Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Distracție pentru cei mici de ziua lor în Parcul Copiilor și Rozelor. Vezi programul

Publicat

pe

Primăria Timişoara organizează miercuri, 1 iunie, în Parcul Copiilor și Parcul Rozelor, o serie de evenimente dedicate copiilor, de ziua lor.  Municipalitatea a pregătit, de asemenea, numeroase surprize pentru cei mici, dar şi jocuri inedite. Fie că sunt mici sau mai mari, copiii vor avea parte de activități în care distracția este scopul final.

PROGRAM:

Între orele 10.00 – 22.00 vor avea loc următoarele activităţi:

Parcul Copiilor

10.00 – 14.00 IPJ Timiş a pregătit o prezentare a tehnicii şi a mijloacelor auto din dotare, un stand de informare pentru toate categoriile de cetăţeni prezenţi la eveniment, cu predilecţie pentru tânăra generaţie, cu tematică de prevenire antiinfracţională şi antivictimală în mediul școlar, precum şi demonstraţii de arte marţiale ale copiilor de la A.S. TIMPOLICE şi YGUANA FIGHT TEAM Timişoara.

10.00 – 21.00 Vor avea loc multe acţiuni pentru cei mici: face painting, modelaj cu baloane, surprize oferite de mascote, discotecă în aer liber şi multe alte surprize pregătite de clovnii din Echipa hazliţilor şi de cei din Echipa Veselă Timişoara.

10.00 – 21.00 Atelier de creaţie vestimentară cu Elena Mazăre

10.00 – 21.00 Club Sportiv Junior Adventure – Echipa Junior Adventure este formată din instructori români, cărora li s-au alăturat colegi din Austria, Germania, Olanda şi Danemarca, pentru a monitoriza şi coordona următoarele activităţi:

– Leagăn uriaş sau ‘păianjenul agăţat’ – Copiii, aflaţi în ham, sunt asiguraţi pe o coardă montată într-un copac. Se pot balansa şi învârti, iar coarda are o lungime de aproximativ 8 metri.

– Slack – line sau “Pisica pe fir” şi arbalete – Copiii traversează în picioare, pe o bandă flexibilă aflată la aproximativ 50 cm de sol, distanţa dintre doi copaci. Este un exerciţiu la care sunt asistaţi de un monitor, care îi menţine în echilibru şi îi îndrumă pentru atingerea obiectivului.

– La “indienii ţintaşi”, copiii, sub îndrumarea unui monitor, învaţă să tragă cu arbaleta pe un teren special amenajat şi bine delimitat.

– Plimbare cu barca sau “slalom nautic” – Un instructor atestat în sporturi nautice îi va echipa pe copii cu veste de salvare şi vâsle, apoi se va îmbarca cu ei şi vor parcurge împreună un traseu pe  Bega, cu barca de rafting.

– Jocul cu mingea sau “Mută oul în alt cuib!” – Membrii echipei vor trebui să se coordoneze şi să lucreze împreună pentru a muta o minge de pe un stâlp pe altul, aflaţi la câţiva metri distanţă. Mingea e transportată pe un cerc metalic, dirijat cu ajutorul a 5 până la 12 cordeline de 2 m.

– “Obstacolele voinicilor” – Acest joc presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole şi încercări la care vor fi supuşi de la 2 până la 5 concurenţi deodată, iar cel care va ajunge primul la final va dobândi jumătate din împărăţie. Obstacolele constau în salt peste groapa cu crocodili, trecerea prin întuneric, săritul ca mijloc de deplasare şi multe alte surpize.

– Două tiroliene sau “Veveriţa zburătoare” – În condiţii de maximă siguranţă, sub supraveghere tehnică, cei mici vor putea traversa aerian, pe coardă, o distanţă de aproximativ 30 m, între doi copaci. Pentru mai multă distracţie, vor fi montate două tiroliene.

– Atelierul de Artă şi Face painting va fi un loc unde mânuţe îndemânatice desenează, colorează, decupează şi lipesc pe tot felul de materiale şi obiecte. Aici este locul ideal ca cei mici să îşi valorifice imaginaţia, creativitatea şi îndemânarea sub îndrumarea unui specialist. Rezultatul final: obiecte de artă răsplătite cu laude şi expuse de părinţi la loc de cinste.

Piticii se vor distra copios şi la Face painting, unde se vor deghiza în eroii lor favoriţi sau doar îşi vor schimba înfăţişarea cu ajutorul culorilor.

– Carturi şi curse cu biciclete fără pedale

Pentru cei care sunt nerăbdători să îşi testeze viteza de reacţie au fost pregătite mai multe carturi şi biciclete fără pedale, ce vor putea fi folosite într-un perimetru bine determinat.

11.00 Smart Fitt va organiza o clasă de zumba pentru copii.

10.00 – 20.00 Asociaţia PUPPET MANIA va organiza repetiţii de teatru interactive cu public, workshopuri de mers pe picioroange, jocuri interactive pentru copii cu jucării din lemn, dans medieval – horă si jocuri medivale de societate, precum şi construirea decorului pentru spectacolul de seară, jocuri și concursuri în labirintul din Parcul Copiilor.

La ora 21.00, pe platoul din parc va începe spectacolul Cavalerul din Cetatea Florilor, dedicat copiilor.

10.00 – 21.00 Club Sportiv Leii Timişoarei –  Organizează un atelier de creaţie, cu activităţi principale de învăţare a tehnicilor de confecţionare a  brăţărilor, figurinelor din baloane şi figurinelor – modelino.

12.00 formaţiunea SALVO, în zona căsuţa de pe deal, va prezenta activităţi interactive pentru copiii de toate vârstele, ateliere specifice situaţiilor de urgenţă: acordarea primului ajutor, salvări de la înălţime/tiroliană, prezentarea echipamentelor şi a tehnicii din dotarea echipelor.

12.00 – 13.00 Teatrul Merlin şi Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT vor pune în scenă opera pentru copii Hansel și Gretel.

 

Teatrul de Vară – Parcul Rozelor

 

14.00 – 21.00 Târg de grădiniţe

17.00 Muzică ușoară și dans modern cu  formațiile “Reflex”, Școala de balet și dans „Denisse” și  “Dance with me”.

18.00 Tablou coregrafic: dansuri populare românești și ale naționalităților conlocuitoare, în interpretarea copiilor de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Grădinița germană “Franz Lukas” din Timișoara, Școlile Generale din Dudeștii Noi, Vermeș, Moravița, Sânpetru Mare și a ansamblurilor „Mladost” și „Bobita” din Timișoara.

19.00 Muzică ușoară, dans modern și popular cu grupurile „Flores”, „Torent” și „Hora Timișului” ale Palatului Copiilor din Timișoara.

20.00 Cântece și dansuri populare cu Ansamblul “Pusta Banatului”.

20.30 Formațiile de copii și tineret ale Ansamblului “Timișul” şi recital Andreea Voica.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Comunicat de presă privind începerea proiectului cu titlul „EXTINDERE REȚEA DE CANALIZARE ÎN LOCALITATEA SÂNMARTINU SÂRBESC, COMUNA PECIU NOU, JUDEȚUL TIMIȘ”

Publicat

pe

CONTRACT DE FINANȚARE NR.C1I100122000092/17.06.2024

Finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ – PILONUL 1 TRANZITIA VERDE –COMPONENTA C1 – MANAGEMENTUL APEI – INVESTIȚIA 1 Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene

 1. Numele beneficiarului: COMUNA PECIU NOU
 2. Obiectivele proiectului

Prin prezentul proiect propus a fi finanțat prin PNRR – COMPONENTA 1 – INVESTITIA 1 Comuna PECIU NOU, FINALIZEAZA RETEAUA DE CANALIZARE din aglomerarea Diniaș 25C – SATELE SANMARTINU SARBESC SI DINIAS, COMUNA PECIU NOU (CU STATIE DE EPURARE COMUNA) DESERVIND SI RESTUL DE 330 DE GOSPODARII DIN SATUL SANMARTINU SARBESC, COMUNA PECIU NOU. Sistemul de canalizare propus este de tip separativ. Canalizarea va prelua numai debitele de ape uzate menajere, care corespund prevederilor normativului NTPA 002. Rețeaua de canalizare se va realiza din tuburi PVC-KG, D=200-250mm, SN8, in lungime totala de 7.306 m. Extinderea rețelei de canalizare se va realiza pe toate strazile din localitate, in afara de cele pe care exista deja reţea de canalizare menajera. Pe traseul canalizării se vor monta cămine de vizitare pe aliniament din maxim 60 in 60 m, la schimbare de direcţie, pentru ruperea pantei si la intersecții.  Conductele se vor poza îngropat la adâncimi cuprinse între 1,20 şi 3,60 m.   Deoarece terenul nu permite descărcarea gravitațională direct în canalizarea existenta, se propun pe traseul retelei de canalizare 4 staţii de pompare pentru ridicarea nivelului canalizării. Conductele de refulare prevazute de la stațiile de pompare se vor realiza din polietilena PE-HD, De. 110 mm si vor fi echipate cu camine de vane. Lungimea totala a conductelor de refulare propuse este L = 730 m.(din care 471m nu sunt pe același traseu cu reteaua de canalizare propusa). Apa uzata colectata se va descărca in rețeaua de canalizare prin conductele de refulare in căminele existente..

 1. Valoarea totala a proiectului este 081.709,81 lei, din care finanțarea nerambursabila 8.355.755,01 lei, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 1.587.593,45 lei
 2. Data începerii proiectului este 06.2024
 3. Data finalizării proiectului este 06.2026
 4. Codul proiectului C1I100122000092

Contact: tel. 0256414500, fax 0256414826, e-mail: contact@primariapeciunou.ro,

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

https://mfe.gov.ro/pnrr/                           https://www.facebook.com/PNRROficial/ .

Citeste mai mult

Administrație

Comunicat de presă privind începerea proiectului cu titlul „EXTINDERE REȚEA DE CANALIZARE ETAPA A II-A ÎN LOCALITATEA PECIU NOU, COMUNA PECIU NOU, JUD. TIMIȘ”

Publicat

pe

CONTRACT DE FINANȚARE NR.C1I100122000093/04.07.2024

 Finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ – PILONUL 1 TRANZITIA VERDE –COMPONENTA C1 – MANAGEMENTUL APEI – INVESTIȚIA 1 Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene

 1. Numele beneficiarului: COMUNA PECIU NOU
 2. Obiectivele proiectului

Prin prezentul proiect propus a fi finanțat prin PNRR – COMPONENTA 1 – INVESTITIA 1 Comuna PECIU NOU, FINALIZEAZA RETEAUA DE CANALIZARE din aglomerarea PECIU NOU –SATUL PECIU NOU, COMUNA PECIU NOU  deservind si restul de 1300 locuitori echivalenți (35% din totalul locuitorilor echivalenți de 3700 l.e ai aglomerării Peciu Nou). Proiectul are următoarele caracteristici tehnice:

– numărul de locuitori deserviți de proiect este de 1300 de locuitori echivalenți din totalul de 3700 l.e. ai aglomerării

– Rețea de canalizare PVC, De 250 /200, L= 12800 m

– Număr racorduri – 510 bucăți

– Rețea de refulare din conducta PE-HD, De 90, L= 650 m

– Stație de pompare – 8 bucăți

Prin proiect se prevede ca 35% din locuitorii echivalenți, respectiv 1300 locuitori echivalenți din 3700 l.e din aglomerarea Peciu Nou să fie racordați cu cămine de racord cu 3 sau 2 intrări şi o ieșire, rezultând un număr de 510 cămine de racord.

 1. Valoarea totala a proiectului este 022.562,95 lei, din care finanțarea nerambursabila 13.784.793,20 lei, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2.599.437,44 lei
 2. Data începerii proiectului este 07.2024
 3. Data finalizării proiectului este 06.2026
 4. Codul proiectului C1I100122000093

Contact: tel. 0256414500, fax 0256414826, e-mail: contact@primariapeciunou.ro,

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

https://mfe.gov.ro/pnrr/                           https://www.facebook.com/PNRROficial/ .

 

Citeste mai mult

Cultură

Ziua Timișoarei. Operetă, rock simfonic și spectacol de muzică populară în Parcul Rozelor. VEZI PROGRAMUL

Publicat

pe

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara anunță că în perioada 1-4 august, în Parcul Rozelor vor fi organizate o serie de spectacole, cu ocazia Zilei Timișoarei.

Invitați vor fi:

1 august, ora 20.00  – Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian“ cu „Voievodul țiganilor“ de Johann Strauss fiul

2 august, ora 20.00 – Trimișoara Simfonic – Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian“ cu „Meșterul Manole“. În deschidere formația Riff

3 august, ora 20.00 – Timișoara Young – Florin Ristei & Orchestra „Lira“

4 august, ora 20.00 – Born in Timișoara – Ansamblul „Timișul“ Oficial și oaspeții săi, din țară – Nicoleta Voica, Mioara Velicu, Constantin Enceanu și Mihai Teacă, dar și Miroslav Ilic și Roby Lakatos.

Dirijor Deian Galetin

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite