Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

3D Sonic Max, viitorul cititor de amprente in-display lansat de Qualcomm

Publicat

pe

La summit-ului Qualcomm Tech 2019 din Hawaii, compania americană Qualcomm a făcut o serie de anunțuri foarte importante. Nu numai noile procesoare Qualcomm Snadpragon 865 și 765, dar și o tehnologie nouă și foarte importantă: tehnologia Qualcomm 3D Sonic Fingerprint.

Acesta este viitorul cititorilor de amprente sub ecran și ceva care, în final, va îmbunătăți semnificativ sistemul de deblocare pe viitoarele smartphone-uri care vor fi comercializate începând cu 2020. Este foarte posibil ca acest cititor de amprente să-l regăsim pe Galaxy S11.

În practică, Qualcomm nu numai că a sporit siguranța sistemului de deblocare care poate fi integrat sub ecran, dar a crescut semnificativ și zona destinată recunoașterii amprentei. Potrivit site-ului HDBlog, Qualcomm 3D Sonic Max este atât de mare, de fapt, încât poate citi două amprente simultan pentru o autentificare suplimentară.

Acest lucru va permite deblocarea mai rapidă, fără a fi neapărat necesară apăsarea exactă a unei anumite zone cu vârful degetului. O zonă mai largă va permite, de asemenea, poziționarea diferită a degetului, permițând punerea degetului pe o arie mai mare și, prin urmare, mai ușor de atins.

Vechiul senzor de amprente din ecran măsura 4 mm x 9 mm, o dimensiune relativ mică iar vârful degetului trebuie pus cu exactitate. Noul senzor Qualcomm 3D Sonic Max are dimensiunile 30,6 mm x 19,2 mm și este de 17 ori mai mare decât cel vechi. Va ocupa aproximativ 30% din suprafața ecranului.

Senzorul de amprente alături de Face ID sunt cele care răspund de deblocarea telefoanelor și, în final, de securitatea datelor stocate în dispozitiv. Aceste date sunt de cele mai multe ori confidențiale și posesorul unui smartphone nu vrea să fie făcute publice.

Qualcomm 3D Sonic Max va aduce beneficii importante și în ceea ce privește viteza de recunoaștere și, evident, de precizie. Pe lângă Galaxy S11 pomenit mai sus, sigur cel mai important și mai așteptat din 2020, și alte companii sunt interesate de noul cititor sonic a lui Qualcomm. Vorbim aici de Apple, Xiaomi, Huawei, Sony, LG sau Nokia, ca să amintim doar cei mai mari producători de telefoane din lume.

Pe scurt, între procesoare super-puternice, ecrane OLED, camere noi și sisteme de deblocare super-avansate, anul 2020 pare a fi unul foarte important pentru sectorul mobil, fără a uita sosirea mai multor smartphone-uri de tip Fold.

Internațional

Leon al XIV-lea este noul Papă

Publicat

pe

Conclavul l-a ales pe cel de-al 267-lea episcop al Romei, cardinalul Robert Francis Prevost.
Anunțul a fost dat mulțimii de cardinalul protodiacon Dominique Mamberti: „Eminența Sa Reverendisim Domn, Domnul Robert Francis, cardinal al Sfintei Biserici Romane, Prevost, care și-a ales numele pontifical Leon al XIV-lea“.
Primul Papă augustinian, el este al doilea Suveran Pontif american, după papa Francisc, dar, spre deosebire de Bergoglio, americanul Robert Francis Prevost, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în nordul continentului și a păstorit în sudul acestuia, înainte de a fi chemat de predecesorul său să conducă Departamentul pentru Episcopi și Comisia Pontificală pentru America Latină.

„Dragi surori și frați. Acesta este primul salut al lui Hristos înviat, păstorul cel bun care și-a dat viața pentru turma lui Dumnezeu. Îmi doresc, de asemenea, ca acest salut de pace să intre în inimile voastre și să ajungă la familiile voastre, la toți oamenii de pretutindeni, la toate națiunile și la tot pământul. Pacea fie cu voi.

O pace dezarmantă, smerită și perseverentă vine de la Dumnezeu. Dumnezeu care ne iubește pe toți necondiționat. Încă auzim în urechi acea voce slabă, dar mereu curajoasă, a Papei Francisc binecuvântând la Roma. În aceeași binecuvântare, Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu vă iubește pe toți și răul nu va birui. Mulțumesc, Papa Francisc. (…)

Împreună, trebuie să ne străduim să fim o biserică misionară, o biserică ce construiește punți și dialog, mereu deschisă să-i primească pe toți, pe toți cei care au nevoie de caritatea noastră și de prezența noastră’, a spus Papa în primul său discurs.

Papa Leon al XIV-lea a mai cerut Bisericii Catolice să fie „o biserică sinodală, o Biserică ce umblă, o biserică ce caută mereu pacea. Încercați să fiți mereu aproape, mai ales de cei care suferă atât de mult“.

Citeste mai mult

Internațional

Habemus Papam! Papa Leon al XIV-lea!

Publicat

pe

Cardinalul Robert Francisc Prevost a fost ales de Conclav să fie urmașul Papei Francisc și al 267-lea Sfânt Părinte- Papa Leon al XIV-lea.

La ora 18.10, (19.10 ora României) fumul alb a anunțat alegerea celui de-al 267-lea pontif al Bisericii Catolice.

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, de culoare albă, de data aceasta, semn că a fost ales cel de-al 267-lea pontif al Bisericii catolice.

Cei prezenți în Piața Sfântul Petru au primit vestea cu bucurie și aplauze, iar clopotele bazilicii Sfântul Petru au început să răsune a sărbătoare.

Citeste mai mult

Internațional

ACTUALIZARE: Fum negru la Vatican. Conclavul nu a ales un Suveran Pontif

Publicat

pe

Fumul care a ieșit miercuri seară, la ora 21.01 (ora României 22.01 ) pe coşul de la Vatican este negru. Asta înseamnă că primul vot pentru alegerea noului Papă nu a avut un rezultat.

Miercuri după-amiază, la ora 16:30, cardinalii electori au intrat în conclav și au depus jurământul. Odată cu pronunțarea „Extra omnes”,  ușile Capelei Sixtine au fost închise pentru începerea votării.

Alegerile urmează să continue joi, când dimineaţa sunt prevăzute două tururi, iar după-amiaza alte două.

Viitorul Papă este ales cu două treimi dintre voturile celor 133 de cardinali electori, adică 89 de voturi.

ACTUALIZARE:

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, dar tot unul de culoare neagră, la fel ca miercuri seară.

Alegerea noului papă urmează să fie decisă la scrutinele din seara de joi sau la cele de vineri.

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite