Ne găsiți și pe:

Internațional

Apple iPhone 14 Pro poate fi lansat cu o cameră de 48MP și fără notch

Publicat

pe

Suntem la doar câteva zile de lansarea seriei Apple iPhone 13, dar detaliile și predicțiile apar deja cu privire la următorul telefon emblematic al Apple, iPhone 14 Pro, care va fi lansat anul viitor. Respectatul analist Apple, Ming Chi-Kuo, prezice că iPhone 14 va adopta un „afișaj perforat” care ar situa camera frontală în centrul ecranului, eliminând designul actual cu notch, considerat de multă lume urât și depășit.

Conform TechRadar, Ming Chi-Kuo afirmă că va fi introdusă o cameră de 48MP pentru două „modele high-end”, în orificiul din ecran. În acest moment suspectăm că analistul Apple se referă la modelele iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max.

De asemenea, Kuo a făcut comentarii cu privire la dimensiunile ecranului gamei de iPhone 14. El spune că acestea ar putea fi de 6,1 inch (15,49 cm) pentru iPhone 14 și iPhone 14 Pro, precum și un 6,7 inch (17,02 cm) mai mare pentru modelele iPhone 14 Max și Pro Max. Aceste dimensiuni de ecran se potrivesc cu gama actuală iPhone 13. Interesant în această informație este noua versiune Apple iPhone 14 Max care ar putea fi lansată anul viitor. Kuo a mai remarcat că această versiune a iPhone 14 ar putea costa sub 900 de dolari când va fi lansată. Nu știm dacă va înlocui modelul Mini, despre care sunt zvonuri că va fi eliminat din viitoarea serie Apple iPhone 14.

În primul rând, este demn de remarcat faptul că niciuna dintre aceste detalii nu este sigură 100% în acest moment pentru iPhone 14 – deși Ming-Chi Kuo s-a dovedit a fi un analist Apple serios și de încredere. Chiar dacă Kuo este cel mai bine informat în privința produselor Apple, nu trebuie să uităm că mai avem un an până la lansarea seriei Apple iPhone 14 și se pot întâmpla multe până atunci.

Este ușor de văzut de ce Apple ar putea opta pentru un design cu afișaj cu o gaură pentru seria iPhone 14. O cameră față frontală, izolată de rama superioară, oferă utilizatorilor un pic mai mult ecran, iar pentru mulți arată mai plăcută din punct de vedere estetic decât o crestătură care ocupă o mare parte din ecran.

Ar fi și o îmbunătățire importantă a camerei principale de la actuala cameră de 12MP. O cameră de 48MP ar fi un pas uriaș față de cei 12 megapixeli ai actualei serii Apple iPhone 13. Acest lucru ar putea ajuta cu adevărat modelele iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max să iasă și mai mult în evidență.

Sursa foto: Apple

Internațional

Persoanele vaccinate, scutite de teste și restricții la călătoriile în Europa, din 1 februarie

Publicat

pe

Europenii vaccinaţi sau însănătoşiţi după COVID-19 urmează să poată călători de la 1 februarie în UE fără teste, în baza certificatului digital european, a anunțat, Consiliul European, într-un comunicat de presă.

Cele 27 de state membre UE au convenit marţi să-şi coordoneze mai bine regulile cu privire la deplasări în interiorul Uniunii Europene. S-a convenit eliminarea restricţiilor suplimentare pentru titularii certificatului digital al UE privind COVID şi alinierea perioadei de valabilitate la actul delegat, respectiv 270 de zile pentru ciclul primar de vaccinare.

Noile reguli vor intra în vigoare de la 1 februarie.

„Călătorii care deţin un certificat covid digital al UE valid nu ar trebui să fie supuşi unor restricţionări suplimentare a liberei circulaţii”, subliniază într-un comunicat Consiliul european.

În cursul unei reuniuni la Bruxelles, miniştrii de Externe din UE au adoptat o nouă recomandare – un act neconstrângător juridic – în vederea unei coordonări a măsurilor lor în domeniul liberei circulaţii.

Această actualizare a reglementărilor răspunde unei creșteri semnificative a nivelului vaccinării – aproape 70% din populaţia europeană a fost vaccnată complet, potrivit agenţiei europene de sănătate ECDC – şi desfăşurării ceritificatului digital al UE care atestă vaccinarea, testarea sau însănătoşitrea în urma unei infecţii cu noul coronavirus de mai puţin de şase luni.

Comisia Europeană (CE) îndeamnă statele membre UE „să pună aplicare imediat regulile agreate”.

„Aceasta este o recomandare, deci nu pot garanta că va determina toate ţările să intre în acest cadru comun, însă (…) toate statele membre şi-au semnalat intenţia de a se conforma”, a declarat pentru AFP secretarul de stat francez însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului european.

Această recomandare urmează să intre în vigoare la 1 februarie, odată cu măsura care stabileşte la nouă luni (270 de zle) durata validităţii certificatelor de vaccinare, în lipsa vaccinării cu o doză „booster”, în călătoriile în UE.

Citeste mai mult

Internațional

OPPO este aproape de a lansa prima sa tabletă

Publicat

pe

Compania chineză OPPO a crescut frumos în ultimul timp pe piața telefoanelor mobile, dar OPPO nu a lansat până acum nicio tabletă! De mai mult timp circulă zvonuri despre posibila sosire a unei tablete cu marca OPPO – ar fi o premieră pentru compania chineză controlată de gigantul compatriot BBK Elecronics. De fapt, se credea că va ajunge anul trecut, dar nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

O scurgere anterioară a dezvăluit că tableta OPPO va veni cu sistemul de operare Android și un ecran LCD. Ecranul aflat pe OPPO Pad, se pare că așa va fi numită viitoarea tabletă OPPO, se spune că are o rată de reîmprospătare de 120Hz. Conform site-ului italian HDBlog, OPPO Pad va avea o cameră frontală de 8MP pentru selfie-uri și apeluri video, iar pe spate va include un shooter de 13MP. La prima vedere pare interesantă tableta OPPO Pad.

Cum zvonurile inițiale despre lansare au fost anul trecut, la un moment dat ne-am întrebat dacă pandemia COVID-19 și criza cip-urilor nu au forțat compania chineză să amâne lansarea. Se pare că aceste lucruri nu au influențat lansarea tabletei OPPO, doar au amânat-o puțin, pentru că zilele trecute tableta a fost depistată pe platforma de benchmark Geekbench.

Așa cum se întâmplă adesea în aceste împrejurări am afla unele lucruri despre viitoarea tabletă. Nu multe, dar știm că va avea un procesor high-end drăguț, în condițiile în care vorbim de un Qualcomm Snapdragon 870. Este un procesor bun, chiar dacă a fost lansat cu un an în urmă. Este mai bun decât procesorul Snapdragon 865+ aflat modelele din seria emblematică Samsung Galaxy Tab S7. Viitoarea tabletă Android OPPO Pad va concura cu această serie Samsung, pentru că următoarea serie Samsung Galaxy Tab S8, are un procesor mult mai puternic de ultimă generație: Snapdragon 8 Gen1 (4 nm).

Conform mai multor zvonuri anterioare OPPO Pad va avea un ecran LCD de 11 inch (27,94 centimetri), 6GB de memorie RAM / 256GB stocare, conectivitate 5G, difuzoare stereo și o baterie de 8.100mAh cu încărcare rapidă de 33W.

Tableta OPPO Pad va fi lansată cu sistemul de operare Android 11, nu cel mai mai nou Android 12, așa cum s-ar spera. Sigur că lucrurile se mai pot schimba până la lansare. Nu suntem siguri de lansarea în Europa, debutul ar trebui să aibă loc în China într-un timp relativ scurt, poate câteva săptămâni, să zicem.

sursa foto: OPPO

Citeste mai mult

Internațional

Primele căști de realitate mixtă Apple VR/AR vor avea o lansare limitată

Publicat

pe

Lansarea primei căști de realitate mixtă de la compania americană Apple pare să fie împinsă până la sfârșitul acestui an. Compania ar putea prezenta setul cu casă VR/AR la evenimentul de lansare a seriei Apple iPhone 14 și îl poate livra pe la sfârșitul acestui an.

Conform site-ului 91Mobiles, primul set cu cască de realitate mixtă de la Apple, care va fi un amestec de realitate virtuală și realitate augmentată, este de așteptat să sosească mai târziu în acest an. Acum, conform unei noi note de cercetare pentru investitori de la analistul Apple, Apple Ming-Chi Kuo, aflăm că viitoarele căștile Apple vor fi limitate ca producție. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că setul Apple VR/AR va fi vândut în cantitate limitată la sfârșitul anului 2022 și doar pe anumite piețe.

Cel mai probabil Apple va lansa aceste căști de realitate mixtă în timpul evenimentului de lansare al seriei iPhone 14 din septembrie, dar nu va fi livrat până la sfârșitul anului. Până atunci este posibil ca Apple să-și schimbe strategia și mai multe astfel de căști să fie livrate în primul trimestru al anului 2023.

Între timp, rivalul Apple, compania Samsung a încheiat în decembrie trecut un acord de colaborare cu Microsoft pentru dezvoltarea următoarei generații de cască VR HoloLens 3. Mai mulți experți din domeniu consideră colaborarea Samsung cu Microsoft pentru HoloLens 3 un răspuns la presupusul set de căști Apple Glasses AR/VR.

Setul cu cască Apple AR/VR va fi disponibil la sfârșitul anului 2022. Kuo spune că va exista o întârziere în producția căștilor VR din cauza hardware-ului avansat și a designului complicat. Putem specula că va fi mai bun în comparație cu produsele rivale. Din păcate, Kuo nu a menționat data lansării sau a livrării căștilor Apple VR/AR. Dar sperăm că disponibilitatea, deși, în număr limitat, ar putea începe la sfârșitul anului 2022, ne putem aștepta la o lansare în noiembrie sau decembrie.

Din păcate, nu se cunosc multe altele despre căștile Apple VR/AR în acest moment, dar zvonurile recente au spus că va avea o configurație unică cu trei afișaje”, unde două sunt afișaje Micro OLED, în timp ce cealaltă este un panou AMOLED. Funcționalitatea celor trei afișaje este neclară în acest moment, dar zvonurile indică că setul cu cască are senzori avansați pentru detectarea mediului și a gesturilor. Se spune că are un procesor puternic pentru a ilumina cele trei ecrane. În cele din urmă, se spune că setul Apple AR/VR ar putea avea un preț de până la 3.000 USD.

Sursa foto:  91mobiles.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite