Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

ANALIZĂ. Locuri de muncă bine plătite pentru români, în străinătate

Publicat

pe

Oferta de job-uri în străinătate pentru români a crescut semnificativ în ultima săptămână, în special pentru personal calificat, se arată în datele unuei analize realizate de platforma bestjobs,ro.

Astfel, se caută un medic specialist în gastroenterologie pentru Elveţia, cu experienţă cuprinsă între doi şi cinci ani, specializare finalizată şi vorbitor de germană. Salariul este cuprins între 10.000 şi 15.000 de euro brut pe lună.

Aceeaşi sumă se oferă în Franţa pentru un medic stomatolog, cu experienţă de minim doi ani şi vorbitor de franceză.

Potrivit bestjobs.ro, în mai multe ţări din Europa au crescut şi cererile pentru asistenţi medicali şi personal de îngrijire la domiciliu, salariile fiind de 2.500 – 3.000 de euro pe lună.

De asemenea, un start-up din Germania din domeniul fine-tech (cripto-curency) caută în România un inginer IT căruia îi oferă un salariu de 6.000 de euro pe lună. Job-ul poate fp făcut remote, de acasă.

Tot pentru Germania se caută instalatori, pentru Belgia se caută şoferi de camion cu macara, iar pentru Irlanda se caută sudori. Salariile variază între 2.000 şi 2.500 de euro pe lună.

În ceea ce priveşte topul angajărilor din această săptămână în funcţie de industrie, pe primul loc au fost vânzările, unde s-au recrutat reprezentanţi vânzări, consultanţi vânzări sau asistenţi vânzări, arată datele bestjobs. Pe locul doi s-a situat domeniul finanţe/contabilitate, unde s-au căutat contabili şi specialişti (financiar, facturare, procesare plăţi). Podiumul este completat de specialişti/tehnicieni – s-au căutat electricieni, mecanici, ingineri de producţie.

Timișoara, în topul angajărilor la nivel național

Cel mai bun oraş pentru angajări a fost săptămâna aceasta Timişoara, care a detronat Bucureştiul. În acelaşi timp, notează bestjobs, Braşovul a înregistrat o uşoară scădere în materie de cerere – ofertă de job-uri, dar şi-a păstrat poziţia în top 5 oraşe ca număr de angajări.

Angajatorul cu cele mai multe aplicări săptămâna aceasta a fost o companie full-service de market research cu oferte de job-uri de operatori call-center.

În schimb, job-ul cu cele mai multe aplicări a fost unul de manager de producţie, pentru care şi-au depus CV-ul 290 de candidaţi. Condiţiile minime pentru angajare sunt studiile superioare tehnice, o experienţă minimă de zece ani în mediul industrial (producţie de masă) şi cinci ani într-un rol de coordonare a activităţii de producţie. Pachetul de angajare include relocare la Ploieşti.

Topul celor mai dorite domenii pentru job-uri remote a fost deschis săptămâna aceasta, arată bestjobs, de call center/client service. Pe locul doi a fost domeniul financiar / contabilitate, urmat de IT/telecom, de vânzări şi de management.

În ceea ce priveşte topul oraşelor cu cea mai mare ofertă de muncă, acesta a rămas relativ neschimbat, fiind deschis de Bucureşti, urmat, în ordine, de Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov. Clasamentul se păstrează şi când vine vorba de cererea de locuri de muncă. La acest capitol, cele mai dorite, dar şi cele mai ofertante domenii sunt vânzările, IT / telecom, financiar/contabilitate, managementul, call-center şi inginerie.

La polul opus însă, topul oraşelor cu cea mai slabă ofertă de muncă este deschis de Alexandria (Teleorman), urmată de Călăraşi, Slobozia, Vaslui şi Giurgiu. Iar clasamentul oraşelor în care oamenii îşi caută cel mai puţin de muncă este deschis de Vaslui, urmat de Sfântu-Gheorghe, Călăraşi, Slobozia şi Lugoj. În ceea ce priveşte domeniile cele mai puţin ofertante, dar şi cel mai puţin căutate, acestea sunt: servicii frumuseţe, agricultură / zootehnie, securitate / militar, curăţeni, babysitting, turism.

În ceea ce priveşte aplicările pentru noi job-uri, în funcţie de categorii de vârstă, clasamentul este deschis de cei între 25 şi 34 de ani (30,3%), urmaţi, în ordine, de cei între 35 – 44 de ani (21.5%), de cei între 45 – 54 de ani (18,4%), de cei între 18 – 25 de ani (11,7%) şi de cei între 55 – 65 de ani (11,4%). Persoanele de peste 65 de ani şi-au căutat un job doar în proporţie de 6,4%.

Potrivit bestjobs.ro, femeile şi-au căutat un nou job în proporţie de 58,3%.

La capitolul aplicări pentru joburi în funcţie de experienţă, topul este deschis de nivelul middle (42%), urmat de entry-level (41%), de senior (10%) şi de executive (7%).

Platforma bestjobs subliniază că în luna august s-au înregistrat peste 600.000 de aplicări pentru un job nou, 55% dintre acestea fiind în categoria white collar (birou), 35% blue collar (muncă fizică) şi 10% în categoria gold collar (poziţii de management şi conducere).

Principala modalitate prin care angajatorii îi contactează pe aplicanţii la job-uri este prin telefon, de aici reieşind cât este de important ca o persoană să aibă datele de contact corecte şi actualizate, notează cei de la platforma bestjobs.

Internațional

Honor Magic 7 și Honor Magic 7 Pro lansate cu cip cu Snapdragon 8 Elite

Publicat

pe

Compania chineză Honor a lansat zilele trecute seria Honor 7, compusă din Honor Magic 7 și Honor Magic 7 Pro. Noile telefoane emblematice au fost lansate în China și au la bord cel mai nou procesor Qualcomm, Snapdragon 8 Elite. Seria Honor Magic 7 rulează sistemul de operare MagicOS 9 bazat pe Android 15 din cutie. Ambele modele au sticlă de protecție Honor Rhino Glass și certificare pentru praf și apă IP69+IP68.

Honor Magic 7 are un afișaj OLED LTPO plat cu diagonala 6,78 inch (17,22 cm) cu o rată de refresh de 120 Hz și luminozitate maximă de până la 5.000 de niți, ceva ne mai întâlnit pe cele mai recente telefoane mobile. Potrivit Honor, nu lipsește nici Dolby Vision. Fratele său mai mare, Honor Magic 7 Pro are un afișaj OLED micro-quad-curbat cu cu diagonala de 6,8 inch (17,27 cm) cu specificații similare, potrivit MySmartPrice. Honor Magic 7 Pro are diagonala ecranului la fel ca Samsung Galaxy S24 Ultra.

Modelul Pro primește o insulă dinamică, în genul telefoanelor mai noi Apple iPhone. Acolo este plasată o a doua cameră frontală de adâncime 3D pentru deblocarea feței, spre deosebire de telefonul mai mic, care dispune de doar o cameră frontală.

Ambele telefoane din seria Honor 7 au procesorul emblematic Qualcomm Snapdragon 8 Elite asociat cu cu până la 16GB de memorie RAM și 1 TB de stocare internă.

Honor Magic 7 și Magic 7 Pro au camere principale identice de 50MP, o cameră ultrawide de 50MP și o cameră selfie de 50MP. Magic 7 Pro are o cameră cu teleobiectiv tip periscop de 200 MP cu zoom optic de 2,5x și zoom digital de 100x. În schimb, modelul mai mic, Magic 7 are o cameră cu teleobiectiv de 50 MP cu zoom optic de 3x și zoom digital de 50x.

Sunt diferențe și la baterie între cele două telefoane din seria Honor magic 7. Modelul mai mic are o baterie de 5.650 mAh, cu încărcare SuperCharge cu fir de 100W și fără fir de 80W. Honor Magic 7 Pro are o baterie de 5.850 mAh și aceleași viteze de încărcare.

Honor Magic 7 are dimensiunile și greutatea de 162,1 x 75,8 x 7,95 mm și 199 grame, în timp ce Honor Magic 7 Pro are 162,7 x 77,71 x 8,8 mm și o greutate de 223 grame. Ambele telefoane au scaner de amprentă în afișaj, deblocare facial și difuzoare stereo. Cele două telefoane sunt certificate IP68+IP69 pentru rezistență la praf și apă.

Honor Magic 7 este disponibil în culorile Asaka Gold, Snow White, Moon Shadow Grey, Sky Blue, Velvet Black, în timp ce Honor Magic 7 Pro în Moon Shadow Grey, Snow White, Sky blue, Velvet black.

Honor Magic 7, modelul cu 12GB RAM + 256GB stocare costă în China 4.499 CNY, aproximativ 580 de euro sau 630 de dolari. Modele cu memorie RAM și stocare mai multă, de exemplu 16GB RAM + 1TB stocare, ajung până la 710 euro sau 770 de dolari.

HONOR Magic 7 Pro, modelul cu 12GB de memorie RAM + 256GB stocare costă 5.699 CNY, adică aproximativ 740 de euro sau 800 de dolari. Modelele cu memorie RAM și stocare mai multă, de exemplu 16GB de RAM + 1TB stocare costă 6.699 yuani chinezești, aproximativ 870 de euro sau 940 de dolari.

Honor nu a dezvăluit încă data lansării smartphone-urilor pentru piețele globale, dar ne așteptăm ca cele două modele să fie lansate cel puțin în India, similar cu seria precedentă.

Foto: honor.com

Citeste mai mult

Internațional

Vivo a lansat seria X200, cip puternic, cameră de 200MP și baterii mari

Publicat

pe

În cadrul unui eveniment care a avut loc în China, compania Vivo și-a prezentat noile telefoane Vivo X200, Vivo X200 Pro și Vivo X200 Pro mini. Toate cele trei smartphone-uri au procesoare Mediatek Dymensity 9400, iar memoria RAM poate ajunge la 16GB de RAM și stocarea până la 1TB. Nu știm momentan dacă aceste modele din seria Vivo X200 vor fi disponibile și în Europa.

Vivo X200 are un ecran de 6,67 inch (16,94 cm), în timp ce varianta X200 Pro are un ecran de 6,78 inch (17,22 cm). Ambele au ecrane OLED cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz și până la 4.500 niți luminozitate maximă, potrivit GSMArena. Vivo X200 Pro mini are un ecran cu diagonala de 6,3 inch (16 cm) de tip OLED LTPO cu rata de 120Hz.

Toate cele trei modele au procesorul emblematic MediaTek Dimensity 9400. Există diferențe în materie de RAM și stocare între cele trei modele în funcție de modul cum sunt cuplate memoria RAM și stocarea. Dar, toate 12/16GB de RAM și 256/512GB și până la 1TB stocare. Toate cele trei modele au sistemul de operare Origin OS 5. Cele trei telefoane vor fi concurenți redutabili pentru Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Vivo X200 și Vivo X200 Pro mini au trei camere de 50MP, una principală, una cu unghi ultra-larg și una cu teleobiectiv. În plus, varianta Pro are o cameră cu teleobiectiv de 200MP. Toate cele trei smartphone-uri au o cameră selfie de 32MP.

Vivo a reușit să împacheteze baterii uriașe în ambele telefoane X200 Pro datorită tehnologiei de baterie Silico Anode de a treia generație. X200 are o baterie de 5.800 mAh, modelul Pro are o baterie de 6.000 mAh, în timp ce X200 Pro mini are o unitate de 5.700 mAh. Toate cele trei modelele oferă încărcare cu fir de 90W și încărcare wireless de 50W.

În materie de senzori și conectivitate Vivo X200, Vivo X200 Pro și Vivo X200 Pro mini au tot ce oferă telefoanele emblematice. De asemenea, cele trei telefoane sunt certificare IP68+IP69, pentru rezistență la praf și apă.

Vivo X200 și Vivo X200 Pro sunt livrate în culorile Sapphire Blue, Titanium Grey, Moonlight White și Carbon Black, potrivit 91Mobiles. Prețurile sunt în funcție de RAM și stocare și pornesc de la 5.299 CNY sau 748 USD / 685 euro. Variantele cu mai mult RAM și stocare vor fi mai scumpe.

Vivo X200 Pro mini este disponibil în culorile Titanium Blue, Micro Powder (un fel de roz), Straight Forward (alb) și Simple Black. Telefonul pornește, pentru varianta de bază, de la 4.699 CNY (yuan chinezesc), adică aproximativ 663 de dolari / 610 euro. Toate cele trei telefoane sunt disponibile la vânzare din ziua lansării, 14 octombrie. Cum a scris mai sus, greu de crezut că vor fi disponibile în Europa.

Foto: Vivo

Citeste mai mult

Internațional

România îndeplinește condițiile pentru programul Visa Waiver. Când vom putea călători peste Ocean

Publicat

pe

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru a anunţat marţi că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

Astfel, primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor.

„Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, a spus Muraru, într-o înregistrare video.

Acesta a mai adăugat: „Astăzi este o zi mare, o zi pe care am aşteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută”, anunţă Muraru într-o înregistrare video postată mpe site-ul ambasadei.

Ambasadorul României în SUA a mai precizat că este necesară o confirmare din partea autorităţilor de la Washington în perioada următoare.

https://www.facebook.com/watch/?v=1230806568162765&t=15

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite