Ne găsiți și pe:

Internațional

Apple a lansat noul iPad și iPad Mini cu rame subțiri și suport 5G

Publicat

pe

Compania Apple a lansat pe 14 septembrie seria iPhone 13, Apple Watch Series 7 și modelele Apple iPad Mini și iPad de 10,2 inch. Apple iPad Mini vine cu un nou design, procesorul Apple A15 Bionic, suport 5G și suport Apple Pencil de a doua generație. Apple iPad-ul de 10,2 inch (25,91 cm) vine cu procesorul A13 Bionic, cameră frontală ultra-largă de 12MP și durata de viață a bateriei pe tot parcursul zilei.

Apple a anunțat cel mai nou iPad entry-level și un iPad Mini la evenimentul său „California Streaming”, potrivit site-ului 91Mobiles. Apple iPad 2021 vine cu un design similar cu predecesorul său, cu rame cam groase în jurul afișajului și un buton Acasă. Între timp, noul Apple iPad Mini vine cu un design nou, care include rame mai subțiri în jurul ecranului, un port USB de tip C, Touch ID în partea superioară a cadrului și o varietate de culori noi, la fel ca iPad Air. Apple iPad Mini vine și cu suport 5G, ceea ce lipsește pe iPad-ul entry-level din 2021.

Apple iPad Mini este, fără îndoială, cel mai interesant dintre cele două iPad-uri noi lansate pe 14 septembrie. Vine cu un design nou, cu rame mai subțiri și un ecran mai mare, de 8,3 inch (21,08 cm) Liquid Retina. Tableta are un port USB de tip C și acceptă creionul Apple de a doua generație care se poate atașa magnetic pe lateral. Apple iPad Mini este alimentat de noul procesor A15 Bionic, ceea ce înseamnă, de asemenea, că vine cu suport 5G. Compania spune că vine cu performanțe îmbunătățite cu 40% față de modelul precedent. Momentan nu știm dacă va putea concura cu tabletele din seria Samsung Galaxy Tab S7 și nu doar prin prisma ecranului mai mic. Apple iPad-ul de 10,2 inch are un procesor mai vechi și nu intră în discuție.

Apple iPad Mini vine în patru culori noi – Pink, Starlight, Purple și Space Gray. Touch ID-ul a fost mutat în butonul de sus la fel ca cel de pe iPad Air. Center Stage, care este o caracteristică văzută pe iPad Pro, vine pe iPad Mini. Poate detecta oameni și deplasa automat cadrul pe ei. IPad Mini are o cameră frontală ultra-largă de 12MP cu un câmp vizual mai mare și o cameră posterioară de 12MP. Tableta este livrată cu sistemul de operare iPadOS 15.

Prețul lui iPad Mini începe de la 499 USD. IPad Mini vine în configurații de stocare de 64GB și 256GB. Apple iPad Mini poate fi precomandat din 14 septembrie, livrarea începând cu 24 septembrie.

Noul model Apple iPad 2021 de 10,2 inch nu primește o reîmprospătare a designului ca iPad-ul Mini. Veți obține o tabletă Apple la nivel de intrare cu aspect familiar, care prezintă rame destul de groase. IPad-ul (a 9-a generație) este alimentat de procesorul puțin mai vechi, A13 Bionic, care oferă o creștere a performanței cu 20% față de generația anterioară. Noul iPad acceptă Apple Pencil din prima generație.

IPad-ul de 10,2 inch are, de asemenea, aceeași cameră frontală de 12MP așa cum se vede pe iPad mini. FoV (Field of View -câmpul vizual) mai mare permite, de asemenea, funcția Center Stage. Tableta vine cu o memorie de bază de 64GB și va fi disponibilă și o opțiune de 256GB. Apple iPad 2021 va fi livrat cu sistemul de operare iPadOS 15. Apple iPad va fi disponibil pentru utilizatorii din întreaga lume începând cu 20 septembrie.

Noul iPad vine cu un preț de pornire de 329 USD și va fi disponibil în opțiuni de culoare argintiu și gri spațial. Noul iPad poate fi precomandat începând din 14 septembrie, livrarea începând cu 24 septembrie.

Internațional

Ceasurile inteligente Huawei au acum hărți AutoNavi Maps

Publicat

pe

În urma sancțiunilor administrației americane Huawei nu mai are acces la aplicațiile Google. Urmare a acestui fapt Google Maps nu mai este accesibil pe telefoanele Huawei, în timp ce Here WeGo este încă indisponibil în bibliotecă. Acum ceasurile inteligente Huawei au hărți AutoNavi Maps. AutoNavi este un furnizor chinez de date geospațiale care oferă servicii de cartografiere online pentru China.

Aplicația AutoNavi Maps este acum compatibilă cu dispozitivele portabile Huawei, conform TizenHelp. Utilizatorii Huawei Watch vor putea folosi aplicația pentru a obține servicii GPS și de localizare. AutoNavi Maps ar putea deveni principalul furnizor de hărți și servicii de localizare în acest scenariu. În țara sa de origine, aplicația este populară, iar utilizatorii consideră că este mai precisă decât Google, Apple și alte servicii. Da, strugurii sunt acri!

Aplicația va funcționa inițial cu ceasurile inteligente Huawei Watch GT 2, GT 2 Pro, GT 2e, Watch 3 și Watch 3 Pro. Mai multe ceasuri inteligente, precum și noi modele potențiale, vor avea în viitor aplicația AutoNavi Maps. Nu știm cum vor putea concura aceste smartwatch-uri cu seria Galaxy Watch 4 a companiei Samsung. Ceasurile Samsung au și noul sistem de operare Watch 3 OS, dar și Google Maps la bord.

În China, Watch S1, recent introdus de Xiaomi, va putea folosi servicii de cartografiere AutoNavi. Navigarea pas cu pas, locațiile live, vizualizările 3D, integrarea socială cu Sina Weibo, statisticile de trafic în timp real, serviciile de taxi și orele de sosire proiectate sunt toate incluse în aplicație

De asemenea, vor exista mementouri de vibrații pe ceas în locurile cheie. Este suficient ca utilizatorul să se uite la smartwatch pentru ca procesul de navigare să meargă fără probleme. Versiunea de smartwatch AutoNavi Maps este disponibilă în prezent pentru ceasurile inteligente Huawei Watch și Xiaomi lansate în China.

Nu este nevoie să aveți un smartphone conectat pentru a utiliza aplicația. Deși datele pot fi sincronizate cu smartphone-ul Huawei, este o aplicație independentă care vă permite să vizualizați informații în timp real pe ceas. Pentru a descărca aplicația, accesați AppGallery și căutați-o. În prezent AutoNavi Maps este disponibil doar în China și va fi disponibil în curând și în alte regiuni. Suntem curioși cum se va descurca aplicația în alte zone de pe glob.

Sursa foto: via huaweicentral.com

Citeste mai mult

Internațional

Xiaomi 12: fără cameră in-display, dar cu încărcare de 120W pentru modelul Pro

Publicat

pe

Xiaomi se pregătește să prezinte în următoarele zile o nouă generație de smartphone-uri high-end, seria Xiaomi 12. Știm deja multe despre ele, iar noi informații tocmai au confirmat absența unei camere sub ecran și introducerea reîncărcării rapide de 120W pe modelul Xiaomi 12 Pro.

Potrivit informațiilor de la leakerul Digital Chat Station, via PhonAndroid, următorul smartphone emblematic Xiaomi 12, care va fi lansat până la sfârșitul lunii decembrie, nu va folosi o cameră in-display așa cum are Samsung Galaxy Z Fold 3. Surse din China au văzut deja acest smartphone în teste și într-adevăr folosea o cameră într-un orificiu din ecran.

Producătorul chinez nu va dota așadar această generație cu o cameră sub ecran, această tehnologie va rămâne pentru moment rezervată modelelor din gama MIX. Următoarele MIX 5 și MIX 5 Pro ar putea fi lansate în martie 2022, dar vor fi disponibile doar în China. Referitor la camera Xiaomi sub ecran, probabil aceasta nu dă momentan randamentul scontat de Xiaomi și mai sunt necesare unele optimizări.

Vă reamintim că Samsung Galaxy Z Fold 3, telefonul pliabil al companiei Samsung lansat în acest an, are o camera selfie sub ecran. Este un început și pentru Samsung, dar a durat ceva timp pentru a ajunge la această tehnologie. Nici camera Samsung nu este foarte performantă, dar este spectaculoasă și inedită pe un smartphone.

Într-o altă postare, Digital Chat Station a dezvăluit că Xiaomi 12 Pro se va bucura de încărcare ultra-rapidă de 120W, la fel ca Xiaomi 11T Pro. Într-adevăr, după cum dezvăluie certificarea oficială a smartphone-ului, acesta din urmă va folosi un încărcător de 120W. Același lucru ar trebui să fie valabil și pentru Xiaomi 12 Ultra. Xiaomi folosește încărcare atât de rapidă pe smartphone-urile sale de peste un an, de când primul smartphone care a profitat de ea a fost Xiaomi Mi 10 Ultra în 2020.

La rândul său, modelul Xiaomi 12 ar avea o încărcare rapidă cu fir mai mica, „doar” 67W. Aceasta este o îmbunătățire față de Xiaomi Mi 11 de anul trecut, care a oferit maxim 55W și, astfel, se va putea alinia cu Xiaomi MI 11 Ultra și Xiaomi 11T. Față de alte telefoane de pe piață, de la Samsung sau Apple, încărcarea Xiaomi de 120W este realmente foarte rapidă!

Reducerea puterii de încărcare rapidă, pe adjunctul lui Xiaomi 12 Pro, va permite smartphone-ului să fie mai subțire decât modelele Pro și Ultra. Totuși, această decizie poate părea ciudată, deoarece smartphone-ul mid-range chinezesc Redmi Note 11+, deși oferit la un preț mult mai mic, este compatibil cu încărcarea rapidă de 120W.

Chiar dacă Xiaomi, dar și alte companii din China folosesc încărcare rapidă de 120W pe unele dintre modelele lor, sunt voci ale unor experți din domeniu care afirmă că în timp această încărcare deteriorează bateria. Cel puțin deocamdată este foarte utilă pentru utilizatori.

Sursa foto: technizoconcept / letsgodigital.org

Citeste mai mult

Internațional

Ploaie de meteori pe cerul României. Când și unde poate fi observată

Publicat

pe

În 2021, în noaptea de 13 spre 14 decembrie vom vedea panta ascendentă a activităţii de maxim a curentului de meteori Geminide, maximul curentului pentru ţara noastră, producându-se pe 14 decembrie, în jurul orei 7 dimineaţa, potrivit www.astro-urseanu.ro.

Ploaia de meteori Geminide, unul dintre cei mai spectaculoşi curenţi de meteori, are loc, în fiecare an, în perioada 4 decembrie – 20 decembrie. Fenomenul poate fi observat pe tot globul, potrivit NASA.

În perioada de maxim sunt estimaţi să apară pe cer până la 150 meteori pe oră, o mare parte din ei fiind foarte strălucitori (bolizi). Meteorii Geminide au ceva deosebit: sunt mai lenţi decât alţi meteori şi foarte luminoşi.

În ziua de 13 spre 14 decembrie 2021, Pământul trece printr-o zonă în care se află cantităţi mari de praf lăsate de asteroidul activ (3.200) Phaethon.

La contactul cu atmosfera, particulele de praf vor aprinde (ioniza) gazul atmosferic, lăsând o dâră luminoasă pe cer ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul: steaua căzătoare. Tridimensional, totuşi, resturile de mărimea nisipului expulzate din asteroid urmează o orbită bine definită în jurul Soarelui, iar partea de orbită care se apropie de Pământ este suprapusă în faţa constelaţiei Gemeni.

Prin urmare, atunci când Pământul traversează această orbită, punctul radiant al resturilor care cad apare în Gemeni, acesta fiind motivul pentru care se numesc „Geminide”, potrivit blogs.nasa.gov.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite