Ne găsiți și pe:

Internațional

Apple iPhone 14 Pro poate fi lansat cu o cameră de 48MP și fără notch

Publicat

pe

Suntem la doar câteva zile de lansarea seriei Apple iPhone 13, dar detaliile și predicțiile apar deja cu privire la următorul telefon emblematic al Apple, iPhone 14 Pro, care va fi lansat anul viitor. Respectatul analist Apple, Ming Chi-Kuo, prezice că iPhone 14 va adopta un „afișaj perforat” care ar situa camera frontală în centrul ecranului, eliminând designul actual cu notch, considerat de multă lume urât și depășit.

Conform TechRadar, Ming Chi-Kuo afirmă că va fi introdusă o cameră de 48MP pentru două „modele high-end”, în orificiul din ecran. În acest moment suspectăm că analistul Apple se referă la modelele iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max.

De asemenea, Kuo a făcut comentarii cu privire la dimensiunile ecranului gamei de iPhone 14. El spune că acestea ar putea fi de 6,1 inch (15,49 cm) pentru iPhone 14 și iPhone 14 Pro, precum și un 6,7 inch (17,02 cm) mai mare pentru modelele iPhone 14 Max și Pro Max. Aceste dimensiuni de ecran se potrivesc cu gama actuală iPhone 13. Interesant în această informație este noua versiune Apple iPhone 14 Max care ar putea fi lansată anul viitor. Kuo a mai remarcat că această versiune a iPhone 14 ar putea costa sub 900 de dolari când va fi lansată. Nu știm dacă va înlocui modelul Mini, despre care sunt zvonuri că va fi eliminat din viitoarea serie Apple iPhone 14.

În primul rând, este demn de remarcat faptul că niciuna dintre aceste detalii nu este sigură 100% în acest moment pentru iPhone 14 – deși Ming-Chi Kuo s-a dovedit a fi un analist Apple serios și de încredere. Chiar dacă Kuo este cel mai bine informat în privința produselor Apple, nu trebuie să uităm că mai avem un an până la lansarea seriei Apple iPhone 14 și se pot întâmpla multe până atunci.

Este ușor de văzut de ce Apple ar putea opta pentru un design cu afișaj cu o gaură pentru seria iPhone 14. O cameră față frontală, izolată de rama superioară, oferă utilizatorilor un pic mai mult ecran, iar pentru mulți arată mai plăcută din punct de vedere estetic decât o crestătură care ocupă o mare parte din ecran.

Ar fi și o îmbunătățire importantă a camerei principale de la actuala cameră de 12MP. O cameră de 48MP ar fi un pas uriaș față de cei 12 megapixeli ai actualei serii Apple iPhone 13. Acest lucru ar putea ajuta cu adevărat modelele iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max să iasă și mai mult în evidență.

Sursa foto: Apple

Internațional

Noile ceasuri Apple Watch Series 7 sunt disponibile la vânzare din 15 octombrie

Publicat

pe

Apple a lansat Apple Watch Series 7 la mijlocul lunii septembrie, în timpul evenimentului său California Streaming. A fost anunțat împreună cu seria Apple iPhone 13, noile modele iPad și disponibilitatea publică a noului sistem de operare iOS 15.

Noile smartwatch-uri Apple Watch seria 7 sunt disponibile în două dimensiuni: de 41 și 45 mm. Noile modele acceptă o tastatură pe ecran, noi fețe pentru ceasuri și multe altele. Apple a lansat destul de târziu pre-comenzile pentru Seria 7 (8 octombrie) cu disponibilitate la vânzare din 15 octombrie. Conform XDA-Developers, întârzierea a fost cauzată și de lipsa cip-urilor și a unor componente.

După cum menționează Apple, din 8 octombrie, clienții din Australia, Canada, China, Franța, Germania, India, Japonia, Mexic, Rusia, Coreea de Sud, Marea Britanie, SUA și alte 50 de țări și regiuni (inclusiv România) vor putea precomanda cel mai recent Apple Watch Series 7 din magazinul online și de la diferiți parteneri Apple.

Seria 7 este disponibilă în magazinele fizice Apple începând din 15 octombrie, dată la care cei care au precomandat unul din ceasuri vor fi în posesia lui. Au fost multe persoane care au precomandat noile ceasuri și Apple a avut unele probleme din această cauză. Acest lucru se mai datorează și faptului că, uneori, noile produse se epuizează la scurt timp după ce sunt pre-comandate și puse la vânzare, iar Apple pare să nu aibă stocurile necesare. La fel s-a întâmplat cu rivalul Apple, este vorba despre Samsung, cu modelele recent lansate Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic.

Se zvonea că Apple Watch Series 7 ar avea margini plate, dar s-a dovedit a fi inexact. În afară de afișajele mai mari și caracteristicile software exclusive, seria 7 nu este o actualizare semnificativă în comparație cu seria Apple Watch 6. Așadar, dacă sunteți proprietarul Seriei 6, vă recomandăm să vă abțineți de la actualizare anul acesta. Modelul (modelele) de anul viitor va include probabil modificări mult mai mari.

Cu toate acestea, dacă utilizați un model Seria 3 sau un model mai vechi, Apple Watch Seria 7 va fi un upgrade major la ceasul dvs. inteligent. Merită menționat faptul că Apple Watch Series 3 acceptă cel mai recent WatchOS 8. Deci, sunteți încă relativ la curent, din anumite aspecte.

Sursa foto: Apple

Citeste mai mult

Internațional

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Ucraina, în zona rosie, Olanda, în zona galbenă

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Astfel, Ucraina şi Gibraltar au intrat în zona roşie, iar în zona galbenă au trecut, între altele, Albania – după scăderea incidenţei, şi Olanda – din cauza creşterii numărului de infectări. Elveţia şi Canada se află printre ţările care au trecut în zona verde.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea numărul 85 pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, în zona roşie au intrat Ucraina şi Gibraltar; în zona galbenă au intrat din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Albania, Botswana, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice şi Insulele Turks şi Caicos.

În zona verde au intrat: Elveţia, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză şi Sao Tome şi Principe.
Lista intră în vigoare începând din 17 octombrie, ora 00:00.

Citeste mai mult

Internațional

Apple a lansat noul iPad și iPad Mini cu rame subțiri și suport 5G

Publicat

pe

Compania Apple a lansat pe 14 septembrie seria iPhone 13, Apple Watch Series 7 și modelele Apple iPad Mini și iPad de 10,2 inch. Apple iPad Mini vine cu un nou design, procesorul Apple A15 Bionic, suport 5G și suport Apple Pencil de a doua generație. Apple iPad-ul de 10,2 inch (25,91 cm) vine cu procesorul A13 Bionic, cameră frontală ultra-largă de 12MP și durata de viață a bateriei pe tot parcursul zilei.

Apple a anunțat cel mai nou iPad entry-level și un iPad Mini la evenimentul său „California Streaming”, potrivit site-ului 91Mobiles. Apple iPad 2021 vine cu un design similar cu predecesorul său, cu rame cam groase în jurul afișajului și un buton Acasă. Între timp, noul Apple iPad Mini vine cu un design nou, care include rame mai subțiri în jurul ecranului, un port USB de tip C, Touch ID în partea superioară a cadrului și o varietate de culori noi, la fel ca iPad Air. Apple iPad Mini vine și cu suport 5G, ceea ce lipsește pe iPad-ul entry-level din 2021.

Apple iPad Mini este, fără îndoială, cel mai interesant dintre cele două iPad-uri noi lansate pe 14 septembrie. Vine cu un design nou, cu rame mai subțiri și un ecran mai mare, de 8,3 inch (21,08 cm) Liquid Retina. Tableta are un port USB de tip C și acceptă creionul Apple de a doua generație care se poate atașa magnetic pe lateral. Apple iPad Mini este alimentat de noul procesor A15 Bionic, ceea ce înseamnă, de asemenea, că vine cu suport 5G. Compania spune că vine cu performanțe îmbunătățite cu 40% față de modelul precedent. Momentan nu știm dacă va putea concura cu tabletele din seria Samsung Galaxy Tab S7 și nu doar prin prisma ecranului mai mic. Apple iPad-ul de 10,2 inch are un procesor mai vechi și nu intră în discuție.

Apple iPad Mini vine în patru culori noi – Pink, Starlight, Purple și Space Gray. Touch ID-ul a fost mutat în butonul de sus la fel ca cel de pe iPad Air. Center Stage, care este o caracteristică văzută pe iPad Pro, vine pe iPad Mini. Poate detecta oameni și deplasa automat cadrul pe ei. IPad Mini are o cameră frontală ultra-largă de 12MP cu un câmp vizual mai mare și o cameră posterioară de 12MP. Tableta este livrată cu sistemul de operare iPadOS 15.

Prețul lui iPad Mini începe de la 499 USD. IPad Mini vine în configurații de stocare de 64GB și 256GB. Apple iPad Mini poate fi precomandat din 14 septembrie, livrarea începând cu 24 septembrie.

Noul model Apple iPad 2021 de 10,2 inch nu primește o reîmprospătare a designului ca iPad-ul Mini. Veți obține o tabletă Apple la nivel de intrare cu aspect familiar, care prezintă rame destul de groase. IPad-ul (a 9-a generație) este alimentat de procesorul puțin mai vechi, A13 Bionic, care oferă o creștere a performanței cu 20% față de generația anterioară. Noul iPad acceptă Apple Pencil din prima generație.

IPad-ul de 10,2 inch are, de asemenea, aceeași cameră frontală de 12MP așa cum se vede pe iPad mini. FoV (Field of View -câmpul vizual) mai mare permite, de asemenea, funcția Center Stage. Tableta vine cu o memorie de bază de 64GB și va fi disponibilă și o opțiune de 256GB. Apple iPad 2021 va fi livrat cu sistemul de operare iPadOS 15. Apple iPad va fi disponibil pentru utilizatorii din întreaga lume începând cu 20 septembrie.

Noul iPad vine cu un preț de pornire de 329 USD și va fi disponibil în opțiuni de culoare argintiu și gri spațial. Noul iPad poate fi precomandat începând din 14 septembrie, livrarea începând cu 24 septembrie.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite