anilor. Acum vin cu forme deosebite, cu compoziții și arome variate, iar in ceea ce privește decorul, imaginația este fără limite. Cofetarii au trebuit să respecte tematica impusă: Torturi de nuntă – extravaganță.

Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr a fost realizată de Mihuț Flavia Petronela de la Mihuț PFA, sat Monoroștia, comuna Bârzava, Arad.

Premiații categoriei sunt: Mihuț Flavia Petronela – Mihuț PFA, Arad, Ciulei Georgeta – Firma Dulciuri Citite,Ploiești, Topolog Doina – Topolog Mărioara Doina II, Sibiu, Teodor Denisa – Firma La Casa Ristorante Pizeria Pane DO, Cluj-Napoca.

Felicitări cofetarilor talentați care au muncit zi de zile pentru a-și arăta imaginația, creativitatea, modul de lucru prin cele mai bune sortimente de produse de cofetărie și lucrări artistice uimitoare în cadrul Concursurilor GastroPan 2023!

Expoziția GastroPan continuă și sâmbătă, între orele 10:00-18:00, și duminică, între orele 10:00-17:00. Intrarea se face prin completarea talonului de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro sau la completarea acestuia la fața locului.

Din țară

ATENȚIE! Escrocherie prin WhatsApp. Recomandările polițiștilor

Publicat

pe

O nouă metodă de înșelătorie este activă, prin WhatsApp, transmit reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care recomandă vigilență maximă din partea utilizatorilor aplicației.

„Această metodă de înşelătorie implică persoane cu intenţii rău voitoare care vă contactează, pretinzând că sunt prieteni, membri ai familiei sau chiar reprezentanţi ai unor instituţii. Ele vor solicita un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS, invocând diverse motive (precum o «eroare tehnică» sau «necesitatea urgentă de ajutor»). După ce le furnizaţi codul, aceştia pot prelua controlul asupra contului dumneavoastră de WhatsApp şi îl pot utiliza pentru a înşela alte persoane sau pentru alte scopuri”, a precizat IPJ Timiş, luni, într-un comunicat de presă.

IPJ Timiş a transmis unele recomandări:

„- Fiţi precauţi la mesajele primite de la numere necunoscute sau chiar de la contacte salvate. În această schemă, infractorii se prezintă ca fiind persoane cunoscute sau oficiali şi vă cer să trimiteţi un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS.

– ⁠Nu divulgaţi niciodată coduri de verificare WhatsApp. Acestea sunt folosite pentru a securiza contul dvs., iar furnizarea lor poate permite infractorilor să preia controlul contului.

– ⁠Verificaţi întotdeauna identitatea persoanei care vă contactează. Dacă primiţi cereri neobişnuite sau urgente, apelaţi direct persoana respectivă pentru a confirma autenticitatea mesajului.

– ⁠Activaţi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp. Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate şi previne accesul neautorizat la contul dvs., chiar dacă cineva obţine codul de verificare.

– ⁠Nu daţi curs cererilor financiare sau promisiunilor suspecte. Escrocii pot încerca să vă convingă să faceţi plăţi rapide sau să trimiteţi bani sub pretexte false.

– ⁠Educaţi-vă familia şi prietenii. Informaţi-i despre această metodă de fraudă pentru a preveni alte incidente”.

Citeste mai mult

Din țară

SOLDĂRI DE IARNĂ. Recomandări de la Protecția Consumatorului pentru cumpărături

Publicat

pe

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă şi să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze și asupra seriozității comercianților care propun produsele dorite spre vânzare.

„În perioada reducerilor de iarnă este recomandat să verificaţi preţurile prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele online”, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

Consumatorii mai sunt sfătuiți să verifice stocul existent, dacă prețul afișat conține sau nu TVA sau dacă include și costul de livrare.

„Dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul răspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii lui”, a explicat reprezentantul ANPC.

Potrivit acestuia, comerciantul este obligat să informeze corect şi complet consumatorii, oferind, printre altele, informaţii despre datele de identificare ale firmei, caracteristicile produsului, preţul cu toate taxele incluse, cheltuieli de livrare şi modalităţi de plată, perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului.

Anghel recomandă, de asemenea, consumatorilor să citească recenziile privind produsele vândute online, care pot oferi indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului.

Citeste mai mult

Din țară

Când nu se fac nunți în anul 2025

Publicat

pe

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în posturi, în ajunul și în zilele praznicelor împărătești, precum și în perioada dintre Crăciun și Bobotează, să nu se facă nunți.

Vă punem la dispoziție lista zilelor în care nu se fac nunți în anul 2025, conform calendarului editat de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Română.

În toate zilele de post şi în posturile de peste an: în toate miercurile şi vinerile;

de luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sf. Paşti, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (vineri, 24 februarie – duminică, 27 aprilie);

în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (duminică, 16 iunie – marți, 18 iunie);

în Postul Adormirii Maicii Domnului (vineri, 1 august – joi, 14 august);

la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (vineri, 29 august);

în Postul Naşterii Domnului (sâmbătă, 15 noiembrie – miercuri, 24 decembrie);

în perioada cuprinsă între Praznicul Nașterii Domnului și Bobotează (joi, 25 decembrie – marți, 6 ianuarie);

În ajunul şi în zilele Praznicelor împărăteşti (1-2 februarie; 28-29 mai; 7-9 iunie; 15 august, 13-14 septembrie).

Sursa: basilica.ro

Sursa foto: Restaurant Colosseum Ballroom Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite