Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Apple va lansa 7 noi Mac-uri în 2022: iată când vă puteți aștepta la ele

Publicat

pe

Apple își va extinde portofoliul de laptopuri Mac cu noi modele pe parcursul acestui an, a declarat Mark Gurman de la Bloomberg. Gurman a spus că în 2022 vor fi introduse aproximativ șapte noi Mac-uri Apple Silicon. Acestea vor fi livrate cu procesorul M2 neanunțat și procesoarele M1 Pro și M1 Max de anul trecut.

Următorul anunț pentru Mac va avea loc probabil în martie, când Apple este așteptat să organizeze primul său eveniment al anului, conform 91Mobiles. Având în vedere că MacBook Pro și Mac mini entry-level sunt cele mai vechi două Mac-uri Apple Silicon din gama actuală, ar putea fi cele care vor fi mai întâi actualizate.

Potrivit lui Mark Gurman, Apple va introduce un nou Mac mini cu cipset M1 Pro; un nou MacBook Pro de 13 inch (33,02 centimetri) cu cipset M2, care va succeda modelului din 2020 și va fi plasat sub MacBook Pro de 14 și 16 inci (40,64 centimetri); un Mac mini cu un procesor M2; un iMac de 24 inch (60,96 centimetri) cu un procesor M2, un MacBook Air reproiectat cu un cipset M2; un iMac Pro mai mare cu opțiuni de cip M1 Pro și M1 Max. Toate aceste laptopuri vor fi concurenți serioși pentru modelele Samsung Galaxy Book2 Pro, recent lansate.

Probabil vom primi un nou Mac mini și un nou MacBook Pro entry-level încă de la evenimentul zvonit de pe 8 martie. Gurman spune că Apple se va pregăti să introducă o nouă rundă de lansări Mac în luna mai sau iunie. A doua rundă de lansări pentru laptopurile Apple s-ar putea concentra pe noul iMac Pro și noul Mac Pro care va prezenta versiunile super-putere ale procesorului Apple M1 Max.

Procesorul Apple M2 este de așteptat să fie puțin mai rapid decât M1 și ar putea păstra aceeași arhitectură cu opt nuclee. Grafica poate primi un impuls de la șapte sau opt nuclee la nouă sau zece. MacBook Pro va veni în două modele, aparent, inclusiv unul cu capabilitățile M1 Max și unul de patru ori mai mare. Ne putem aștepta la 20 de nuclee CPU din 64 de nuclee grafice pe primul cip și 40 de nuclee CPU și 128 nuclee grafice pe al doilea. În cele din urmă, Gurman a spus că, pe baza foii de parcurs Apple Silicon de până acum, se așteaptă ca versiunile Pro și Max ale chipset-ului M2 să fie lansate în 2023 alături de primul procesor Apple M3.

Sursa foto: Apple.com

Internațional

Timișoara, promovată cu barca, în Europa

Publicat

pe

Expediția SEA 2023 a echipajului Circumeuropa devine parte din programul TM2023 și duce Capitala Culturală în jurul Europei.

Proiectul inedit poate fi asemănat cu o „caravană” pe apă. Ambarcațiunea va face opriri în peste 20 de orașe capitale culturale europene, pentru a promova Timișoara.

Echipajul Circumeuropa a pornit la drum cu barca „Vulpea” din spatele Catedralei, zona Pod 16, prin ecluzele de la Sânmihaiu Român și Uivar, pe Dunăre și apoi pe mare către Elefsina, înconjoară continentul și se întoarce la Timișoara de la Marea Nordului pe rețeaua de canale, râuri și Dunăre.

Călătoria pe mare și Oceanul Atlantic este programată să se desfășoare cu velierul „Gaia”. Va reveni la Timișoara la sfârșitul anului.

Caravana pe apă poartă cu ea o bogată încărcătură de evenimente culturale.

La traversarea Bosforului, va avea loc un concert pe barcă, cu livestreaming în Timișoara, al trompetistului Petrică Ionuțescu. La Elefsina și Patras, vor avea loc spectacole susținute de Ansamblul „Timișul“ alături de artiști locali.

De asemenea, publicul va putea vedea și testa aplicația Spotlight Timișoara, pe echipamente de VR. La Elefsina expediția va prezenta, de asemenea, expoziția fotografului grec Nikos Economópulos.

Partener pentru organizarea acestor evenimente este Casa de Cultură a Municipiului Timișoara cu Ansamblul „Timișul“.

Pe toată perioada călătoriei, vor fi desfășurate și activități de cercetare. Va fi realizată o hartă a calității apei și a microorganismelor din apele parcurse, aceasta fiind o cercetare independentă importantă în domeniul ecologiei.

Citeste mai mult

Internațional

Cosmin Adrian, la Campionatul Balcanic de Masaj de la Indija – Serbia

Publicat

pe

Cosmin Adrian este timişoreanul care va concura la Campionatul Balcanic de la Indija – Serbia, in 27 şi 28 mai.

El speră că va aduce României medalia de aur la această ediție.

La Campionatul balcanic vor fi prezenţi concurenţi pe cinci categorii de masaj şi vor participa maseuri inclusiv din Thailanda şi Japonia.

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, şi îl caracterizează ca pe un adevărat profesionist.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Citeste mai mult

Internațional

Vedeta pop Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Publicat

pe

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 şi a suferit un transplant de rinichi în 2017.

„Tina Turner, ‘regina rock’n roll-ului’ a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii artistei.

Biografie Tina Turner

Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Şi-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits”, prima pe care a scris-o, „River Deep – Mountain High”, „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows”, „The Best”, „I Don’t Wanna Lose You” şi „Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep – Mountain High” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What’s Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite